• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Değilmiş ben de daha iyi anladim
Seviyorsanız Blöfunuzu güzel yapın annenizn evine gidin peşinzde koşsun her sene sizde kalmayacak şekilde tamam derse dönün yoksa burda daha ne konular acarsnz.
Ama k.validelerin yüzüne karşı asla hakaret etmeyin sorun eşiniz olacak o adamda çünkü

Herkese haklısınız yazıp hiçbir şey yapmayacağınıza dair bi his var içimde
Merhaba son durumu yazmistim sizi alintilamamisim galiba, bir kaç gündür kendi içimde artık yorulduğum için iş yapmayı azaltmıştım, mutfakta bulaşıklar vs birikiyordu dokunmadım eşim topladı vs. Yavaş yavaş hissediyorlardı. Dün ise hiç bir şey yapmadım taş taş üstüne koymadım. İkindi üstü (benden habersiz)yemekli yakın akraba misafir geldi kv kb için ona da hizmet etmedim midem bulanıyor dedim. Yemek yapılırken gittim uzandım. Eşim fırın yemegi bi de çorba yaptı kendi ben karışmadim kokuyor vs.diye. yemek hazirlaninca gittim yedim bulasiga dokunmadım. Bunun üzerine eşim misafirler gittikten sonra ne oldu diye ağzımı aramaya başladı ben de bunaldığımi fiziksel ruhen vs anlattım. Sonra içeri gitti annesi de anlamis galiva annesinin ağlama sesini duydum, sonra eşim geri yanıma geldi kendinin de gözleri dolmuştu. Biraz bu konuda konuştuk, konuştukça ne var ne yok ben iyice açtım kendimi. Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi. Onlar gidicekler gondericem konuştum simdi dedi. Doktor randevusu varmış bir hafta sonra onfan sonra kardesime gondericem dedi. Ama artık bir sey yapmanı istemiyorum falan dedi. Ben de kendimi savundum hamile halimle artık biktigim vs hamile olmasam bile bunun doğru olmadugu gibi gibi.. o da kimse senden iş beklemiyor biliyorum hamile halinle yapma zaten vs dedi. Ama dün bir şey yapmadım diye ne oldu ne oldu diye üzerime geldi . Çelişkili yani.. neyse şuan eşim tavırlı ise giderken tek kelime konuşmadık. Ama haklı olduğum için aynı tavırda devam edicem iş yapmayarak. Her şeyi kendileri yapsin 2 günde yapmadım diye bile hemen kriz çıktı. Doktor kontrolüne kadar idare edicem iş yapmayacağım ama 1 hafta. Yine de gitmezlerse o zaman annemlere gitmeyi dusunuyorum

Okudumda işte çok şey yapamadım malum tecrübeliyiz az çok kim ne yapabilir öğrendik burda kendisi zaten çok naif biri maalesef buna bile maalesef der olduk bu öküzler yüzünden
Bibibella Bibibella millet sanıyor ki en iyi kocaları biz kaptık hava atıyoruz, klavyeden bol keseden atıp tutuyoruz. Hayır yeni evli genç kardeşlerim, öyle değil. İki ayrı kaptan tek kaba sığıştık. Adam törpülendi gereksiz fazlalık yönlerini attı, ben de geçinmeye niyet edip aynısını yaptım. Bir adım o bir adım ben, iyi niyet fedakarlık testlerini geçtik mükemmele yakın olduk. Bak mükemmel demiyorum Kemal'im yapmaz kafasında değilim. Evli bir kadının yaşayabileceği, olması gereken şartlarda yaşıyorum. Haber veriyoruz, onay alıyoruz, ortak karar veriyoruz, empati yapıyoruz, çocukları babamın evinden getirmediğim bilgisi mevcut, evine evliliğine değer veren bir çift olduk. Siz de böyle olun, sevin sevilin değer görün değer verin, olmuyorsa da bir kere geliyorsunuz bu hayata diyoruz. Yok bekara karı boşamak kolay, yok atıp tutuyorlar gerçek hayatlarında asla yapamayacakları şeyleri söylüyorlar, yok yuva yıkmak kolay...

Koca kim kocanın ailesi kim? Yallah demeye kocadan başlarım anasına babasına sıra gelmez. Ki evliliğin ilk zamanlarında dedim. Adamın pılı pırtısını verdim eline. Babaysa benim babam, anaysa benim anam bas git dedim. İşim gücüm var, eğitimli donanımlıyım, aç sefil sokaktan bulmadı bunlar beni. Eee niye kahırlarını çekeyim? Benim de ailem var, hayırdır yani?
5 haftalık hamileyim evimde kamp kurmuşlar, kendileri yetmiyor bir de habire misafir çağırıyorlar. Kocam olacak ezik de anamın babamın altını mı temizliyon, bak senin yüzünden gidecekler diye zırlayacak karşımda. Ben bunu gözümde canlandıramıyorum bile ama böyle adamlara kıymet veren var.

Merhaba yok bir kaç gündür kendi içimde artık yorulduğum için iş yapmayı azaltmıştım, mutfakta bulaşıklar vs birikiyordu dokunmadım eşim topladı vs. Yavaş yavaş hissediyorlardı. Dün de hiç bir şey yapmadım taş taş üstüne koymadım. İkindi üstü (benden habersiz)yemekli akraba misafir geldi kv kb için ona da hizmet etmedim midem bulanıyor dedim. Yemek yapılırken gittim uzandım. Eşim fırın yemegi bi de çorba yaptı kendi ben karışmadim kokuyor vs.diye. Bunun üzerine eşim misafirler gittikten sonra ne oldu diye ağzımı aramaya başladı ben de bunaldığımi fiziksel ruhen vs anlattım. Sonra içeri gitti annesi de anlamis galiva annesinin ağlama sesini duydum, sonra eşim geri yanıma geldi kendinin de gözleri dolmuştu. Biraz bu konuda konuştuk, konuştukça ne var ne yok ben iyice açtım kendimi. Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi. Onlar gidicekler gondericem konuştum simdi dedi. Ama artık bir sey yapmanı istemiyorum falan dedi. Ben de kendimi savundum hanile halimle artık biktigim vs hamile olmasam bile bunun doğru olmadugu gibi gibi.. şuan eşim tavırlı ise giderken tek kelime konuşmadık. Ama haklı olduğum için aynı tavırda devam edicem sakin ama evde rahat davranarak iş yapmayarak. Umarım kısa sürede çözülür. Guzellikle anlasilmadi mecbur kaldım artık yeter.

Aile huzurun bozulmasın diye geri adım atarsan bitersin. Sakın adım atma.

Bibibella Bibibella millet sanıyor ki en iyi kocaları biz kaptık hava atıyoruz, klavyeden bol keseden atıp tutuyoruz. Hayır yeni evli genç kardeşlerim, öyle değil. İki ayrı kaptan tek kaba sığıştık. Adam törpülendi gereksiz fazlalık yönlerini attı, ben de geçinmeye niyet edip aynısını yaptım. Bir adım o bir adım ben, iyi niyet fedakarlık testlerini geçtik mükemmele yakın olduk. Bak mükemmel demiyorum Kemal'im yapmaz kafasında değilim. Evli bir kadının yaşayabileceği, olması gereken şartlarda yaşıyorum. Haber veriyoruz, onay alıyoruz, ortak karar veriyoruz, empati yapıyoruz, çocukları babamın evinden getirmediğim bilgisi mevcut, evine evliliğine değer veren bir çift olduk. Siz de böyle olun, sevin sevilin değer görün değer verin, olmuyorsa da bir kere geliyorsunuz bu hayata diyoruz. Yok bekara karı boşamak kolay, yok atıp tutuyorlar gerçek hayatlarında asla yapamayacakları şeyleri söylüyorlar, yok yuva yıkmak kolay...

Koca kim kocanın ailesi kim? Yallah demeye kocadan başlarım anasına babasına sıra gelmez. Ki evliliğin ilk zamanlarında dedim. Adamın pılı pırtısını verdim eline. Babaysa benim babam, anaysa benim anam bas git dedim. İşim gücüm var, eğitimli donanımlıyım, aç sefil sokaktan bulmadı bunlar beni. Eee niye kahırlarını çekeyim? Benim de ailem var, hayırdır yani?
5 haftalık hamileyim evimde kamp kurmuşlar, kendileri yetmiyor bir de habire misafir çağırıyorlar. Kocam olacak ezik de anamın babamın altını mı temizliyon, bak senin yüzünden gidecekler diye zırlayacak karşımda. Ben bunu gözümde canlandıramıyorum bile ama böyle adamlara kıymet veren var.
İşte biz burada kocada iş yok dediğimizde kötü oluyoruz işin sonunda dediğimiz çıkıyor.Konu sahibi ayrılmayı göze alacak blöf değil gerçek anlamda çünkü kocası o ana babaya bakma sorumluluğunu üstüne almış . Diğer kardeşler bunu biliyor.Tukurdugunu yalamaz adam,konu sahibinin çekeceği var ...Net olmazsa işler çok cirkinlesecek.

Eşiniz size evlenmeden önce bu durumdan bahsetmiş miydi yoksa sizi kandırdı mi
Üstelik ben gelen misafiride anlamıyorum sulalecek kafasizlar demek ki hadi onlar çağırdı gelen ne diye geliyor insan utanır onlar zaten ev üstünde diye bu tavrınızı sürdürün eşiniz ve ailesi ya yola gelir yada ayrılık olur zaten bir ömür bu adamı ve ailesini çekmektense gidin kendi ananızı babanızı çekin en azından 40 günün sonunda 1 gün sırtınizdan indirince nankörlük yapmazlar birde senede 1 ayida kabul etmeyin ozamanda tamam öyle olsun derler diğerlerine gidinceye eşinizin başının etini yerler her gün iki güne geri size gelirler tecrübe ile sabit

Üstelik ben gelen misafiride anlamıyorum sulalecek kafasizlar demek ki hadi onlar çağırdı gelen ne diye geliyor insan utanır onlar zaten ev üstünde diye bu tavrınızı sürdürün eşiniz ve ailesi ya yola gelir yada ayrılık olur zaten bir ömür bu adamı ve ailesini çekmektense gidin kendi ananızı babanızı çekin en azından 40 günün sonunda 1 gün sırtınizdan indirince nankörlük yapmazlar birde senede 1 ayida kabul etmeyin ozamanda tamam öyle olsun derler diğerlerine gidinceye eşinizin başının etini yerler her gün iki güne geri size gelirler tecrübe ile sabit

Yerinizde olsam yapacağım tek şeyi söylüyorum.
Ne eşime ne ailesine tek açıklama yapmadan bavulumu hazırlar ailemin evine yerleşirdim.
Aradıklarında da telefonu anneme ya da babama açtırır kızım doğurana kadar burada kalacak dedirtirdim.
Baktım doğurdum evime döndüm bunlar tekrar geldi. Bu defa da aynı olayı tekrar yapardım.
Tabi ben kimseye kendini ezdirmeyen biri olarak bunu yapardım. Sizin hiçbir şey yapacağınızı sanmıyorum.
İçinizi dökmüşsünüz belki biraz rahatlamışsınızdır.
Bu aile sevinir ev bize kaldı rahat rahat misafir agirlayamiyorduk diye ogullari bekarken gelip kaliyorlarmis onlara göre fazlalık gelin zaten

Ya hadi simdi bi sekilde idare ettiniz diyelim seneye cocuk olunca da mi gelip 4 ay kalacaklar? Ayyy korkunc hem cocuk hem koca hem anasi babasi boyuna hizmet. Kole gibi. Allah yardimciniz olsun. Oyle egilip bukulup soylemekle olmaz. Esiniz acik acik konusacak.
Bu defa çocuğa kim bakacak?
Gelin çalışıyor elbet oğlumun cocuguna ben bakarim olacak.
O yuzden konu sahibi hallederse bu sene halletmeli bu konuyu

Bence sizin biraz hayatta bakış acinizi degistirmeye ihtiyacınız var. Mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz diyorum ki kendi içimde saygı duy demek ki mutlu ama duyamıyorum . Çünkü kendiniz yaziyorsunuz mutlu olmadığınızı. Zaten olmanız mantıklı olmaz. Dışarı gidip işte çalışıp modern bir hayata geçiş yapıyorsunuz bunu neden yapıyorsunuz kadın ve erkek eşit hayat sürmek için ama yılın üçte birinde evde eşinizin ailesi var. Yani bir insanın mutlu olması imkansız bu noktada . Neden başka bir aileye hizmetçilik edesiniz ? Üstelik bunu iki gün yapmayınca ağlamaya başlamışlar ağır gelmiş . Siz evde , işte ,yatakta sürekli çalışmak zorunda olan bir hayat yaşıyorsunuz ve bu baya kölelik oluyor . Bir hani dışardan bakarsanız hayatı net görmek açısından .

Mutluluk , sevmek sevilmek karislikli olan kavramlardır . Siz şu an yeni hamileyken evinize habersiz misafir davet ediliyor o ev sizin bile değil . Sırf kocanız yemek yaptı diye aglasiyorlar gelin bize kölelik yapmadı artık bizi istemiyor diye falan . Hayat sizin bilemiyorum ben hiç tanımadığım bir kadına bu yapıldığı için uzaktan sinirlendim. Kendinizi bu kadar değersiz hissettiğiniz için bence bunun üzerine çalışmalısınız . Çünkü çocuğunuz dogdugunda o da kendine değer vermeyen bir insanla sahte bir mutluluğun içinde bulmasın kendini .

Bunları da niye yazıyorum biluyor musunuz bir sarsilin kendinize gelin artık daha fazla kendinizi kullandirmayin . Maddi manevi bir sömürüsünuz şu an
Çok çok haklısınız yazdığınız her satır için de çok teşekkür ederim. Kış ayım 2. Seferdir çöp olma yolunda gidiyor zaten. Sıkıntı şu kalan aylarda mutluyum hiç bir sorunum yok eşimin değer vermeme durumu bu konuda var görüyorum ama onlar yokken daha çok ilgileniyor benimle ev işi de yapıyor yemek de hazirliyor yapamadığımda öyle biri. Onu savunmuyorum dünkü soylediklerinden sonra ozellikle. Ama durumu çözmeye çalışması için bir hafta süre verdim cozmezse is zaten degisecek hamile halimle bile bu şekil yapan aile zaten deger vermiyordur ki. 1 hafta süre verdim O yüzden mesajınıza boşanma durumuna o şekil cevap verdim. Şuan zaten kendime değer verdiğim için tepeme çıktıkları için tavır koydum değişim olmazsa annemin evine de gideceğim. Yani boyun büktüm modunda değilim ki, sadece ne yapsam esimle de konuşsam ise yaramamıştı. Bu yüzden suan kendim tavrımı koydum. Ama bunlara rağmen eşim ailesini secer onlara öncelik verirse böyle biri için ben zaten cabalamam direk giderim de çünkü sınır çoktan aşıldı. Ama şu konuda da haklısınız yeterince kendime yeterince değer verseydim geçen yıl baktım uzun kalıyorlar istemiyorum diyip geçen yıl cozmeliydim ilk sene nasıl baslarsa öyle gider diyerek önlem almalıydim. Demek ki yeterince vermemisim. Geçen yıl ailemle durumu konuştum bu yıl konuş çözüm olmazsa seneye kesin çözüm bulun demişlerdi onların dediklerini yaptım bir nevi. Ama diğer kardeşleri vurdumduymaz cimri oldukları için ne ev kiralamaya ne de yanlarına almaya yanasmadilar. Yüzü yumuşak bizi buldular. Bunların hepsinin farkindayım dediğim gibi eğer bu hafta sorun çözülmezse boşanırım da benim için sorun değil ,umarım açıklayabilmişimdir 🌷

Merhaba yok bir kaç gündür kendi içimde artık yorulduğum için iş yapmayı azaltmıştım, mutfakta bulaşıklar vs birikiyordu dokunmadım eşim topladı vs. Yavaş yavaş hissediyorlardı. Dün de hiç bir şey yapmadım taş taş üstüne koymadım. İkindi üstü (benden habersiz)yemekli akraba misafir geldi kv kb için ona da hizmet etmedim midem bulanıyor dedim. Yemek yapılırken gittim uzandım. Eşim fırın yemegi bi de çorba yaptı kendi ben karışmadim kokuyor vs.diye. Bunun üzerine eşim misafirler gittikten sonra ne oldu diye ağzımı aramaya başladı ben de bunaldığımi fiziksel ruhen vs anlattım. Sonra içeri gitti annesi de anlamis galiva annesinin ağlama sesini duydum, sonra eşim geri yanıma geldi kendinin de gözleri dolmuştu. Biraz bu konuda konuştuk, konuştukça ne var ne yok ben iyice açtım kendimi. Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi. Onlar gidicekler gondericem konuştum simdi dedi. Ama artık bir sey yapmanı istemiyorum falan dedi. Ben de kendimi savundum hanile halimle artık biktigim vs hamile olmasam bile bunun doğru olmadugu gibi gibi.. şuan eşim tavırlı ise giderken tek kelime konuşmadık. Ama haklı olduğum için aynı tavırda devam edicem sakin ama evde rahat davranarak iş yapmayarak. Umarım kısa sürede çözülür. Guzellikle anlasilmadi mecbur kaldım artık yeter.
Annesi niye ağlıyormuş halinizden ve tavrinizdan istemediğiniz belliydi zaten anlattığınıza göre ki kendilerinin düşünmesi gereken buydu neden eşiniz bekarken hep eşinizde kalıyorlardi diğer evlatları evliydi diye ee şimdide oda evli ama onu düşünen yok açık açık artık kalmayın dendi diye ağlamıştım öbür türlü anlamamazlıktan gelip ne güzel kaliyorlardi çünkü şimdi açıkça söylendi ya ona aglamistir annesi

Kandırmış yalan söylemiş. Bekar evinde de gelip kalıyorlarmış, kadın ben istemem deyince yok ben evlenince gelemezler zaten demiş.

Bu defa çocuğa kim bakacak?
Gelin çalışıyor elbet oğlumun cocuguna ben bakarim olacak.
O yuzden konu sahibi hallederse bu sene halletmeli bu konuyu
Kesinlikle kv yaşlıyım bakamam diyor ama yine de torunumun yaninda kalalım diyebilirler annem gelse bile öyle yuzsuzler. O yüzden bu hafta halledecegim umarım

Benim babamın babası da böyle gelip aylarca kalıyormuş. Ki tek çalışan gelin annemdir. Sabah 7 akşam 6. Geliyormuş eve annem ev batkın vs. En sonunda annem kovmuş. Seni oğlunla almadım defol evden demiş. Bazısı ayıp vs der ama hakediyorlar yani.

Bu köy soğuk olayinida ben anlamiyorum.
Koydekiler ne yapıyor kışın?
Sobadan bıktım döküp boşaltamiyorum deseler amenna
O zaman ya doğal gaz ya kalorifer bir şey takılır.
Yada gelip şehirde ev tutsunlar.
Bu bahanedwn yillarca usanilmadi.

Bu köy soğuk olayinida ben anlamiyorum.
Koydekiler ne yapıyor kışın?
Sobadan bıktım döküp boşaltamiyorum deseler amenna
O zaman ya doğal gaz ya kalorifer bir şey takılır.
Yada gelip şehirde ev tutsunlar.
Bu bahanedwn yillarca usanilmadi.
Soğuk bahaneeeee. En çok kimin sesi çıkmazsa kimde hizmet güzelse o tercih edilir.

Aileniz niye karışmıyor? Bu aile içi mesele değil. Bir yerde sorun kaynana kayınpeder ise mutlaka kızın ailesi müdahale etmeli. Ben sizin babanız yerinde olsam hesap sorardım kızımı hamile haliyle hizmet etsin diye vermedim size getirin derim
Evet aile içi olarak düşünüp onları katmadım ama mesele onları da ilgilendiriuor artık dediğiniz gibi üstte attığım mesajda da bir hafta süre verdim gitmezlerse ben annemlere gidecegim o zaman onlar konuşurlar

Kandırmış yalan söylemiş. Bekar evinde de gelip kalıyorlarmış, kadın ben istemem deyince yok ben evlenince gelemezler zaten demiş.
Orasını okumamıştım hep öyle derler zaten bir ara benimkide beni kandırmaya çalışmıştı yok sadece 1 sene beraber olacak diye sanki anasını davasını bilmiyorum bir kabul edersem ömür boyu kabul etmiş olacaktım sorun değil dedim annendir seni alıkoyamam hemen anlaşmalı dilekçemizi verelim ama çocuk için ev bende kalacak kabul edeceksin ki aile yaşamaya mecbur tutmak kusurlu yapar seni dedim birde senin için kalacak yer aramak zorunda kalırlar dedim bir tek anneni kabul etmeyen kardeşlerin senide kabul edecekseler hadi buyur dedim bir kaç gün tavır yaptı uzatsaydi yollardım geri ailesine

Back