Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.

27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...

Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.

Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....

Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.

Sizlere sorum:

İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....

2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.

Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.

Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
İkiz bebeklerini 19 ay çalışmayarak destek alarak baktım . 13 ayını iki ailenin yardimi çünkü pandemi çok yoğundu 6 ayını da bakıcı desteğiyle aştık. Şuan 24 ayliklar. Üç ayını da eşimle dönüşümlü bakıyoruz. Yaz tatili ile ara vermiş olduk. Bebeklerim bir tane olsaydı. Yine en az 15 ay çalışmaz evde bakardim. işe dönüşte bakıcı bulurdum. Sizde bence kreşten tedirgin iseniz kamera yerleştir eve bakıcı bul. Arkadaşim çok memnun bu şekilde

Ya anlamıyorum ben anneanne babaanne bakmaya mecburmuş konu sahibinden ziyade yorumlar için de söylüyorum. Ne demek mecbur? Böyle bi bakış açısı olamaz. Torunu göstermeyeceklermiş. Ay gösterme.
Kendine-eşine güvenmeyen doğurmayacak bu kadar basit bi konu.

2.5 yaşında değil benim oğlum hanımefendi... 1 haftanın bile farkı oluyor çocuk gelişiminde. 1 hafta önce önce hatta 3 gün önce söylemediği kadar kelime duyuyorum kendisinden bu günlerde. İnanılmaz bir gelişim içerisinde Allaha şükür .
İnanılmaz gelişimi varsa kreşe vermeniz sorun teşkil etmez . Ya da eşiniz idare ediversin. Zaten haftanın yarısı yoksunuz niye bu kadar tantana çıkarıyorsunuz? Ben çocuk doğunca sabah sekiz akşam altı çalışacağım hafta içi biz olelum o zaman sizin oğluşunuz bir prens değil kayinvalideniz de sizi sürekli el üstünde taşımak zorunda değil .

27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...

Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.

Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....

Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.

Sizlere sorum:

İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.

Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....

Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.

Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
Kv çocuğa Baksada çocuğa iyi bakmıyor gazına cızına karışıyor diye konu açarsınız kimseye yaranılmıyor :işsiz: :işsiz:

Konu sahibinin düzeltme mesajı ilk mesajdan beter. Oğul hasta diye bakmak zorundaymis kv. Haftada 3 gün için amma tantana yaptınız.
Ben kaynana olsam 2 yıl çocuğuna baktığım gelin biber mi önemli çocuk mu dese biber derim , kaynana yine ar etmiş susmuş :KK70:

Sizlere sorum:

Senin annen neden bakmıyor

Benim Kv 1 saat bakmadı torunlara
Annemi de toplasak 3 gün bakmıştır 3 yılda 😀
Bakıcı tutun
Kreşe verin
Çok dertse çalışmayın

Bunun farklı modeli bizim akraba 3 çocuğunu annesine büyüttü resmen haftaiçi bıraktı haftasonu gördü çocukları kendi evine bile gitmez çocuklar anane evinde yaşıyor hepsi

Karı koca kendileri kendi evinde
Bahane de çalışıyoruz
Şöyle ana Kv bulamadık ya 😅

Kayinvalidenizin 10 gun mühlet verip ustelik oğlum hasta bakamaz diye önünüzü kesmesi dogru degil tabii ki. Ama ben oglumun (28aylikken başladi) kresini 1 yasindayken arayip seçmiştim takibe almistim instadan. Bir b planiniz olmaliydi bence. 10 gun oryantasyon ile kresr baslatabilirdiniz. Haberlerde kreste dovulen cocuk ayda 1 gördüysem oz baba dede dayi amcasi tarafından istismar edilen cocuk haftada 1 2 goruyoruz. O zaman evde de bakilmasin bi cocuk. Oyle dusunmek yanlis. Evlatlarimiz yanibasimizdayken bilr Allaha emanet. Siz tedbirinizi alin, eliniz uzerinizde olsun. Bol dua ve sadaka verin evladiniz icin. Gerisi allaha kalmis. Ayrica babaane anneanne dunden razi bile olsa bakmaya bence faydadan cok zarari olur. Evde tv karsinda egiticilikten uzak bir akışa maruz kalan cocugun konuşması da geri kalabilir. Benim oğlum 28aylikken ve hala emerek uyurken basladi okula. Ve ogle uykusuna ilk gunden tak diye kendi uyumus ve hic sorun cikarmamisti. Cocugunuza biraz güvenin ^^ hakkinizda hayirlisi

Ne münasebet canım,bakmak zorunda mı? İstediği yere gider. Az yiyinde bakıcı tutun kendinize. Tüm eve kamera sistemiyle akıl kalması olayınıda çözersiniz.
İkiz bebeklerim olmasaydı bende bunu mantıkli bulanlardanim. Okuldan bir arkadaşim bu şekilde 19 aylıkken verdi oğlunu. Teneffüste açıp izliyor. Yemek yapmıyor gelen. İş yok sadece çocuk ile oyun oynuyor. Yemeğini yediriyor bu kadar.

Ben kresten bu kadar korkmanızı anlayamadım açıkçası. Avrupa’da zaten çocuklar 2,5 yaşında kreşe başlıyor buraya gelen bir tanıdığımızın da 2,5 yaşında çocuğu vardı o da sizin gibi çocuğum ağlar benim çocuğum kendi yiyemez uyanınca ortalığı yıkar çişini söyleyemez diye endişeleniyordu ki belki endişelenmekte size göre çok haklıydı çünkü çocuk bu yaşına kadar sadece Türkçe duymuştu ve krestekiler Türkçe bilmiyordu çocuk kreşe başlayınca 1 haftadan sonra uyum sağladı. yani siz niye kreşteki herkes çocuğunuzu itip kakacak diye düşünüyorsunuz? Zaten her uyandığında yarım saat ağlıyorsa onun da bir düzene ihtiyacı var. Kayınvalide zaten ekim demiş arada 3 ay var. Kocanızın romatizması çocuk bakmaya mani olacak kadar değildir sanırım. Siz eşinizle çocuğa eşinizin bakmasına karar verdiyseniz kayınvalide buna karışamaz

Sen yine taşınırken yardım istemişsin de gelmemiş .
Benim ateşim 39 dereceye çıktı , hastaneye gidicem 1 saat bakabilir misin dedim taksiyle gel dedim , bulaşık yıkadım yorgunum gelemem dedi 😂😂
Çok samimi olarak soruyorum nasıl bu durum ilişkinizi bozmadı?

2.5 yaşında değil benim oğlum hanımefendi... 1 haftanın bile farkı oluyor çocuk gelişiminde. 1 hafta önce önce hatta 3 gün önce söylemediği kadar kelime duyuyorum kendisinden bu günlerde. İnanılmaz bir gelişim içerisinde Allaha şükür .
ha ilgilenince üstüne düşünce hemen konuşuyor yani :KK66:
1 haftada gelişim farkından değilde o ,mecbur kaldığınız için konuşmaya çalışınca etkisini görmüşsünüz diyelim zira 1 haftada doktorlar bile konuşamayan çocuğu konuşturamaz :KK66: bu demek oluyor ki kreş ortamında çocuğunuzun ilerlemesine inanamayacaksınız

Devlette mi sağlıkçı olarak çalışıyorsunuz?
İzin ve rapor şeklinde ayarlayın bir süre daha
Sonrasında da asıl düşünceniz neyse bakıcı ya da kreş o doğrultuda yolunuza bakın.

KV son dakika söyleyerek ayıp etmiş e azından önceden diyebilirdi kırılmakta haklısınız ancak o da sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil
O yaşta kişiler artık dinlenmek istiyor
Çocuk bakmak onlara da ağır geliyor.
Zaten haftada 4 gün çalışıyormuşsunuz bence gereksiz yere ağlamayın.

Oğlum yok kız annesiyim, bir gün kızım evlenirse hastalık vb sağlık sorunu olursa elbette torunuma bakarım ama onun dışında ben artık çocuk bakmak istemiyorum, anne baba olmaya karar veren yetişkin insanlar çocuklarının her türlü ihtiyacını da düşünmek ona göre ayarlamak zorunda.

Kızım 27 yaşında bekar, hala o ateşlendiğinde hastalandığında uyumuyoruz, yüzü biraz düşse bir derdi olsa içimiz içimizi yiyor, kötü giden evlilikleri, katil ruhlu erkekleri okudukça herkesin evladına dilediğimiz gibi kendi evladımıza da her şeyin hayırlısını dilerken, bir yanımız evladımız için için endişelenip korkuyor, geleceğini inşa ediyoruz, ona iyi bir hayat sunmaya çalışıyoruz, biz öldükten sonra kimseye muhtaç olmasın diye birikim yapıyoruz ama artık kendi hayatımızı da yaşamak istiyoruz zira yaş olmuş 50 belki en iyi ihtimalle 30 sene daha yaşayacağız, belki de daha erken göçüp gideceğiz, biz artık sağlıkla geçme ihtimali yarı yarıya olan 5-10 yıllık zamanı torunumuz bile olsa bir çocuğa bakarak geçirmek yerine, ertelediğimiz hayallerimizi yaşayarak geçirmek istiyoruz, bu bizi sahte aile yapmıyor.

Sordunuz diye söylüyorum...Her markete gittiğimde bir ihtiyacın var mı diye aradım zeytin peynir suyunu eksik etmedim. İçimden gele gele fazlasıyla aldım.

Diş hekimiyim 12 bin liralık işlem yaptım ağız içerisine 1 kuruş para talep etmedim. Sonuna kadar helal olsun.

Hasta oldu, evinde tek başına kaldığı günler oldu...Gel bizimle kal diye yalvardım. Geldi gayet hoş oturduk.
e bir zahmet... çocuğunuza bakıyor çıkmaya vakti bile yok, evde birşey eksik olsa çocuğunuzda mahrum kalır tabiiki soracaksınız birşey lazım mı diye, bu olması gereken birşey zaten...
hekim olupda anne babadan kardeşten ücret istemekte ayıp bence...
eşim babasının çiftliğine güvenlik sistemi kurdu sizinkinin 2 katı tuttu ücreti almadık, para ihtiyacınız varsa belki sadece maliyeti neyse onu alırsınız anne babadan da para alınmaz ama ya... hekimsiniz yani ...

çocuğunuza baktığı için hasta olduğunda çabuk iyileşmesi adına tabiiki ilgileneceksiniz :KK66: yani yine sizin işinize yarayacak şeyler olmuş, dememişsiniz ki kadın çok yoruldu 1 haftasonu kafa dinlesin veya eğlensin diye bir yere gönderdim yemeğe çıkardım hediyeler aldım falan demenizi bekledim de :KK70: yok yani.... bakıcı kayınvalidenizin yaptığı işi ne kadara yapıyor haberiniz var mı üstelik habire izine de ayrılıyorlar ...

Gayet te zarfa koyup parasını da verdim ay. Ay sonu benim cebimde 5 kuruş para kalmadı ama onun parasından kesmedim. Zamanla tatmin etmez belki diye arttırdım da parasını .

Çok borcumuz var çalışmak zorundayım.
Yoksa bende ev hanımı olup bi güzel büyütürdüm çocuğumu.
Anliyorum.
Ama kadın 60 yaşında demekki artık bakmak istemiyor, zorunda da değil. Bu zamana kadar iyide bakmış.
O yaşta çocuğa bakmak kolay
Ona güvenip yapmadıysanız çocuğu şuan çözümü siz bulcaksınız
Ya dönüşümlü eşinizle ayarlıcaksınız işinizi yada bakıcı ayarlıyacaksınız eğerki kreşe bukadar karşısanız.
Kadın demiş 10 güne gidiyorum diye, keşke daha önce söyleseymiş evet.
Ama keyfeme gidiyor bibermi toplicak neden gidiyor orası sizi ilgilendirmez
En fazla başka birini bulana kadar bi daha 10 gün daha fazla idare et diyebilirsiniz
Oğlunun yerine bak diyemezsiniz
Size senin annen neden gelip bakmiyor derse ne diyeceksiniz?

İçten içe cok soğudum gerçekten, eşim de baya bozuldu . Ben tepki vermedim . Eşim belli bir süre konuşmadı . Zaten cok sıkı fıkı bir ilişkimiz yoktu.
Bahsettiğin çaresizliği gerçekten içimde hissettim 😔 ben de aynı durumu yaşasam ben de soğurdum🤷‍♀️

Çocuğunuzun kreşini 10 günde mi buldunuz? Üstelik yaz döneminde. Eğer öyleyse bravo.
Daha önceden herşeyi düşünüp ona göre plansaydiniz sizde neden 10 güne birakiyosunuz ki? Kadın ölene kadar mı bakacakti. Senden çok bakmış senin cocuguna. Ortada bir ebeveyn olmusmus ama o sen zaten değilsin. Tek ebeveyni ben miyim demek komik olmuş

X