- 11 Mart 2013
- 33.219
- 53.173
- 32
-
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
Benim bebem doğduğunda kv sohbet arasinda ben bı elimde bebek tutar bı elimle yemek yapardım demişti. yarım saat bile bakmasını istemem inşallah mecbur da kalmam. Şimdi ben istemiyorum ya can atıyor bakmak için ama çok bekler
Verdi aslında, konu sahibinin annesi yatalak babaya bakıyormuş galibaBunu yazan bir suru insan oldu ama konu sahibi cevap vermedi hic.
Gelin hanımefendinin tavrindan ben de hazzetmedim. Biberler mi önemli oğlum mu diyor.Bence kayinvalideyle uygun bir dille konusuldaydi biraz daha idare ederdi. Bunca zaman bakan kadın idarede ederdi. Ama şahsen ben babane olsam ve bakıcı muamelesi görsem bende bir düşünürüm bu neyin tavrı diye
annesi dedesine bakıyor diye hatırlıyorum bendeVerdi aslında, konu sahibinin annesi yatalak babaya bakıyormuş galiba
Haklısınız mecburuz siz de tecrübe etmişsiniz çok zor bir sorumluluk bu. Torunlara bakmaya mecbur değiliz. Ha ani hastalık olur, kaza olur bela olur Allah korusun koşar gidersin ama bir torunun sorumluluğunu alamıyorum diye bana sahte ailesin diyecekse kızım yavrum hakkım helal hoş olsun git kendine gerçek anne bul Allah selamet versin der sonraki ömrümü de ağlamakla geçiririm sanırım.Kimseyi kirmak degil niyetim kusura bakmayin. Ben de 2 zor hamilelik ve dogumdan sonra yillardir kendim icin bir seyler yapacak vakit bulamiyorum. Hepimiz, tüm anneler bu sürecleri zaten yasiyoruz. Dogurdugumuz cocuga bakmak onlara lütuf degil buna zaten mecburuz.
Bu yorumun alnı olsa da öpsemBabaanne çocuk hakkında bir karar verse 'hayırdır annesi misin, babası mısın?' der ama bu kadın :)
Beni ne kadar iyi anladınız. Saçma sapan bir şekilde olayı hayal ettim ve manyak gibi ağlıyorum şu anda.Çok doğru bir yere parmak bastıniz . Son cumleniz inanin banada dokundu. Demek bende torun bakmazsam kötü bir aile bireyi olacagim demek oluyor ne kadar acı degilmi hayatını ada bazı planlarını gönüllü olarak ertele sonra bakıp büyüttüğün çocuğun çocuğuna bakmadığın için tüm emekler çöp olsun
2 ay da değil 2 hafta sonra annem dönecekti zaten. Ramazan olmasa gelirdim sahura kalkamaz aç gitmesin işe diye istemediKötü olmuş ama bazen bakmamaları daha hayırlı çünkü her türlü yaranamiyorlar
Sizinki 2 ay idare etmemiş
Ama konusahibinin kv 18 aydır bakıyor ona rağmen ühühüüü çocuğuma bakmıyor diye ağliyor ve nankörlük yapiyor
Bu kadın bakıncada kötü oldu, ozaman keşke bakmasaydıda kötü olsaydı.
En azından yorulmazdı 1,5 senedir
Allah razı olsun bukadar baktın, bundan sonrası bende denmiyor yinede
Hep daha fazlası isteniyor
Kuzucum bunu dert yanmak gibi anlamasın kimse, evladım iyi ki var her anne gibi çok seviyorum, canımı istese veririm lakin anne olan herkes biliyor ki sadece hamilelikle, doğum sonrası okula başlayana kadar ki sorunlarla bitmiyor hiçbir şey, büyüyor geleceğini planlıyorsunuz, eğitim hayatı, mesleğini eline alana kadar ki süreç, evlenecekse maddi manevi destek, aman evlenirse de eşiyle anlaşamaz boşanırsa veya işsiz kalırlarsa da aç açıkta kalırlarsa diye düşünüp yatırımlar yapıyorsunuz, anne baba çocuğunun her yaşında farklı bir kaygı yaşıyor sürekli onlar için plan yapıyor.valla ben iki bakıyorum büyüdüler çok şükür eski zorluğu yok ama bu sefer dediğin gibi gelecek dertleri var. torum morun bakamam kendime anca bakarım o yaştan sonra
Siz de vicdan ve merhametinizi minicik bebek yerine annenize ve kayinvalidenize yöneltebilirsiniz tabiki kendi tercihiniz. Zaten anneanneler ve babaannelerde evlat sevgisi ve merhamet olsa bunu tartismiyor olurduk.
Hep mi bu kadar duygusaldinizHaklısınız mecburuz siz de tecrübe etmişsiniz çok zor bir sorumluluk bu. Torunlara bakmaya mecbur değiliz. Ha ani hastalık olur, kaza olur bela olur Allah korusun koşar gidersin ama bir torunun sorumluluğunu alamıyorum diye bana sahte ailesin diyecekse kızım yavrum hakkım helal hoş olsun git kendine gerçek anne bul Allah selamet versin der sonraki ömrümü de ağlamakla geçiririm sanırım.
Aynı şeyi düşündüm..uslüp belli,kadın o kadar ay bakmış belli ki yaranamamış bişey olmuştur da başının çaresine bak artık demiştir…18 ay bi kalemde silinip torunu göstermemeyi düşünen bi insan sonuçta..ben durduk yere olduğunu düşünmüyorum canını sıkan bişeyler olmuştur mutlaka kadınınYukarda da yazdım görmediniz. Bakmasa kadın hiç bakmazdı bi anda bu kararı aldıran ne olabilir sanki eksik bir şeyler var bu konuda
Bizim kültürümüzde erkekler bebek bakmak söyle dursun kendilerine bakmaktan acizler maalesef. Ama gelecek nesillerden ümitliyim.Peki ya dedeler?
Çocuğun babası dahil bütün erkekler paçayı kurtarmış yine, bütün iş kadınlara kalmış.
Kadın olunca yaşlansan da yakanı kurtaramıyorsun çocuğundan. Çoğalıp çoğalıp gelip yapışıyor yine.
Ama erkeklere laf yok
Teyzemde aynı şekilde iki torun büyüttü şimdi diğer kizi ablasıyla inatlasio çocukları getiriyor ben bunun sevgi olduguna inanmıyorum ya . Tabi ki zorunlu durum vardır bende cagirsam annem gelir bakar . Ama durduk yere sırf biz çocuk sahibi olmayı seçtik diye niye zorunlu olsunlar ? Bende bakamam belirli bir yaştan sonra valla . Göstermeyen kendi bilirTorunu sevmeyi bile şarta bağlıyorlar. Gelip bakarsa sever yoksa göstermem. Senin tapulu malın değil o çocuk. Sevsen de sevmesen de ikinci derece akrabası. Mecbursun. Ama o bakmak zorunda değil.
Ben iki sene kendim baktım. Anneme bak desem kıyamazdı. Ama ilk ablamın kızına üç sene baktı. Sonra annesi boşanınca ilk görev yerine gönderildi fln annesiz bir süre bakmak zorunda kaldı. Bu arada ikinci ablamın kızı oldu. Aynıanda iki çocuk baktı. Şimdi gelmiş 65 yaşına baştan nasıl baksın derim. Kendisi evlat ayırmış gibi oldum diye huzursuz oldu ama alakası yoktu bence.
Ben kendim iki sene genç halimle zorlandım. Torun olsa bakamam. İyice yaşlanmış olacağım belki ağırlarım olacak. Nasıl bakayım? Alınıp tavır yapıp göstermeyecekse de napayım yani keyfi bilir.
Aciz değiller uyanıklarBizim kültürümüzde erkekler bebek bakmak söyle dursun kendilerine bakmaktan acizler maalesef. Ama gelecek nesillerden ümitliyim.
Benim annem de 3 yıl baktı,tek torunuydu ve çok hevesliydi ,seve aeve baktı..yaşı da gençti ..her hafta marketten alışveriş yapar eve gönderirdim,annemin babamın kıyafet,ayakkabı ne ihtiyacı varsa alır gönderirdim..evde ne eksik varsa aldım,tadiletlarını yaptırdım..annem kızardı yapma derdi ama bakıcı parası vermedim,annemin bi mecburiyeti yok tabi ki ona harcayacağım..herşeyden önemlisi gözüm arkada kalmıyor ne yapsam az diye düşündüm.nereye tatile gitsek onları da götürdüm..k.valide baksa aynısını yapardım kimseye ne yük olurum ne de onu mecbur bırakırımBenim çocuğuma da annem bakacak. Eşime söyledim. 2 yaşına kadar baktırırım en fazla sonra kreş. Annem yaşlı mecbur verecem. Kimseye güvenmiyorum. Haaa belirli ücret vereceğimi de söyledim kabul etmedi. Ama ben yine de bakıcı ücretlerine bakıp bir miktar vereceğim. Alsın hayrını yapsın yesin içsin tatile gitsin. Annemi mecbur görmüyorum ama ona ihtiyacım var. Biraz haklı biraz haksızsınız
Geçen sene anaokulunda müdürlük yapan ve çok sevdiğim üyederin sularda okula yaz döneminde başlamamı önermişti. Sonbaharla birlikte hastalıklar başladığı için adaptasyonu da etkiliyor demişti. Aslında yazın hastalıklar uykudayken başlamak uzman önerisi.