Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Aynı şeyi düşündüm..uslüp belli,kadın o kadar ay bakmış belli ki yaranamamış bişey olmuştur da başının çaresine bak artık demiştir…18 ay bi kalemde silinip torunu göstermemeyi düşünen bi insan sonuçta..ben durduk yere olduğunu düşünmüyorum canını sıkan bişeyler olmuştur mutlaka kadının
Bana en büyük etkenin konu sahibindeki bu aman el kadar yavrum yiğitim tavrı geldi.

Hep mi bu kadar duygusaldiniz 😅 ben 15 yasina kadar anneanne babaanne baksin demiyorum. Cocuklari baslarina atip kendi hayatimizi yasamiyoruz biz de.. ama anne baba calisinca en iyi secenek "cocuk kendini ifade edebilene kadar" anneanne babaannelerin yanlarinda olmasi. Zaten cocuk 4-5 yasina gelince bir bakici tutulur. Ama bebeklerin bakiciyla ya da kreste büyümeleri "anneanne ya da babaanne sag ve saglikliyken" dogru bir secenek degil.
Çocukların 3 yaşına gelince evde bir yandan yemek yapan günlük iş yapan misafiri olan veya tv yi açık bırakan anneanne babaanneyle büyümesi, kendi yaşıtlarıyla sosyallesebileceği ve beyin gelişiminin en hızlı olduğu dönemde yeni yetenekler kazanabileceği kreşte büyümesinden daha iyi bir seçenek değil ne yazık ki. Bunu bütün uzmanlar söylüyor. 5 yaşına gelince bakıcı tutulur demişsiniz 5 yaşında artık okula başlıyor çocuklar

Peki ya dedeler?
Çocuğun babası dahil bütün erkekler paçayı kurtarmış yine, bütün iş kadınlara kalmış.
Kadın olunca yaşlansan da yakanı kurtaramıyorsun çocuğundan. Çoğalıp çoğalıp gelip yapışıyor yine.
Ama erkeklere laf yok 😌

Adam kendi yaptığı çocuğa 3 gün bakmasın ama anası bir ömür baksın, ne güzel dünya.
Bacağına yapışılan kaynana bile kıyamıyor oğluşuna, kocasından zaten bişey beklemeye lüksü yok. Kadına yapılanı kadın kabullenmiş en başta.

Kuzucum bunu dert yanmak gibi anlamasın kimse, evladım iyi ki var her anne gibi çok seviyorum, canımı istese veririm lakin anne olan herkes biliyor ki sadece hamilelikle, doğum sonrası okula başlayana kadar ki sorunlarla bitmiyor hiçbir şey, büyüyor geleceğini planlıyorsunuz, eğitim hayatı, mesleğini eline alana kadar ki süreç, evlenecekse maddi manevi destek, aman evlenirse de eşiyle anlaşamaz boşanırsa veya işsiz kalırlarsa da aç açıkta kalırlarsa diye düşünüp yatırımlar yapıyorsunuz, anne baba çocuğunun her yaşında farklı bir kaygı yaşıyor sürekli onlar için plan yapıyor.

Gelmişim 50 yaşına, herkes gibi benim de Allah’la sözleşmem yok 100 yaşına kadar yaşarım diye veya hep sağlıklı kalacağımın garantisi yok, evlatlarımız evli ya da bekar fark etmez, artık insan biraz da kendi için bir şeyler yapmak istiyor, dünyayı koşarak turlayacak enerjim bile olsa bundan sonra kendimi düşünmek bencillik mi?

Herkes şöyle ortalama 50 yaşına gelsin de öyle konuşalım bakalım o yaşta fikirler değişiyor mu değişmiyor mu?

Valla artık salsınlar anneleri, ha kayınvalide ha kız anneleri olarak biz hiç fark etmez, canımızın istediği gibi yaşamak istiyoruz artık.
Kelimesi kelimesine katılıyorum. Ben 37 yasindayim sizin suanki düşüncelerinizi tasdikliyorum.

Öfff insanları dede babaanne yaptınız diye satın mı aldığınızı sanıyorsunuz. Neymiş kefiyetten köye gidiyormuş ,paraya ihtiyacı yokmuş ama biber ekmiş. Size ne :) . İmkânınız varsa siz bakın yoksa da kreşe falan verin.

Oğlum yok kız annesiyim, bir gün kızım evlenirse hastalık vb sağlık sorunu olursa elbette torunuma bakarım ama onun dışında ben artık çocuk bakmak istemiyorum, anne baba olmaya karar veren yetişkin insanlar çocuklarının her türlü ihtiyacını da düşünmek ona göre ayarlamak zorunda.
Kızım 27 yaşında bekar, hala o ateşlendiğinde hastalandığında uyumuyoruz, yüzü biraz düşse bir derdi olsa içimiz içimizi yiyor, kötü giden evlilikleri, katil ruhlu erkekleri okudukça herkesin evladına dilediğimiz gibi kendi evladımıza da her şeyin hayırlısını dilerken, bir yanımız evladımız için için endişelenip korkuyor, geleceğini inşa ediyoruz, ona iyi bir hayat sunmaya çalışıyoruz, biz öldükten sonra kimseye muhtaç olmasın diye birikim yapıyoruz ama artık kendi hayatımızı da yaşamak istiyoruz zira yaş olmuş 50 belki en iyi ihtimalle 30 sene daha yaşayacağız, belki de daha erken göçüp gideceğiz, biz artık sağlıkla geçme ihtimali yarı yarıya olan 5-10 yıllık zamanı torunumuz bile olsa bir çocuğa bakarak geçirmek yerine, ertelediğimiz hayallerimizi yaşayarak geçirmek istiyoruz, bu bizi sahte aile yapmıyor.
Böyle yaşça büyük birilerinden okuyunca acaba annemler benim için ne diyor demekten kendimi alamıyorum
😅
size birçok noktada hak veriyorum. Ben bakımları için destek aldım. Kreş yaşına kadar biri baksın gibi bir talebim olmadı. ikiz oldukları için ağlatarak büyütmek istemedim yüzsüzluge vererek 6 ay kayınvalidemlerde 7 ay annemlerde kaldım. Aralıklı ama iki ay orda iki ay orda. Covid olmasa kesinlikle ilk beş Aydan sonra bakıcı desteğiyle bakmayi tercih ederdim . Bizim için de aslında yardım talebinde bulunmak hiç kolay değil. 7.5 aylık olduklarında evime döndüm bir düzenimiz vardı artık sonra covid oldum ölümden döndüm ailem gelip memlekete getirdi sonra yine 16 aylıkken artık ölüm olsa evimde olacağım dedim . Aşı çıkmış etkisi bitmişti eski bir velimden yardım alarak 4 ay daha geçti. Annemler özledi geldiler öyle böyle 24 aya geldik. çok şükür artık eşimle dönüşümlü bakacak duruma ulaştık. Uyku saatleri, yeme saatleri, ekrana maruz kalarak büyümesinler diye. Bende fedakarlık yaptım onlarda. Bırakıp gitmedim ücretsiz izin ile çocuklarımın başında kaldım. Dümen bendeydi yine hiçbir zaman keyfi dışarı çıkıp çocuklarımı ne anneme ne babaannesigile bırakmadım. Bütün işlerimi onları uyutup çıkıp o zaman aralığında yaptimm yinede yük olmusumdur. Belki annemde diyordur bu saatten sonra benim işim miydi diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim kültürümüzde erkekler bebek bakmak söyle dursun kendilerine bakmaktan acizler maalesef. Ama gelecek nesillerden ümitliyim.

Kültürümüz dediğiniz şey sebep oluyor buna.
Kadın doğum yapıyor, eve 10 kadın doluşuyor, bebeğin bütün bakımını kadınlar veriyor, baba sevmek dışında hiçbir şey yapmıyor.
Sonra ne bağ kurabiliyor çocukla ne beslemeyi, ilacını biliyor.
Dünyayı yönettiğini söyleyip böbürlenen adamların, sizi yönetmeye çalışan adamların bir bebeğe ya da kendine bakamayacağına nasıl inanıyorsunuz gerçekten?
İş başa düşünce herkes her şeyi yapabilir. Kimse anasının karnında öğrenmiyor bebek bezlemeyi, karnını doyurmayı.

Konu sahibinin kocası ben bakarım demiş zaten ki bakmak zorunda olan da o.
Ama konu sahibi hala adamın anasına saydırıyor. Babaanneninki görev, babanınki lütuf çünkü.

Kayınvalidenin yerinde olsam çocuğun her şeyine karışırım artık.
Ne de olsa tek ebeveyni annesi değil 😄
Bunu yapınca da zorlarına gider ama , başlarlar kaynanam çocuğun her şeyine karışıyor, kaynanam çocuğu sahiplendi kendisinin sanıyor, çocuğun huyu suyu değişti zorlanıyorum disiplin kurmakta diye.

Valla maddi manevi her türlü destegimiz var kv deme ama cocuklarima bir gün bakmaz sabahtan biraksam aksama geri getirir. evleri köy evi cocuklarda kalmak cok isterler hatta bazen aglarlar kalmak icin o sekil bindiririm arabaya ama illaki 40 sefer laf konusur bana kv. hasta olur al git seninkiler anne cocugu özler seni 11-8 yaşlarındalar. Mesafemizde 20 dakika. Ama eltiminkiler 7-24 ondalar 😂 hic sesi cikmaz onlara karşı. İster istemez bende üzülüyorum bu duruma ama yapacak biseyim yok🤷🏼‍♀️ Sizin cocugunuza zaten yeteri kadar bakmis babannesi kimse kimsenin cocugunada uzun soluklu bakmak zorunda degil.

Evlat..Ayağına taş değse önce kendi canı yanıyor insanın. Anne olmak bambaşka bir duygu. Bilmiyorum, korkularım normal geliyo bana. Eşimde en az benim kadar üzgün. Çocuğunu kreşe ya da ismi ne olursa olsun can bildiğinden başkasına bırakmak zorunda olan her ebeveyn, aynı korkuları yaşıyordur eminim. Kolay değil. Hele ki şu zamanda.

Sizin korkularinizi anliyorum cünkü ilk oglumda ayni telaslar icindeydim. Ne kadar iyi kresler varsa maalesef negatif örneklerle de karsilasiyoruz. O yüzden bende oglumu 3.5 yasinda krese verdim, kendini ifade edebilsin diye..ayni sekilde kücük oglumu da. Önemli olan bakacak kisiyi ve yeri iyi secebilmek. Sizde cevreyi arastirin. Hatta benden tavsiye cocuk doktorunuza sorun cünkü ebeveynler genelde kresler ile ilgili sorunlari doktorlara da anlatir. En azindan en cok sikayet gelenleri öylece elemis olursunuz

Bunu yapınca da zorlarına gider ama , başlarlar kaynanam çocuğun her şeyine karışıyor, kaynanam çocuğu sahiplendi kendisinin sanıyor, çocuğun huyu suyu değişti zorlanıyorum disiplin kurmakta diye.
E olacağı o zaten 😄
Ama kendisinin işine geldiği zamanlarda kayınvalide de ebeveyn sayılıyor. Konu sahibi istemediğinde de az ötede dursun karışmasın.
Öyle.. Bu yaştan sonra asker olacak gelinin elinde.

Kayınvalide savunuculuğu yaptığım ender konulardan biri oldu bu😄

Bacağına yapışılan kaynana bile kıyamıyor oğluşuna, kocasından zaten bişey beklemeye lüksü yok. Kadına yapılanı kadın kabullenmiş en başta.

Çocuk uyanınca ıvıl ıvıl ağlıyormuş da kim sakinleştirecekmiş asddfg E babası?
Kayınvalide oğluşuna kıyamıyor, konu sahibi de kendi oğluşuna ve kocişine kıyamıyor.
2 oğluş için 2 kadın birbirini yiyip dursun o zaman ne yapalım 🙄

Çünkü nine kadın. Ömür boyu of demeye hakkı yok kadının.
Eril zihniyet hücrelerine işlemiş. Belki ben de bazen farketmeden böyle konuşuyorumdur. Ama birisi farketmediğim bakış açısıyla bir karşılık verince haklısınız diyebilirim. Yok erkekler aciz bilmem ne savunması yine onlarin ekmeklerine yağ sürüyor.

Peki ya dedeler?
Çocuğun babası dahil bütün erkekler paçayı kurtarmış yine, bütün iş kadınlara kalmış.
Kadın olunca yaşlansan da yakanı kurtaramıyorsun çocuğundan. Çoğalıp çoğalıp gelip yapışıyor yine.
Ama erkeklere laf yok 😌

Adam kendi yaptığı çocuğa 3 gün bakmasın ama anası bir ömür baksın, ne güzel dünya.
Hepsi oyle degil ya erkeklerin.1 seneyi gecti kayinpederim bakiyor ikiz ogullarima.Su anda 33 ayliklar.Hazirlayip evden cikiyorum kahvaltilarini.Bir guzel yedirir,altlarini alir,meyve saatlerinde meyvelerini yedirir,oglen gec geleceksem pide siparis veririm yogurtlariyla bir guzel yedirir,gezdirir,ogle uykusuna uyutur ikisini.Evden cikmadan da oyuncaklarini toplar,evimizin copunu ister atar oyle gider evine.Kv sudan bir sebeple eşimle kavga cikartip bakmayi birakti zaten max 6-7ay dayandi onun cogunlugu da ben evdeydim.Krese vericektim ki kayinpederim demiyorum babam diyorum ben bakarim dedi.1 yıl daha idare ederiz 4 yasta verelim krese dedi.2 tane azmanla ugrasiyor.Allah bin kere razi olsun ama asla bakmalari icin beklentiyr girmedim.Hatta kavga edince esimle kv deliler gibi bakici arayisina girdim.Şoklar icinde okudum konu sahibinin yazdiklarini.Nasil rahat bakmak zorunda diyor.Şaka gibi.

Çocukların 3 yaşına gelince evde bir yandan yemek yapan günlük iş yapan misafiri olan veya tv yi açık bırakan anneanne babaanneyle büyümesi, kendi yaşıtlarıyla sosyallesebileceği ve beyin gelişiminin en hızlı olduğu dönemde yeni yetenekler kazanabileceği kreşte büyümesinden daha iyi bir seçenek değil ne yazık ki. Bunu bütün uzmanlar söylüyor. 5 yaşına gelince bakıcı tutulur demişsiniz 5 yaşında artık okula başlıyor çocuklar
Ben cocuklarimin her ikisini de 3 yasinda krese baslattim. Ama sanirim calismiyorsunuz ki bu yorumu yaptiniz. Ne kres saatleri ne okul saatleri calisma saatlerimizle uyumlu degil. Kres zamani evde annem olmasaydi cocuklarim daha erken gidip daha gec dönmek zorunda kalacaklardi ki 3 yas cocuk icin coookk uzun saatler.

Aciz değiller uyanıklar😉
Yok yaa gercekten acizler. Anneleri tam bir prens gibi yetistirmis. 30 yasina kadar mutfaktan suyunu almamis adami esi ne kadar gelistirebilirse artik.. bi arkadasim dogulu bi adamla evli. Kocasi kendine cay koysa kv laf sokuyormus arkadasim yapmiyor diye. Arkadasim üni mezunu, calisan bir kadin ama maalesef evde de hizmetci modunda.

Kızım 12, oğlum yaklaşık 6 yaşında. Ben şimdiden söylüyorum sakın bana güvenip plan yapmayın benim gelecek hedeflerimde torun bakmak kesinlikle yok diye.
Benim çocuklarıma kayınvalidem baktı ama kendisi istedi, ben hep istemezsen bakma dedim ki haftada 4 gün öğlen 12 ye kadar baktırdım sadece. Yine de bakmasa darılmazdım.
Ben çok uğraştım büyütebilmek için, tekrar çocuk büyütmek istesem kendim doğururum torunla falan ilgilenemem.

X