Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Ne kadar değişik kafalar var şu dünyada bazı konuları okudukça şok oluyorum.kv zaten torun bakmak zorunda değil bu 1,bu zamana kadar bakmış canına tak etmiş bu 2,hasta adamdan çocuk yaparken düşünseydiniz bu 3.madem baba sürekli hasta yardımcı olamayacak kvye güvenip mi çocuk yaptınız?kadına birde zorundasın demişsiniz küfür eder gibi ben olsam size çözüm bile sunmaz ağır konuşurdum.kreşe gitsin yada gelsin anneniz baksın herkesin çocuğu kıymetli kreşte adam yemiyorlar düzgün bir yer seçin çocuğu kontrol edin yeter kamera falanda oluyor zaten.

Yorumları okumadım ama anne baba dışında kimse çocuğa bakmak zorunda falan değil.
Nasıl dünyaya getirdiysek öyle bakacağız. Biber mi önemli çocuk mu diye bir seçim yaptıramazsınız, bu nasıl bir seçim?
Kadın zaten bakıyormuş ama o insanlar yaşlı onların da başka şeylere ihtiyacı oluyor. İyi bile bakmış.
Anneanneler, babaanneler bizim doğurduğumuz çocuklara bakmak zorunda değiller, şu kafadan bir çıkalım. Bende yakın zamanda işe girmek zorundayım, evladımı kreşe vereceğim.
Ha anca bir hastalık olur Allah göstermesin destek gerekir tabi ki o zaman büyükanneler yardım etmeli ama bunun dışında ben işe gidiyorum sen torununa bakacaksın diye bir şey yok.
İleride kızım bana bu tavırda olsa bakmam

Bu erkek analara niye böyle ya? Kayınvalidenizden bahsetmiyorum sizden bahsediyorum🤣 27 aylık olmuş çocuk artık kreşe gidebilir. 15 aylıkken verenler var. El kadar bebeği bırakıp gidiyormuş da, kreşte itelerlermiş de. Oğluşculuk bebeklikten yükleniyor sanırım :KK70:

Oğlunuz henüz konuşamıyorumuş, kreşe gitmenin konuşmasına faydası olur. Evde olduğundan daha çok ilgilenilir. Zaten kreşe vermeye düşündüğünüz zamana 3 ay kalmış. O zamana kadar derdini anlatacak seviyeye gelemezse vermeyecek miydiniz?

Kayınvalideniz oğlum hasta bakamaz deyince ne oluyor? Eşinizin velisi mi, eşiniz sözünden çıkmaz mı? Aa annem bakamaz dedi bakamam kendi çocuğuma mı diyor eşiniz? Ben bakarım dedikten sonra kayınvalidenin ne dediğinin ne önemi var o kısmı hiç anlamadım.

Konuda kv nin tek hatası sadece 10 gün kala başının çaresine bak demesi. Keşke daha önceden söyleseymiş ona göre planınızı yapardınız.

Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.

27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...

Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.

Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....

Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.

Sizlere sorum:

İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....

2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.

Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.

Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
Siz çocuğunuzu kv ye güvenerek mi yaptınız. Kadın zaten en iyi şekilde bakmış, Allah razı olsun demelisiniz . Bundan sonra başınızın çaresine bakmayı öğrenmelisiniz

Bakın cümlelerinizde bile hala kahramanlık edası var. Verdiğiniz ekstrem örnekleri dışarda tutarak söylüyorum, tanıdığım çok aile var hala ailesinin kanatlarının altında yaşayan ve gayet de tüm aile mutlu olan. Çocuğu birilerine baktırmak, destek almak sizce neden gariplik onu anlamıyorum. Sürekli başının çaresine bakmak zorunda olmak neden sürekli övülüyor. Kimse kusura bakmasın da sürekli kendi başının çaresine bakmak zorunda kalan insanların çoğu 35-40’ına gelince çökmüş elli tane hastalığı çıkmış tipler. Kimse ah canım sen de hem bi başına çocuk baktın, hem ev işlerine yetiştin hem de çalışıp para kazandın diye madalya falan takmıyor. Bu çok yıpratıcı bir süreç. Çocuk olduğu an kim ne kadar yardım ederse etsin işlerin çoğu zaten anneye kalır. Esas yük annededir her zaman. Ben bu konu özelinde veya sizin özelinizde söylemiyorum. Ben her şeye tek başıma yetişmeye çalıştığım dönemde elli tane hastalığım çıktı ve herkesten sonuna kadar yardım talep eden insanların maşallah hiçbişeyleri yok. Eskiden kadınlar evde oturup ev işlerini yapar çocuk bakarlardı şimdikiyle bir değildi hayatlar. Şimdi bu kadar yükü kadınlar olarak nerdeyse tek başımıza yükleniyoruz, aklı olan canının kıymetini bilir kahramanlık yapmaz.
Hep kendı basımın caresıne baktım.35 yasındayım.
Olur da calısamazsam dıye 1 yıldır kenara para atıyorum,kocam da olsa muhtac olmayayım dıye.O yuzden sak dıye ısı bırakma luxum oldu.Hıc de yaslanmadım valla,cok sukur hastalıgım da yok.Kocam da olsa kımse bana bakmak zorunda değil.Eskı kadınların sesı cıkmazdı yalnız,bosanmk ,cocuklarıyla hayat kurmak,hayata karısmak akıllarından bıle gecemezdı.Neyi savunuyorsunuz hıc anlamadım?

Türkiyede istediginiz zaman krese yazdirabiliyormusunuz? Ben Almanyadayim. Burda sene de bir kere belli bir sürec icinde sadece yazdirabiliyorsunuz..merak ettim
Şehirden şehre farkediyordur belki. Benim çevremdekiler sene ortasında kreşe gidebildiler. Bir sorun yaşanmadı. Meb'e bağlı anaokullarina sizin dediğiniz şekilde kayıt yapılıyor.

Verilmeli ama gördüğünüz gibi verilmemiş demek ki. Bu bir anda insanları ortada bırakmayı haklı mı kılıyor ben de sizin mantığınızı anlayamadım. Ayrıca belki maddi hazırlıkları yok bu ay için. Bir kreşin aylık fiyatından haberiniz var mı.
Verilmeliymiş işte. Sorumluluk bilinci taşımalıydı ebeveynler.

İnsanları ortada bırakmayı haklı kılmaz tabii ki. Konu sahibi konuyu o şekilde açsa herkes kv'ye yüklenirdi. Konu sahibi, "bu çocuğun tek ebeveyni ben değilim, biberler mi önemli çocuğum mu önemli" diyerek açıp antipati topladığı için ona yüklenildi.

Bir kez daha görünüyor ki iyilikten maraz doğmuş. 60 yaşında kadın o kadar bakmış ki ben genç halimle takatim kalmıyor yine de yaranamamış. Derdiniz kesinlikle 10 günde nasıl yer ayarlarım falan değil. Derdiniz size yapılan iyiliğe nankörlük etmek, dünyanın kendi etrafinda dondugunu zannetmek. Hayır bi de eşinizin hastaysa çocuğun çoğu yükünün sizde olacağını bile bile yaparsınız çocuğu, ne bu anlamsız bu çocuğun tek ebeveyni ben değilim naraları.

Çok büyük ayıp etmişsiniz. Gerçekten çok büyük. En azından gönül alın bi an stres ile ne yapacağımı bilemedim falan deyin.

Kayinvalideye daha neler dedi ki o da istemiyor bakmayı dedi
Bi ben değilim ebeveyn diyen yüzüne duran tek bu lafla kalmaz bence mutlaka bir ağız dalaşı oldu
Kadın ne yapsın 2 sene baktım demek emeğimin karşılığı bu dedi belki
Al kendi çocuğuna bak dedi
Ki konu sahibi bi benim çocuğum değil diyen başka şeylerde der bence

Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.

27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...

Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.

Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....

Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.

Sizlere sorum:

İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....

2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.

Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.

Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
Kadın 18 ay bakmış. 18 Ay!!
Siz kv deye kaç gün baktınız hastalandığı zaman, biryeri ağırdı zaman kaç kez dr a getirdiniz, yemeğini temizliğini yaptınız?
Uyandığı zaman biryeri sızlandığında kaç kez ağıran yerine krem sürüp masaj yapıp kahvaltısını hazırladınız?
Cevabınız 18 ay değilse Yaptığınız nankörlük.
Çocuğunuz uayndığı zaman ağlıyorsa, ücretsiz izine ayrılın oturun kendiniz bakın uyandığı zaman sizi görsün

Biz evi taşıdığımızda evi yerlestirip kreş ayarlayana kadar sadece 15 günlüğüne rica ettik kayinvalideden torununa bakmasini yine bakmadi sizin kadar tepki göstermedim hatta hiç tepki göstermedim😂 sadece şaşırdım kesin bakar diyordum ama o da dedi ki evi bırakamam oğlum yalnız kalır oğlu da 23 yaşında o zaman😂 bakmak zorunda değil deyip basimizin çaresine baktık kusmedim bile herkesin hayattaki önceliği, planları farklı kimse biz istiyoruz diye biseyleri yapmak zorunda değil.

Sizin kv zaten uzun zamandır bakmış 2.5 yaşına da az kalmış ki o zmaana kadar bakacakti zaten demişsiniz abartılacak kalp kurmanızı gerektirecek bir durum yok verin kreşe ya da komşularınızdan falan sorun güvenilir bir bakıcı ayarlayın.

Borç verip kötü olacağına vermeden kötü ol demişler sizinki o hesap olmuş kusura bakmayın ama. Kadın o kadar bakmış etmiş şimdi bakamam deyince kötü olmuş en baştan bakmasa ne yapacaktiniz?

Kadın 18 ay bakmış. 18 Ay!!
Siz kv deye kaç gün baktınız hastalandığı zaman, biryeri ağırdı zaman kaç kez dr a getirdiniz, yemeğini temizliğini yaptınız?
Uyandığı zaman biryeri sızlandığında kaç kez ağıran yerine krem sürüp masaj yapıp kahvaltısını hazırladınız?
Cevabınız 18 ay değilse Yaptığınız nankörlük.
Çocuğunuz uayndığı zaman ağlıyorsa, ücretsiz izine ayrılın oturun kendiniz bakın uyandığı zaman sizi görsün
Sordunuz diye söylüyorum...Her markete gittiğimde bir ihtiyacın var mı diye aradım zeytin peynir suyunu eksik etmedim. İçimden gele gele fazlasıyla aldım.

Diş hekimiyim 12 bin liralık işlem yaptım ağız içerisine 1 kuruş para talep etmedim. Sonuna kadar helal olsun.

Hasta oldu, evinde tek başına kaldığı günler oldu...Gel bizimle kal diye yalvardım. Geldi gayet hoş oturduk.

Son düzenleme:
Sordunuz diye söylüyorum...Her markete gittiğimde bir ihtiyacın var mı diye aradım zeytin peynir suyunu eksik etmedim. İçimden gele gele fazlasıyla aldım.

Diş hekimiyim 12 bin liralık işlem yaptım ağız içerisine 1 kuruş para talep etmedim. Sonuna kadar helal olsun.

Hasta oldu gel bizimle kal diye yalvardım. Anca geldi.
Kadın 18 ay bakmış çocuğa
Sizden daha çok.
Eminim kuruş vermemişinizdir
Bide işleme paramı alcaktınız?
Bakıcı tutsaydınız 2000 den aşağı bakmazdı
Eder 36 bin lira.
Hasta oldu gel bizimle kal ile hasta oldu ben baktım, yemeğini ayağına götürdüm aynı şeyler değil bu arada.
Zeytin peynir bende kv alırım markete gidince, çocuğuma baktığı için değil. Annemede alırım, kv demede. Bunları çocuğunuz bakıldığı içinmi yapıyorsunuz?

Biz evi taşıdığımızda evi yerlestirip kreş ayarlayana kadar sadece 15 günlüğüne rica ettik kayinvalideden torununa bakmasini yine bakmadi sizin kadar tepki göstermedim hatta hiç tepki göstermedim😂 sadece şaşırdım kesin bakar diyordum ama o da dedi ki evi bırakamam oğlum yalnız kalır oğlu da 23 yaşında o zaman😂 bakmak zorunda değil deyip basimizin çaresine baktık kusmedim bile herkesin hayattaki önceliği, planları farklı kimse biz istiyoruz diye biseyleri yapmak zorunda değil.

Sizin kv zaten uzun zamandır bakmış 2.5 yaşına da az kalmış ki o zmaana kadar bakacakti zaten demişsiniz abartılacak kalp kurmanızı gerektirecek bir durum yok verin kreşe ya da komşularınızdan falan sorun güvenilir bir bakıcı ayarlayın.

Borç verip kötü olacağına vermeden kötü ol demişler sizinki o hesap olmuş kusura bakmayın ama. Kadın o kadar bakmış etmiş şimdi bakamam deyince kötü olmuş en baştan bakmasa ne yapacaktiniz?
Sen yine taşınırken yardım istemişsin de gelmemiş .
Benim ateşim 39 dereceye çıktı , hastaneye gidicem 1 saat bakabilir misin dedim taksiyle gel dedim , bulaşık yıkadım yorgunum gelemem dedi 😂😂

Hasta oldu, evinde tek başına kaldığı günler oldu...Gel bizimle kal diye yalvardım. Geldi gayet hoş oturduk.
Analık hakkı dedigimiz şey zaten bir cocugun küçükken o kadar verilen emek değil midir ? Şu yazdiklariniz kadının hakkının milyonda biri etmiyor . Belli ki o kadar iyi bir bakım vermiş ki gitmesini hiç istemiyorsunuz. Eğitimli de bir kadınmışsiniz iki buçuk yaşında çocuk iletişimde problem yadiyorsa bunun sebebi çevresinde onunla iyi iletişim kurabilen bir çocuk veya çocuk gelişimci olmadigi için olabilir mi? Yani bir doktora bu durumu biz mi anlatalım Allah aşkına ..
Eskiden çocuklar sokağa çıkıp birbirini gözlemleyerek gelisiyorlardi şimdi iletişim kısıtlı . Maddi durumunuz da gayet yeterlidir çok lüks olmasa bile güzel bir kreşe verebilirsiniz araştırıp . Kadın 60 yaşında surda ayakta geçeceği on yılı ya var ya yok bırakın köye temiz hava alsın huzurla geçirsin

Kadın 18 bakmış çocuğa
Eminim kuruş vermemişinizdir
Bide işleme paramı alcaktınız?
Bakıcı tutsaydınız 2000 den aşağı bakmazdı
Eder 36 bin lira.
Hasta oldu gel bizimle kal ile hasta oldu ben baktım, yemeğini ayağına götürdüm aynı şeyler değil bu arada.
Gayet te zarfa koyup parasını da verdim ay. Ay sonu benim cebimde 5 kuruş para kalmadı ama onun parasından kesmedim. Zamanla tatmin etmez belki diye arttırdım da parasını .

Çok borcumuz var çalışmak zorundayım.
Yoksa bende ev hanımı olup bi güzel büyütürdüm çocuğumu.

Analık hakkı dedigimiz şey zaten bir cocugun küçükken o kadar verilen emek değil midir ? Şu yazdiklariniz kadının hakkının milyonda biri etmiyor . Belli ki o kadar iyi bir bakım vermiş ki gitmesini hiç istemiyorsunuz. Eğitimli de bir kadınmışsiniz iki buçuk yaşında çocuk iletişimde problem yadiyorsa bunun sebebi çevresinde onunla iyi iletişim kurabilen bir çocuk veya çocuk gelişimci olmadigi için olabilir mi? Yani bir doktora bu durumu biz mi anlatalım Allah aşkına ..
Eskiden çocuklar sokağa çıkıp birbirini gözlemleyerek gelisiyorlardi şimdi iletişim kısıtlı . Maddi durumunuz da gayet yeterlidir çok lüks olmasa bile güzel bir kreşe verebilirsiniz araştırıp . Kadın 60 yaşında surda ayakta geçeceği on yılı ya var ya yok bırakın köye temiz hava alsın huzurla geçirsin
2.5 yaşında değil benim oğlum hanımefendi... 1 haftanın bile farkı oluyor çocuk gelişiminde. 1 hafta önce önce hatta 3 gün önce söylemediği kadar kelime duyuyorum kendisinden bu günlerde. İnanılmaz bir gelişim içerisinde Allaha şükür .

X