- 29 Ekim 2019
- 6.702
- 8.803
-
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
İkiz bebeklerini 19 ay çalışmayarak destek alarak baktım . 13 ayını iki ailenin yardimi çünkü pandemi çok yoğundu 6 ayını da bakıcı desteğiyle aştık. Şuan 24 ayliklar. Üç ayını da eşimle dönüşümlü bakıyoruz. Yaz tatili ile ara vermiş olduk. Bebeklerim bir tane olsaydı. Yine en az 15 ay çalışmaz evde bakardim. işe dönüşte bakıcı bulurdum. Sizde bence kreşten tedirgin iseniz kamera yerleştir eve bakıcı bul. Arkadaşim çok memnun bu şekildeMerhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...
Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.
Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....
Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.
Sizlere sorum:
İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
İnanılmaz gelişimi varsa kreşe vermeniz sorun teşkil etmez . Ya da eşiniz idare ediversin. Zaten haftanın yarısı yoksunuz niye bu kadar tantana çıkarıyorsunuz? Ben çocuk doğunca sabah sekiz akşam altı çalışacağım hafta içi biz olelum o zaman sizin oğluşunuz bir prens değil kayinvalideniz de sizi sürekli el üstünde taşımak zorunda değil .2.5 yaşında değil benim oğlum hanımefendi... 1 haftanın bile farkı oluyor çocuk gelişiminde. 1 hafta önce önce hatta 3 gün önce söylemediği kadar kelime duyuyorum kendisinden bu günlerde. İnanılmaz bir gelişim içerisinde Allaha şükür .
Kv çocuğa Baksada çocuğa iyi bakmıyor gazına cızına karışıyor diye konu açarsınız kimseye yaranılmıyorMerhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...
Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.
Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....
Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.
Sizlere sorum:
İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
Ben kaynana olsam 2 yıl çocuğuna baktığım gelin biber mi önemli çocuk mu dese biber derim , kaynana yine ar etmiş susmuşKonu sahibinin düzeltme mesajı ilk mesajdan beter. Oğul hasta diye bakmak zorundaymis kv. Haftada 3 gün için amma tantana yaptınız.
Senin annen neden bakmıyorMerhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
Sizlere sorum:
İkiz bebeklerim olmasaydı bende bunu mantıkli bulanlardanim. Okuldan bir arkadaşim bu şekilde 19 aylıkken verdi oğlunu. Teneffüste açıp izliyor. Yemek yapmıyor gelen. İş yok sadece çocuk ile oyun oynuyor. Yemeğini yediriyor bu kadar.Ne münasebet canım,bakmak zorunda mı? İstediği yere gider. Az yiyinde bakıcı tutun kendinize. Tüm eve kamera sistemiyle akıl kalması olayınıda çözersiniz.
Çok samimi olarak soruyorum nasıl bu durum ilişkinizi bozmadı?Sen yine taşınırken yardım istemişsin de gelmemiş .
Benim ateşim 39 dereceye çıktı , hastaneye gidicem 1 saat bakabilir misin dedim taksiyle gel dedim , bulaşık yıkadım yorgunum gelemem dedi
ha ilgilenince üstüne düşünce hemen konuşuyor yani2.5 yaşında değil benim oğlum hanımefendi... 1 haftanın bile farkı oluyor çocuk gelişiminde. 1 hafta önce önce hatta 3 gün önce söylemediği kadar kelime duyuyorum kendisinden bu günlerde. İnanılmaz bir gelişim içerisinde Allaha şükür .
İçten içe cok soğudum gerçekten, eşim de baya bozuldu . Ben tepki vermedim . Eşim belli bir süre konuşmadı . Zaten cok sıkı fıkı bir ilişkimiz yoktu.Çok samimi olarak soruyorum nasıl bu durum ilişkinizi bozmadı?
e bir zahmet... çocuğunuza bakıyor çıkmaya vakti bile yok, evde birşey eksik olsa çocuğunuzda mahrum kalır tabiiki soracaksınız birşey lazım mı diye, bu olması gereken birşey zaten...Sordunuz diye söylüyorum...Her markete gittiğimde bir ihtiyacın var mı diye aradım zeytin peynir suyunu eksik etmedim. İçimden gele gele fazlasıyla aldım.
Diş hekimiyim 12 bin liralık işlem yaptım ağız içerisine 1 kuruş para talep etmedim. Sonuna kadar helal olsun.
Hasta oldu, evinde tek başına kaldığı günler oldu...Gel bizimle kal diye yalvardım. Geldi gayet hoş oturduk.
Anliyorum.Gayet te zarfa koyup parasını da verdim ay. Ay sonu benim cebimde 5 kuruş para kalmadı ama onun parasından kesmedim. Zamanla tatmin etmez belki diye arttırdım da parasını .
Çok borcumuz var çalışmak zorundayım.
Yoksa bende ev hanımı olup bi güzel büyütürdüm çocuğumu.
Bahsettiğin çaresizliği gerçekten içimde hissettimİçten içe cok soğudum gerçekten, eşim de baya bozuldu . Ben tepki vermedim . Eşim belli bir süre konuşmadı . Zaten cok sıkı fıkı bir ilişkimiz yoktu.
Daha önceden herşeyi düşünüp ona göre plansaydiniz sizde neden 10 güne birakiyosunuz ki? Kadın ölene kadar mı bakacakti. Senden çok bakmış senin cocuguna. Ortada bir ebeveyn olmusmus ama o sen zaten değilsin. Tek ebeveyni ben miyim demek komik olmuşÇocuğunuzun kreşini 10 günde mi buldunuz? Üstelik yaz döneminde. Eğer öyleyse bravo.