• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Evleri sobalı kışın soğuk oluyor o yuzden kaloriferli yerde daha rahat olurlar diye
Diğer arkadaşlar zaten demiş bende söyleyim böyle insanlara taviz tavizi doğurur, hamile halinle evinde rahat etmek temel ihtiyacın, eşin halletmiyorsa blöf yap ailenin yanına git

Herkes yazacağını yazmış konu sahibi, sen reaksiyon alacak mısın yoksa boynunu büküp burdakilerin tepkilerinden çekinip hesabını mı pasifleştireceksin? Öyle yapacaksan yorma insanları hiç
Merhaba yok bir kaç gündür kendi içimde artık yorulduğum için iş yapmayı azaltmıştım, mutfakta bulaşıklar vs birikiyordu dokunmadım eşim topladı vs. Yavaş yavaş hissediyorlardı. Dün de hiç bir şey yapmadım taş taş üstüne koymadım. İkindi üstü (benden habersiz)yemekli akraba misafir geldi kv kb için ona da hizmet etmedim midem bulanıyor dedim. Yemek yapılırken gittim uzandım. Eşim fırın yemegi bi de çorba yaptı kendi ben karışmadim kokuyor vs.diye. Bunun üzerine eşim misafirler gittikten sonra ne oldu diye ağzımı aramaya başladı ben de bunaldığımi fiziksel ruhen vs anlattım. Sonra içeri gitti annesi de anlamis galiva annesinin ağlama sesini duydum, sonra eşim geri yanıma geldi kendinin de gözleri dolmuştu. Biraz bu konuda konuştuk, konuştukça ne var ne yok ben iyice açtım kendimi. Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi. Onlar gidicekler gondericem konuştum simdi dedi. Ama artık bir sey yapmanı istemiyorum falan dedi. Ben de kendimi savundum hanile halimle artık biktigim vs hamile olmasam bile bunun doğru olmadugu gibi gibi.. şuan eşim tavırlı ise giderken tek kelime konuşmadık. Ama haklı olduğum için aynı tavırda devam edicem sakin ama evde rahat davranarak iş yapmayarak. Umarım kısa sürede çözülür. Guzellikle anlasilmadi mecbur kaldım artık yeter.

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Ay okudukca bana bir fenalik geldi. Cok zor bir durum kendim de kayinvalidelerle ayni evde yasadigim icin cok iyi anlıyorum.
Sizin evde bir rahat ettiler mi baskalarina gitmek istemezler cunku kendi evleri gibi rahatlar. Hizmet desen sonsuz. Yeme icmeye de cebinden para çıkmıyor. Malesef sen alttan aldikca tepene cikarlar. Ayni seyi annemde yasiyordu. Anneannem ve kocası(annemin uvey babasi) her sene kisin geliyolardi yaz cikana kadar gitmiyolardi. Ustelik bizimkilerin evide kucuk. Zaten normalde 5 kisiler bunlar da gelince 7 kisi 2+1de kaliyolardi. Sizin anlattiginiz gibi baska cocuklari da var orda kalamiyorlar rahat edemiyoruz diye. Ama bizimkilerin rahatini bozuyolar ve hicte rahatsız degiller. Kapinin onunde de olsa kivrilir yatariz mantigindalar. Bizzat agizlarindan boyle cikiyor yani. Biraz kavga gurultu oldu da bu sene pek gelip kalmadilar. Hastane isi ciktikca gelip kaliyolar 1 hafta. Yani demem o ki laftan anlamiyolarsa kavga şart. Birak sen kotu olasin. Hic olmazsa cok rahat edersin

Merhaba yok bir kaç gündür kendi içimde artık yorulduğum için iş yapmayı azaltmıştım, mutfakta bulaşıklar vs birikiyordu dokunmadım eşim topladı vs. Yavaş yavaş hissediyorlardı. Dün de hiç bir şey yapmadım taş taş üstüne koymadım. İkindi üstü (benden habersiz)yemekli akraba misafir geldi kv kb için ona da hizmet etmedim midem bulanıyor dedim. Yemek yapılırken gittim uzandım. Eşim fırın yemegi bi de çorba yaptı kendi ben karışmadim kokuyor vs.diye. Bunun üzerine eşim misafirler gittikten sonra ne oldu diye ağzımı aramaya başladı ben de bunaldığımi fiziksel ruhen vs anlattım. Sonra içeri gitti annesi de anlamis galiva annesinin ağlama sesini duydum, sonra eşim geri yanıma geldi kendinin de gözleri dolmuştu. Biraz bu konuda konuştuk, konuştukça ne var ne yok ben iyice açtım kendimi. Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi. Onlar gidicekler gondericem konuştum simdi dedi. Ama artık bir sey yapmanı istemiyorum falan dedi. Ben de kendimi savundum hanile halimle artık biktigim vs hamile olmasam bile bunun doğru olmadugu gibi gibi.. şuan eşim tavırlı ise giderken tek kelime konuşmadık. Ama haklı olduğum için aynı tavırda devam edicem sakin ama evde rahat davranarak iş yapmayarak. Umarım kısa sürede çözülür. Guzellikle anlasilmadi mecbur kaldım artık yeter.
Gördün mü o sevimli kocayı seni rahat ettirmek isteyen kocayı . Sadece bir günde ne hale geldi. Neden sana ilk mesajımda o eve hizmetçi olarak gitmişsin yazdığımı anladın mı ? Aclesn varmış gibi çocuk yapmışsın birde . Bu adamdan bir yol olmaz. Bu tavrını bozma yok ağlamış bilmem ne bir gün eşek gibi hizmet edilmedi diye ağlıyorlar bile hamile kadına . Ne vicdansız insanlar var ya .

Ailem sahip çıkmaz demişsin madem ailenin sahip çıkmayacağını biliyorsun işin gücün varken tepkini koyacaktin . Bak ilk defa birine yazacağım o zaman aldır o çocuğu bekar olarak yaşa. O çocukla beraber iyice köle psikolojisine gireceksin sen belli ki . Adamın bir kez damarına basmamissin sessizce kendini savundujn diye hamile karısına tavrına bak . Hani o da istemiyordu gelmelerini ?

Yani yazanlarin dediği gibi senin eş bu durumdan memnundu he he deyip seni geçiştiriyordu.
Asla geri adım atma
Kimse seni kendi evinde rahat hissetmek istiyorsun diye suçlu hissettiremez

Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs.
Kalsın onlarla o halde miye evlenmiş? Ya ne demek altını mı temizliyorsun? Evlenilecek en kötü en çözümsüz tiple evlenmişsiniz. Daha doğrusu siz evlendim sanmışsınız ama eşiniz ailesine gelin bulmuş getirmiş eve. Yetmemiş hamile kalmışsınız. Evlat ayrımı mı yapıyorlar, diğer çocukları için yapmamışlar mı bir şey? Onların da anne babası değil mi? Belki de bunlar gitmek gelmek istemiyorlar ama eşiniz zorluyor ısrar ediyor. Benim evime defalarca benden habersiz kim nasıl misafir çağırabilir? İmkansız bir şey bu, isterse dünyanın son erkeği olsun atarım hepsini kapının önüne. Hadi ilkinde anlamazsın şaşırırsın, ikincide yok ya devamlı olmaz heralde dersin ama üçüncüde de sorarsın hesabını. Siz bu zamana kadar niye kabul ettiniz niye sustunuz? Kocanız beş para etmez vasıfsız sünepe biri. Ya ayağa kalkar sesinizi çıkartır rest çekersiniz ya da bu sünepe adam ömrünüzü çürütür. Kalkın hemen anne babanızı arayın, onlar da gelip sizde kalsınlar. Böyle üst üste oluyor muymuş görsün eşiniz. Sak8n ama sakın doğum yapınca annem gelir kalır demesini kabul etmeyin. Bir kaç gün gelir torun görür giderler diyin.

Arar tabi. Anasına babasına hizmetçi almış, hizmetli yokken kim hizmet edecek? Ya bir de eşim çok düşünceli anlayışlı yazmışsınız şaka mı yaptınız? Eşini düşünen seven adam bu durumu yaşatır mı? Siz saflık derecesinde iyi niyetlisiniz, eşiniz de tam bir çakal. Hem cinsel ihtiyacım giderilsin hem düzenli temiz ev ortamım olsun hem de anamın babamın ayağına hizmet götürülsün. O 4 ay içinde kendi anne babanızı da çağırın madem, herkes bir arada kalsın. Sizin aileniz aile değil mi? Deneyin, ben kendimi iyi hissetmiyorum annem yardıma gelecek çağırdım, o da bizde kalacak deyin görün ne olacağını.

Hiç eş ailesine suç kabahat bulmayın. Eş ailesi sorunu yoktur, eş sorunu vardır. Kocanız sizinle evlenmemiş, kendi düzenlerine birini eklemiş. Hadi ilk hafta ne olduğunu anlamadınız, ikinci hafta hesap sormadınız mı kocanıza noluyor diye? Yaşlı insanları kırmak üzmek istemem dediğiniz için sormadığınız belli. Ben sizde bu sorunla baş edecek bir hava sezmedim ama çözmezseniz ömrünüz böyle çürür gider. Çocuğunuz doğduğunda oğlumun çocuğu oldu, ona da biz bakacağız diyecekler.

O 4 ay içinde eşiniz hiç mi rahatsız olmadı, yeni evli biri nasıl rahatsız olmaz? Bunun tek açıklaması evlenmiş olmak için evlenmiştir. Size çok kızgınım şu an. İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapmaz. Hem çalış hem eve gel kayınaileye hizmet et hem üstüne kayınailenin misafirlerine hizmet et. Size bunu layık gören adama rest çekecek yerde bir de gidip hamile kalmışsınız. Kendinize bir yol haritası çizin, bu adam bu şekilde yaşamaktan memnunsa anam babam yoksa ben de yokum diye düşünüyorsa ya bu deveyi güdersiniz ya bu diyardan gidersiniz. Kararınızın sorumluluğunu da başkasına yüklemeyin. Çocuğum için, ailem üzülür diye vs sabrettim düzelir dedim... bahaneler sıralamayın.
Annen baban sahip çıksın sana, baska türlü olmaz belli ki yuzsuzler. Gelsinler konuşsunlar aile büyükleri kendi aralarinda. Kizimiz sahipsiz degil desinler.
Seni kimsenin takacağı yok, eşin de birşeyleri duzeltecegi yok hayatindan memnun. Annen baban girecek devreye. Size hizmet etsin diye mi verdik kızımizi diyecekler, sizin eviniz yok mu dünür diyecekler, ev ev üstünde olmaz diyecekler. Bu iş ya böyle olur ya da biz kizimizi aliyoruz diyecekler. Yoksa daha çok cekersin

Yerinizde olsam yapacağım tek şeyi söylüyorum.
Ne eşime ne ailesine tek açıklama yapmadan bavulumu hazırlar ailemin evine yerleşirdim.
Aradıklarında da telefonu anneme ya da babama açtırır kızım doğurana kadar burada kalacak dedirtirdim.
Baktım doğurdum evime döndüm bunlar tekrar geldi. Bu defa da aynı olayı tekrar yapardım.
Tabi ben kimseye kendini ezdirmeyen biri olarak bunu yapardım. Sizin hiçbir şey yapacağınızı sanmıyorum.
İçinizi dökmüşsünüz belki biraz rahatlamışsınızdır.
Bu insanlar gitmez zaten sizde pek gönderecek caserette yok gibi . Zaten hamilesiniz ve çalışiyorsunuz bebek dogdugunda da kv bakar . Böylelikle tüm yıl kalirlar bebege bakma bahanesiyle . Size taşınsınlar en iyisi
Fazla rahat ettirmişsiniz o yüzden geliyorlar.iş çıkışı yol üstü yemeğinizi yiyin eve gelince Midem bulanıyor yemek yapamayacağınızı belşrtin gidip odanıza uyuyun.yemek yapmayın yedilerse onlar toplasın .Bu süreçte eve elinizi sürmeyin.Hizmet etmeyin bulmuşlar sizi böyle rahatlar tabi gitmezler.Siz hizmet bekleyin.Gerekirse üzün yoksa siz üzülüyorsunuz.Yok yaşlıdır yok yazıktır demeyin onlar sizi düşünüyor mu ki siz onları düşünesiniz.Ben oldum olası evime kim gelse de fazla rahat ettirmeyi sevmiyorum bi sğre sonra insanlar afedersiniz enayi yerine koyuyorlar.O verdiğiniz rahatlığı ellerinden alınız bence.Bu arada bebeğiniz hayırlı olsun 🌸
Ben bu tarz konularda şunuda anlamıyorum, daha bi kaç sene önce hayatınızda olmayan insanlar için neden kötü olmaktan bu denli korkuyorsunuz, çalışmasanız gücünüz olmasa neyse, kendi ayakları üstünde duran kadınların çekindiği şey ne bu kadar.
Kocayla mı geldik dünyaya bu öz saygısızlık neden anlamıyorum.
Bu yazdiklarinizin tum cevabi eşinizde. Direkt okutun ve cevap isteyin. Neden 4 ay bizdeler diye inanin daha az yorulursunuz. Bazen sularin durulmasi icin bulanmasi sart
Siz döngü falan kırmayacaksınız, kimin anne babasıysa o yapacak. Ne diye muhatap yüz göz olasınız ki? Sizin kocanız olan bitenden yaşanandan memnun. Kendini en vefalı evlat sanıyor. Sanki ana babası sokakta aç kalmışlar gibi. Gelip alın biraz da sizde kalsınlar diye kimseyi aramaz. Siz içinde bulunduğunuz durumu anlamıyor musunuz? Sorunun kaynağı eşiniz, o alıştırmış. İş yapma ben yaparım idare et ne demek, siz ev arkadaşı mısınız? Bütün olay ev işi yapmak mı? Adam kullandıkça kullanıyor sizi.

Çok büyük sorununuz var ve bunu çözmeden koşa koşa hamile kalmışsınız, niye? Hiç mi bir adım sonrası ne olur diye düşünmeden yaşıyorsunuz? Hiç mi "bu şekilde devam edemem, eşim bunu çözmezse boşanmayı bile düşünürüm" demediniz? 4 ay gelip kalmaları yetmiyor bir de habire misafir topluyorlar. Çocuğunuz doğunca ne olacağını düşündünüz mü? Lohusa dikişli yerinden kalkamaz halinizle eş ailesinin misafirlerine hizmet edeceksiniz. Hayırlı olsuna herkes size gelecek. Eşinizin kardeşleri ve eltileriniz bile hayırlı olsun deyip takıyı takıp evlerine gidecekler mis gibi. İki doğum yapmış biri olarak lohusayken istediğim tek şey sessizlik ve huzurdu. Bazen nerede uyuduğumu bile bilmezdim. Salonda yatak odasında çocuk odasında sızar kalırdım. Emziriyordum her yerim açıktı, ben uyuya kalınca eşim örterdi üstümü başımı. Sizi beş dakika yatırmaz bile bunlar.

Doğumdan sonra evde sadece annemi istiyorum, ailenle konuş deyin de görün kıyameti. Ya böyle zayıf karakterli, anasız babasız yaşayamayan, beş para etmeyen erkeklerin genlerinin devam etmesine sinir oluyorum. Hatta evlenmelerine bile karşıyım. Eş olmuyorlar bakıcı alıyorlar.
Merhaba son durumu yazmak istedim, bir kaç gündür kendi içimde artık yorulduğum için iş yapmayı azaltmıştım, mutfakta bulaşıklar vs birikiyordu dokunmadım eşim topladı vs. Yavaş yavaş hissediyorlardı. Dün ise hiç bir şey yapmadım taş taş üstüne koymadım. İkindi üstü (benden habersiz)yemekli yakın akraba misafir geldi kv kb için ona da hizmet etmedim midem bulanıyor dedim. Yemek yapılırken gittim uzandım. Eşim fırın yemegi bi de çorba yaptı kendi ben karışmadim kokuyor vs.diye. yemek hazirlaninca gittim yedim bulasiga dokunmadım. Bunun üzerine eşim misafirler gittikten sonra ne oldu diye ağzımı aramaya başladı ben de bunaldığımi fiziksel ruhen vs anlattım. Sonra içeri gitti annesi de anlamis galiva annesinin ağlama sesini duydum, sonra eşim geri yanıma geldi kendinin de gözleri dolmuştu. Biraz bu konuda konuştuk, konuştukça ne var ne yok ben iyice açtım kendimi. Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi. Onlar gidicekler gondericem konuştum simdi dedi. Doktor randevusu varmış bir hafta sonra onfan sonra kardesime gondericem dedi. Ama artık bir sey yapmanı istemiyorum falan dedi. Ben de kendimi savundum hamile halimle artık biktigim vs hamile olmasam bile bunun doğru olmadugu gibi gibi.. o da kimse senden iş beklemiyor biliyorum hamile halinle yapma zaten vs dedi. Ama dün bir şey yapmadım diye ne oldu ne oldu diye üzerime geldi . Çelişkili yani.. neyse şuan eşim tavırlı ise giderken tek kelime konuşmadık. Ama haklı olduğum için aynı tavırda devam edicem iş yapmayarak. Her şeyi kendileri yapsin 2 günde yapmadım diye bile hemen kriz çıktı. Doktor kontrolüne kadar idare edicem iş yapmayacağım ama 1 hafta. Yine de gitmezlerse o zaman annemlere gitmeyi dusunuyorum

Biz doguluyu hem annemler hem de kayınvalidelerimin evi soğuk.ona rağmen 11 yıldır evliyim hiç geldiklerini hatta iki günden fazla kaldıklarını gormedim.ev soğuk diye insan başka yere gider mi soba yaksın klima yaksın bı çare bulsun.ayrica benim bildiğim çalışan kadına gidilmez zaten evde yoksunuz napiyorlar boş evde

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Burda sorun sadece eşiniz bence. Sizi.ezdirmeye o kadar alışmış ki bunun elden ayaktan düşmesi var onda da tek adres siz olacaksnz. Baştan tavrınizi koyun haklı olduğunuz bir zamanda onlara kötü söz söylemeden cekin gidin baba evine.

Merhaba son durumu yazmak istedim, bir kaç gündür kendi içimde artık yorulduğum için iş yapmayı azaltmıştım, mutfakta bulaşıklar vs birikiyordu dokunmadım eşim topladı vs. Yavaş yavaş hissediyorlardı. Dün ise hiç bir şey yapmadım taş taş üstüne koymadım. İkindi üstü (benden habersiz)yemekli yakın akraba misafir geldi kv kb için ona da hizmet etmedim midem bulanıyor dedim. Yemek yapılırken gittim uzandım. Eşim fırın yemegi bi de çorba yaptı kendi ben karışmadim kokuyor vs.diye. yemek hazirlaninca gittim yedim bulasiga dokunmadım. Bunun üzerine eşim misafirler gittikten sonra ne oldu diye ağzımı aramaya başladı ben de bunaldığımi fiziksel ruhen vs anlattım. Sonra içeri gitti annesi de anlamis galiva annesinin ağlama sesini duydum, sonra eşim geri yanıma geldi kendinin de gözleri dolmuştu. Biraz bu konuda konuştuk, konuştukça ne var ne yok ben iyice açtım kendimi. Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi. Onlar gidicekler gondericem konuştum simdi dedi. Doktor randevusu varmış bir hafta sonra onfan sonra kardesime gondericem dedi. Ama artık bir sey yapmanı istemiyorum falan dedi. Ben de kendimi savundum hamile halimle artık biktigim vs hamile olmasam bile bunun doğru olmadugu gibi gibi.. o da kimse senden iş beklemiyor biliyorum hamile halinle yapma zaten vs dedi. Ama dün bir şey yapmadım diye ne oldu ne oldu diye üzerime geldi . Çelişkili yani.. neyse şuan eşim tavırlı ise giderken tek kelime konuşmadık. Ama haklı olduğum için aynı tavırda devam edicem iş yapmayarak. Her şeyi kendileri yapsin 2 günde yapmadım diye bile hemen kriz çıktı. Doktor kontrolüne kadar idare edicem iş yapmayacağım ama 1 hafta. Yine de gitmezlerse o zaman annemlere gitmeyi dusunuyorum
Böyle yaparak sizi suçlamaya çalışmışlar.ne tuhaf bı aile hamile kadına habersiz yemeğe misafir mi cagrilir.hic uzulmeyin haketmisler bunları.esinize de adim atmayın hem suçlu hem güçlü.cok ailesini seviyosa evlenmeyip onlarla yaşasaydı.ayrica siz evlenmeden önce napiyodu ailesi

Iki yıl sabredersin iki gün sesini çikartınca en kötü sen olursun işte böyle
O yüzden en baştan kötü olmak en güzeli
Sakin pes etme ailesi onun için neler yapmışmış,oğullarısın tabi ki yapacaklar

Gördün mü o sevimli kocayı seni rahat ettirmek isteyen kocayı . Sadece bir günde ne hale geldi. Neden sana ilk mesajımda o eve hizmetçi olarak gitmişsin yazdığımı anladın mı ? Aclesn varmış gibi çocuk yapmışsın birde . Bu adamdan bir yol olmaz. Bu tavrını bozma yok ağlamış bilmem ne bir gün eşek gibi hizmet edilmedi diye ağlıyorlar bile hamile kadına . Ne vicdansız insanlar var ya .

Ailem sahip çıkmaz demişsin madem ailenin sahip çıkmayacağını biliyorsun işin gücün varken tepkini koyacaktin . Bak ilk defa birine yazacağım o zaman aldır o çocuğu bekar olarak yaşa. O çocukla beraber iyice köle psikolojisine gireceksin sen belli ki . Adamın bir kez damarına basmamissin sessizce kendini savundujn diye hamile karısına tavrına bak . Hani o da istemiyordu gelmelerini ?
Merhaba sahip çıkmaz yazmadım zaten ben çalışan bir kadınım kimseye ihtiyacım yok. Ailem sadece karismadilar bu duruma aile içi çözmeye çalışın dediler. Ben de başta yapıcı şekilde cozmeye çalışmıştım herkesi kendim gibi sanıp ama ise yaramadi sert tepkili davradigimda da eşim dediğiniz gibi saçma sapan konuşmaya başladı hemen o konuda haklısınız. Çocuk plansız oldu. Aynen yok ağladı diye hiç tavrımı bozmadım sakinlesene kadar durumu normalce konuştum sonra ne var ne yok iyice üzerine gittim onun üzerine bana tepki gösterdi ama ben haklı oldugum için asla burnumdan kıl aldırmadım. Çocuk aldırma konusu yok o tarz bir şey düşünmem benim için uygun değil boşanmayı da düşünmüyorum zaten, bu durum cozulse bizim aramızda bir sorun yok gayet mutluyduk. Bu yuzden çabalıyorum. Mutsuz olsam şumdiye 50 kere bosanirdim zaten çünkü bir erkeğe ihtiyacım yok isim gücüm var çok şükür

Böyle yaparak sizi suçlamaya çalışmışlar.ne tuhaf bı aile hamile kadına habersiz yemeğe misafir mi cagrilir.hic uzulmeyin haketmisler bunları.esinize de adim atmayın hem suçlu hem güçlü.cok ailesini seviyosa evlenmeyip onlarla yaşasaydı.ayrica siz evlenmeden önce napiyodu ailesi
Aynen öyle kadın rahatsız başka zamqn gelin demek zor değil. Ya da direk bana sorun benim evim degil mi burası..Yine eşimin bekar evinde kaliyorlarmis kış aylarında

Biz doguluyu hem annemler hem de kayınvalidelerimin evi soğuk.ona rağmen 11 yıldır evliyim hiç geldiklerini hatta iki günden fazla kaldıklarını gormedim.ev soğuk diye insan başka yere gider mi soba yaksın klima yaksın bı çare bulsun.ayrica benim bildiğim çalışan kadına gidilmez zaten evde yoksunuz napiyorlar boş evde
Boş ev onlar için daha rahat kimse yok kafa dinliyorlar, akşam da ben mecbur kendi eşime kendime yemek yapacağım zaten diye beni bekliyorlar sanirim

Herkese haklısınız yazıp hiçbir şey yapmayacağınıza dair bi his var içimde
Tabi ki sadece canı istediğinde gelip zehirini akıtıp gidecek kk da hiç şaşmaz bu :) kabipe seklinde yaşamaya devam ederler kendi parasinı pulunu kazanan çalişan kadın bide valla ben utanıyorum

Yüzsüzlüğe bakar mısın? Bir de yemekli misafir çağırmışlar pes! Eşin de tuhafmış gerçekten. Sana iyi davranmasının sebebi susup oturup hşzmetçilik yapıp bir de üzerine para getirdiğin için. Aferin iyi yapmışsın. Sakın geri adım atma. Ne olacaksa olsun yoksa bir ömür bu saçmalıkla uğraşırsın

Merhaba sahip çıkmaz yazmadım zaten ben çalışan bir kadınım kimseye ihtiyacım yok. Ailem sadece karismadilar bu duruma aile içi çözmeye çalışın dediler. Ben de başta yapıcı şekilde cozmeye çalışmıştım herkesi kendim gibi sanıp ama ise yaramadi sert tepkili davradigimda da eşim dediğiniz gibi saçma sapan konuşmaya başladı hemen o konuda haklısınız. Çocuk plansız oldu. Aynen yok ağladı diye hiç tavrımı bozmadım sakinlesene kadar durumu normalce konuştum sonra ne var ne yok iyice üzerine gittim onun üzerine bana tepki gösterdi ama ben haklı oldugum için asla burnumdan kıl aldırmadım. Çocuk aldırma konusu yok o tarz bir şey düşünmem benim için uygun değil boşanmayı da düşünmüyorum zaten, bu durum cozulse bizim aramızda bir sorun yok gayet mutluyduk. Bu yuzden çabalıyorum. Mutsuz olsam şumdiye 50 kere bosanirdim zaten çünkü bir erkeğe ihtiyacım yok isim gücüm var çok şükür
Bence sizin biraz hayatta bakış acinizi degistirmeye ihtiyacınız var. Mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz diyorum ki kendi içimde saygı duy demek ki mutlu ama duyamıyorum . Çünkü kendiniz yaziyorsunuz mutlu olmadığınızı. Zaten olmanız mantıklı olmaz. Dışarı gidip işte çalışıp modern bir hayata geçiş yapıyorsunuz bunu neden yapıyorsunuz kadın ve erkek eşit hayat sürmek için ama yılın üçte birinde evde eşinizin ailesi var. Yani bir insanın mutlu olması imkansız bu noktada . Neden başka bir aileye hizmetçilik edesiniz ? Üstelik bunu iki gün yapmayınca ağlamaya başlamışlar ağır gelmiş . Siz evde , işte ,yatakta sürekli çalışmak zorunda olan bir hayat yaşıyorsunuz ve bu baya kölelik oluyor . Bir hani dışardan bakarsanız hayatı net görmek açısından .

Mutluluk , sevmek sevilmek karislikli olan kavramlardır . Siz şu an yeni hamileyken evinize habersiz misafir davet ediliyor o ev sizin bile değil . Sırf kocanız yemek yaptı diye aglasiyorlar gelin bize kölelik yapmadı artık bizi istemiyor diye falan . Hayat sizin bilemiyorum ben hiç tanımadığım bir kadına bu yapıldığı için uzaktan sinirlendim. Kendinizi bu kadar değersiz hissettiğiniz için bence bunun üzerine çalışmalısınız . Çünkü çocuğunuz dogdugunda o da kendine değer vermeyen bir insanla sahte bir mutluluğun içinde bulmasın kendini .

Bunları da niye yazıyorum biluyor musunuz bir sarsilin kendinize gelin artık daha fazla kendinizi kullandirmayin . Maddi manevi bir sömürüsünuz şu an

Back