Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Evet bazı kvler isteyerek bakabilir. Sizinki istemiyor. Toruna genelde anneanneler bakıyor benim çevremde mesela. e bu kural mı? Değil. Mesela bana sorsan da ben torun bakmaya aşırı hevesli insandan korkarım, o kadar hayatı yok ki yaşı başı belli tüm düzeni mahvedip çocuk peşinde koşan biri bana kreşten daha korkutucu geliyor.

Kreş yaşı zaten. Gönderebileceğiniz eminim 350 seçenek yoktur. Eve yakınlık, eğitim şekli vs diye 2-3 seçeneğe iner ve gider görüşülür. Atla deve bir süreç değil.

Bu kadar drama gerek yok.

Çocuğunuz şu an anaokulu yaşına gelmiş neredeyse ayrıca. 36 ay itibariyle anaokulları alır. Çok ufak bebek değil kreş yaşını geçmiş neredeyse. Okul yaşına gelmiş neredeyse.
Ayrıca ekimde kaydettirmeye istemeniz de zor bir yolmuş. Bizim burada iyi okulların çoğu kayıtlarının dolduğunu açıkladı. Dönem Eylül başında açılıyor ve doluyor. Ekimde zaten siz düzgün bir kurum bulamazdınız

Siz de vicdan ve merhametinizi minicik bebek yerine annenize ve kayinvalidenize yöneltebilirsiniz tabiki kendi tercihiniz. Zaten anneanneler ve babaannelerde evlat sevgisi ve merhamet olsa bunu tartismiyor olurduk.
Ne alaka bu yorum ya . Benim annem bana ve torununa hizmet etmek için mi var ? Belirli bir yaşa gelmiş beni büyütmüş yetiştirmiş küçük çocuk peşinde koşmak zorunda mı? Annenize izin veriyormuşsunuz yurt içi yurt dışı feziyormus bilmem ne . Çalışan bir insanın iki katı izni var diye siz merhametli mı oldunuz şimdi ? Dogurdugumuz çocuklar bizim sorumlulugumuzda. Yaşlanmış hastalığı olan enerjisi az olan insana bakmak istemiyor diye merhametsiz diyemeyiz.
Kim evladindan daha çok birini sevebilir? Şu yazdiklariniz bencillik bence başka birşey değil

Kayınpederim köyde bir kaç aydır kendilerine ev yapıyor, bahçe yapıyor. Tek başına olmuyormuş artık...yardım gerekliymiş...böyle bir karara varmış. Ama keşke böyle bir anda olmasaydı. Belki kendimi hazırladım. Aslında bu konuda sözü geçen Kayınpederim.

Ekim ayında gitmesi planlanan yerde şehirde yeni yapılan evleriydi.
Temmuzu ve ekimi saysak bile ekim ayına şurda 3,5 ay var. Bu 3,5 ayı çocugunuzun konuşmayı söküp kendisini ifade edebilmesi için yeterli bir süre olarak mi görüyorsunuz?

Bu zorunda değil tayfası, ebeveynlerine yaşlanınca bakmayan evlatları linç etmekte sakınca görmez ama…
Zorunda değil tayfasındanım bende

Yaşlı ebeveynlerrımede bakmıcam huzur evi bunun için var .

Benim çocuklarımda bu dünyaya yaşlı başında bekleyıp kendi hayatlarından kaybetmek için gelmedi .

Bakınız konu sahıbının kaynanası 60 yaşında şimdi onun kafa dinleme yaşı yardım etmiş üstelik yeteri kadar .

60 yaşında ben torun anca severim bakmam . Elden ayaktan düşürmesin Allah ozaman da huzur evine gidicem 🥰👍sizede tavsiyem bu kimseye yük olmaya hakkınız yok

Doğurduk diye kıçımızı temizletmek zorunda değiliz bu annem ve babam içinde geçerli .

Anneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.
Siz dogurun, dogurun rahat etmesi gereken zamanda annenize baktırın. Bizim vicdanımız o insanların bizim bile hizlarina yetişemediğimiz çocuklarımızin peşinden kosturmalarina elvermiyor. Hiçbir bakıcı ve kreş diye genelleme de yapmayın. Zira ne anneler var çocuğunu çöpe atan. Biraz geniş bakın olaylara.
Gercektem bu nasıl bir mantik. Neden bakmak zorunda olsun ya. Ben şimdiden kızıma soyliyim bari bakabilecekseniz cocuk yapın diyim. Şu bakış açısını görünce korktum. Belli bir yaştan sonra bende rahat etmek isterim. Kaç çocuğunuz var acaba. Nasıl büyüdüğünde haberiniz varmı. Ben zor başa çıktım çok şükür 13 yaşına geldi ama bir de bana sor.
B Bihterinpekisi +1

Ay sabah sabah sinir bozucu bi konu ya
gelip gidip sinirleniyorum
kendileri işlerinden fedakarlık edip ücretsiz izne çıkamıyorlar ama yaşlı insanlar toruna daha fazla bakamadı diye ne merhametsizlikleri kalır ne sevgisizlikleri.
İnsanlar sizleri büyütmüş zaten neden baştan başlasınlar çocuk büyütmek isteseler daha fazla çocuk yaparlardı. Bedava bakıcı bulmuşsunuz sömürün de sömürün
1 gün bakmayınca da kötü olsun
Düpedüz nankörlük bu

9 aya gerek yok

Ekimde zaten kreş dusunuyorlarmis

Yanı sadece 2.5 aydan bahsediyoruz

Birini 39 adım taşırsın son 1 adım kala yoruldum dersin kalkar teşekkür yerine bak bak 1 adımı taşımıyor der aynı o hesap
O doğru evet son cümlenizde haklısınız ama yorulmaya başladıysa bunu önceden belirtseymiş keşke

Bekarlar hanımları boşamış patır patır 😂 tamam siz muhteşemsiniz, ama bakın çocuk hastalanırsa işten izin alamam anne gel deyip de yaşlı başlı insanların rahatını bozmayın

Normalde her boyle konuda zorunda degil diyenlere bende gicik oluyorum.. ya da 2-3 saat babanne anneanne bakmadi diyene zorunda degil vs diyene.. ama burda durim baya baska bence..burda baya saygisiz bir insan var. Ok kv de kendine guvendirip zamanindan once bakamam demis.. ama baoiverecksin demek😐 baya cirkefliktir yani.. sanki 2 yasinda cocuk istedigini yaptiracak ki artik cocuklarin bile kendi fikri davranisi var.

Tek ebeveyni ben degilim demis evet kocasida var o baksin, kv de ise buna karisamaz. Oglusuna kiyamiyor o da aklinca
Bide kayınvalide neden durduk yere başının çaresine bak der gibi demis bence bir sıkıntı yaşanmış konu sahibi farkında olmadan kırmış kadını oda köyü bahane edip uzaklaşmak istemiş yoksa kimse durduk yere demez ayrıca zorunda da değil en kötü altı ay ücretsiz izin alınır para mı evlat mı tabiki evlat

Öfff çok tehlikeli gelin tipi.
Yarın en ufak bir anlaşmazlık olduğunda ‘ benim çocuğum ben doğurdum’ diye tutturacak tip gelmiş burda ‘ tek ebeveyni ben değilim bu çocuğun ‘ diyor. Nasıl siz değilsiniz, kaynana mı doğurdu çocuğu?
Zaten 2,5 ay sonra kreşe başlayacakmış yaz döneminde alışmış olur en azından. Torun göstermeyen gelinler vs. Kadın bakmış bu zamana kadar, erkenden işe başlamışsınız zaten kolay mı o kadar küçük çocuğa bakmak? Yaz gelmiş insanlar ister tarlasında bahçesinde vakit geçirmeyi. Biber de önemli bir mevzu 🤣🤣🤣
Bir de üslubunuz çok kötü ben kayınvalideniz olsam bundan sonra bir saat bile bakmam sizin çocuğunuza. Herkes size mecburmuş gibi üstten üstten tavırlar. Kendinizi bir gözden geçirin bence.

Eşinizin hastalığı ne boyutta?
Bir anne aynı hastalığı yaşıyor olsa çocuğuna bakamaz denmezdi muhtemelen. Kadınlar türlü hastalıklarına rağmen çocuklarına bakıyor.

Çocuğun diğer ebeveyni babannae değil babası.
Babaanne elinden geldiği kadarıyla bakmış bana kalırsa. Sadece köye gitme niyeti varsa biraz daha önce söyleyebilirdi siz bir kreş bulup çocuğun alışma sürecini yaşerken 10 gün az gelebilir, bunu da eşinizle halledeceksiniz bir şekilde.
Yalnız bu kadar zaman çocuğunuza bakmış kayinvalideye artık bakmayacağım deyince torun göstermeme düşünceleri falan. Nankörlükten başka birşey olmaz bu. Kocalarınız da Şam babası herhalde, öyle kafanız esince çocuklarınızı ailesine göstermeme hakkını buluyorsunuz kendinizde.

Kayınvalidenin durduk yere on güne köye gidicem demesi oğlum bakamz demesi konu sahibine başının çaresine bak demek gibi birşey .büyük ihtimalle kb kırılmış ve konu sahibi farkında da değil .1.kayinvalide bakmaz zorunda değil 2.sizin anneniz gelip baksın bir süre .3.babasi bakar romatizması da olsa neden bakmasın.4 .ben çocuğumu 20 aylıkken kreşe verdim alisssin diye çünkü iki yaşında bende ise basliycam ve üç ay kreşe yarım gün bazen tam gün bir nebze alistirdim .şimdi o gittiği kresten farklı bir ilde tam gün kreşe başlayacak yeni tayin olduğu için kreşi belli bile değil bende on günden kısa sürede kreş bulup yeni iş ortamına alışıp ev taşıyıp çocuğu idare etcem eşimle beraber.on günde neden bulunmasın .5.kres çocuklar için daha sağlıklı ve Özel kreşler sürekli açık hatta bizim gittiğim kreş haftasonu bile açıktı be çocuklar yaşlarına göre sınıflara ayrılmıştı sürekli resim yada video atılıyor yada ben istiyordum .çocuklar yaşıtlarıyla olmalıve iki üç yaş onlar için altın dönem bu dönemde ne kadar etkileşime girseler o kadar iyi .en iyi etkileşim ogrenme akran ilişkisi içinde olur o yüzden kreşe vermek mantıklı

Bence üç gün kreş sizi psikolojik olarak çokta zorlamaz. Şimdi size güç geliyo verince anlicaksiniz. Okulöncesi öğretmeniyim. O yaştaki cocuklar kurumda itilip kakilmayi bırakın biz onlara ölürdük ayol ufaciklar bıcır bıcır lar diğer danalardan kat be kat sevimliler. 😆 Koridorlarda falan görenler üstüne atlardi sevmek için yarisirdi herkes o yaş grubunu. Verin gitsin ama kurumsal bı yer olcak öle mahalleden bozma değil
Bende 24 aylık kreşe taam gün vercem daha önce yarım gün gittinbir ikide tam gün.nasil kreş seçmeliyim bu yaş grubu için nelere dikkat etmeliyim Pendik çevresinde önereceğiniz yer varmi

O bebegin anasi siz misiniz kv mi ?anasi kimse onun ilgisine sevgisine muhtac . Kadin bu yasa kadar kendi dogurdugunu buyutmus belini bukmus sirasini savmis cocugu kim dogurdu ise cocuk onaaittir . Ekonomik ve enerji olarak yeterliligi olmayanlar cocuk dogurmasin bir zahmet !!!! Evet ekonominin durumu belli artik evde herkes istemese de calismak zorunda e kardesim sende birikimini yapsaydın. O cocuk anne sevgisinden mahrum bir babaanne bir anne arasinda pinpon olmak zorunda mi ? Cebine güvenmeyen doğurmasın .

X