- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.982
- 34
-
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
Al benden de o kadar ben de bakamam.Benim iki tane oğlum var , Allah nasip ederde evlenirler ve çocukları olursa bakmam ben . Yani sürekli bakmam . Acil durumlarda neyse ama sürekli bakamam . Zaten 2042 yılında emekli olacağımo vakte kadar bende tüm sabır tükenir
Böyle gelinlerin karşısına da sakin minnoş kayınvalideler çıkar . Baktırırlar da . Sen ben de şaka zannederiz . Sonrasında da eş dost arasında bin bir zorluklarla çocuk büyüttüm der. Etrafımda aynen bu tarz insanlar var . Çocuk 3. Sınıfa gidiyor hala babaanne , anneanne bakıyor . Neymiş onlar daha iyi bakıyormuşaltı üstü beş yıl mı yanlış mı okudum öyle mi yazılmış ay evet gerçekten öyle yazılmış çocuğun en zor zamanı değil mi o yaaabeslenme alışkanlığı, uyku alışkanlığı ,konuşma ,tuvalet alışkanlığı ,en enerjik olup +büyüme atakları geçirdiği dönem zaten 60-65 li yaşta insanların tuvalete gidecek hali kalmıyor konuşurken ağzından takma dişi çıkıyor ne o gelin hazretleri altı üstü çocuğa bakıyorsun 5 yılcık diyor...
kaç gün yapıyor 5 yıl yaklaşık 1825 gün
ne var canım 1825 güncük
1 saat çocuğunla saklambaç oyna desen oynayamaz ama 60 yaş kadından 5 yıl bakıcılık yapmasını bekle oldu...
Hey hey hey mesaja bak hele. Sen mi biliyorsun benim bencil hadsiz olduğumu. Linçlemek için bir kaç bişey sallamak için girdiğin sitede gözüne beni mi kestirdin?Sizin gibi bencil ve hadsiz insanlar cok uzun yasiyor. Sanki bilmem nerenin ceo’su ucretsiz izin al evde bak madem. 60 yasina gelmis insanlar bi yazi da koylerinde gecirmesinler mi cok ayip ya nasil bu kadar bencil bu kadar nankorsunuz bu yasa kadar bakmis zavalli kadin bide
60 yaş pek çok şey için genç bir yaş ama bunun içinde çocuk bakmak yok. Benim çok dinç 60+ bir tanıdığım var. Her şeyin altından kalkar ama bir çocuğu emanet alsa 2 günde hastalanir eminim.altı üstü beş yıl mı yanlış mı okudum öyle mi yazılmış ay evet gerçekten öyle yazılmış çocuğun en zor zamanı değil mi o yaaabeslenme alışkanlığı, uyku alışkanlığı ,konuşma ,tuvalet alışkanlığı ,en enerjik olup +büyüme atakları geçirdiği dönem zaten 60-65 li yaşta insanların tuvalete gidecek hali kalmıyor konuşurken ağzından takma dişi çıkıyor ne o gelin hazretleri altı üstü çocuğa bakıyorsun 5 yılcık diyor...
kaç gün yapıyor 5 yıl yaklaşık 1825 gün
ne var canım 1825 güncük
1 saat çocuğunla saklambaç oyna desen oynayamaz ama 60 yaş kadından 5 yıl bakıcılık yapmasını bekle oldu...
Sen benim eltim olabilir misin acaba
Hey hey hey mesaja bak hele. Sen mi biliyorsun benim bencil hadsiz olduğumu. Linçlemek için bir kaç bişey sallamak için girdiğin sitede gözüne beni mi kestirdin?
Günlerdir karnım yanıyor. Kadının kalbini mi kırdım çok mu abartmışım diye sordum... Abooo nasıl cevaplar öyle emoji şampiyonu olacağım yakında. Bir kaç yol gösteren olur belki dedim, oldu da şükür sağolsun lar... Biz kaynanamla yine canciğer oluruzda bugünleri atlatırız inşallah da, acaba böyle yorum yapanlar nasıl gelin anne ebeveyn olacak görmek isterdim.
Senin can ciğerliğin çocuğuna bakıldığı sürece kusura bakma da yada bakHey hey hey mesaja bak hele. Sen mi biliyorsun benim bencil hadsiz olduğumu. Linçlemek için bir kaç bişey sallamak için girdiğin sitede gözüne beni mi kestirdin?
Günlerdir karnım yanıyor. Kadının kalbini mi kırdım çok mu abartmışım diye sordum... Abooo nasıl cevaplar öyle emoji şampiyonu olacağım yakında. Bir kaç yol gösteren olur belki dedim, oldu da şükür sağolsun lar... Biz kaynanamla yine canciğer oluruzda bugünleri atlatırız inşallah da, acaba böyle yorum yapanlar nasıl gelin anne ebeveyn olacak görmek isterdim.
Çocuk zaten sosyalleşemediği için kendini ifade edemiyor, anlatamıyor benim yiğenim kreşe gidiyor hiçte döven eden yok mis gibi yer hem sosyalleşiyor hemde kimseye muhtaç kalmıyorsunuz bence bu düşüncenizi bir müddet rafa kaldırın en azından 2 ay kreşe verin deneyin daha sonra çözüm ararsınız.Yakın zamanlarda bir video yayıldı görmüşsünüzdür belki bir küçük çocuk başka bir çocuğu darp ediyor özel bir kreşte. Bundan korkuyorum. 2 yaş çok erken bir şeyleri şikayet edebilmek için. En azından bir 3 yaşında olsa şunu şunu yaşadım diye anlatırdı kreşte geldikten sonra...
Yoo kaç kişi beğenmiş bicok kisinin fikriSebep? Bu sadece sizin fikriniz
Cocugu da koye gotursun olmaz mi?Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...
Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.
Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....
Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.
Sizlere sorum:
İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
çok güzel olur köy işi basit bir işmiş gibi birde çocuğu da sırtına bağlasın bence kadın öyle çapaya falan da gitsinCocugu da koye gotursun olmaz mi?
Bir kadının tek çocuğu olacakta ondan da tek torunu olacak. Ancak o zaman 5 sene eder hanımefendi. Bunları da hesaplasaydınız keske.Anne baba sağsa da cocuk bakmak icin isimi birakacak? Alabilen aliyor zaten ücretsiz iznini. Pek cok arkadasim cocugu 3 aylikken ise dönmek zorunda kaldi. Sehirde de durum ayniydi hanimefendi. Tayinciydik biz de lojmanda annesi calisan arkadaslarimin babaanneleri anneanneleri yüzlerce km uzaktan gelip baktilar torunlarina. Evladinizin size ihtiyaci varken vay benim sosyalligim vay 2. baharim cok da anlasilir degil. Kimse de ömrünü adasin demiyor. Bakacagi max 5 sene. Onda da sosyal hayati gayet devam ediyor. Benim annem torun bakmayan büyüklerin cogundan daha fazla gezmistir.
Evet gerekirse işini bırakacak. Biri çalışıp para kazanacak, evler arabalar alacak, tatillere gidecek diye diğeri kalan ömründen 5 yılını vermek zorunda değil. Kadın 2 yıl bakmış zaten, konu sahibinin haftada 4 gün off, zahmet edip tuvalete alıştırsın sonra müsait komşu mu buluyor kreşe mi yolluyor yoksa kocasına mı baktırıyor yapsın bi şeyler. Zahmet olacak ama..Anne baba sağsa da cocuk bakmak icin isimi birakacak? Alabilen aliyor zaten ücretsiz iznini. Pek cok arkadasim cocugu 3 aylikken ise dönmek zorunda kaldi. Sehirde de durum ayniydi hanimefendi. Tayinciydik biz de lojmanda annesi calisan arkadaslarimin babaanneleri anneanneleri yüzlerce km uzaktan gelip baktilar torunlarina. Evladinizin size ihtiyaci varken vay benim sosyalligim vay 2. baharim cok da anlasilir degil. Kimse de ömrünü adasin demiyor. Bakacagi max 5 sene. Onda da sosyal hayati gayet devam ediyor. Benim annem torun bakmayan büyüklerin cogundan daha fazla gezmistir.
Olsun ne olucak 5 sene dediğin nedir ki hemen geçerBir kadının tek çocuğu olacakta ondan da tek torunu olacak. Ancak o zaman 5 sene eder hanımefendi. Bunları da hesaplasaydınız keske.
Bizim annelerimizin en az 2 çocuğu var genelde. 3/5 çocuklu olanda çok.
Benim annem büyük kardeşimin üç çocuğuna baktı mesela. Ard arda oldukları için 7 sene kadar eder.
Benimde çocuğuma baksa 5 sene, sırada abim de var.
Yani sizin hesap çarşıdaki hesaba uymuyor.
Hanimefendi siz dogurdunuz siz bakacaksiniz kv‘ye güvenip dogurmadiniz herhalde? Yapacak bir sey yok buna göre düsünecektiniz kres‘e mi gönderirsiniz bakici mi alirsiniz simdiden bunlari düsünün bence. Kayinvali‘denin yasi var bu saatten sonra niye baksin anlamadim bebeklik dönemleri zamanda yardimci olunur, buraya kadar normal karsilarim ama cocuktan itibaren genelde anne baba tarafi sorumludur. Suan sinirlisiniz bir sakinlestiginiz zaman net bir sekilde karar alirsiniz diye düsünüyorum anlastiginiz gibi olmadigi icin bu seni sinirlendirdiMerhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...
Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.
Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....
Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.
Sizlere sorum:
İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
Mantığınız çok sığ. Hâlâ da çaresizce kendinizi ispatlamaya çalışıyorsunuz. Ne diyelim dizi dizi torununuz olur da 60'inizdan sonra beşer onar yıl bakarsınız artıkAnne baba sağsa da cocuk bakmak icin isimi birakacak? Alabilen aliyor zaten ücretsiz iznini. Pek cok arkadasim cocugu 3 aylikken ise dönmek zorunda kaldi. Sehirde de durum ayniydi hanimefendi. Tayinciydik biz de lojmanda annesi calisan arkadaslarimin babaanneleri anneanneleri yüzlerce km uzaktan gelip baktilar torunlarina. Evladinizin size ihtiyaci varken vay benim sosyalligim vay 2. baharim cok da anlasilir degil. Kimse de ömrünü adasin demiyor. Bakacagi max 5 sene. Onda da sosyal hayati gayet devam ediyor. Benim annem torun bakmayan büyüklerin cogundan daha fazla gezmistir.
Eğer belli bir tarih için anlaştıysanız bir aksilik çıkmadığı sürece o tarihe kadar devam edilmeliydi evet. Onun dışında bakmak zorunda değil. Küçükken de değildi, şimdi de değil, sonra da olmayacak. Yapılması gereken bu zamana kadar baktığı için teşekkür etmek. 60 yaş uzaktan bakana genç görülebilir ama çocuk bakmak çok zordur çok enerji ister sorumluluk ister. Muhtemelen bunalmış ve bir yandan da yazını değerlendirmek istemiş olabilir.Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
Sizlere sorum: