Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Bu ne saçma bir konuşma bu ne iğrenç nir üslup kusacağıma artık ohaaa !!!!

Çok bekler ne ya
Verme kendin bak o zaman yarışa girmiş gibi
Ha bide büyük konuşma bir şey olur bir günlüğüne bak dersen kayınvalide de ne bakıcam kendin bak çok bekleme derse
Kaynana kötü olur bide bu var
Allahım ya

Bence kayinvalideyle uygun bir dille konusuldaydi biraz daha idare ederdi. Bunca zaman bakan kadın idarede ederdi. Ama şahsen ben babane olsam ve bakıcı muamelesi görsem bende bir düşünürüm bu neyin tavrı diye
Gelin hanımefendinin tavrindan ben de hazzetmedim. Biberler mi önemli oğlum mu diyor.

Konu sahibine ithafen yazmak istediğim birşey daha var. Eminim bu konuyu burda açarken size gelecek tepkileri kestiremediniz. Sizi de anlamaya çalışıyorum aniden olan bir değişiklik sizi afallattmis. Önünüze bakabilmeniz ve sorununuzu cozebilmeniz için öncelikle hayatta tek başıma olsaydım bu sorunu nasıl çözerdim diye dusunmenizdir. Kayınvalide kayınpeder anne baba eş Allah eksikliklerini göstermesin ama bu durumu aşabilmek için çözüm yollarına yoğunlaşmalisiniz. Bunu da eşinizle siz planlayacaksiniz. Eşinizin ailesi zaten gereken özveriyi sağlamış çocuk iki yaşını geçmiş. Artık onlarinda kendine ait hayatları başlıyor. Evlenirken iki kişi baslayip yaşlılıkta iki kişi devam etmek istiyorlar bu bencillik değil.

Haklısınız mecburuz siz de tecrübe etmişsiniz çok zor bir sorumluluk bu. Torunlara bakmaya mecbur değiliz. Ha ani hastalık olur, kaza olur bela olur Allah korusun koşar gidersin ama bir torunun sorumluluğunu alamıyorum diye bana sahte ailesin diyecekse kızım yavrum hakkım helal hoş olsun git kendine gerçek anne bul Allah selamet versin der sonraki ömrümü de ağlamakla geçiririm sanırım.

Beni ne kadar iyi anladınız. Saçma sapan bir şekilde olayı hayal ettim ve manyak gibi ağlıyorum şu anda.

2 ay da değil 2 hafta sonra annem dönecekti zaten. Ramazan olmasa gelirdim sahura kalkamaz aç gitmesin işe diye istemedi

valla ben iki bakıyorum büyüdüler çok şükür eski zorluğu yok ama bu sefer dediğin gibi gelecek dertleri var. torum morun bakamam kendime anca bakarım o yaştan sonra
Kuzucum bunu dert yanmak gibi anlamasın kimse, evladım iyi ki var her anne gibi çok seviyorum, canımı istese veririm lakin anne olan herkes biliyor ki sadece hamilelikle, doğum sonrası okula başlayana kadar ki sorunlarla bitmiyor hiçbir şey, büyüyor geleceğini planlıyorsunuz, eğitim hayatı, mesleğini eline alana kadar ki süreç, evlenecekse maddi manevi destek, aman evlenirse de eşiyle anlaşamaz boşanırsa veya işsiz kalırlarsa da aç açıkta kalırlarsa diye düşünüp yatırımlar yapıyorsunuz, anne baba çocuğunun her yaşında farklı bir kaygı yaşıyor sürekli onlar için plan yapıyor.

Gelmişim 50 yaşına, herkes gibi benim de Allah’la sözleşmem yok 100 yaşına kadar yaşarım diye veya hep sağlıklı kalacağımın garantisi yok, evlatlarımız evli ya da bekar fark etmez, artık insan biraz da kendi için bir şeyler yapmak istiyor, dünyayı koşarak turlayacak enerjim bile olsa bundan sonra kendimi düşünmek bencillik mi?

Herkes şöyle ortalama 50 yaşına gelsin de öyle konuşalım bakalım o yaşta fikirler değişiyor mu değişmiyor mu?

Valla artık salsınlar anneleri, ha kayınvalide ha kız anneleri olarak biz hiç fark etmez, canımızın istediği gibi yaşamak istiyoruz artık.

Yani bu babaannelere neden bu kadar yükleniliyor anlamıyorum, bakmış bakicagi kadar zaten birakinda insanlar rahat etsin artık bu yaştan sonra istediği gibi ,kendi çocuklarını yetiştirdikten sonra birde torun bakıyorlar nasılda kendinizi hakli görüyorsunuz, verin kreşe düzgün cok ilgilenen kreşler var merak etmeyin.

Siz de vicdan ve merhametinizi minicik bebek yerine annenize ve kayinvalidenize yöneltebilirsiniz tabiki kendi tercihiniz. Zaten anneanneler ve babaannelerde evlat sevgisi ve merhamet olsa bunu tartismiyor olurduk.

Peki ya dedeler?
Çocuğun babası dahil bütün erkekler paçayı kurtarmış yine, bütün iş kadınlara kalmış.
Kadın olunca yaşlansan da yakanı kurtaramıyorsun çocuğundan. Çoğalıp çoğalıp gelip yapışıyor yine.
Ama erkeklere laf yok

Adam kendi yaptığı çocuğa 3 gün bakmasın ama anası bir ömür baksın, ne güzel dünya.

Hep mi bu kadar duygusaldiniz ben 15 yasina kadar anneanne babaanne baksin demiyorum. Cocuklari baslarina atip kendi hayatimizi yasamiyoruz biz de.. ama anne baba calisinca en iyi secenek "cocuk kendini ifade edebilene kadar" anneanne babaannelerin yanlarinda olmasi. Zaten cocuk 4-5 yasina gelince bir bakici tutulur. Ama bebeklerin bakiciyla ya da kreste büyümeleri "anneanne ya da babaanne sag ve saglikliyken" dogru bir secenek degil.

Yukarda da yazdım görmediniz. Bakmasa kadın hiç bakmazdı bi anda bu kararı aldıran ne olabilir sanki eksik bir şeyler var bu konuda
Aynı şeyi düşündüm..uslüp belli,kadın o kadar ay bakmış belli ki yaranamamış bişey olmuştur da başının çaresine bak artık demiştir…18 ay bi kalemde silinip torunu göstermemeyi düşünen bi insan sonuçta..ben durduk yere olduğunu düşünmüyorum canını sıkan bişeyler olmuştur mutlaka kadının

Bizim kültürümüzde erkekler bebek bakmak söyle dursun kendilerine bakmaktan acizler maalesef. Ama gelecek nesillerden ümitliyim.

Teyzemde aynı şekilde iki torun büyüttü şimdi diğer kizi ablasıyla inatlasio çocukları getiriyor ben bunun sevgi olduguna inanmıyorum ya . Tabi ki zorunlu durum vardır bende cagirsam annem gelir bakar . Ama durduk yere sırf biz çocuk sahibi olmayı seçtik diye niye zorunlu olsunlar ? Bende bakamam belirli bir yaştan sonra valla . Göstermeyen kendi bilir

Benim annem de 3 yıl baktı,tek torunuydu ve çok hevesliydi ,seve aeve baktı..yaşı da gençti ..her hafta marketten alışveriş yapar eve gönderirdim,annemin babamın kıyafet,ayakkabı ne ihtiyacı varsa alır gönderirdim..evde ne eksik varsa aldım,tadiletlarını yaptırdım..annem kızardı yapma derdi ama bakıcı parası vermedim,annemin bi mecburiyeti yok tabi ki ona harcayacağım..herşeyden önemlisi gözüm arkada kalmıyor ne yapsam az diye düşündüm.nereye tatile gitsek onları da götürdüm..k.valide baksa aynısını yapardım kimseye ne yük olurum ne de onu mecbur bırakırım

derin sularda yı buradaki yorumlarından tanıyor ve fikirlerine gerçekten kıymet veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…