Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Bence kayinvalideyle uygun bir dille konusuldaydi biraz daha idare ederdi. Bunca zaman bakan kadın idarede ederdi. Ama şahsen ben babane olsam ve bakıcı muamelesi görsem bende bir düşünürüm bu neyin tavrı diye

Valla kendi anneme bile bak diyemedim 47 yasinda 60 da degil. Pasa pasa dogurduguma baktim. 60 yas gene iyi bakmis . Biber vs degil konu keyfi evet 60dan sonra keyif ister beden. Sahsen cocuklar biraz daha buyusun karavan alip kacalim diyorum esime. Insan dogurduguna bile bazen tahamul edemezken ,60 yasinda yeniden bebekli olmak cok zor. Istegine gidrmez,istediginde gezemez . Uyku saatine gore ayarlamak vs zor is. Esinizin agrilarinin boyutunu bilemem ama ya izin alip kendiniz bakacaksiniz yada esiniz bakacak. Zira arkadasim ayni hastaligi tasiyor ve anne olarak mecbur bakiyor .

Allah sizin gibi evlatlardan razı olsun.
Allah anne ve babalarımizdsn razı olsun ya. Vallahi bizi yetiştirmek için didiniyorlar sonra okutuyorlar o da yetmiyor evlendiriyorlar. Tam kalmış surda ayakta geçirip bir kafa tatili yapacaklari belki on belki onbeş yıl . Zaten sonrası daha zor bu hayat hep koşturmayla geçiyor e bırakalım da onlar da tatlı tatlı gelsin torun sevsin bı tatil yapsınlar hayal kursunlar. Zaten zor şartlarda bizi buyutuyorlar benim annem o kadar verici bir kadın ki ben daha fazlasını istemeye cidden utanirim . Eşimin annesi de öyle beş çocuk büyütmüş kadın atmış yaşında kendi evini anca idare ediyor . Bizim de merhametli olmamız lazım .

Maalesef haksızsınız.
Çocuğu dünyaya getirirken kayınvalidenize sordunuz mu; ben çalışıyorum 3 yaşına kadar bakacaksan ona göre doğurucam diye anlaşma mı yaptınız?
Köye gitmesine de gerek yok yani keyfi bir şekilde, artık yoruluyorum diyerek bakmak istemeyebilir.
Zaten ekimde kreşe yazdırıcam diyorsunuz, 3 ayda çocuğunuz birden bire 5 yaş büyümüş gibi olmayacak sonuçta ha 3 ay önce ha 3 ay sonra ne fark edecek?
Ayrıca eşinizin ne kadar ağrısı olursa olsun pek ala çocuk bakabilir. Bırakın romatizma hastalığını ne engelli insanlar var tek başına çocuk bakan. Yani yatalak değilse, bir şekilde kendini idare ediyorsa 27 aylık bir çocuğu da idare edebilir.
Bence siz sadece planınız bozuldu diye sinirlenmişsiniz çünkü elle tutulur hiçbir şey yok ortada

Yanlış anlamayın ama bu tarz detayları neden sonradan açıklama gereği duydunuz. Kadın ücret mukabilinde bile durmak istemiyor. Gercekten ilginç bir denklem.

korkma mune konuya yazan ve bakmak zorunda diyenler kv bakmak zorunda demiş zaten
kendi annelerinin mazeretleri var suçlusu erkek anaları sanki.
Kayınvalideye yazık değil mi? Kendi kızım için diyorum, kayınvalidesi isteyerek gönüllü dahi torun baksa, başka bir yol bulun çocuğum, kimse bu yaştan sonra çocuk bakmak zorunda değil derim.

Ya valla yalan yok Nooption tamam henüz çok şükür sağlıklıyım ama artık çocuk sesini bile kafam kaldırmıyor, sağımdaki solumdaki apartmanlarda bebeler var, bazen gazları oluyor ağlıyorlar, bazıları biraz büyüdü yaş sendromu yaşıyor ağlıyor, pencereleri kapatıyorum sesleri çok gelmesin diye.

Bizim burası emekliler yaşam bölgesi çocukları büyütüp torun torbaya karışmış insanların çoğunluk olduğu bir yer, eşimde bazen görüyor 60-70 yaşında emekli komşulara gelinler kızlar çocukları bırakmış, bana dönüp Mune aman diyeyim, kız evlenir çocuk yaparsa sakın haaa, hala sağlıklıyken ben artık karımla nerede sabah orada akşam gezip tozmak istiyorum herkes başının çaresine baksın diyor, adam bunca yıl evladım da evladım deyip attığı her adımı kızını düşünerek attı, biz öldükten sonrasını bile planladı, biz kalan ömrü ediyle büdü kumrular gibi geçirmek istiyoruz, kızım torun bakmıyoruz diye nasıl anne babasınız dese yüreğimiz paramparça olur valla.

Son düzenleme:
Torunu sevmeyi bile şarta bağlıyorlar. Gelip bakarsa sever yoksa göstermem. Senin tapulu malın değil o çocuk. Sevsen de sevmesen de ikinci derece akrabası. Mecbursun. Ama o bakmak zorunda değil.
Ben iki sene kendim baktım. Anneme bak desem kıyamazdı. Ama ilk ablamın kızına üç sene baktı. Sonra annesi boşanınca ilk görev yerine gönderildi fln annesiz bir süre bakmak zorunda kaldı. Bu arada ikinci ablamın kızı oldu. Aynıanda iki çocuk baktı. Şimdi gelmiş 65 yaşına baştan nasıl baksın derim. Kendisi evlat ayırmış gibi oldum diye huzursuz oldu ama alakası yoktu bence.
Ben kendim iki sene genç halimle zorlandım. Torun olsa bakamam. İyice yaşlanmış olacağım belki ağırlarım olacak. Nasıl bakayım? Alınıp tavır yapıp göstermeyecekse de napayım yani keyfi bilir.

Demis ya birisi bende yazdım bu ne öfke kin düşmanlık diye
Bakmazsa diyor torun babanne sevgisi biter zor görür diyor
Pes vallahi baksa güzel bakmıyor deniyor
Bakmasa sevgisinden mahrum bırakılıyor
Bakıyor daha bakmam deniyor kıyamet kopuyor
O çocuğu kime doğurdun büyükler baksın diyemi kendin büyütüp anne olmak icin mi
Bir dünya garip iş

Of of tüm çocuklari Allah korusun.ne kötü. ne haldedir şimdi annesi

Kimseyi kirmak degil niyetim kusura bakmayin. Ben de 2 zor hamilelik ve dogumdan sonra yillardir kendim icin bir seyler yapacak vakit bulamiyorum. Hepimiz, tüm anneler bu sürecleri zaten yasiyoruz. Dogurdugumuz cocuga bakmak onlara lütuf degil buna zaten mecburuz.

Ay saçmalamıyorsunuz boşuna kendinizi haklı çıkarmak için yazmayın daha beter batıyorsunuz... kadın kendi hayatını istediği gibi yönlendirir size ne... bugüne kadar hep bakmış iyilik mi bildiniz gökten zembille inmiş gelin laflara bak..... bakıvecekmiş....

Çok doğru bir yere parmak bastıniz . Son cumleniz inanin banada dokundu. Demek bende torun bakmazsam kötü bir aile bireyi olacagim demek oluyor ne kadar acı degilmi hayatını ada bazı planlarını gönüllü olarak ertele sonra bakıp büyüttüğün çocuğun çocuğuna bakmadığın için tüm emekler çöp olsun

valla ben iki bakıyorum büyüdüler çok şükür eski zorluğu yok ama bu sefer dediğin gibi gelecek dertleri var. torum morun bakamam kendime anca bakarım o yaştan sonra

Benim bebem doğduğunda kv sohbet arasinda ben bı elimde bebek tutar bı elimle yemek yapardım demişti. yarım saat bile bakmasını istemem inşallah mecbur da kalmam. Şimdi ben istemiyorum ya can atıyor bakmak için ama çok bekler

Değil ,uydurmayın isterseler yaparlar o kadar..

Kötü olmuş ama bazen bakmamaları daha hayırlı çünkü her türlü yaranamiyorlar
Sizinki 2 ay idare etmemiş
Ama konusahibinin kv 18 aydır bakıyor ona rağmen ühühüüü çocuğuma bakmıyor diye ağliyor ve nankörlük yapiyor
Bu kadın bakıncada kötü oldu, ozaman keşke bakmasaydıda kötü olsaydı.
En azından yorulmazdı 1,5 senedir
Allah razı olsun bukadar baktın, bundan sonrası bende denmiyor yinede
Hep daha fazlası isteniyor

Başkasına güvenerek mi çocuk yaptınız? Kimse çocuk bakmak zorunda değil. Bi zahmet ya izne ayrılın ya bakıcı tutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…