• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Daha yeni evliyken size gelip dört ay kalan ailenin bir daha gelmeyeceğini düşünmediniz herhalde. Tabii ki hep gelecekler. Ben böyle bir durumda değil çocuk yapmak, evi terk ederdim kesinlikle. Bu sorun çözülene kadar da dönmezdim. Eşiniz ciddi ciddi konuşmadığı için adamlar sizi sallamıyor. Eşinize koymalısınız tavrı. Size asıl değer vermeyen o.
Bide bu herifi baba yapıcam ne naif kadınlarla evleniyor bu hanzolar ya

Yüzsüz insanlar alttan sinyal vermeyi falan anlamaz, anlar ama anlamamış gibi yapar. O yüzden direkt yüzlerine bu şekilde yapamadığınızı artık kışı diğer çocuklarında geçirmesi gerektiğini söyleyeceksiniz. Eşiniz istemeseydi şuan sizinle duruyor olmazlardı. Eşiniz memnun, onlar memnun, memnun olmayan kişi olarak bunu sizin halletmemiz lazım, yoksa bunlar bebek olunca daha çok kalacaklar

Bide bu herifi baba yapıcam ne naif kadınlarla evleniyor bu hanzolar ya
Elin pinti köylüsünü çekmeye gelmiş herhalde dünyaya. Ben birkaç aylık evliyken ailesi gelip evime yerleşse hayırdır ya derim ekdjdj. Yeni doğum yaptığımda ilk iki üç gün kayınbabam da eve geldi, sabahtan akşama oturdu. Ev de küçük o zaman. Eşime söyledim konuş gelmesin, gerek yok diye. Güya konuşmuş, yersen. Baktım olmuyor. Aradım kendim söyledim. Gelmenize gerek yok, hani yeni doğum yaptım ya rahat edemiyorum dedim kayınvalideme. Babam seni bırakıp dönsün, ne işi var koca gün evde dedim ahshsh. Kuru sıkı atmıyorum. Ben cidden tahammül edemem böyle bir şeye. İlk seneden durum çözülmediyse çocuk falan yapmazdım asla. Benim için boşanma sebebi çünkü. 💔

Seni çok iyi anlıyorum aynısı benim başımda da var ve şuan bendeler. Bana da hamileyken geldiler karnim burnumdaydi artık iş yapmaya bile o kadar zorlanıyordum ki ama yine de geldiler umursamadilar. Yine hizmet beklediler. Üstüne yetmedi benimle kavga etti kaynanam arkamdan dedikodu mu bile yaptı. Hamile olduğum için esim yardım ediyordu çok zoruna gidiodu kaynananin kızlarına anlatıyordu dedikodu yaparak hiç bir iş yapmıyormusum sürekli yatiyormusum yemek yapmıyor musum falan filan die eşim olmazsa ne yemek ne temizlik hak getireymis bide o yapıyormuş herseyi. O kadar şey yaşandı yine geldiler bu sene benimde eltim burda ama gitmiyorlar neymis yer yokmuş yersen tâbi yeri yoksa başka gelen misafirler nerde yatıyorsa salonda yatamazlarmis sabah kahvaltı falan yapiliomus o yüzden olmuyormus. Sen yine şanslısın en azından eşin konuşmuş oralı olmasalarda ya en azından eşine soyleyebilmissin durumu ben soylesem sen benim annemi babami istemiomusun die kavga ederdi. Sırf onlar yüzünden bebeğime oda yapamadim. Sana tavsiyem sesini cikardin çıkardın yoksa başına kalırlar sanırım küçük gelin sensin ondan sende kaliolar hep öyle olur ya.
Kendinize bu hayatı reva gören sizsiniz maalesef ki.. dedikodunuzu yapan biriyle nasıl aynı evde duruyorsunuz tepki vermiyorsunuz

Seni çok iyi anlıyorum aynısı benim başımda da var ve şuan bendeler. Bana da hamileyken geldiler karnim burnumdaydi artık iş yapmaya bile o kadar zorlanıyordum ki ama yine de geldiler umursamadilar. Yine hizmet beklediler. Üstüne yetmedi benimle kavga etti kaynanam arkamdan dedikodu mu bile yaptı. Hamile olduğum için esim yardım ediyordu çok zoruna gidiodu kaynananin kızlarına anlatıyordu dedikodu yaparak hiç bir iş yapmıyormusum sürekli yatiyormusum yemek yapmıyor musum falan filan die eşim olmazsa ne yemek ne temizlik hak getireymis bide o yapıyormuş herseyi. O kadar şey yaşandı yine geldiler bu sene benimde eltim burda ama gitmiyorlar neymis yer yokmuş yersen tâbi yeri yoksa başka gelen misafirler nerde yatıyorsa salonda yatamazlarmis sabah kahvaltı falan yapiliomus o yüzden olmuyormus. Sen yine şanslısın en azından eşin konuşmuş oralı olmasalarda ya en azından eşine soyleyebilmissin durumu ben soylesem sen benim annemi babami istemiomusun die kavga ederdi. Sırf onlar yüzünden bebeğime oda yapamadim. Sana tavsiyem sesini cikardin çıkardın yoksa başına kalırlar sanırım küçük gelin sensin ondan sende kaliolar hep öyle olur ya.
Şaka gibisiniz.

Elin pinti köylüsünü çekmeye gelmiş herhalde dünyaya. Ben birkaç aylık evliyken ailesi gelip evime yerleşse hayırdır ya derim ekdjdj. Yeni doğum yaptığımda ilk iki üç gün kayınbabam da eve geldi, sabahtan akşama oturdu. Ev de küçük o zaman. Eşime söyledim konuş gelmesin, gerek yok diye. Güya konuşmuş, yersen. Baktım olmuyor. Aradım kendim söyledim. Gelmenize gerek yok, hani yeni doğum yaptım ya rahat edemiyorum dedim kayınvalideme. Babam seni bırakıp dönsün, ne işi var koca gün evde dedim ahshsh. Kuru sıkı atmıyorum. Ben cidden tahammül edemem böyle bir şeye. İlk seneden durum çözülmediyse çocuk falan yapmazdım asla. Benim için boşanma sebebi çünkü. 💔
Valla ben kendimi hiç anlatmak istemiyorum aynı şehirde gelip kalma saçmalığı nedir zaten allasen 11 yıl oldu evleneli 2 sefer galiba kaldılar onda da benimki zaten istemediğimi ve aynı şehirde hangi amaçla bizim evimizde kaldıklarını söyledim onlar gayette biliyorlar zaten istemediğimi doğru düzgün evime bile gelmezler biz gidiyoruz je gerek var ki

Evet bu da bir fikir çok mantıklı. Bir arkadaşım gelip görmeyi istiyordu fırsat olmamıştı, o gelecek gibi yapabilirim belki, gelsin diğer odada kalır da derler beklerim gerçi de rahat edemez falan derim,fikir olarak aklımda bulunsun çok teşekkür ederim 🫶🏻
Bu bir çözüm değil geçici bir şey . Sizin net olmanız lazım yoksa ömür boyu dert çekersiniz

Kocanıza söylememişsiniz bile, tepki vermiş haliniz bu mu 😵‍💫
Dedikodu meselesinden bahsettim ayrıca anne babasını istemediğimi herkes biliyor bu bariz orta da hepsi farkında eşim de dahil ama yüzsüzler ne yapayım ben olsam bı daha gitmezdim istemediğim yere ama onlar öyle düşünmüyor

Dedikodu meselesinden bahsettim ayrıca anne babasını istemediğimi herkes biliyor bu bariz orta da hepsi farkında eşim de dahil ama yüzsüzler ne yapayım ben olsam bı daha gitmezdim istemediğim yere ama onlar öyle düşünmüyor
Bi üye çok güzel yazmış, kendimize göre düşünmeyeceğiz. Zaten biz en başta cümbür cemaat kalmazdık ki. Kalanlar surattan falan anlayacak insan değiller. Hizmet etmemiş diye dedikodunuzu yapmışlar, ben şu an yine hizmet ettiğinizi düşünüyorum. Hiçbir şey yapmasanız o zaman tepki olur

Ayrıca ilk mesajınızda "ben eşime söylesem anne babamı istemiyor musun diye kavga ederdi" yazmışsınız. Şimdi istemediğimi biliyor diyorsunuz

Kocanız kızacak diye tırstığınızdan ailesini evinizde istemediğinizi söyleyemiyorsunuz. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Adamın beynini yemeniz lazımdı, burada hep böyle okuduk biz. Bir de hamilesiniz. Eşten çekinmek nedir, hem de bu kadar haklıyken. Nasıl hayatlar bunlar, nasıl evlilik anlamadım.

Eşim gelmemi istiyor sürekli arıyor
Arar tabi. Anasına babasına hizmetçi almış, hizmetli yokken kim hizmet edecek? Ya bir de eşim çok düşünceli anlayışlı yazmışsınız şaka mı yaptınız? Eşini düşünen seven adam bu durumu yaşatır mı? Siz saflık derecesinde iyi niyetlisiniz, eşiniz de tam bir çakal. Hem cinsel ihtiyacım giderilsin hem düzenli temiz ev ortamım olsun hem de anamın babamın ayağına hizmet götürülsün. O 4 ay içinde kendi anne babanızı da çağırın madem, herkes bir arada kalsın. Sizin aileniz aile değil mi? Deneyin, ben kendimi iyi hissetmiyorum annem yardıma gelecek çağırdım, o da bizde kalacak deyin görün ne olacağını.

Hiç eş ailesine suç kabahat bulmayın. Eş ailesi sorunu yoktur, eş sorunu vardır. Kocanız sizinle evlenmemiş, kendi düzenlerine birini eklemiş. Hadi ilk hafta ne olduğunu anlamadınız, ikinci hafta hesap sormadınız mı kocanıza noluyor diye? Yaşlı insanları kırmak üzmek istemem dediğiniz için sormadığınız belli. Ben sizde bu sorunla baş edecek bir hava sezmedim ama çözmezseniz ömrünüz böyle çürür gider. Çocuğunuz doğduğunda oğlumun çocuğu oldu, ona da biz bakacağız diyecekler.

O 4 ay içinde eşiniz hiç mi rahatsız olmadı, yeni evli biri nasıl rahatsız olmaz? Bunun tek açıklaması evlenmiş olmak için evlenmiştir. Size çok kızgınım şu an. İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapmaz. Hem çalış hem eve gel kayınaileye hizmet et hem üstüne kayınailenin misafirlerine hizmet et. Size bunu layık gören adama rest çekecek yerde bir de gidip hamile kalmışsınız. Kendinize bir yol haritası çizin, bu adam bu şekilde yaşamaktan memnunsa anam babam yoksa ben de yokum diye düşünüyorsa ya bu deveyi güdersiniz ya bu diyardan gidersiniz. Kararınızın sorumluluğunu da başkasına yüklemeyin. Çocuğum için, ailem üzülür diye vs sabrettim düzelir dedim... bahaneler sıralamayın.

Kocanız kızacak diye tırstığınızdan ailesini evinizde istemediğinizi söyleyemiyorsunuz. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Adamın beynini yemeniz lazımdı, burada hep böyle okuduk biz. Bir de hamilesiniz. Eşten çekinmek nedir, hem de bu kadar haklıyken. Nasıl hayatlar bunlar, nasıl evlilik anlamadım.
Eşimde biliyor istemediğimi oda istemiyor ama işte anne babası die böyle gördüğü için nötr görüyor. Ayrıca eşimden korkmuyorum. Sadece sahip cikacak bir ailem yok kucağım da bebeğimle nereye gidicem bebekle sığınma evine mi ben çocuğuma bunu reva göremem.

Siz işteyken hiçbir şey yapmıyorlar mı, ev süpürme veya basit bir yemek vs?
Kaçta geliyorsunuz eve?

Kılınızı kıpırdatmayın.
Her gün mideniz de bulunabilir zaten.
kayınvalidem rahatsız yapamıyorum diyor ben yokken kahvaltı yapıyorlar bir iki bardak makineye diziyor bitti. Kayın babam zaten hiç bişey yapmaz, kvmde de evi süpürüp silmek yok evde pislik içinde birikiyor her şeyi ben temizliyorum. yaşlandım yoruluyorum gözüm gormuyor vs diyor sürekli

Ben empati yapmaya çalışıyorum. Diyorum ki kayınbabam ya da kayınvalidem bizde kalacak olsalar git diyebilir miyim diye. Zor geliyor. AMA onların böyle insan olmamalarından dolayı hayal etmesi zor geliyor. 2,5 yıldır evliyim birkaç kez geldi maks iki gece kalıp gittiler ailecek. Kayınbabam hatta doğumdan sonra ikinci gelişlerinde gelmek istememiş, kedi doğum yaptı bir kez gittik zaten, neden tekrar rahatsız ediyoruz kızı demiş. Ben rahatsız bile değilken hem de.
Sadece kayınvalidem doğum öncesi ve sonrasında 1 ay kaldı onun varlığından da gayet memnundum. Kırkım çıkar çıkmaz gitti. Sonraki gün ev bomboş geldi üzüldüm hatta gitmesine.
Şimdi ben bu insanları düşünüp de "ben de git diyemezdim" diyemem çünkü bunlar zaten bu sözü hak etmiyorlar.
Ama hak eden olsa en başta eşime gün yüzü göstermezdim.

Annen baban sahip çıksın sana, baska türlü olmaz belli ki yuzsuzler. Gelsinler konuşsunlar aile büyükleri kendi aralarinda. Kizimiz sahipsiz degil desinler.
Seni kimsenin takacağı yok, eşin de birşeyleri duzeltecegi yok hayatindan memnun. Annen baban girecek devreye. Size hizmet etsin diye mi verdik kızımizi diyecekler, sizin eviniz yok mu dünür diyecekler, ev ev üstünde olmaz diyecekler. Bu iş ya böyle olur ya da biz kizimizi aliyoruz diyecekler. Yoksa daha çok cekersin

Back