- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.778
- 39
-
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
Ben de konu sahibi de babanin bakmasinin lütuf oldugunu ima bile etmedik. Ben cok iyi bir seymis gibi anlatmadim bunu ama su anda bunu degistirebilecek güce hangimiz sahibiz? Sadece bundan sonra evlatlarimizi farkli yetistirerek gelecek nesillere etkili olabiliriz ki bundan da ümidim var dedim. Ayrica benim esim de izinlerini benden farkli dönemlerde kullanarak cocuklara tek basina bakiyor dedim. Sadece genelin böyle olmadigini biliyorum. Hele dedelerden yani bir önceki nesilden bahsediyorsak tam bir fiyasko.Kültürümüz dediğiniz şey sebep oluyor buna.
Kadın doğum yapıyor, eve 10 kadın doluşuyor, bebeğin bütün bakımını kadınlar veriyor, baba sevmek dışında hiçbir şey yapmıyor.
Sonra ne bağ kurabiliyor çocukla ne beslemeyi, ilacını biliyor.
Dünyayı yönettiğini söyleyip böbürlenen adamların, sizi yönetmeye çalışan adamların bir bebeğe ya da kendine bakamayacağına nasıl inanıyorsunuz gerçekten?
İş başa düşünce herkes her şeyi yapabilir. Kimse anasının karnında öğrenmiyor bebek bezlemeyi, karnını doyurmayı.
Konu sahibinin kocası ben bakarım demiş zaten ki bakmak zorunda olan da o.
Ama konu sahibi hala adamın anasına saydırıyor. Babaanneninki görev, babanınki lütuf çünkü.
Kültürümüz dediğiniz şey sebep oluyor buna.
Kadın doğum yapıyor, eve 10 kadın doluşuyor, bebeğin bütün bakımını kadınlar veriyor, baba sevmek dışında hiçbir şey yapmıyor.
Sonra ne bağ kurabiliyor çocukla ne beslemeyi, ilacını biliyor.
Dünyayı yönettiğini söyleyip böbürlenen adamların, sizi yönetmeye çalışan adamların bir bebeğe ya da kendine bakamayacağına nasıl inanıyorsunuz gerçekten?
İş başa düşünce herkes her şeyi yapabilir. Kimse anasının karnında öğrenmiyor bebek bezlemeyi, karnını doyurmayı.
Konu sahibinin kocası ben bakarım demiş zaten ki bakmak zorunda olan da o.
Ama konu sahibi hala adamın anasına saydırıyor. Babaanneninki görev, babanınki lütuf çünkü.
Yanı bütün bunların karşılığı çocuğuna bakmalı dimiSordunuz diye söylüyorum...Her markete gittiğimde bir ihtiyacın var mı diye aradım zeytin peynir suyunu eksik etmedim. İçimden gele gele fazlasıyla aldım.
Diş hekimiyim 12 bin liralık işlem yaptım ağız içerisine 1 kuruş para talep etmedim. Sonuna kadar helal olsun.
Hasta oldu, evinde tek başına kaldığı günler oldu...Gel bizimle kal diye yalvardım. Geldi gayet hoş oturduk.
He kaktım evetYanı bütün bunların karşılığı çocuğuna bakmalı dimi
Ben sana şunu yaptım ettim dediniz mi bilmiyorum ama
Tek benmiyim çocuğun ebeveyni diyen siz belki de başına kalktı
Annem 20 yıldır yatak büyükbabama bakıyor başka bir ilde.
Şimdi 24 sayfada illa ki birileri sormuştur ama hepsini okumadım anneanne gelip 2 ay bakamıyor mu
R Rowena RavenclawBunu yazan bir suru insan oldu ama konu sahibi cevap vermedi hic.
Babamın babasına bakıyor... Öncesindede kayınvalidesine bakmış 6 sene. Ben çok küçüktüm.
Bir tane de benden gelsin ameliyat oldum drenlerle eve geldim öğleden akşama kadar beni idare eder misin anne eşim gelene kadar dedim.Sen yine taşınırken yardım istemişsin de gelmemiş .
Benim ateşim 39 dereceye çıktı , hastaneye gidicem 1 saat bakabilir misin dedim taksiyle gel dedim , bulaşık yıkadım yorgunum gelemem dedi
Babamın babasına bakıyor... Öncesindede kayınvalidesine bakmış 6 sene. Ben çok küçüktüm.R Rowena RavenclawZuzushh the YARGI Machine konu sahibi ilk sayfalarda cevaplamıştı.
Annesi , 20 senedir yatalak olan kendi babasına bakıyormuş. Allah tüm hastalara şifa versin.
mesela tutun ki esinizin annesi hic olmasaydi yada Allah geçınden versin siz cocugu dogurmadan once vefat etmis olsaydi ne yapacaktinizBabamın babasına bakıyor... Öncesindede kayınvalidesine bakmış 6 sene. Ben çok küçüktüm.
Babamın babasına bakıyor... Öncesindede kayınvalidesine bakmış 6 sene. Ben çok küçüktüm.
Bir tane de benden gelsin ameliyat oldum drenlerle eve geldim öğleden akşama kadar beni idare eder misin anne eşim gelene kadar dedim.
Sağolsun geldi koltukta 3 saat uyuyup ay içim geçmiş dedi gitti
Amin çook sağolunn...ahh bir de başında bir babam var sürekli sözlü şiddet uyguluyor. Her an her daim. Yeni geldim memleketten. Çok zor annemin hayatı da..Allah yardımcısı olsun. Hastanıza da şifa versin.
Anneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.
Allah yardımcısı olsun yaşlı bakmak çocuk bakmaktan da zorBabamın babasına bakıyor... Öncesindede kayınvalidesine bakmış 6 sene. Ben çok küçüktüm.
Evet benim kayınvalidem, tavuk suyunun da kayınvalidesiTavuk_suyu_ ve sizin yazdığınız kv ler dimi?
Anne baba sağsa da cocuk bakmak icin isimi birakacak? Alabilen aliyor zaten ücretsiz iznini. Pek cok arkadasim cocugu 3 aylikken ise dönmek zorunda kaldi. Sehirde de durum ayniydi hanimefendi. Tayinciydik biz de lojmanda annesi calisan arkadaslarimin babaanneleri anneanneleri yüzlerce km uzaktan gelip baktilar torunlarina. Evladinizin size ihtiyaci varken vay benim sosyalligim vay 2. baharim cok da anlasilir degil. Kimse de ömrünü adasin demiyor. Bakacagi max 5 sene. Onda da sosyal hayati gayet devam ediyor. Benim annem torun bakmayan büyüklerin cogundan daha fazla gezmistir.Öncelikle anne baba sağ iken , anneanne ve babaannenin bakma zorunlulugu bulunmuyor.
Hangi gelenek ? Eski dönemde köy ve daha kırsal bölgelerde ; gelinler/kızlar bağ , bahçe, tarlada çalışırken evde bulunan yaşlılar torunları kollarmış.
Tarla vb de çalışma durumu yoksa da çoğunluk kendi çocuğuna kendi bakarmış.
Konuyu okurken gözünüzden kaçmış , çocuk 27 aylık.