- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 28.675
- 41
-
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
Biz sahteyiz, en iyi sizsinizBen cocugumu bakiciya verecegim desem benden önce annem izin vermez. Cok sükür gercek bir ailem var.
Ben "yabancıya" emanet ettim , o "yabancı" kardeşimden daha yakın şimdi bana. Bu şıklar 60 yaşında bir insanın kalan ömrünü çalmaktan daha mantıklı.Cocuga bakmak zor geliyor diye mi anneanneden babaanneden destek aliyoruz sizce? Bunu anlamak bu kadar zor mu? Biz cok mu mutluyuz evlatlarimizdan ayri kaldigimiz icin? Biz de her seyden önce cocuklarimiz icin calisiyoruz. Sizin cözümünüz nedir peki? A)cocuk yapmamak? B)kadinin calismamasi C)el kadar bebegi yabanciya emanet etmek???
2 çocuğum var, üstelik zor çocuklar. Kimseye el açmadım kimsemin olmadığı şehirde kendimiz yollarını bulup büyüttük. Ne kendi ailemin ne eşimin ailesinin düzenini bozmasına için elvermez.Gercektem bu nasıl bir mantik. Neden bakmak zorunda olsun ya. Ben şimdiden kızıma soyliyim bari bakabilecekseniz cocuk yapın diyim. Şu bakış açısını görünce korktum. Belli bir yaştan sonra bende rahat etmek isterim. Kaç çocuğunuz var acaba. Nasıl büyüdüğünde haberiniz varmı. Ben zor başa çıktım çok şükür 13 yaşına geldi ama bir de bana sor.
B Bihterinpekisi +1
Merdıven altı krese mı yolluyorsuınuz ne alaka?2 yasında basladı kızım,bir ogretmen bir yardımcı abla oluyor kreslerde.60 yasında babanneden daha iyi bakacaklarına emının.Her acıdan.Müge anlı izleyerek büyüyor bır nesıl farkında mısınızacaba?ot: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
Haklisin belki.. belki bi olaylar dondu ama konu sahibi anlatmiyor. Bir insan soz verip aniden kararini degistiriyorsa bi sorarsin hayirdir dersin..illa cocuk bakma olayi degil..Bide kayınvalide neden durduk yere başının çaresine bak der gibi demis bence bir sıkıntı yaşanmış konu sahibi farkında olmadan kırmış kadını oda köyü bahane edip uzaklaşmak istemiş yoksa kimse durduk yere demez ayrıca zorunda da değil en kötü altı ay ücretsiz izin alınır para mı evlat mı tabiki evlat
Aynen öyle, hala görüşürüz, zor zamanımda hep yanimdadir bakıcı ablamkz.Ben "yabancıya" emanet ettim , o "yabancı" kardeşimden daha yakın şimdi bana. Bu şıklar 60 yaşında bir insanın kalan ömrünü çalmaktan daha mantıklı.
Haklısınız çocuğunuzun tek ebeveyni siz değilsiniz.Eşiniz ve siz iki ebeveyni var.Kayınvalidenizin bu zamana kadar bakmış olması da bir şans.Kreş konusunda evet çok olumsuz, çok üzücü haberler çıktı ama her yerde yaşanıyor diye bir şey yok.Kayınvalidenize şimdiye kadar verdiği emek için teşekkür etmek yerine sürtüşme yaşamanız bana doğru gelmedi.Bir süre daha rica edebilirdiniz kabul ederdi ya da etmezdi mutlaka arada çocuğu bırakmanız gereken durumlar olacaktır.Kreş konusunu iyi araştırın,kurumsal kimliği olan düzgün bir yerde sorun yaşamazsınız.Mahalle aralarında ticarethane gibi sürümden kazanayım mantığı güden, niteliksiz öğretmenlerle çalışan çok yer var tabi.Tercihinizi doğru yapınMerhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...
Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.
Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....
Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.
Sizlere sorum:
İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
halbuki bakıcıya verenlerinde çoğu çocuğuna bakanı olmadığı için değil... çevremdekiler şahit olduklarım ,babane annane anne babanın otoritesini bozabiliyor kurallar varsa uymayabiliyor ,yeri geliyor çocuğun yanında anneye o benim torunum sen karışma diyor ,abur cuburlar veriyor tv izletiyor vs... anne otoritesi sarsılıyor herkesin düzeni bir çeşit çocuğun düzeni şaşırmasın otoriye bozulmasın tabiri caizse kendi borusu ötebilsin diye bakıcıya veriyor ...Biz sahteyiz, en iyi sizsiniz
Benim cocuklarin nasil büyüdügünden haberim var ama anladigim kadariyla sizin calisirken cocuk büyütmek hakkinda en ufak bir fikriniz yok. Annem yoruluyorum derse ben zaten yanina bakici da tutarim ki teklif ettim annem istemedi. Sadece cocuklari kücükken yabanciya emanet edemem.Gercektem bu nasıl bir mantik. Neden bakmak zorunda olsun ya. Ben şimdiden kızıma soyliyim bari bakabilecekseniz cocuk yapın diyim. Şu bakış açısını görünce korktum. Belli bir yaştan sonra bende rahat etmek isterim. Kaç çocuğunuz var acaba. Nasıl büyüdüğünde haberiniz varmı. Ben zor başa çıktım çok şükür 13 yaşına geldi ama bir de bana sor.
B Bihterinpekisi +1
Çocuğunuz yine çok küçükken işe dönmüşsünüz ve kayınvalideniz de çocuğunuza uzun bir süre bakmış. Yaşlı insanlar belli bir süre sonra huzur ve sakinlik istiyor. Zaten ekim ayında taşınacaklarmış. Birkaç ay önceden de kafa dinlemek istemiş olabilirler. Bana gör tabi ki gerektiğinde yardımcı olmalılar ama bakmak zorunda da değiller açıkçası. Bu zamana kadar baktığı için teşekkür eder ya kreşe verirdim ya da evime kamera sistemi kurup bir bakıcı tutabilirdim. Böylece telefonumdan da takip edebiliridm. Kayınvalidenize saygısızlık etmişsiniz. O çocuğu eşinizle birlikte yaptınız yani sorumluluğu ikinize ait. anneanne, babaanne gerektiğinde bakar ki söylüyorum mecbur değiller. Ayrıca kreşte neden çocuğunuzu hor görsünler anlamadım. Aynı yaş grubundaki bir kreşe verdiğinizde diğer bebeklerinde sizin çocuğunuzdan bir farkı tabi ki olmaz. Kreş sonrası da eşiniz ilgilenebilmeli tabi ki. Bence bu durum için ne eşinize ne de kayınvalidenize tavır almayın. B planınızı düşünüp hayata geçirebilirsinizMerhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...
Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.
Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....
Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.
Sizlere sorum:
İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
Siz sansliymissiniz. Ben cevremde bakiciysa sorun yasamayan kimseyi görmedim. Ömrünü calmak falan fazla abarti degil mi? 7/24 annemi baglamiyorum. Torunlariyla vakit gecirmekten kendisi de cok mutlu.Ben "yabancıya" emanet ettim , o "yabancı" kardeşimden daha yakın şimdi bana. Bu şıklar 60 yaşında bir insanın kalan ömrünü çalmaktan daha mantıklı.
içiniz bu kadar rahatsa neden kendinizi bu denli savunmaya geçtiniz ki ? neredeyse her yorumunuzda çocuğunuza bakan ebeveyn olduğu için gerçek aile olduğunuzu ve kimseyi yormadığınızı ispatlamaya çalışıyorsunuz neden ?Siz sansliymissiniz. Ben cevremde bakiciysa sorun yasamayan kimseyi görmedim. Ömrünü calmak falan fazla abarti degil mi? 7/24 annemi baglamiyorum. Torunlariyla vakit gecirmekten kendisi de cok mutlu.
Anane, babaneler bakmadan da çalışılabilir. 2 yıl ücretsiz izin alınır. Sonra kreşe verilebilir. Ayrıca gerekirse 3 aylık çocukta bakıcıya bırakılır. İlkini 7bucuk diğerini 3bucuk aylıkken bakıcıya bıraktım. İkisi de sevgiyle büyüyor. Bir çok aile buyuguyle büyüyen çocuğa göre daha mutlular. Aile büyüklerinden biri kendi gönüllü olmuştur. Bakmak ister duruma göre baktirilir ama ben mesela karşılığını vermeden baktırmam kimseye çocuğumu. Kendisi para almak istemese bile başka bir şey olur yani. Mesela tatile gidiyormuş sizinkiler. Her sene 1-2 tatil parasını karşılarım. Uygun hediyeler alırım gibi.. bu durumun bizim geleneğimiz haline gelmesinin sebebi, bedava olması. Kv.sinin arkasından atıp tutan gelinler çocuğuna baktirmaya çalışır. Ve Avrupa'da da bu uygulamaya geçilmesi doğru olduğunu göstermez.Anneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.
3 yasında anlatacak yanı emınsınız:)Soyle anlatıyor mesela corbasını ıcmemıs?Ictın mı corbanı?ıctm 5 dk sonra ıcmedım,yarım saat sonra corbamı x ıctı ben begenmedım.Her olayda da ögretmenı arayıp cocugum corbasını ıctı mı bugun dıye soramayacagınıza gore,ıctı var sayıp gecıyorsnuz.Yanı 2 yasla 3 yas arası anlatım acısındn afakı bi fark beklemeyın.Hergun dosya geliyor ama orda bellı baslı seyler yazar.An an gunluk tutmuyorlar her cocuk ıcın sonucta.Yanı güveneceksınız baska carenız yok.Yakın zamanlarda bir video yayıldı görmüşsünüzdür belki bir küçük çocuk başka bir çocuğu darp ediyor özel bir kreşte. Bundan korkuyorum. 2 yaş çok erken bir şeyleri şikayet edebilmek için. En azından bir 3 yaşında olsa şunu şunu yaşadım diye anlatırdı kreşte geldikten sonra...
Icten gelerek bakana kimse birsey demiyor zaten, burda konu sahibi baya bakivereceksin demisCocuga bakmak zor geliyor diye mi anneanneden babaanneden destek aliyoruz sizce? Bunu anlamak bu kadar zor mu? Biz cok mu mutluyuz evlatlarimizdan ayri kaldigimiz icin? Biz de her seyden önce cocuklarimiz icin calisiyoruz. Sizin cözümünüz nedir peki? A)cocuk yapmamak? B)kadinin calismamasi C)el kadar bebegi yabanciya emanet etmek???
Zaten gelinin zihniyeti ortadaHaklisin belki.. belki bi olaylar dondu ama konu sahibi anlatmiyor. Bir insan soz verip aniden kararini degistiriyorsa bi sorarsin hayirdir dersin..illa cocuk bakma olayi degil..
Babam 61 yaşında , hastalıklarını artık kaldıramadığı için vefat etti. Konudaki kaynana 60 yaşında. Konu sahibi bu kaynanayı genç görmüş ya ben bi baktım kaldım orda. Bana hiç abartı değil.Siz sansliymissiniz. Ben cevremde bakiciysa sorun yasamayan kimseyi görmedim. Ömrünü calmak falan fazla abarti degil mi? 7/24 annemi baglamiyorum. Torunlariyla vakit gecirmekten kendisi de cok mutlu.