• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Eşin duygu sömürüsüyle seni manipüle etmeye çalışıyor, bugün hamileliğe saygı duymayan yarın evde bebek var hasta var çocuğun okulu var hiç saygı duymaz, başka çocukları da varmış kalan çocuklarında da birer ay kalsınlar neye ağlıyor kocaman kadın deli mi ne, evlenirken böyle mi söz verdiniz 4 ay bizde yaşayacak diye, 4 ay bir yılın 3de 1i ya

Çok çok haklısınız yazdığınız her satır için de çok teşekkür ederim. Kış ayım 2. Seferdir çöp olma yolunda gidiyor zaten. Sıkıntı şu kalan aylarda mutluyum hiç bir sorunum yok eşimin değer vermeme durumu bu konuda var görüyorum ama onlar yokken daha çok ilgileniyor benimle ev işi de yapıyor yemek de hazirliyor yapamadığımda öyle biri. Onu savunmuyorum dünkü soylediklerinden sonra ozellikle. Ama durumu çözmeye çalışması için bir hafta süre verdim cozmezse is zaten degisecek hamile halimle bile bu şekil yapan aile zaten deger vermiyordur ki. 1 hafta süre verdim O yüzden mesajınıza boşanma durumuna o şekil cevap verdim. Şuan zaten kendime değer verdiğim için tepeme çıktıkları için tavır koydum değişim olmazsa annemin evine de gideceğim. Yani boyun büktüm modunda değilim ki, sadece ne yapsam esimle de konuşsam ise yaramamıştı. Bu yüzden suan kendim tavrımı koydum. Ama bunlara rağmen eşim ailesini secer onlara öncelik verirse böyle biri için ben zaten cabalamam direk giderim de çünkü sınır çoktan aşıldı. Ama şu konuda da haklısınız yeterince kendime yeterince değer verseydim geçen yıl baktım uzun kalıyorlar istemiyorum diyip geçen yıl cozmeliydim ilk sene nasıl baslarsa öyle gider diyerek önlem almalıydim. Demek ki yeterince vermemisim. Geçen yıl ailemle durumu konuştum bu yıl konuş çözüm olmazsa seneye kesin çözüm bulun demişlerdi onların dediklerini yaptım bir nevi. Ama diğer kardeşleri vurdumduymaz cimri oldukları için ne ev kiralamaya ne de yanlarına almaya yanasmadilar. Yüzü yumuşak bizi buldular. Bunların hepsinin farkindayım dediğim gibi eğer bu hafta sorun çözülmezse boşanırım da benim için sorun değil ,umarım açıklayabilmişimdir 🌷
Aferin bak, niyetimizi niye sert yazdığımızı anlamışsınızdır artık. Biz, kocandır yaşlıdır idare et büyüklere saygısızlık yapma... yazsaydık böyle gelmiş böyle gider olacaktı. Herkes mutlu ama siz mutsuz olacaktınız. Hakkını yediren, vur sırtına al lokmasını görülecektiniz. Silkinip kendinize gelmenize ayağa kalkmanıza sevindim. Sakın pes etmeyin herkes haddini hududunu bilsin. Ağaç kovuğundan çıkmadınız, sizin de aileniz var. Köle olup hizmet edecekseniz de kendi ailenize edin.
Mutlu anne mutlu çocuk, mutsuz anne mutsuz çocuk.

Bu köy soğuk olayinida ben anlamiyorum.
Koydekiler ne yapıyor kışın?
Sobadan bıktım döküp boşaltamiyorum deseler amenna
O zaman ya doğal gaz ya kalorifer bir şey takılır.
Yada gelip şehirde ev tutsunlar.
Bu bahanedwn yillarca usanilmadi.
Bende onu merak ediyorum konu sahibinin esiylede 6 senedir beraber olduklarını söyledi ondan öncesi peki ne yapıyorlardı bunca zamandır hiç biz be yapıyoruz demediler bu nasıl plansizlik bu nasıl rahatlık ben anlamiyorum

Annesi niye ağlıyormuş halinizden ve tavrinizdan istemediğiniz belliydi zaten anlattığınıza göre ki kendilerinin düşünmesi gereken buydu neden eşiniz bekarken hep eşinizde kalıyorlardi diğer evlatları evliydi diye ee şimdide oda evli ama onu düşünen yok açık açık artık kalmayın dendi diye ağlamıştım öbür türlü anlamamazlıktan gelip ne güzel kaliyorlardi çünkü şimdi açıkça söylendi ya ona aglamistir annesi
Aynen kesinlikle ona ağladı annesi. Ama bunda merhamet edecek bir şey yok sonuna kadar ben haklıyım ya yeni evli olduğum halde yıllardır evli olan kisilerin yanına gitmektense alışkanlıklarına devam ediyorlar. Akşama kadar aglayabilir umrumda değil malesef beni düşünmeyen hamile halimle hizmet ettiren birini düşünmeyecegim ki evladı da ben degilim eşek kadar evli barkli bir sürü cocigu var onlar dusunsun

Çok çok haklısınız yazdığınız her satır için de çok teşekkür ederim. Kış ayım 2. Seferdir çöp olma yolunda gidiyor zaten. Sıkıntı şu kalan aylarda mutluyum hiç bir sorunum yok eşimin değer vermeme durumu bu konuda var görüyorum ama onlar yokken daha çok ilgileniyor benimle ev işi de yapıyor yemek de hazirliyor yapamadığımda öyle biri. Onu savunmuyorum dünkü soylediklerinden sonra ozellikle. Ama durumu çözmeye çalışması için bir hafta süre verdim cozmezse is zaten degisecek hamile halimle bile bu şekil yapan aile zaten deger vermiyordur ki. 1 hafta süre verdim O yüzden mesajınıza boşanma durumuna o şekil cevap verdim. Şuan zaten kendime değer verdiğim için tepeme çıktıkları için tavır koydum değişim olmazsa annemin evine de gideceğim. Yani boyun büktüm modunda değilim ki, sadece ne yapsam esimle de konuşsam ise yaramamıştı. Bu yüzden suan kendim tavrımı koydum. Ama bunlara rağmen eşim ailesini secer onlara öncelik verirse böyle biri için ben zaten cabalamam direk giderim de çünkü sınır çoktan aşıldı. Ama şu konuda da haklısınız yeterince kendime yeterince değer verseydim geçen yıl baktım uzun kalıyorlar istemiyorum diyip geçen yıl cozmeliydim ilk sene nasıl baslarsa öyle gider diyerek önlem almalıydim. Demek ki yeterince vermemisim. Geçen yıl ailemle durumu konuştum bu yıl konuş çözüm olmazsa seneye kesin çözüm bulun demişlerdi onların dediklerini yaptım bir nevi. Ama diğer kardeşleri vurdumduymaz cimri oldukları için ne ev kiralamaya ne de yanlarına almaya yanasmadilar. Yüzü yumuşak bizi buldular. Bunların hepsinin farkindayım dediğim gibi eğer bu hafta sorun çözülmezse boşanırım da benim için sorun değil ,umarım açıklayabilmişimdir 🌷
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur . Bak ben 29 yaşındayım şu hayatta öğrendiğim en önemli şey önce ben ne istiyorum ve nasıl mutluyum bunu bulmak . Sen bunu bulmazsan başkaları hep senin üzerinden alacağı marjinal faydaya bakar . Kaldı ki senin kocan burada sınırları çok aşmış hamile karısını üzecek kadar . Ailesinin yardım etmesi gerekirken seni kullandiracak kadar aşmış . Burada sevgiden değil sevgisizlik ten söz edilir . Bu sadece eşinin değil senin de kendine olan sevgisizligin aynı zamanda . Bunu düzelt ki o bebişte kendini sevmeyi öğrensin .

annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi
Bak gördün mü, tam dediğimiz gibi. Eşin halinden memnun. Asla göndermeyecekti onları, her sene bu düzen devam edecekti. Hemen ağlayan anne de fix ya ahaha biraz da sen ağla bastır onu.

Evet aile içi olarak düşünüp onları katmadım ama mesele onları da ilgilendiriuor artık dediğiniz gibi üstte attığım mesajda da bir hafta süre verdim gitmezlerse ben annemlere gidecegim o zaman onlar konuşurlar
Mutlaka katın. Oğlanın ailesi geliyor eve yerleşiyor. Kızın ailesinin haberi yok. Sonra boşanma oluyor kız tarafı diyor ki eee iyiydiniz niye boşanıyorsunuz ki. Böyle olmaz. O aile sizin evde yaşıyorsa ben olsam her gün aileme bildirim geçerdim şöyle şöyle yaptılar üzdüler yordular diye. Dolsunlar biraz.;) Dengeler şarttır. Oğlanın ailesi işin içindeyde kızın tarafı da olacak yoksa ezmeye kalkarlar.

Orasını okumamıştım hep öyle derler zaten bir ara benimkide beni kandırmaya çalışmıştı yok sadece 1 sene beraber olacak diye sanki anasını davasını bilmiyorum bir kabul edersem ömür boyu kabul etmiş olacaktım sorun değil dedim annendir seni alıkoyamam hemen anlaşmalı dilekçemizi verelim ama çocuk için ev bende kalacak kabul edeceksin ki aile yaşamaya mecbur tutmak kusurlu yapar seni dedim birde senin için kalacak yer aramak zorunda kalırlar dedim bir tek anneni kabul etmeyen kardeşlerin senide kabul edecekseler hadi buyur dedim bir kaç gün tavır yaptı uzatsaydi yollardım geri ailesine
Adamın elini kolunu bağlamışsınız, çok iyi olmuş. Zaten o bir kaç gün yaptıkları tavra karşı direnebilmek önemli.

Bende onu merak ediyorum konu sahibinin esiylede 6 senedir beraber olduklarını söyledi ondan öncesi peki ne yapıyorlardı bunca zamandır hiç biz be yapıyoruz demediler bu nasıl plansizlik bu nasıl rahatlık ben anlamiyorum
Ondan öncesinde diğer bekar çocuklarının yanında kalmışlar, daha eskiden de ilçede ev kiralamislar ama bayadir kira masrafı olmasın diye eşimin işleri de görülsün diye onun yanindalarmis

Aferin bak, niyetimizi niye sert yazdığımızı anlamışsınızdır artık. Biz, kocandır yaşlıdır idare et büyüklere saygısızlık yapma... yazsaydık böyle gelmiş böyle gider olacaktı. Herkes mutlu ama siz mutsuz olacaktınız. Hakkını yediren, vur sırtına al lokmasını görülecektiniz. Silkinip kendinize gelmenize ayağa kalkmanıza sevindim. Sakın pes etmeyin herkes haddini hududunu bilsin. Ağaç kovuğundan çıkmadınız, sizin de aileniz var. Köle olup hizmet edecekseniz de kendi ailenize edin.
Mutlu anne mutlu çocuk, mutsuz anne mutsuz çocuk.
Kesinlikle çok teşekkür ederim mesajınız fikir ve desteğiniz için🌷

Aynen kesinlikle ona ağladı annesi. Ama bunda merhamet edecek bir şey yok sonuna kadar ben haklıyım ya yeni evli olduğum halde yıllardır evli olan kisilerin yanına gitmektense alışkanlıklarına devam ediyorlar. Akşama kadar aglayabilir umrumda değil malesef beni düşünmeyen hamile halimle hizmet ettiren birini düşünmeyecegim ki evladı da ben degilim eşek kadar evli barkli bir sürü cocigu var onlar dusunsun
Hiç taviz vermeyin dediğim gibi senede 1 ayıda kabul ederseniz eski düzene devam edersiniz hayır yani ne vardı baştan böyle yapmasalar gelseler her evlatlarında birer hafta kalip donseler tatlı tatlı hoş sohbetle ağırlama gorseler insanları yolun başında tikamasalar

Adamın elini kolunu bağlamışsınız, çok iyi olmuş. Zaten o bir kaç gün yaptıkları tavra karşı direnebilmek önemli.
Direndim ama baştan belliydi nisanliyken daha konuşurlardi eşim değil ailesi yani istemezdim şaka diye düşünürdüm tabi sıkıntılar sadece bununla kalmıyor şimdi kendim hastayım uğraştığım şeyler yıprattı çok kafama taktım

Sanırım siz çalışıyorsunuz sabah çıkıyorsunuz akşam geliyorsunuz evde olmadığınız içinde sizin ev rahat geliyor onlara çok sinir bozucu birşey Allah yardımcınız olsun yaşını başını almış insanların anlayışsız olmalarına tahammül edemiyorum. Eşinize bu şekilde olmayacağını annenizin evine gideceğinizi söyleyin hatta gidin başka evlatları olmasına rağmen her sene 4 ay bakamayacağınızı hem kv hem eşinize açıkça söyleyin iyi gelin olmaya çalışmayın diğer gelinler ve kızlar hayatlarını yaşıyor
Evet çalışıyorum ben yokum diye çok çok rahatlar gün boyu, diger gelinler ev hanımı onlar evde diye rahat edemiyorlar galiba anlamadım .ama banane yani benim rahatım ne olacak öyle sinir bozucu bir durum. Evet öyle yapacağım teşekkür ederim yorumunuz için

O kadar kocacısınız ki burada üye adamın öküzlüğünden bahsediyor, siz yine kardeşlerine ve anne babasına saydırıyorsunuz. 🤣

Sorun ailesi değil, kocanız. Anlayın artık.
Yok onda sorun olduğunu biliyorum zaten, ama onlarda da sorun var onu demek istedim çok iyi anladım zaten dün her zaman beni destekleyen adam gitti yerine ne yaptın sanki ne abarttin modunda bir adam geldi. Sorun onda farkındayım o çözemediği ve gönderemediği için ben çekiyorum

Ev bizim eşimin ailesi satın alırken çok az bir yardım yapmışlar ama eşim kredi çekmiş yani hepsini kendi ödedi. Hak görüyor olabilirler bunu da beklerim yani.. normal olan oğluna yardım yapıyorsan da anne baba oldugun için yapıyorsun bu şekilde üzerine cikarsan yardım da yapmayacaksın işte de eski kafalı olunca bilmiyorum..
Maaşını eşine vermiyorsundur inşallah. Bence artık eve maddi destek de sağlama.

Biz biraz sert yaziyoruz ama emin ol ki senin için çünkü bu cins böyle maalesef kadınları sömürmekten başka birşey yapmıyorlar
Yazılarınızın hepsi için teşekkür ederim. Zaten ozellikle Anadolu kadınları olarak her şeye boyun eğmeye uygun yetiştirildik malesef başımıza ne geldiyse bu yüzden geldi. Sert yazılar az bile çok çok haklısınız

Kesinlikle Kadın misafiri davet bile etmiyor.
Misafir misafiri davet ediyor birde üstüne gelin hizmet etmiyor diye olay çıkarıyorlar.
Bu da onlarin burasi bizim evimiz istediğimizi çağırıriz dediklerini gösteriyor.
Koca desen iş yok
Kesinlikle konu sahibi sen kendi aileni devreye sok arkanda duracaklarsa
Hayırdır dünur biz kızımızı sokakta bulmadik desinler.
Bence de kendi evimde misafir gibi davranildigini söyledim. Bana soylenmeden kaçıncı misafir bu bilmiyorum. Daha önce de cagirdiklarinda kimseyi cagirmayin ben yorgun oluyorum dedim bu sefer de misafir sevmiyor musun biz hazirlariz vsye geldi konu. Saçma sapan. Ama misafir gelince de kızım hadi gel şunu yap kızım şurayı topla sanki ben çağırdım misafiri.. dün eşim ben iş yapmayinca hizmet ederken kan ter içinde kaldı odaya geldiginde hali kalmamisti ikisi de bunun için ağladı tepki gösterdiler biliyorum. Az da olsa benim neler çektiğimi anlamıştır umarım

Eşiniz size evlenmeden önce bu durumdan bahsetmiş miydi yoksa sizi kandırdı mi
Üstelik ben gelen misafiride anlamıyorum sulalecek kafasizlar demek ki hadi onlar çağırdı gelen ne diye geliyor insan utanır onlar zaten ev üstünde diye bu tavrınızı sürdürün eşiniz ve ailesi ya yola gelir yada ayrılık olur zaten bir ömür bu adamı ve ailesini çekmektense gidin kendi ananızı babanızı çekin en azından 40 günün sonunda 1 gün sırtınizdan indirince nankörlük yapmazlar birde senede 1 ayida kabul etmeyin ozamanda tamam öyle olsun derler diğerlerine gidinceye eşinizin başının etini yerler her gün iki güne geri size gelirler tecrübe ile sabit
Evlenmeden önce bu konuyu konuştuk kışın kalmalarını istemiyorum dedim hatta direk o da tamam dedi klasik erkek, sonra da hiç bir önlem almadı gayet kaldılar gitmelerini isteyince de dünkü olduğu gibi beni suçladı. Bu konuyu bayadir konuşuyoruz onunla hep beni destekledi dün iş yapmayinca tükenip beni suçladı böyle de bir durum
. Kesinlikle biliyorum yani diğer evlatlara gitseler orda rajatsiz hissettirp geri buraya da yollarlar öyle de kötü insanlar. Ama ben de kabul etmiyorum hele ki gecen yıl tek bir gün bile baskasinda kalmadılar ben ömürlük hakkımı buna sabır gostererek tamamladım bile 4 ay herhangi birinde kalsınlar da hepsi birbirlerine girmezlerse bir şey bilmiyorum.

Eşin duygu sömürüsüyle seni manipüle etmeye çalışıyor, bugün hamileliğe saygı duymayan yarın evde bebek var hasta var çocuğun okulu var hiç saygı duymaz, başka çocukları da varmış kalan çocuklarında da birer ay kalsınlar neye ağlıyor kocaman kadın deli mi ne, evlenirken böyle mi söz verdiniz 4 ay bizde yaşayacak diye, 4 ay bir yılın 3de 1i ya
Ömrümün ucte biri özellikle de kış ayı yani daha çok evde sürdüğüm evde rahat etmek istediğim zamanlar zehir gibi geçiyor. Yok kesinlikle ikisi de akşama kadar aglasalar da kilimi kipirdatmayacagim

Back