Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Elbette vicdansiz merhametsiz oldugum büyükannelerin hayatini caldigim seklindeki saldirgan yorumlar nedeniyle. Ama herkes kendi penceresinden bakiyor. Cocuguma bakmam anneme de bakmam huzur evine veririm seklinde bir yorum vardi. Ben imkanlarim elverdigince ailemi asla ve asla huzurevine veremem mesela. Ben nasil o yorumu anlayamiyorsam bazi üyeler de benim düsüncelerimi anlayamiyor.

''ebeveynlerimiz tabiiki çocuğumuza bakmak zorunda'' dediğiniz için yaşlı insanları buna mecbur kıldığınızdan merhametsiz olduğunuz düşünülmüştür sizde toruna bakmak istemeyen büyüklere sahte aile dediniz mesela

anne baba çocuğuna bakmak zorunda ,anne baba yaşlanınca da çocuk anne babasına bakmak zorunda bu hayatda normal bir döngüdür ve bu şekilde olmak zorundadır. büyükler gönüllü olarak gücüm yetene kadar toruna bakabilirim istersen derse kişilerde buna razıysa ne ala... hoş olur ama kimse zorunda değil. gerçek aile de bu demek değil

annem veya eşimin annesi çocuğuma bakmak zorunda değil çünkü çocuğumu ben doğurdum benim sorumluluğumda ,birilerine güvenerek çocuk yapılmamalı.... zor zamanlarda işim çıkar birkaç saatliğine emanet edebilirim ama çalışıyorum yoğunum diye çocuk 15 yaşına gelene kadar da kimseye baktıramam

Zorunda mi? Asla degil.
Ama yüzüstü bırakmış. Cunku ekimde demiş
Ve söylediği şeye uymamış.

Siz de kayınvalıdenız de haklı değilsiniz.
Sizin beklentiniz fazla
O sözünde durmayan biri

Çocuk yaparken yapayımmı diye sorup olumlu cevap aldıysanız haklısınız. Diğer türlü değilsiniz

kuzenimin kayınvalidesi anaokul öğretmeni emeklisi
kuzenim doğum yaptığında da bak dersen bakarım ama çocuk çocukla büyür 1 yaşını doldurduktan sonra kreşe vermeni tavsiye ederim en geç 2 yaş ... hem bağışıklık güçlenir hem dil ve beceriler evde oturana göre daha çok gelişir hem enerjisini doğru atar demişti aramızda anaokul öğretmeni varsa kreş konusunda aydınlatabilir bence ...kreşlerden korkmayın ve çocuk olumsuz birşey yaşayınca emin olun anlıyorsunuz...

Haftada 3 gün çalışsam kimse ile biberler mi çocuk mu önemli diye polemiğe girmez, yıllık iznimi alır oturur tuvalet eğitimini verir, sonra da kreşe yollardım. 60 yaşındaki insanların köye gitme arzusunu keyfi görmem, belki de insanların içi toprağını çekiyordur diye bakarım. Kızarsam da 2 yaşındaki çocuğa şimdiye kadar 3 gün başında olup tuvalet eğitimini vermediği, daha evvel haber vermeden şaak diye karşıma böyle bir kararla çıktığı, kocam baksın derken kaynananın oğluşuna kıyamayıp o bakamaz diye atlamasına kızarım .

Basiniz sagolsun ama babaniz gibi hasta bir kayinvalide olsaydi zaten üye de bakmiyor diye sitem etmezdi. Esimin babasi 75 yasinda hala calisiyor. Benim babam 50 yasinda vefat etti.

Basiniz sagolsun ama babaniz gibi hasta bir kayinvalide olsaydi zaten üye de bakmiyor diye sitem etmezdi. Esimin babasi 75 yasinda hala calisiyor. Benim babam 50 yasinda vefat etti.
Sağolun sizin de başınıza sağolsun. Kaynanası hasta olsa konu sahibi de herkes gibi bi yaşa kadar bakıcı bulur sonra kreşe yollardı. Bakıcı böyle yapar kreşte şöyle olur diye korkma gibi bir şansı olmazdı . Yine şükretsin ki 2 yaşına kadar bakılmış çocuğuna, bazı insanların yaş aldıkça kafası küçük çocuk kaldırmıyor.

Gercek aılenız toplasın tası taragı gelsın baksın ozman?Kvdenın baktıgı cocuga bılmem kac km oteden konusmak kolay.
Aynen öyle yaptilar Allah razi olsun Bakmayan kv de layik oldugu yerde durur. Torunlarindan uzak ve yalniz olarak 2. baharini yasayabilir

5 yaşına kadar anne ve kv ile pertiniz çıktıysa sizde bir gariplik var
Evet çıktı. 2 yaşına geldiğinden beri hem ev işi hem çocuk bakımı hem de çalışma hayatım var. Sağolsunlar 1 sene onlar baktı diğer zamanlarda da destek oldular hala da olurlar.

Garip olduğuma sen mi karar verdin bihtercim? Çocuğum doğduğundan beri çalışıyorum, kimsem yok, annem kayınvalidem de bakmadı 3 aylıkken kreşe verdim desem senin gözünde normal olabilirdim eminim. Çünkü kendini çocuk, ev ve iş hayatı için paralayan kadını öven, kadın sürünsün ve perti çıksın isteyen(çünkü kadınların çoğu böyle yaşıyor), bunun anormal bir şekilde popülist çağın portrelediği ve dayattığı güçlü kadın olmak olduğunu düşünen zavallı bir grup var maalesef. Bu kadınların çoğu ailelerinden ve sözde modern eşlerinden bile destek görmüyor. Sürekli yetişebildikleri işlerden, çocuklarını ne kadar erkenden kreşe verdiklerinden vs bahsedip övünüyorlar ama aslında baya yapayalnızlar. Ve garip bir şekilde de ailesinden maddi manevi destek alabilen, işi yoğun olmayan, ailesi çocuğuna bakan hatta bu da yetmezmiş gibi bir de akşam eve döndüklerinde önlerine yemeklerini koyan aileleri olan şanslı kesime nefret kusuyor. Maalesef bu hastalıklı bi kıskançlık.

Ek olarak, çok büyük bir kurumda çalışıyorum. Etrafımda doğuran ve çocuğu olan yüzlerce kadın tanıdım. İmkanı olan olmayan bir tanesi de bakıcıya bırakmak veya minimum 3 yaşına kadar kreşe falan vermek istemedi. Herkes annesi veya kayınvalidesi baksın istedi. Çünkü bebeğini güvendiğin birine bırakabilme duygusunun yeri bambaşka. Şimdi de burda herkes gelmiş senin çocuğuna bakmak zorunda mı, o yaştaki insanlara acımıyo musun falan gibi şeyler söylüyolar. Gerçekten burdaki bu toplumsal iki yüzlülük benim midemi bulandırıyor. Burası gerçekten sanal bir dünya, herkes ideal bir toplumda yaşıyor ama gerçek dünyada bu insanlar aslında yok işte bihtercim bak gariplik böyle olur…

Kayınvalidemlere nadir gideriz, gittiğimizde de en fazla birgün kalır döneriz. Orada bile, çocuğuma bir yudum su icirse kayınvalide, ben icirirdim derim. O kadar alışmışım ki tek bakmaya, yalnızlığa. İkinci çocuğumu da aynı şekilde kimseye minnet etmeden büyütüyorum. Çalışmıyorum. Haftada üç gün calissaydim, yine kayınvalideye minnet etmez, iyi bir kreş bulup, çocuğumu oraya götürdüm ya da çocuğuma zarar vereceklerine inandirdiysam kendimi, belli bir yaşa gelene kadar çalışmazdim. Yani iş hep bizde, çocuğu dünyaya getirende bitiyor. Kayınvalideye minnetle olacak bir iş değil bu.

Bayila bayıla bakıyor demişsiniz. Kadın domates biberi bahane edecek kadar bunalmış, siz hala domates biber diyorsunuz, biraz empati eksik olabilir. Bundan sonra zoraki bakımdan bir hayır gelmez çocuğunuza. Durumlar iyice cirkinlesmeden bir çözüm bulun. Çözümünüz, kayınvalideye biraz daha baktırmak olmasın ama.

Benım kızım 2 yasında krese basladı.10 aylıktı ıse basladım.Yarım gun calısıyorum.1 yıl kvdemle esim(esimin vardıyasında ikisi baktı)annem donusumlu baktı.Son 1 yıldrda krese gıdıyor.Ve ben eylulde ısı bırakıyorum .Cunku krese gıderken yarım gun de olsa hastalandıgında vs bakacak kımse yok.Mesela 2 ay yaz tatılınde bakacak kımse yok.
Isyerımle konustm kendım bakacagım bu sene.Bazen cabalarsınız olmaz.Kımseye zorla baktıramayız.Kımseye de bakmadın dıye sana torununu gostermem deme hakkım yok.
Kızım krese devam edecek yarım gun,alıstıgı bı sosyallık var.Ben ona ragmen bırakacagım.
Cocuk yaparken tek maas gecınebılır myız ,oluırda calısamazsam bı sure dıye dusunmussunuzdur herhlde.
Mesela hemsıre arkadaslarm var,2 yıl goreve gerı donme hakları var sanırım ucretsız kullanıp,2 yıl sonra krese baslatıp donduler.Keske sızde kvdeye baktırma ısını 2 yıl sonra kullansaydınız?Yada direk krese baslatsaydınız?

Ben sizin cevrenizdeki anne baba kv ve kp e çocuk baktıran tiplerde değilim, gariplik bende değil yani. O evde önüne hazır yemeği konan, hala anne baba kanatlari altında yaşayan bir tipde değilim, ne eşim öyle ne ben. 2 çocuğum var, ben "çok büyük bir kurumda", eşim de ozelde çalışırken kendimiz büyüttük. Arkadaşım yatalak babasına bakan annesine ek olarak çocuk baktirdi, kuzenim babasini memlekette tek başına biraktirip annesini çocuk bakması için getirtti mesela bence bunlar vicdansizlik.
Herkes bakabildigi kadar yapsın bak ben 3. nün sakasini bile yaptırmam çünkü bakamam . Size de tek çocuk ağır gelmiş demek ki. Her bünye bir değil. Kadın surunmesin perti çıkmasin ama anne ve kv kadın değil, onların perti cikabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…