• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eowyn123 eowyn123

Ben seyi yanlis mi anladim, esin sana kiziyor, bagiriyor sonra aninda tum eseklik benim moduna mi geçiyor?
Tartışma esnasında bağırıp çağırmak gibi değil de, normalden sesi yükseliyor . o şekilde sayıyor sonra evet özür dilerim okuzluk bende falan diyor evet

Ayy evet dün burayı okuyup kendimi daha da sıktım esimle tartisinca da gece sancı girdi. Hamile olduğumu unutuyor sanki herkes zaten kv kb umursamıyor bunu burda da umursanmamayi basarabildim sorun bende kesin eminim 🥹

Kendinize dikkat edin. Sancıyı ihmal etmejin. Gidin doktora. Kötü bir sey yoktur ama üzüntüden doktorluk oldunuz. Eşinize ağlayamazlar yada siz benim çocuğum der daha çok ağlarsınız.

Ben bu konuda en çok diğer kardeşlere şaşırdım.Nasıl düşünmezler anamızı babamızı bizde alalım diye.Bu kalma meselesi bir kere olmamış ki her kış tekrarlanmış.Tamam bekarken kalmış artık evli.Bu büyük haksızlık.Bence eşiniz bu durumu kardeşlerin biraz akıllı olanı ile konuşsun buna bir çözüm bulun bu böyle olmayacak ne yapalım ne önerirsiniz desin.
Evet ben de anlam veremiyorum, kış için de kimse çözüm aramıyor. Burda ne alaka eltilerin haklı, almak zorunda değil, sen yollarsan niye alsınlar diyenler oldu. Evlat olduğu için ya çözüm bulacak ya da evine alacak bu bir zorunluluk anne babayı düşünmek. Eve almasınlar neyse ama büyük sorun çözüm bulmamak bunu her evlat birlesip yapmak zorundaydı o zaman madem yazın kimse umursamadı o zaman alacaklar ya da gelme diyip arayı açıp bir daha arayıp sormayacaklar evlat olarak. İkisini de yapmıyorlar yazın gelip gayet uzunca kalıyorlar kvde de en az kalanlardan biri benim. Yani çelişkili

Kov diyen var ben gördüm. Anne babanın kovulduğu yere evlilik de olmaz ki yani o durumu yaşayıp kalan günlerde kafa rahatligi beklemek zor. Ama dediğim gibi olmazsa ben rahat edemiyorum da diyeceğim ya da gideceğim zaten
Bir tarafın anne babasının eve çöktüğü zamanda evlilik olmuyor ki? Eşimle sevgili iken ' annemle birlikte yaşar mısın?' diye sordu, hayır dedim. Bizimki çok bozuldu tabii, ayrılık noktasına geldik. Dedim ayrılırım, memlekette erkek mi yok? Bu arada kayınvalidemin 8 yılda bana gelmişliği toplasan 2-3 hafta yapmaz, pandemiden beri gel dediğim halde gelmiyor. Tamamen benimkinin isguzarligi. Yani demem o ki, olaylara realistik şekilde bakmıyorsunuz, üstelik hamilesiniz kolay kolay boşanmayacaksin, ben olsam senin kocan profilindeki adama gerçekten boşanmayacaksam rest çekmem

Tartışma esnasında bağırıp çağırmak gibi değil de, normalden sesi yükseliyor . o şekilde sayıyor sonra evet özür dilerim okuzluk bende falan diyor evet

Esin annesinden babasindan cok korkuyor, sanirim ciddi cocukluk travmalari var, seni kaybetmekten de korkuyor ama anne babaya karsi olan korku daha cok siddet kaynakli korku gibi, daha baskin bir korku.

Anlatti mi esin bu durumu hic bilemiyorum ama bir aile danismani podcastinde soyle anlatmisti,

Ailesi ama ozellikle annesi tarafindan ezilerek buyutulen cocuklar, evlenerek bu duzenden kurtulmak isterler ama kurtulamazlar ve bu yuzden ailesinin psikolojik siddetini yonlendirecegi yeni bir kurbana ihtiyaç duyarlar ve onlarin onune eşlerini sunarlar. Este bu duruma itiraz ettikce denge kurmayi bilemedikleri icin bocalarlar, hem tekrar kurban rolune geri donmek istemezler hem ailelerine yeni kurban verdigi icin aldigi ovgulerden vazgecmek istemezler hem de eşlerinin yasadigi psikolojik siddetin bu siddetin ilk kurbani olduklari icin iyi bilirler, vicdan muhasebesii yasarlar.

Esinin o gelgitli halleri bana o podcasti hatirlatti.

Kov diyen var ben gördüm. Anne babanın kovulduğu yere evlilik de olmaz ki yani o durumu yaşayıp kalan günlerde kafa rahatligi beklemek zor. Ama dediğim gibi olmazsa ben rahat edemiyorum da diyeceğim ya da gideceğim zaten
Neden olmaz? Sizin evliliğiniz sınır bilmez, hadsiz, anlayışsız, merhametsiz kayın aileye kaldıysa ölmüş de ağlayanı yok. Şunların çok azı için eşim anasını az ağlatmadı. Bal gibi de oldu evliliğimiz.

Hemen hemen tum yorumları okudum. Konu sahibi siz evinizi benimseyememissiniz. Mesela bugun dizim var deyip tv kumandasini elinize aliyor musunuz? Kv-kp evdeyken arkadaslarinizi eve nisafir edebiliyor musunuz? Burdan bakinca eviniz; esiniz ve ailesininmis gibi duruyor
Evimi benimsedim aslında ama arkadaşlarımı davet etmedim daha önce vaktim olmadı. TV zaten izlemiyordum onu da yapmadım. Bilmiyorum benimsiyorum ama onlar da benimsedikleri için işe yaramıyor galiba. Yine bu evde kalmışlar eşimin bekar eviymis bu ev belki onun etkisi de olabilir

Esin annesinden babasindan cok korkuyor, sanirim ciddi cocukluk travmalari var, seni kaybetmekten de korkuyor ama anne babaya karsi olan korku daha cok siddet kaynakli korku gibi.

Anlatti mi esin bu durumu hic bilemiyorum ama bir aile danismani podcastinde soyle anlatmisti,

Ailesi ama ozellikle annesi tarafindan ezilerek buyutulen cocuklar, evlenerek bu duzenden kurtulmak isterler ama kurtulamazlar ve bu yuzden ailesinin psikolojik siddetini yonlendirecegi yeni bir kurbana ihtiyaç duyarlar ve onlarin onune eşlerini sunarlar. Este bu duruma itiraz ettikce denge kurmayi bilemedikleri icin bocalarlar, hem tekrar kurban rolune geri donmek istemezler hem ailelerine yeni kurban verdigi icin aldigi ovgulerden vazgecmek istemezler hem de eşlerinin yasadigi psikolojik siddetin ilk kurbani olduklari icin vicdan muhasebesii yasarlar.

Bunu defalarca dedik yıllardır başka başka konularda, kurban gidince birbirlerini yiyorlar, beraber minnoş minnoş yaşayabilmeleri için varsın diye. Konu sahibine öyle muhtaçlar ki. Aile olabilmeleri sözde beğenmedikleri bu kadına bağlı, acınacak haldeler.

Ben de öyle düşünüyorum şuanlık eşimi darlıyorum her fırsatta, 3-4 gündür hizmet görüyorum tek bir bardak bile kaldırmadım işe de yarıyor
Ağrım var diyince geri vites yapmış demek ki işe yarıyor, dank ediyor. Sende üzme kendini, kararlı dik dursan yeter. Çok naif iyi niyetli birisin, eşin kıymetini bilsin. Zaten A planı B planı yaptın, artık gözlemle biraz keyif çat. Stresten oran buran ağrısın miden bulansın eşine dank eder. Karnın yok diye hamile olduğunu unutuyolar.
Burası fırtına gibi ama kimsenin kötülüğüne konuşacağını bundan zevk alacağını sanmıyorum arada pütürcükler tabiki olur 😄

Neden olmaz? Sizin evliliğiniz sınır bilmez, hadsiz, anlayışsız, merhametsiz kayın aileye kaldıysa ölmüş de ağlayanı yok. Şunların çok azı için eşim anasını az ağlatmadı. Bal gibi de oldu evliliğimiz.

Yani odaya git çabuk kov diyenler oldu. Bilmiyorum kültür olarak bana uygun gelmedi kovmak. Yani düzgün dille konuşmayı daha denemedim onlarla. Esime attım topu. O yüzden dedim kovmaya gelmeden önce daha başka yapacağım şeyler de var

Evet ben de anlam veremiyorum, kış için de kimse çözüm aramıyor. Burda ne alaka eltilerin haklı, almak zorunda değil, sen yollarsan niye alsınlar diyenler oldu. Evlat olduğu için ya çözüm bulacak ya da evine alacak bu bir zorunluluk anne babayı düşünmek. Eve almasınlar neyse ama büyük sorun çözüm bulmamak bunu her evlat birlesip yapmak zorundaydı o zaman madem yazın kimse umursamadı o zaman alacaklar ya da gelme diyip arayı açıp bir daha arayıp sormayacaklar evlat olarak. İkisini de yapmıyorlar yazın gelip gayet uzunca kalıyorlar kvde de en az kalanlardan biri benim. Yani çelişkili
Burada bazen o kadar saçma sapan yorumlar oluyor ki boşverin okuyun geçin.Bizim ülkede şimdi bu moda gibi .Geçmişte sobasını yakıp yazını kışını evinde geçiren ana babalar kışları çocuklarının evine gitmeye başladı.Ben de kv olarak görüyorum duyuyorum bunu.Konu soba yakmak veya başka neden olabilir.Bu elti ve gelinlerin sorunu değil.Çocuklarının sorunu oturup birlikte çözüm arayacaklar.Evler artık büyük değil çocukları var okula giden yatacak yer bile yok üç beş gün geçerde uzun süre zor.Evi kolay ısıtmanın yolu var mı.D gaz gibi.Bu imkan varsa çocukları elbirliği ile yaptıracak.Büyüklerde bu konuda anlayışlı olacak 4 ay bir çocuğunda geçmez.Hele gittiğin evin kurallarına uymayıp onları kendi kurallarına uyduruyor bizim anadolu insanı.Siz yine eşinizle konuşarak çözmeye çalışın. Sonuçta yüzyüze bakacaksınız.Burada size boşanın diyende vardır.Yazmak çok kolay gelir.Baksanız asıl boşanması kendisidir öyle bir hayatı vardı ama yapamadığını başkasından bekler.Takılmayın onlara.Eşinizin işi de zor ama çözmeye çalışıyor gördüğüm kadarı ile.

Kadın bunalmış, hamile. Kocası randevudan sonra gidecekler demiş. Şuan çıkıp da kendisini germesinin, neyle gideceksiniz nasıl gideceksiniz diye sormanın anlamı olmadığını düşünüyorum. Ki konu sahibi de zaten sormak istemiyordu, randevuya kadar beklemeyi planlıyordu ama buna rağmen hadi sor, git konuş, yok ezik vs diye kadını sıkıştırmak doğru gelmedi bana.
Hayir kadina 1 hafta sonra dedikleri randevu 11 gun sonra çıktı.
O yüzden ne zaman gidiyorsun neyle gideceksiniz demelerini ben önerdim.
Çünkü randevu geçse bile doktorun 3 gün sonra gel 5 gün sonra gel demeleri olasi o olmasa baska bir şey çıkacak.

Ayrica şunu anlamiyorum kayinvalide kayinpeder 2 ay bu oğlanın evinde kaliyor sorun olmuyorda 10 gün baska çocuğuna git deyince niye sorun oluyor?
Normal bir evlilikte kadının bundan bu kadar korkmamasi gerekirdi zaten
O yuzden diğer çocukların araya girmesi gerek
Su an bu 4 ay kışin kalma konusu konu sahibinden baska kimseyi mutsuz etmiyor.
Kayinvalide kp mutlu onlar bu evde kalmak istiyor.
Es zaten mutlu
Eee diğer kardeşler mutlu
Bir konu sahibinin hadi bir şeyler yapin demesiyle olay çözülmeyecek.

Esin annesinden babasindan cok korkuyor, sanirim ciddi cocukluk travmalari var, seni kaybetmekten de korkuyor ama anne babaya karsi olan korku daha cok siddet kaynakli korku gibi, daha baskin bir korku.

Ailesi ama ozellikle annesi tarafindan ezilerek buyutulen cocuklar, evlenerek bu duzenden kurtulmak isterler ama kurtulamazlar ve bu yuzden ailesinin psikolojik siddetini yonlendirecegi yeni bir kurbana ihtiyaç duyarlar ve onlarin onune eşlerini sunarlar. Este bu duruma itiraz ettikce denge kurmayi bilemedikleri icin bocalarlar, hem tekrar kurban rolune geri donmek istemezler hem ailelerine yeni kurban verdigi icin aldigi ovgulerden vazgecmek istemezler hem de eşlerinin yasadigi psikolojik siddetin bu siddetin ilk kurbani olduklari icin iyi bilirler, vicdan muhasebesii yasarlar.

Evet çok mantıklı geldi şuan bana bu. Eşim annesinden baya cekiniyor Annesi çok baskın biri zaten ailede kbden önce onun sözü geçer herkes ona uyar. Kimseyi beğenmez herkesi eleştirir. Hatta o kadar eleştirir ki odadan çıkınca arkamı dönünce kesin benim hakkimda bişey dedi derim bazen. Küçük bı ornek bir kere annem bana yoğurt mayalamış kendi evden getirmişti kv de bizdeydi annem gidince tadına baktı bu olmamış kotu dedi tadına baktım gayet mükemmel. Neyse 2 gün sonra bu baktım annemin yoğurdunu süzmus tülbente eksiydi sevmedim diyo. Eksimemisti ama. Yoo çok guzeldi niye süzdün dedim duymamazliga verdi. Başka zaman da kendi turşusundan getirmisti annem onu açtım yine dedi hiç güzel değil benim tursum kadar güzel yapan kimseyi görmedim dedi. Uzattım yorumu ama yani baskın, beğenmeyen, eleştirel biri Kb küfür etmez kv eder. Konuyla alakası var mı bilmiyorum ama bazen beni de kıskandığını düşünüyorum. Beni de yemek ev temizligi vs herkesin yanında eleştirir oğlundan onay almaya çalışıyor gibi bilmiyorumm

Detayları vermemin sebebi hem dertleşmek hem fikir almak. Buraya girip detay vermezsem fikir verenler durumumu anlayamaz net olarak o yüzden yazdım. Beğendiğim geri döndüğüm yorumlara zaten haklı taraflarını yazıyorum kendi düşüncemi de söylüyorum. Şuan sadece bir şey yapmaya karar verdim 10 gün beklemek. Bu durumda yok kalk ne yapıyorsun pasif ezik demenin kime ne faydası var? Geçen yıl eşim ailesine gidip sormadı bile çünkü ben üzerine gitmedim benim ailem sakin kalmamı söyledi ben de onlara uydum. Hata olduğunu zaten yazdım. Bu yıl da Ocak ayınin ortasından beri sıkça söyledi anlamazlığa yattılar alıştıkları için ben tavır koyunca tamam dediler. Yani şuan umudum var seneye için de yaza evlerine çözüm bitti. Bu şekil bitirmek istiyorum. Eğer düşündüğüm gibi olmazsa hiç bir şey zaten rest çekeceğim. Ama şuan yapmadığım için burda kimse ikna olmuyor yapabileceğime
Ben anneniz yaşında sayılırım, genç kızlarım var. Bu nedenle durumunuzla empati yapıp ya sabır çekiyorum. Herkes birinin evladı çocuğu. Kimse topraktan bitki gibi çıkmıyor. Benim kucağımda bebek vardı eşimi evden kovduğumda. Sorun yine eş ailesi, sen artık bizim soyadımızı taşıyorsun, evli kadın ailesinin yanına zırt pırt gitmez vs vs. Eşim gitmeme gelmeme giydiğime çıkardığıma asla karışmaz ama ailesine bir durun, siz karışmayın, size ne demediği ve bu baskıyı bitirmediği için topla eşyanı git ailenle yaşa dedim. Benim babam var zaten seninki kim dedim. O cinnet milat oldu herkes için. Bana da eşim, ya ne takıyorsun kafana, iyi niyeti fazla kaçırıyorlar, ne istiyorsan yap, bırak konuşur karışır susarlar derdi. Olay, bize saygısı yok oğlumuzu da adam yerine koymuyor a evrildi. Ne münasebet, kim benim hakkımda niye böyle konuşabilsin?

Evlilikse eş olmaksa beraber imza attık evet dedik, birbirimize sözlü senet verdik. Ben diş gösterince herkes bir sakinleşiverdi haddini hududunu biliverdi. Önce kapı kapı gezip arkamdan konuşanlar 6 ay sonra torunumuzu göremiyoruz diye ağlamaya başladılar. İsteyen inansın istemeyen inanmasın gelip özür dilemek istediler dediler de ben utandım gittim evlerine. Hiç bir şey olmamış gibi oturmaya gittik çocuğu göstermeye. Üstünden kaç sene geçti hala destursuz konuşamazlar benimle. Eşim kameralı görüşürken keyfim varsa merhaba diyip katılırım sohbete, keyfim yoksa selam söyle der geçerim. Benim eşim sizinki gibi iki yüzlü, merhametsiz, bencil olmadığı halde yaptım bunu. Olay eş değil, olay insanın kendine saygısı özgüveni, onuru. Kendi kaderinizi çapsız adama teslim etmişsiniz, şimdi bir de doğmamış çocuğunuzu teslim ediyorsunuz. Benim ilk çocuğum bu saçmalılara maruz kaldığım için dünyanın en huzursuz bebeğiydi, devamlı ağlar uyumaz mutlu olmaz, bir yerde oturamazsın yemeğe gidemezsin... Ama diğer kızım sakin barışçıl huzurlu ortamda doğduğu için varlığı yokluğu birdi, hiç beni zorlamadı.

Komik olan ne biliyor musunuz kendi kızları evlendi ve her hafta sonunu kayınvalidelerde geçirdi. Gebelikleri doğumları lohusalıkları... hep kayınvalide baktı. O da evlendi başkasının soyadını taşıyordu, niye devamlı ailesinin evinde, hayırdır?
Ben yaşlandım çocuk bakamam bana güvenip doğurmayın diyen kadın bu lafı ettikten 5 sene sonra gençleşiverdi, 2 torun büyüttü. Geline eziyet kızlarına prenses muamelesi. O yüzden tecrübelerimize tahminlerimize güvenin. Oh birini daha boşattık kavga ettirdik kocasıyla diyen yok aramızda.

Hayir kadina 1 hafta sonra dedikleri randevu 11 gun sonra çıktı.
O yüzden ne zaman gidiyorsun neyle gideceksiniz demelerini ben önerdim.
Çünkü randevu geçse bile doktorun 3 gün sonra gel 5 gün sonra gel demeleri olasi o olmasa baska bir şey çıkacak.

Ayrica şunu anlamiyorum kayinvalide kayinpeder 2 ay bu oğlanın evinde kaliyor sorun olmuyorda 10 gün baska çocuğuna git deyince niye sorun oluyor?
Normal bir evlilikte kadının bundan bu kadar korkmamasi gerekirdi zaten
O yuzden diğer çocukların araya girmesi gerek
Su an bu 4 ay kışin kalma konusu konu sahibinden baska kimseyi mutsuz etmiyor.
Kayinvalide kp mutlu onlar bu evde kalmak istiyor.
Es zaten mutlu
Eee diğer kardeşler mutlu
Bir konu sahibinin hadi bir şeyler yapin demesiyle olay çözülmeyecek.
Öyle de çözülmez ki çünkü diğer kardeşlerin evinde rahat etmiyorlar. Konu sahibinin eltisi ben olsaydım derdim ki eowyn e nolmus geçen sene dört ay kocacığım kocacığım diye agirliyordu bu sene nereden çıktı ? Benim işim gücüm var çocuk uyuyunca çalışıyorum zaten birde ailenle mi yasayacagim toplanın beş kardes bir petek taktırın der geçerim. Sorun konu sahibi ve eşinin sorunu bence .

Burada bazen o kadar saçma sapan yorumlar oluyor ki boşverin okuyun geçin.Bizim ülkede şimdi bu moda gibi .Geçmişte sobasını yakıp yazını kışını evinde geçiren ana babalar kışları çocuklarının evine gitmeye başladı.Ben de kv olarak görüyorum duyuyorum bunu.Konu soba yakmak veya başka neden olabilir.Bu elti ve gelinlerin sorunu değil.Çocuklarının sorunu oturup birlikte çözüm arayacaklar.Evler artık büyük değil çocukları var okula giden yatacak yer bile yok üç beş gün geçerde uzun süre zor.Evi kolay ısıtmanın yolu var mı.D gaz gibi.Bu imkan varsa çocukları elbirliği ile yaptıracak.Büyüklerde bu konuda anlayışlı olacak 4 ay bir çocuğunda geçmez.Hele gittiğin evin kurallarına uymayıp onları kendi kurallarına uyduruyor bizim anadolu insanı.Siz yine eşinizle konuşarak çözmeye çalışın. Sonuçta yüzyüze bakacaksınız.Burada size boşanın diyende vardır.Yazmak çok kolay gelir.Baksanız asıl boşanması kendisidir öyle bir hayatı vardı ama yapamadığını başkasından bekler.Takılmayın onlara.Eşinizin işi de zor ama çözmeye çalışıyor gördüğüm kadarı ile.
Evet durum tam olarak böyle. Şuan inanıyorum sabah kardeşiyle de görüşmüş babası dediğine göre geleceklerini söylemiş onlar da tamam almaya geliriz demişler. Eşime baskı yapmaya devam ediyorum mecbur çözecek şuanlık biraz baskı ve kesin sinir koyarak bu yıl cozecegimizi düşünüyorum yaza da. dediğiniz gibi çözüm bulup bir daha aynı şeyle ugrasmayacagiz umarım

Evet çok mantıklı geldi şuan bana bu. Eşim annesinden baya cekiniyor Annesi çok baskın biri zaten ailede kbden önce onun sözü geçer herkes ona uyar. Kimseyi beğenmez herkesi eleştirir. Hatta o kadar eleştirir ki odadan çıkınca arkamı dönünce kesin benim hakkimda bişey dedi derim bazen. Küçük bı ornek bir kere annem bana yoğurt mayalamış kendi evden getirmişti kv de bizdeydi annem gidince tadına baktı bu olmamış kotu dedi tadına baktım gayet mükemmel. Neyse 2 gün sonra bu baktım annemin yoğurdunu süzmus tülbente eksiydi sevmedim diyo. Eksimemisti ama. Yoo çok guzeldi niye süzdün dedim duymamazliga verdi. Başka zaman da kendi turşusundan getirmisti annem onu açtım yine dedi hiç güzel değil benim tursum kadar güzel yapan kimseyi görmedim dedi. Uzattım yorumu ama yani baskın, beğenmeyen, eleştirel biri Kb küfür etmez kv eder. Konuyla alakası var mı bilmiyorum ama bazen beni de kıskandığını düşünüyorum. Beni de yemek ev temizligi vs herkesin yanında eleştirir oğlundan onay almaya çalışıyor gibi bilmiyorumm
Kadın evde herkese hükmediyor. Sizin surat asıp odanızda oturmanız da onun ekmeğine yağ sürmüş.
Kapanmayın odaya artık. Kavgadan çekinmeyin: tv izlemeyi sevmeseniz de gidin alın kumandayı açın bir şeyler izleyin. Yada işiniz eve iş getirmeye müsaitse sesini kıstırın görüşmem var diyin izletmeyin onlara da. Özellikle işle ilgili görüşmeler için sessiz ortama ihtiyaç duyup onları sessizliğe zorlamanız gibi sıkıcılıklae yapın.

Konu sahibi şu an anında postalama olayı bana da normal gelmiyor bende yapamazdim hadi hadi toplayın gidin diye.muayine olsun gitsinler . Sana laf sokmaya kalkarsa açık açık konuş ben bu düzeni baştan kabul etmediğimi oglunuza söyledim benim için misafirlik süresi maksimum bir haftadır de geç. .

Eşinle cozmen gereken sorun çok büyük . Çünkü sen taviz verdin tam 6(ALTI) ay . Herkes senden kışın en az böyle iki üç ay idare etmeni bekleyecek . Açık olacaksın ailesi gittiğinde birakirsan tribe bile girer . Bu evliliğin devamını istiyorsan benim maksimum sürem yılda bir hafta . Çekip aileme gitmeyi bile düşündüm . Sen beni bu kadar degersizlestiremezsin . Gidip biraz aile olmakla ilgili kitap okusun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back