Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Benim 4 yaşında konuşmayan yeğenim kreşe gidince cümle kurmaya başladı. Ablam hep söyler keşke daha erken gönderseydim diye.. Ablamın da kayınvalidesi bir süre sonra bakmak istememişti ve aralarında sorun olmadı.

İnsanlar o yaşlara gelene kadar ne zorluklarla mücadele ediyolar, bi yaştan sonra da kafa dinlemek istemeleri kadar doğal ne olabilir ki. Lütfen biraz empati yapmaya çalışın.

Ayrıca kayınvalideniz kendi çocuğuna kıyamıyor anlaşılan. Olabilir.. Nasıl siz "benim çocuğumu itip kalkarlar" endişesinde olabiliyosanız, o da "çocuğun peşinde koşarken ağrıları çoğalabilir" endişesinde olabilir. O da anne ve çocuğu kaç yaşına gelirse gelsin onun çocuğu. Sizin için de ilerde farklı olmayacak.

Bence eşinizle konuşup ortak bir karar almalısınız. 3 ay idare edebilirim diyorsa annesiyle konuşup sorun olmayacağını anlatmalı. Yok eğer bakamayacağını düşünüyorsa alternatif yollara başvurmalısınız.

Bahsettiğin çaresizliği gerçekten içimde hissettim ben de aynı durumu yaşasam ben de soğurdum
Evet o günkü çaresizliğimi hiç unutamıyorum , Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Hastaneye gitmek için annemin gelmesini bekledim. 3 serum takıldı, 2 defa iğne yapıldı. O gün sütümün tadı değişti sanırım , oğlum bir daha emmedi.

Gerçekten buz gibi soğudum.
Eşim de uzun süre konuşmadı.
Sorsan “Torunlarıma canımı veririm” der

Çok borcumuz var çalışmak zorundayım.
Yoksa bende ev hanımı olup bi güzel büyütürdüm çocuğumu.

Çok borcunuz varsa çocuk yapmayı erteleyecektiniz veya hiç yapmayacaktınız. Ben doğurayım başkası baksın hem de bakmak zorunda nasıl bir düşüncedir anlamıyorum. Çocuğun bakımından sadece annesi babası sorumludur. Kendi sorumluluğunuzu başkalarının üzerine atmayın

Sizin şu an hissettiğiniz "çocuğum kreşte ne yaşayacak" korkusunu anlayabiliyorum ..biz farklı versiyonlarını bakıcı sürecimizde yaşamıştık.Siz güvendiğiniz için kayınvalidenizin bakmasını istemişsiniz yoksa bakıcı gibi maaşına kadar almış.İnanın kreş sürecinin Ekim ayında değil yaz döneminde başlaması sizin çocuğunuzun da menfaatine.Şu an yaz döneminde geçen yıldan devam eden çocuklar vardır..kreşteki mevcut da oldukça azdır .Bu yüzden sizin çocuğunuzun uyum süreci için şartlar daha iyidir.Ekim döneminde bir sürü yeni başlayan çocuk ve ilk kez grup içinde olmalarından dolayı grip vb.hastalıklara açık olmaları sorun olur.Şimdi yaz dönemi az çocukla daha rahat uyum sağlar sonra artık sınıfın ev sahibi gibi olur.

iyi de bu çocuğu kime güvenerek doğurdunuz?
sizin çocuğunuza tabi ki siz bakacaksınız, yani tam böyle her işi okula yıkacak bir veli tipi canlandı gözümde.

Ben öğretmenim ama dönemsel kurslar açıyorum, iki çocuğumu da kendim büyüttüm. İlk çocuğum kreş yaşına gelince, onuda alıp kursumda oyaladım, şimdi ikinci çocuğumu büyütüyorum az kaldı kreş yaşına gelince kısmet olursa yine kurs açıp yanıma alacağım. Haa annem benimle yaşıyor, kayınvalidem de yan sitede, düşünün. Ve bizimde borcumuz var. Bazen zırıl zırıl ağlayacağını bilsem bile acil alışverişime bile yanımda götürüyorum annem evde tek kalsın kafa dinlesin diye. Allah zorda bırakmasın ama sizin durumunuz da pek zor gibi durmuyor tek sıkıntı biraz daha erken haber verse iyiymiş kayınvalideniz. Bence hiç kinlenmeyin teşekkür edip hal çaresine bakmaya çalışın.

Hepsini okumadım ama sebep ne olursa olsun kimse bakmak zorunda değil, çocuk yaparken eşinizin ve kendinizin imkanlarını göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Özellikle artık hayatın tadını çıkarmak isteyen, yaşı ilerlemiş kişileri mecburmuş gibi suçlayıcı ve ''biber mi torun mu'' gibi saçma kıyaslamalara zorunlu tutamazsınız. Çözümü de yine eşinizin ve sizin durumunuza göre bulacaksınız başka yol yok.

Avrupada çalışan annelerin bebekken kreşe vermesi çok daha yaygın. Arkadaşlarım var yurtdışına çalışmak için yerleşen. 6-9 aylık civarı işe başlarken verdiler kreşlere. Tr de de veren var ama öcü gibi bakıyoruz.

Bu anne ve kv lerin oğlan çocuğu düşkünlüğü. Benim kardeşim 21 yaşında eşiminki de 28. Anneleri davet ediyoruz. İhtiyaç olduğunda bir şekil geliyorlar sağolsunlar. İkisinden biri destek oluyor. Ama böyle keyfi diyoruz gelin bi hafta kalın. Bakıcı çok başı boş kaldı mesela. Bir başında durun. Çocuk anneanne babaanne görsün biraz şımartın oynayın yani. Böyle keyfi sebeplerle asla gelmezler. İkisi de senin oğlun varsa benim de var diyor :)

Siz de vicdan ve merhametinizi minicik bebek yerine annenize ve kayinvalidenize yöneltebilirsiniz tabiki kendi tercihiniz. Zaten anneanneler ve babaannelerde evlat sevgisi ve merhamet olsa bunu tartismiyor olurduk.
34 aydır hayatım yok benim. 1 ay değil 2 ay değil 3 ay değil uzun dönem askerlik zamanını bile geçtik. Bunun öncesine saat başı kustuğum hamileliği de ekle. Ben ömrümden senelerimi vermişim. Torun bakmıyorum dedim diye benim evlat sevgim yok mu yani? Bunca yıllık ömrümde hiçbir şey kalbimi bu okuduğum yorum kadar kırmadı.

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil bu ayrı bir pencere evet ama kv madem söz verdiği tarihe kadar bakacaktı sonradan yan çizdi o zaman yaz bitip torun sevgisi ağır bastığında da civil civil çocuğun peşinde dolanmasın, ver kreşe gitsin yeni doğan değil göbeği çatlamaz ağladı diye ayrıca haberlerde kötü şeyler görüyoruz filan ama her kreşte aynıları yaşanacak diye bir şey de yok. İlk etapta yarı zamanlı verirsin kalan sürese baba ilgilenir sonra 3 yaşı dolunca da tam zamanlıya geçersin Bak takip et beğenmezsen kreşi değiştir. Bu konularda da böyle duygusal olma çok üzülürsün. Tecrübe konuşuyor kendi annem tarafından hem de.

Geçen sene anaokulunda müdürlük yapan ve çok sevdiğim üye derin sularda okula yaz döneminde başlamamı önermişti. Sonbaharla birlikte hastalıklar başladığı için adaptasyonu da etkiliyor demişti. Aslında yazın hastalıklar uykudayken başlamak uzman önerisi.

korkma mune konuya yazan ve bakmak zorunda diyenler kv bakmak zorunda demiş zaten
kendi annelerinin mazeretleri var suçlusu erkek anaları sanki.

Ayy aklıma geldi, oğlum ufak annemler abimin yanında yurtdışında. İşyerinden bir sorun oldu iki ay işe erken başlamam gerekti. Kayınvalidemi aradım, çocuğum 2 yaşında bırakacak kimsem yok ablamlar çalışıyor annem yok ben işteyim. Rica ettim telefonla. Bana 35 yaşındaki bekar oğlunun oruçlu işe gittiğini kalkıp sahur hazırlamayacağını ondan gelemeyeceğini söyledi. 35 yaşındaki adam kalkıp yatmadan bir dilim ekmek peynir yese ölürdü sanki. Sonra da evlat her yaşta evlat demişti. 70 yaşındaki teyzem bakmıştı kayınvalideden hayır gelmeyince

Allah sizin gibi evlatlardan razı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…