Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Ben de konu sahibi de babanin bakmasinin lütuf oldugunu ima bile etmedik. Ben cok iyi bir seymis gibi anlatmadim bunu ama su anda bunu degistirebilecek güce hangimiz sahibiz? Sadece bundan sonra evlatlarimizi farkli yetistirerek gelecek nesillere etkili olabiliriz ki bundan da ümidim var dedim. Ayrica benim esim de izinlerini benden farkli dönemlerde kullanarak cocuklara tek basina bakiyor dedim. Sadece genelin böyle olmadigini biliyorum. Hele dedelerden yani bir önceki nesilden bahsediyorsak tam bir fiyasko.

Benim esim cocuklari ile cok ilgilenir, her isleri de yapar. Ama bunun icin akrabalari cirkin ve kücümseyici bir sekilde arkasindan konusur. Bunu da en cok kadinlar yapar. Kendi eslerinden hayir görmedikleri icin yapan erkeklere de saydiriyorlar. Allah herkese akil fikir versin gercekten. Isteyen erkek gül gibi de bakiyor cocuklarina

Yanı bütün bunların karşılığı çocuğuna bakmalı dimi
Ben sana şunu yaptım ettim dediniz mi bilmiyorum ama
Tek benmiyim çocuğun ebeveyni diyen siz belki de başına kalktı

Yanı bütün bunların karşılığı çocuğuna bakmalı dimi
Ben sana şunu yaptım ettim dediniz mi bilmiyorum ama
Tek benmiyim çocuğun ebeveyni diyen siz belki de başına kalktı
He kaktım evet bunu düşünmeyi bile düşünmedim aklımdan geçirmedim. İçiniz rahat olsun

Annem 20 yıldır yatak büyükbabama bakıyor başka bir ilde.

Şimdi 24 sayfada illa ki birileri sormuştur ama hepsini okumadım anneanne gelip 2 ay bakamıyor mu

Bunu yazan bir suru insan oldu ama konu sahibi cevap vermedi hic.
R Rowena Ravenclaw Zuzushh the YARGI Machine konu sahibi ilk sayfalarda cevaplamıştı.

Annesi , 20 senedir yatalak olan kendi babasına (düzeltme: kendi babası değil eşinin babasıymış) bakıyormuş. Allah tüm hastalara şifa versin.

Düzeltme:
Babamın babasına bakıyor... Öncesindede kayınvalidesine bakmış 6 sene. Ben çok küçüktüm.

Son düzenleme:
Oğlum da kreşe 3 yaşı dolmadan başladı ve çok mutluydu. İyi ki öyle olmuş. 1 sene gitti sonra ara verdik anaokuluna başladı.
Zaten kreşe başladıktan 1 ay içerisinde çok daha iyi konuşacağını göreceksiniz.
Ben şahsen 60 küsür yaş biriyle büyümesindense kreşe gitmesinin çok daha yararlı olacağını düşünürdüm.
Kayınvalidenizi anlamalısınız, hem mecbur değil hem de 2.5 yaş çocuğuna bakmak gerçekten zor yahu. Bir de yaşlı birinin bakmasını düşünün. Ben bile o yaşları düşününce sıkılıyorum 2 çocuğum var en zor yaşları, her hareketli yaşları diyebilirim.

Sen yine taşınırken yardım istemişsin de gelmemiş .
Benim ateşim 39 dereceye çıktı , hastaneye gidicem 1 saat bakabilir misin dedim taksiyle gel dedim , bulaşık yıkadım yorgunum gelemem dedi
Bir tane de benden gelsin ameliyat oldum drenlerle eve geldim öğleden akşama kadar beni idare eder misin anne eşim gelene kadar dedim.
Sağolsun geldi koltukta 3 saat uyuyup ay içim geçmiş dedi gitti

Çok bencilce yaklaşımınız. 18 ay bakmasını emeğini hemen çöpe atıp gostermemeyi bile düşünmüşsünüz. Kv'deye cidden üzüldüm. Kadinin tatile çıkma hakki bile yok. Ben şahsen ileride torun bakmak istemem. Ailemde zorunlu değil. Kamuda çalıştığım için iki sene ücretsiz izin alip kendim bakmayı düşünüyorum çocuğuma. 2.5 yaşlarındayken de bir şekilde saatleri ayarlayıp 4 yasına kadar annem bakar ama kendisi istiyor hatta o bana çalış diyor direk ama ben ayrılıp kendim bakicam bu sorumluluk benim.
O 1.5 sene de bende elbette ihtiyaçlarını karşılarım öyle bir anlatmışsınız ki sanki kadına lütfettiniz. Evladiniza bakıyorsa tabiki soracaksınız ihtiyaçlarını, ufak tefek karşılayacaksınız.
60 yaşıma gelince bebek bakmak isteyeceğmii hic sanmiyorum bir de böyle konuşacak gelinim benimle. Zorunlu görecek beni. Çok üzüldüm kv'denize.

Bu kayinvalidelere oğulları evlenince çocuk bakma sertifikası mi veriliyor ??Görevleri mi ya da öyle bir mecburiyetleri mi var ??Her şey de baş köşede olan annelerimiz neredeler acaba ??

Öncelikle anne baba sağ iken , anneanne ve babaannenin bakma zorunlulugu bulunmuyor.

Hangi gelenek ? Eski dönemde köy ve daha kırsal bölgelerde ; gelinler/kızlar bağ , bahçe, tarlada çalışırken evde bulunan yaşlılar torunları kollarmış.

Tarla vb de çalışma durumu yoksa da çoğunluk kendi çocuğuna kendi bakarmış.

Konuyu okurken gözünüzden kaçmış , çocuk 27 aylık.

Annemle birlikte yaşıyorum boşandım. 62 yaşında bu yaştan sonra bir de bebek baktıramam yazık günah. 11 aylıktı kızımı kreşe verdim çok memnunum. Ağlanacak birşey yok. Şu an 18 aylık memnunum kreşten. Dövme falan olsa anlaşılır Allah korusun kızım koşa koşa gidiyor. Oğlumu da 19 aylık başlatmıştım. O sevmedi hiç ama dayak falan olayı olmadığına eminim ama sonuç olarak kreşte büyüdü şimdi 9 yaşında bir sorun yok çok şükür

Babamın babasına bakıyor... Öncesindede kayınvalidesine bakmış 6 sene. Ben çok küçüktüm.
Allah yardımcısı olsun yaşlı bakmak çocuk bakmaktan da zor
Konu sahibi size çok yüklenildi ama yapacak birşey yok içinize sinen bir kreş bulacaksınız bu sürede de babası bakacak en iyi çözüm bu gibi görünüyor. Kayınvalide gönülsüz bakarsa aklınız onda kalır.

Anne baba sağsa da cocuk bakmak icin isimi birakacak? Alabilen aliyor zaten ücretsiz iznini. Pek cok arkadasim cocugu 3 aylikken ise dönmek zorunda kaldi. Sehirde de durum ayniydi hanimefendi. Tayinciydik biz de lojmanda annesi calisan arkadaslarimin babaanneleri anneanneleri yüzlerce km uzaktan gelip baktilar torunlarina. Evladinizin size ihtiyaci varken vay benim sosyalligim vay 2. baharim cok da anlasilir degil. Kimse de ömrünü adasin demiyor. Bakacagi max 5 sene. Onda da sosyal hayati gayet devam ediyor. Benim annem torun bakmayan büyüklerin cogundan daha fazla gezmistir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…