Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

kkelebeketkisi

29.10.2019😺 01.04.2020👶
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
709
1.933
Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.

27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...

Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.

Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....

Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.

Sizlere sorum:

İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....

2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.

Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.

Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun insallah bir yol bulurusnuz. Kadın yine iyi bakmış. Hiç bakmasa bile ne diyebilirsiniz ki. Ben zorunda değilcilerden değilim. Bana göre evlat anne babasının anne baba da evladının darına yetişmek zorunda. Aile olmak bunu gerektirir. Ama şimdi 60 yaşındaki kadın da darlanmış bunalmıştır koye gidip bi nefes almak eşiyle yazı değerlendirmek istiyordur. Sizin anneniz yok mu? Ya da çok güvenilir komşu? Bu arada eşiniz neden bakamıyor? Ağır hasta derken yatalak değil değil mi?

Ay ayıbın en büyüğünü etmişsiniz sizin dogurdugunuz çocuğa kusura bakmayın bakmak zorunda değil . Bende doğum yapacağım kendi annem biliyorum ki bakmaz istemez o sorumluluğu almak . Yeterince ilgilenmiş çocuğunuz da bebek değil . Kreşe yollamayaxaksaniz parasını verin bakıcı tutun. Kadına kolenizmis gibi davranmayın . Hakkınız da yok yüzünüz de olmamalı çünkü fazlasını yapmış zaten

Kayınvalidenize bir dokuz ay daha sabretmesini, olmazsa sene başında rapor alıp geç gelmesini sağlayacağınızı, arada eşinizle dönüşümlü bakıp kendisini rahatlatacağınızı söyleyin. 3 gün çalışıyormuşsunuz zaten , bunu sağlayabilirsiniz. 3 yaş bir dönüm noktası sayılır çocuklarda . Konuşmaları falan açılıyor genelde, bazıları tuvalet eğitimini tamamlıyor mesela…3 yaşına gelince tam gün kreşe verebilirsiniz.

Kayınvalideniz bakmak zorunda değil, o konuda haksızsınız. Ama eşiniz ben bakarım dedikten sonra kayınvalidenin karışıp o olmaz demesi de saçma. O konuda da kayınvalidenizi haksız buldum.

Kreşte neden itip kaksinlar çocuğunuzu onu anlamadım çocuklar kreşte çok güzel sosyallesiyorlar, ayrıca temmuz bitiyor zaten Ekim'de kreşe verecekmişsiniz.
Kreşte yamyam çocukları varsa. E bu çocuk da premses çocuğu olduğu için yamyam çocukları yer bununkini

Kvnize ayıp etmemişsiniz ama abartmışsınız. Kimse çocuğunuza bakmak zorunda değil ana babası hayatta şükür. Bir çocuğun bakımı sadece ana babasının sorunudur. Büyük ebeveynlerin sorunu değildir. Çocuğu göstermemek,biberle kıyaslamak falan gereksiz. Ayrıca kreşlerde neden çocuğu dövsünler ki, sanırım sizde de biraz panikatak var. Neden en kötü senaryo yani?

Normalde bakmak zorunda değil, ama kv niz size bir tarihe kadar bakma sözü verdiyse ve o tarihten önce çocuğu bırakıyorsa ki öyle anladım, evet yanlış yapmış ama yine de torununu göstermeyen gelin olmanıza gerek yok abartmayın, sıkılmış bunalmış olabilir, tek ebeveyn siz değilsiniz eşiniz bakiversin çocuğuna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…