- 20 Temmuz 2014
- 934
- 1.605
- 33
-
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
Tam Türkiye gerçeği bir konu algısı.Bu zorunda değil tayfası, ebeveynlerine yaşlanınca bakmayan evlatları linç etmekte sakınca görmez ama…
Ne alaka bu yorum ya . Benim annem bana ve torununa hizmet etmek için mi var ? Belirli bir yaşa gelmiş beni büyütmüş yetiştirmiş küçük çocuk peşinde koşmak zorunda mı? Annenize izin veriyormuşsunuz yurt içi yurt dışı feziyormus bilmem ne . Çalışan bir insanın iki katı izni var diye siz merhametli mı oldunuz şimdi ? Dogurdugumuz çocuklar bizim sorumlulugumuzda. Yaşlanmış hastalığı olan enerjisi az olan insana bakmak istemiyor diye merhametsiz diyemeyiz.Siz de vicdan ve merhametinizi minicik bebek yerine annenize ve kayinvalidenize yöneltebilirsiniz tabiki kendi tercihiniz. Zaten anneanneler ve babaannelerde evlat sevgisi ve merhamet olsa bunu tartismiyor olurduk.
Temmuzu ve ekimi saysak bile ekim ayına şurda 3,5 ay var. Bu 3,5 ayı çocugunuzun konuşmayı söküp kendisini ifade edebilmesi için yeterli bir süre olarak mi görüyorsunuz?Kayınpederim köyde bir kaç aydır kendilerine ev yapıyor, bahçe yapıyor. Tek başına olmuyormuş artık...yardım gerekliymiş...böyle bir karara varmış. Ama keşke böyle bir anda olmasaydı. Belki kendimi hazırladım. Aslında bu konuda sözü geçen Kayınpederim.
Ekim ayında gitmesi planlanan yerde şehirde yeni yapılan evleriydi.
Zorunda değil tayfasındanım bendeBu zorunda değil tayfası, ebeveynlerine yaşlanınca bakmayan evlatları linç etmekte sakınca görmez ama…
Anneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.
Gercektem bu nasıl bir mantik. Neden bakmak zorunda olsun ya. Ben şimdiden kızıma soyliyim bari bakabilecekseniz cocuk yapın diyim. Şu bakış açısını görünce korktum. Belli bir yaştan sonra bende rahat etmek isterim. Kaç çocuğunuz var acaba. Nasıl büyüdüğünde haberiniz varmı. Ben zor başa çıktım çok şükür 13 yaşına geldi ama bir de bana sor.Siz dogurun, dogurun rahat etmesi gereken zamanda annenize baktırın. Bizim vicdanımız o insanların bizim bile hizlarina yetişemediğimiz çocuklarımızin peşinden kosturmalarina elvermiyor. Hiçbir bakıcı ve kreş diye genelleme de yapmayın. Zira ne anneler var çocuğunu çöpe atan. Biraz geniş bakın olaylara.
O doğru evet son cümlenizde haklısınız ama yorulmaya başladıysa bunu önceden belirtseymiş keşke9 aya gerek yok
Ekimde zaten kreş dusunuyorlarmis
Yanı sadece 2.5 aydan bahsediyoruz
Birini 39 adım taşırsın son 1 adım kala yoruldum dersin kalkar teşekkür yerine bak bak 1 adımı taşımıyor der aynı o hesap
Bide kayınvalide neden durduk yere başının çaresine bak der gibi demis bence bir sıkıntı yaşanmış konu sahibi farkında olmadan kırmış kadını oda köyü bahane edip uzaklaşmak istemiş yoksa kimse durduk yere demez ayrıca zorunda da değil en kötü altı ay ücretsiz izin alınır para mı evlat mı tabiki evlatNormalde her boyle konuda zorunda degil diyenlere bende gicik oluyorum.. ya da 2-3 saat babanne anneanne bakmadi diyene zorunda degil vs diyene.. ama burda durim baya baska bence..burda baya saygisiz bir insan var. Ok kv de kendine guvendirip zamanindan once bakamam demis.. ama baoiverecksin demekbaya cirkefliktir yani.. sanki 2 yasinda cocuk istedigini yaptiracak ki artik cocuklarin bile kendi fikri davranisi var.
Tek ebeveyni ben degilim demis evet kocasida var o baksin, kv de ise buna karisamaz. Oglusuna kiyamiyor o da aklinca
Bende 24 aylık kreşe taam gün vercem daha önce yarım gün gittinbir ikide tam gün.nasil kreş seçmeliyim bu yaş grubu için nelere dikkat etmeliyim Pendik çevresinde önereceğiniz yer varmiBence üç gün kreş sizi psikolojik olarak çokta zorlamaz. Şimdi size güç geliyo verince anlicaksiniz. Okulöncesi öğretmeniyim. O yaştaki cocuklar kurumda itilip kakilmayi bırakın biz onlara ölürdük ayol ufaciklar bıcır bıcır lar diğer danalardan kat be kat sevimliler.Koridorlarda falan görenler üstüne atlardi sevmek için yarisirdi herkes o yaş grubunu. Verin gitsin ama kurumsal bı yer olcak öle mahalleden bozma değil