• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibinin bir kaynanası vardı burda bi 10 tane daha kaynanası oldu. Salın şu kadını bir yav
Ayy evet dün burayı okuyup kendimi daha da sıktım esimle tartisinca da gece sancı girdi. Hamile olduğumu unutuyor sanki herkes zaten kv kb umursamıyor bunu burda da umursanmamayi basarabildim sorun bende kesin eminim 🥹

Sizi inandıramıyorum da neyse bilmiyorum. Bekarken tabi ki daha rahattım. Şuan çözüm arıyorum ama acele bekleniyor. Yazanları da anlıyorum pasif görülüyor cevaplarım bir şey diyemiyorum zamanı gelince görürsünüz arkadaşım
Yanlış anlama ama sen giderken burdaki çoğu kadın yaşı itibari ile o yollari dönüyordu. Bişey olmayacak sende gayet iyi biliyorsun ama neyse konunu guncellersin bizde görmüş oluruz

Umarım öyle olmaz öyle olursa da dediğimi yaparım zaten yani kontrolden sonrası yok benim için aile evine giderim ya ben ya o derim bu kadar
Bakın bu cevabi yazdığınız üye de size güzel fikirler vermiş. Adam sizi oyalıyor. Ortalık durulur diyor .herkes birs ey olmamış gibi devam ediyor. Eger ki çözüm istiyorsanız ailenizin evine gitmeyin. Siz gittiğinizle kalır onlar aynı yaşama devam eder...
Suçlu sizi uyumsuz olarak zaten göstermişler.. gitmeyin ama huzurda vermeyin. Eşinize ben sana sordum sen olmayacaklar dedin. Sözünde durmadin şeklinde hzuur vermeyin şu an bile huzur veriyorsunuz onlar tv izliyor. Bekleyin evi terk etmeyin ama aynı isteğinize devam edin evde kavga huzursuzluk kendileri yaşasın.

Siz farklı bir konunun yorumlarını mı okudunuz acaba 😁 kadına kürtaj yapıp boşadılar bile 👍🏻 neden o kadar gün bekliyorsun hemen konuş gitsin diğer çocuklarına diye kaç tane yorum geldi. Bakın kimse zaten ne adamı ne ailesini savunmuyor. Ama bu tarz baskı derecesinde yorumların da konu sahibine bir faydası yok. Kadıncağız evde bunalıyor, buraya giriyor bir de burada bunalıyor herkese tek tek açıklama yapıyor. Aileyi randevuya kadar gönderip randevu sonrası tekrar gelme ihtimalini istemiyorum diyor. İşleri bittikten sonra gönderip o kapıyı kapatacağım, aralamaya çalışırlarsa da izin vermeyeceğim sonucu ne olursa olsun diyor. Burada bazen şunu ıskalıyoruz, herkesin karakteri, olaylara karşı gösterdiği reaksiyonlar bir değil. Olamaz da. Kimisi evinin kapısından kovar, kimisi süreç içerisinde çözüm bulmaya çalışır. Kimisinin bu duruma 1 gün bile tahammülü yoktur. Kimisi biraz daha tolere edebilir. Kimisi için bu durum boşanma sebebidir, kimisi için değil. Kadın o kadar beklemiş zaten. Eşi de şuan söz vermiş hastane sonrası gideceklerine. 10 gün daha bekleyip ondan sonra net bir şekilde asla müsamaha göstermeyeceğim diyor. Umarım öyle de olur, eşi de sözünde durur her ne kadar daha önce durmadıysa da. Durumun ciddiyetinin, yuvasının yıkılma tehlikesinin farkına varmıştır umarım.
Eşi daha önce de söz vermiş hatta evlenmeden önce ben kabul etmem deyince yok asla gelmezler kalmazlar demiş. Yalan söyleyen kandıran, tavşana kaç tazıya tut yapan bir gevşekten bahsediyoruz. Eşin güvenilmez ikili oynuyor yazdık, nihayet kendi de anladı. Anne babasına idare edin zamanla alışır kabullenir diyor, eşine de idare et zamanla anlar gelmezler diyor. Biz bunu kesinleştir diyoruz. Bizim hadi hadi demelerimizle öğrendi bir çoğunu, biz demesek normal geliyordu. Kocandan çözüm bekleme, bizzat kendin belirle gidiş tarihlerini diyoruz. 4 ay gelip kalamayacaklarını kesin olarak senden duysunlar diyoruz. Kocasında iş olsa geçen sene kadının üstüne yürüyüp bağırıp çağırdıklarında yapardı yapacağını. Doktor muayenesini zor bela öğrenebildi, haftaya haftaya dedikleri 11 gün sonra. Bu kadın mecbur mu yatak odasına tıkılmaya? Esir kampı mı kendi evi mi? Aç açıkta kimsesiz değiller, evleri barkları var, gitsinler evlerine doktor muayenesi için 10 gün sonra geri gelsinler. Kimse hastalık nedeniyle gelen eş ailesine surat asmaz laf etmez değil mi?

Karısını ailesini korumayan sünepe koca çocuğunu da korumuyor kollamıyor. Daha tutunma haftaları, düşük yapmasın, çocuğuma bir şey olmasın dikkat edeyim demiyor da anam babam senin yüzünden gidiyor diyor. Sabır taşı çatlar. Derdi sorunu olan üyeler de konu açıp ama şöyle ama böyle diye bahaneler uydurmasınlar. Ara mesajları okursanız detay üstüne detay ekliyor sonra da ben bunları nasıl çekmişim nasıl kabul etmişim diye üyeleri gazlıyor. Yapmasın o halde, çözümsüzlk çözümdür diyor. Konunun sahte olabileceği bile düşünüldü, bu kadar pasif biri nasıl olur diye. Evim bu, beyim bu, ortamım bu, kayın ailem bu, karakterim de bu desin. Onu yapamam bunu yapamam şunu söyleyemem onu zinhar edemem... gitsin günlüğe yazsın o zaman. Sen sus ailen gitsin konuşsun hakkını arasın diyorsun onlara da ayrı bin bahane. Annem şöyle babam böyle.

Benim ailemde boyledir, sonuna dek devlet hastanesinden faydalanirlar, en son care ozele giderler. Ama boyleleri hem perisan haldedir(!) hem de ozelden cikmazlar, sonra iki yakamiz biraraya gelmiyor diye elalemin ustune yikilirlar. En kizdigim insan modeli boyleleri.

Yani bu arada koylerde isinma konusunda devlet tesvigi var, boyle tiplerin bundan haberdar olmama sanslari da eminim yoktur ama ellerinde boyle kullanilacak bir ogul ve gelin varken niye masraf etsinler?

Acikcasi "tv acik gidip konusamam beni duymazlar" , "gecen sene bir plastik kap icin evimde bana bagirdi" dediginde icim parçalandı piraye, insan insana bu hissi yasatmamali, kizcagiz daha o evin kendisine ait oldugunu dahi belleyememis.

Aydinlanir umarim.

Para kazanan, kariyeri olan kadinlar kendilerini boyle ezdirince ayri bi üzülüyorum ama iste arkasinda aile destegini goremeyince boyle oluyor, ailesine de ayri kizdim (hayattalar diye varsayarak yaziyorum)
Yok oyle değiller arkadaşlar sürekli özele giden insanlar değiller kbnin randevusu devletteydi mesela eşim iptal etti. Kvninki özel durum devlette ben evlenmeden önce ameliyat olmuş düzelmemiş o yüzden özelde övülen bir doktor vardı onu denediler. Yoksa normalde çoğunlukla devlete gidiyorlar. Her detayı anlatmadigim için burda konu her yere gidiyor böyle olacağını düşünmemiştim. Önceki yıllarda da kb bir yerinden ameliyat olmus yine özelde adam kendi karşılamis her şeyi hala söyler kendi.

Bakın bu cevabi yazdığınız üye de size güzel fikirler vermiş. Adam sizi oyalıyor. Ortalık durulur diyor .herkes birs ey olmamış gibi devam ediyor. Eger ki çözüm istiyorsanız ailenizin evine gitmeyin. Siz gittiğinizle kalır onlar aynı yaşama devam eder...
Suçlu sizi uyumsuz olarak zaten göstermişler.. gitmeyin ama huzurda vermeyin. Eşinize ben sana sordum sen olmayacaklar dedin. Sözünde durmadin şeklinde hzuur vermeyin şu an bile huzur veriyorsunuz onlar tv izliyor. Bekleyin evi terk etmeyin ama aynı isteğinize devam edin evde kavga huzursuzluk kendileri yaşasın.
Olabilir bunu da yapabilirim ama hamile olduğum için emin de değilim gergin gergin zaten ilk trimest dikkat etmek gerekiyor bilmiyorum bir bakacagim o anki duruma göre

eowyn123 eowyn123 bu arada yorum yapmasını istemediğin üyeleri konundan engelleyebilirsin. Aklında olsun.
Ay onu görmedim yeni geldiğim için bakiyim. bazıları o kadar tuhaf ki benim üzüntümden keyif alıyor sanki oh eltilerin sana şunu yapsin bilmem ne geber demedikleri kaldı. Arkadaşlar bir şeyi sert soylerken bile söylemenin bir sürü yolu var zaten beğendiğim mesajlarla benim hiç bir sorunum yok ama kalkıp da sen şusun ezik böyle yüz yıl yaşayacaksin hahah demek sadece moral bozuyor.

Ay yok artık. Evde klavye karşısında sıkıntıdan ona buna saran bi sürü insan v

ya çoğu klavye karşısından tuvalet ve yemek dışında kalkmayan ya da kendi hayatından son derece mutsuz insanlar. Siz kendinizi manyak gibi parçalasanız deliler gibi olsanız çok keyif alacaklar. Akla uygun mu yani dedikleri ne sallıyosun. Kendi akıl süzgecinden geçir burada her tarzdan her mental durumdan insan var.
Ama şimdi şu yoruma insan neresi ile geleceğini şaşırıyor 🤣🤣🤣

Eşiniz tek seçenek görmüş, anne babasına asla diğer kardeşlerin yaptığını yapmaz. Sizi ayrı idare ediyor onları ayrı. Bu konu için çözüme çok geç kalmışsınız daha doğrusu çözüm olur mu bilmiyorum ne yaşayacağınıza siz karar veremez olmuşsunuz. 10 gün bir çok kişi için misafirlik için bile uzun. Diğer kardeşleri işin içine sokmak çokta geçerli gelmiyor, siz rahatsiz oldunuz diye kimse o işe girmez evinde tutmaz. Ya o şehirde ev tutun, gelsinler orada yaşasınlar. Yada işin sonu boşanma, oda hamileyken ne kdr cesaret edersiniz bilmiyorum

Bu kadar basit değil başınıza gelmediği için bilmiyorsunuz. Benim eski eş ailesi o kadar yüzsüz ve arsız insanlardı ki bana sen bizi ne kadar istemezsen biz o kadar çok geliriz diyorlardı ve geliyorlardı da, ben onlardan anca polisle kurtuldum, anladıkları dil bu oldu. Çirkef insanlarla uğraşmak cidden zor, üstüne eş de onları tuttu mu ortalık Cennet Mahallesine dönüyor.
Demek ki sorun eş ailesi değil eş... Burda anlaşılmayan ne bende bunu anlamıyorum. Kim benim evime zorla gelebilir yahu? Kapıyı açmam olur biter

Eşi daha önce de söz vermiş hatta evlenmeden önce ben kabul etmem deyince yok asla gelmezler kalmazlar demiş. Yalan söyleyen kandıran, tavşana kaç tazıya tut yapan bir gevşekten bahsediyoruz. Eşin güvenilmez ikili oynuyor yazdık, nihayet kendi de anladı. Anne babasına idare edin zamanla alışır kabullenir diyor, eşine de idare et zamanla anlar gelmezler diyor. Biz bunu kesinleştir diyoruz. Bizim hadi hadi demelerimizle öğrendi bir çoğunu, biz demesek normal geliyordu. Kocandan çözüm bekleme, bizzat kendin belirle gidiş tarihlerini diyoruz. 4 ay gelip kalamayacaklarını kesin olarak senden duysunlar diyoruz. Kocasında iş olsa geçen sene kadının üstüne yürüyüp bağırıp çağırdıklarında yapardı yapacağını. Doktor muayenesini zor bela öğrenebildi, haftaya haftaya dedikleri 11 gün sonra. Bu kadın mecbur mu yatak odasına tıkılmaya? Esir kampı mı kendi evi mi? Aç açıkta kimsesiz değiller, evleri barkları var, gitsinler evlerine doktor muayenesi için 10 gün sonra geri gelsinler. Kimse hastalık nedeniyle gelen eş ailesine surat asmaz laf etmez değil mi?

Karısını ailesini korumayan sünepe koca çocuğunu da korumuyor kollamıyor. Daha tutunma haftaları, düşük yapmasın, çocuğuma bir şey olmasın dikkat edeyim demiyor da anam babam senin yüzünden gidiyor diyor. Sabır taşı çatlar. Derdi sorunu olan üyeler de konu açıp ama şöyle ama böyle diye bahaneler uydurmasınlar. Ara mesajları okursanız detay üstüne detay ekliyor sonra da ben bunları nasıl çekmişim nasıl kabul etmişim diye üyeleri gazlıyor. Yapmasın o halde, çözümsüzlk çözümdür diyor. Konunun sahte olabileceği bile düşünüldü, bu kadar pasif biri nasıl olur diye. Evim bu, beyim bu, ortamım bu, kayın ailem bu, karakterim de bu desin. Onu yapamam bunu yapamam şunu söyleyemem onu zinhar edemem... gitsin günlüğe yazsın o zaman. Sen sus ailen gitsin konuşsun hakkını arasın diyorsun onlara da ayrı bin bahane. Annem şöyle babam böyle.
Detayları vermemin sebebi hem dertleşmek hem fikir almak. Buraya girip detay vermezsem fikir verenler durumumu anlayamaz net olarak o yüzden yazdım. Beğendiğim geri döndüğüm yorumlara zaten haklı taraflarını yazıyorum kendi düşüncemi de söylüyorum. Şuan sadece bir şey yapmaya karar verdim 10 gün beklemek. Bu durumda yok kalk ne yapıyorsun pasif ezik demenin kime ne faydası var? Geçen yıl eşim ailesine gidip sormadı bile çünkü ben üzerine gitmedim benim ailem sakin kalmamı söyledi ben de onlara uydum. Hata olduğunu zaten yazdım. Bu yıl da Ocak ayınin ortasından beri sıkça söyledi anlamazlığa yattılar alıştıkları için ben tavır koyunca tamam dediler. Yani şuan umudum var seneye için de yaza evlerine çözüm bitti. Bu şekil bitirmek istiyorum. Eğer düşündüğüm gibi olmazsa hiç bir şey zaten rest çekeceğim. Ama şuan yapmadığım için burda kimse ikna olmuyor yapabileceğime

Kovsun diyen kim? Tek bir "kov " tavsiyesi yapılmadı, varsa bı tane göster allahaskina....
Kov diyen var ben gördüm. Anne babanın kovulduğu yere evlilik de olmaz ki yani o durumu yaşayıp kalan günlerde kafa rahatligi beklemek zor. Ama dediğim gibi olmazsa ben rahat edemiyorum da diyeceğim ya da gideceğim zaten

Demek ki sorun eş ailesi değil eş... Burda anlaşılmayan ne bende bunu anlamıyorum. Kim benim evime zorla gelebilir yahu? Kapıyı açmam olur biter
Öyle olmuyor ne yazık ki..Zaten eşe güvenerek öyle konuşabiliyorlar, biliyorlar ki kavga çıksa eş onları tutacak, rahatça ağızlarına geleni söyleyip benim evimde yayılmaya çalışıyorlar. Ben boşadım, kurtuldum iki çocuğumla mutlu mesut kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorum. Eski eş hala bir düzen kuramadı, biliyorum ki gel desem bugün gelecek. Git ananla otur ahahahhaha…. Ama inanın anasıyla oturmuyor şimdi çünkü tüm eziyetleri banaydı. Bu yüzden bu ülkedeki tüm kadınlar çalışıp meslek sahibi olup bunları başından defetmeli, yoksa gerisi kölelik…

Saçma sapan bir meseleden başladı ama anlatıyım🥹İş çıkışı eve gelmiştim ekilmesi gereken solmaya başlayan suda bir çiçek vardi onu ekiyim diye plastik bir kabı yıkıyordum toprağı falan hazırladım sonra kv geldi bu kap bana lazım dedi elimdeyken hisimla çekti. İcine bir şey koyacakmis. İşten geldiğim için ben de yorgun arginim zaten her şey hazir başka kap buluruz ona ekiyim şimdi de dedim o da yook olmaz diye boyle eli ayağı titreyerek hisimla gitti götürdü ben de o an sinirlendim ben niye bu tarz insanlarla ugrasiyorum diye. bi de evde ıvır zıvır bir sürü seye karışan biri yemeği şöyle yap şunu şuraya koy sunu kaldır vs diye yorumlayan biri o an müdahale edince moralim dustu enerjim sıfırlandı. İceri gittim çıkmadim zaten yorgundum. O gün de benden habersiz eşimin kardeşlerinden biri geldi yemekli, yemek hazirlamadim eşimin kardeşinin sevdiği bir şeyi kv kendi hazırlamış benim haberim yoktu. Sonra içerdeyken eşim ne oldu niye yardim etmedin vs diye sorguladı ben de öyle sinirim bozuldu diye anlattım. Neyse yemeğe gel sonra konuşuruz dedi. Mutfakta sofrayı kurarken kv ile tek kelime konuşmadık sonra eşim bunu fark edip sinirlendi dolap kapaklarını falan çarptı kv de bunun üzerine aglamaya başladı. Bana bakarak ben ne yaptım sana sen bizi istemedin hiç zaten bilmiyor muyum sanıyorsun gidicem istemiyorum hicbiseyinizi diyerek ağladı bunun üzerine konuyu nasıl acitasyona cevirebildi diye şok içerisinde kaldim eşim de oturdu annesini teselli etmeye başladı ben öyle kaldim sonra o akşam kv ile hiç konuşmadım misafirler gidene kadar da yüzüne bakmadım sonra gittim uyudum. Ertesi gün işteyken eşim aradı annem agladi sabaha kadar uyuyamamış o hasta sen cevap vermeyince çok üzülmüş gidince konuş vs dedi. Ben de ben haklıyım orası benim evim bir seylerle uğraşırken bana karışmaması lazım dedim konuşmak istemiyorum dedim. Eve gidince ortam gergindi hissettim bu durumdan da rahatsızlık duydum gidip en azından anne birseylerle uğraşırken bana müdahale etme vs diyeyim dedim. Kadının yanına gittim gitmez olaydım. Kendini dün çok sıkmış galiba ben susunca anne dedigim an seen nasıl böyle davranirsin senin yuzunden bir damla uyku uymadim ben gece boyu ağladım vs diye bağırmaya başladı ben de yeter konuşmak istemiyorum dedim odama geçtim peşimden bağırarak koştu seeen cahilsin ben senin cahilliğini kabul ettim ama o yaptığın nasıl bir saygisizlukti nasıl susarsın biz sana ne yaptık sen gitmemizi istiyorsun diyerek avazı çıktığı kadar bagirdi. Ben de odada köşeye sıkıştım resmen aglamaya başladım bu ne siz bana böyle davranamazsiniz yeter ya yeterrr diye çığlık attım gitmek istiyorum yeterrr dedim sonra kayınbaba geldi kvyu tuttu kolundan çekip zorla götürdü hala giderken bana saygısız bu nasıl insan falan diye saydirdi. Ben eşim gelene kadar çıkmadım biraz ağladım sonra eşim gelince geldi durumu anlattım ağladım vs beni haklı buldu gitti annesiyle konuştu annesi demiş ben haklıyım bilmem ne yine de annesine kızdı ama kadın hemen ağlamaya müsait istemiyorsaniz gideriz diye ona da ağlamış. Sonrasinda eşim sen sonuna kadar haklısın idare falan dedi gel yemege geçelim dedi. Neyse yine de geçtim orda da kv hiç bı şey olmamış gibi bana iş buyurdu tabakları ver kızım şunu koy sofraya vs. O gün öyle yaşandı. İşte şimdi diyorum ben neden o gün çıkıp gitmedim büyük bir hataydi:((
Aferin buna rağmen iyi susmuşsun, yani kayınvalidem bana böyle bağırıp hakaretler edecek ve her kış bende kalmaya devam edecek , işte o kavga da ailece sizi bastırmışlar, kv bakmış ki oğlu kendisini kolluyor gelin de pısırık ellerini ovuşturmuş , bedavaya saf bakıcı bulduk diye mutlu olmuş, bundan sonrası vur kırbacı olmuş, eşiniz en suçlu olanı, sizi de baya iyi korkutmuşlar, kaynana uyanık daha ilk günden kedinin bacağını kırmış ki sesi çıkamasın , uyanık olun biraz ya huuuu...

Kov diyen var ben gördüm. Anne babanın kovulduğu yere evlilik de olmaz ki yani o durumu yaşayıp kalan günlerde kafa rahatligi beklemek zor. Ama dediğim gibi olmazsa ben rahat edemiyorum da diyeceğim ya da gideceğim zaten
Eşinizle tartışın kimseyi kovmayın, yaşlı insanlar yarın bir gün pişman olursunuz daha beter çöreklenirler. Sakin ve stratejik olmak her zaman en iyisidir.

Aferin buna rağmen iyi susmuşsun, yani kayınvalidem bana böyle bağırıp hakaretler edecek ve her kış bende kalmaya devam edecek , işte o kavga da ailece sizi bastırmışlar, kv bakmış ki oğlu kendisini kolluyor gelin de pısırık ellerini ovuşturmuş , bedavaya saf bakıcı bulduk diye mutlu olmuş, bundan sonrası vur kırbacı olmuş, eşiniz en suçlu olanı, sizi de baya iyi korkutmuşlar, kaynana uyanık daha ilk günden kedinin bacağını kırmış ki sesi çıkamasın , uyanık olun biraz ya huuuu...
O konuda üzgünüm zaten yanlış yaptığımı defalarca söyledim. Keşke orda işi bitirip gerekirse yıllarca küsülseydi. Haklısınız bir şey diyemiyorum yani

Saçma sapan bir meseleden başladı ama anlatıyım🥹İş çıkışı eve gelmiştim ekilmesi gereken solmaya başlayan suda bir çiçek vardi onu ekiyim diye plastik bir kabı yıkıyordum toprağı falan hazırladım sonra kv geldi bu kap bana lazım dedi elimdeyken hisimla çekti. İcine bir şey koyacakmis. İşten geldiğim için ben de yorgun arginim zaten her şey hazir başka kap buluruz ona ekiyim şimdi de dedim o da yook olmaz diye boyle eli ayağı titreyerek hisimla gitti götürdü ben de o an sinirlendim ben niye bu tarz insanlarla ugrasiyorum diye. bi de evde ıvır zıvır bir sürü seye karışan biri yemeği şöyle yap şunu şuraya koy sunu kaldır vs diye yorumlayan biri o an müdahale edince moralim dustu enerjim sıfırlandı. İceri gittim çıkmadim zaten yorgundum. O gün de benden habersiz eşimin kardeşlerinden biri geldi yemekli, yemek hazirlamadim eşimin kardeşinin sevdiği bir şeyi kv kendi hazırlamış benim haberim yoktu. Sonra içerdeyken eşim ne oldu niye yardim etmedin vs diye sorguladı ben de öyle sinirim bozuldu diye anlattım. Neyse yemeğe gel sonra konuşuruz dedi. Mutfakta sofrayı kurarken kv ile tek kelime konuşmadık sonra eşim bunu fark edip sinirlendi dolap kapaklarını falan çarptı kv de bunun üzerine aglamaya başladı. Bana bakarak ben ne yaptım sana sen bizi istemedin hiç zaten bilmiyor muyum sanıyorsun gidicem istemiyorum hicbiseyinizi diyerek ağladı bunun üzerine konuyu nasıl acitasyona cevirebildi diye şok içerisinde kaldim eşim de oturdu annesini teselli etmeye başladı ben öyle kaldim sonra o akşam kv ile hiç konuşmadım misafirler gidene kadar da yüzüne bakmadım sonra gittim uyudum. Ertesi gün işteyken eşim aradı annem agladi sabaha kadar uyuyamamış o hasta sen cevap vermeyince çok üzülmüş gidince konuş vs dedi. Ben de ben haklıyım orası benim evim bir seylerle uğraşırken bana karışmaması lazım dedim konuşmak istemiyorum dedim. Eve gidince ortam gergindi hissettim bu durumdan da rahatsızlık duydum gidip en azından anne birseylerle uğraşırken bana müdahale etme vs diyeyim dedim. Kadının yanına gittim gitmez olaydım. Kendini dün çok sıkmış galiba ben susunca anne dedigim an seen nasıl böyle davranirsin senin yuzunden bir damla uyku uymadim ben gece boyu ağladım vs diye bağırmaya başladı ben de yeter konuşmak istemiyorum dedim odama geçtim peşimden bağırarak koştu seeen cahilsin ben senin cahilliğini kabul ettim ama o yaptığın nasıl bir saygisizlukti nasıl susarsın biz sana ne yaptık sen gitmemizi istiyorsun diyerek avazı çıktığı kadar bagirdi. Ben de odada köşeye sıkıştım resmen aglamaya başladım bu ne siz bana böyle davranamazsiniz yeter ya yeterrr diye çığlık attım gitmek istiyorum yeterrr dedim sonra kayınbaba geldi kvyu tuttu kolundan çekip zorla götürdü hala giderken bana saygısız bu nasıl insan falan diye saydirdi. Ben eşim gelene kadar çıkmadım biraz ağladım sonra eşim gelince geldi durumu anlattım ağladım vs beni haklı buldu gitti annesiyle konuştu annesi demiş ben haklıyım bilmem ne yine de annesine kızdı ama kadın hemen ağlamaya müsait istemiyorsaniz gideriz diye ona da ağlamış. Sonrasinda eşim sen sonuna kadar haklısın idare falan dedi gel yemege geçelim dedi. Neyse yine de geçtim orda da kv hiç bı şey olmamış gibi bana iş buyurdu tabakları ver kızım şunu koy sofraya vs. O gün öyle yaşandı. İşte şimdi diyorum ben neden o gün çıkıp gitmedim büyük bir hataydi:((
Resmen kendilerine maaşlı köle bulmuşlar…

Eşinizle tartışın kimseyi kovmayın, yaşlı insanlar yarın bir gün pişman olursunuz daha beter çöreklenirler. Sakin ve stratejik olmak her zaman en iyisidir.
Ben de öyle düşünüyorum şuanlık eşimi darlıyorum her fırsatta, 3-4 gündür hizmet görüyorum tek bir bardak bile kaldırmadım işe de yarıyor

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Ben bu konuda en çok diğer kardeşlere şaşırdım.Nasıl düşünmezler anamızı babamızı bizde alalım diye.Bu kalma meselesi bir kere olmamış ki her kış tekrarlanmış.Tamam bekarken kalmış artık evli.Bu büyük haksızlık.Bence eşiniz bu durumu kardeşlerin biraz akıllı olanı ile konuşsun buna bir çözüm bulun bu böyle olmayacak ne yapalım ne önerirsiniz desin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back