Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Al benden de o kadar ben de bakamam.
Sürekli sorumluluk alamam .
Acil durumlarda elbette yardımcı olurum ama sürekli olmaz.
Herkes bakabileceği kadar cocuk doğursun.

Böyle gelinlerin karşısına da sakin minnoş kayınvalideler çıkar . Baktırırlar da . Sen ben de şaka zannederiz . Sonrasında da eş dost arasında bin bir zorluklarla çocuk büyüttüm der. Etrafımda aynen bu tarz insanlar var . Çocuk 3. Sınıfa gidiyor hala babaanne , anneanne bakıyor . Neymiş onlar daha iyi bakıyormuş

Hey hey hey mesaja bak hele. Sen mi biliyorsun benim bencil hadsiz olduğumu. Linçlemek için bir kaç bişey sallamak için girdiğin sitede gözüne beni mi kestirdin?

Günlerdir karnım yanıyor. Kadının kalbini mi kırdım çok mu abartmışım diye sordum... Abooo nasıl cevaplar öyle emoji şampiyonu olacağım yakında. Bir kaç yol gösteren olur belki dedim, oldu da şükür sağolsun lar... Biz kaynanamla yine canciğer oluruzda bugünleri atlatırız inşallah da, acaba böyle yorum yapanlar nasıl gelin anne ebeveyn olacak görmek isterdim.

60 yaş pek çok şey için genç bir yaş ama bunun içinde çocuk bakmak yok. Benim çok dinç 60+ bir tanıdığım var. Her şeyin altından kalkar ama bir çocuğu emanet alsa 2 günde hastalanir eminim.

kalbini kırdığınızı düşündüğünüzü sanmıyorum verdiğiniz cevaplar hep hala haklı olduğunuz yönünde çünkü.
sürekli kendinizi savunuyorsunuz.
ya evet o anın etkisiyle yanlış cümleler kurdum dediğiniz bir mesaj görmedim ben.

Senin can ciğerliğin çocuğuna bakıldığı sürece kusura bakma da yada bak
Allah mesut bahtiyar etsin evet iyi olursun ikinci çocuk olunca
Biz nasıl kv oluruz bilmem bende çocuk yok olsa bile bakmam kimsenin çocuğuna bakilinca görüyoruz nankörlüğü emeğin nasıl hice sayıldığını ders alıyoruz gelecegimizi görüyoruz
Bu tarz konular nasıl olmamız gerekiyor öğretiyor bize

Son düzenleme:
Çocuk zaten sosyalleşemediği için kendini ifade edemiyor, anlatamıyor benim yiğenim kreşe gidiyor hiçte döven eden yok mis gibi yer hem sosyalleşiyor hemde kimseye muhtaç kalmıyorsunuz bence bu düşüncenizi bir müddet rafa kaldırın en azından 2 ay kreşe verin deneyin daha sonra çözüm ararsınız.

Bu konuyu okuyunca anama üzüldüm şimdi yav. Kış vakti çocuğu dışarı çıkarmayayım diye anneme verecektim.zaten ben bakarım dedi gönüllü. 65 yaşında. Neyse kış geçsinde kreşe verem. Normalde 2 yaşında verecektim.

Cocugu da koye gotursun olmaz mi?

Bir kadının tek çocuğu olacakta ondan da tek torunu olacak. Ancak o zaman 5 sene eder hanımefendi. Bunları da hesaplasaydınız keske.
Bizim annelerimizin en az 2 çocuğu var genelde. 3/5 çocuklu olanda çok.
Benim annem büyük kardeşimin üç çocuğuna baktı mesela. Ard arda oldukları için 7 sene kadar eder.
Benimde çocuğuma baksa 5 sene, sırada abim de var.
Yani sizin hesap çarşıdaki hesaba uymuyor.

Evet gerekirse işini bırakacak. Biri çalışıp para kazanacak, evler arabalar alacak, tatillere gidecek diye diğeri kalan ömründen 5 yılını vermek zorunda değil. Kadın 2 yıl bakmış zaten, konu sahibinin haftada 4 gün off, zahmet edip tuvalete alıştırsın sonra müsait komşu mu buluyor kreşe mi yolluyor yoksa kocasına mı baktırıyor yapsın bi şeyler. Zahmet olacak ama..

Olsun ne olucak 5 sene dediğin nedir ki hemen geçer
Sonra anneler yaşlanır gelin bakın bize deseler ne oğlan ne kız ne gelin ortada olmaz
Bu çocuklara yada torunlara kim baktı
Bakmasaydı efendim denir
Yaşlıya bakmak zorunda değiliz denir oğlu baksın denir kızı baksın ben çok baktım o az baktı bir dünya lafa gelir
Ruhuna fatiha
Veladdalin Amin..

Hanimefendi siz dogurdunuz siz bakacaksiniz kv‘ye güvenip dogurmadiniz herhalde? Yapacak bir sey yok buna göre düsünecektiniz kres‘e mi gönderirsiniz bakici mi alirsiniz simdiden bunlari düsünün bence. Kayinvali‘denin yasi var bu saatten sonra niye baksin anlamadim bebeklik dönemleri zamanda yardimci olunur, buraya kadar normal karsilarim ama cocuktan itibaren genelde anne baba tarafi sorumludur. Suan sinirlisiniz bir sakinlestiginiz zaman net bir sekilde karar alirsiniz diye düsünüyorum anlastiginiz gibi olmadigi icin bu seni sinirlendirdi

Son düzenleme:
Mantığınız çok sığ. Hâlâ da çaresizce kendinizi ispatlamaya çalışıyorsunuz. Ne diyelim dizi dizi torununuz olur da 60'inizdan sonra beşer onar yıl bakarsınız artık bakanlar da el mahkum bakıyor. Sonra vicdan yükü biniyor çocukların omzuna sizin de omzunuza yüklendiği gibi. Yoksa canhıraş bir şekilde savunmazdiniz. İçten içe bunun doğru olmadığını siz de biliyorsunuz.

Eğer belli bir tarih için anlaştıysanız bir aksilik çıkmadığı sürece o tarihe kadar devam edilmeliydi evet. Onun dışında bakmak zorunda değil. Küçükken de değildi, şimdi de değil, sonra da olmayacak. Yapılması gereken bu zamana kadar baktığı için teşekkür etmek. 60 yaş uzaktan bakana genç görülebilir ama çocuk bakmak çok zordur çok enerji ister sorumluluk ister. Muhtemelen bunalmış ve bir yandan da yazını değerlendirmek istemiş olabilir.

Çocuğunuza bakmak zorunda değil ki, ne münasebet, bu düşünceye nasıl sahipsiniz gerçekten çok şaşırtıcı
Tek haklı olduğunuz birden bakmama kararı alması
Bir şekilde başınizin çaresine bakın artık, belkide kayınpederiniz baskı yapıyor birde siz üzmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…