- 30 Kasım 2019
- 11.836
- 37.557
- Konu Sahibi kkelebeketkisi
Kel alaka durumlar olduğu için ikisi normal. Ne kadar saçma bir bakış açısı.Bu zorunda değil tayfası, ebeveynlerine yaşlanınca bakmayan evlatları linç etmekte sakınca görmez ama…
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kel alaka durumlar olduğu için ikisi normal. Ne kadar saçma bir bakış açısı.Bu zorunda değil tayfası, ebeveynlerine yaşlanınca bakmayan evlatları linç etmekte sakınca görmez ama…
Ben 2 yaşına kadar ücretsiz izin alıp sonrasında da kreşe bıraktım.Kimse de dövemez iyi araştırma yaparsanız.Torunu da olsa ebeveyni dışında hiç kimse bakmak zorunda değil.Fazla tepki göstermişsiniz.Merhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...
Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.
Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....
Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.
Sizlere sorum:
İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
Çocuk 18 aylık değil 27 aylıkAnneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.
Cocuga bakmak zor geliyor diye mi anneanneden babaanneden destek aliyoruz sizce? Bunu anlamak bu kadar zor mu? Biz cok mu mutluyuz evlatlarimizdan ayri kaldigimiz icin? Biz de her seyden önce cocuklarimiz icin calisiyoruz. Sizin cözümünüz nedir peki? A)cocuk yapmamak? B)kadinin calismamasi C)el kadar bebegi yabanciya emanet etmek???Valla eşinizle siz istiyosunuz dünyaya çocuk getirmek ve bu sizin sorumluluğunuz yaşını başını almış insanların değil ve siz bakmak zorundasınız aileler değil bakamiyacaginiz bakımı ağır gelen çocuğu yapmayı verin ne size yük nede ailelere yük olsun
D hepsi valla kendiniz bakamadiginiz çocuğu dogurmayin ha dogurdunuz kreş zamanı gelene kadar ücretsiz içine ayrılın oda olmadı herkes veriyor artık çalışmak istediği için bakıcı kreş onlara bakın kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil siz eşinizle yaptınız bı zahmet bakiverinCocuga bakmak zor geliyor diye mi anneanneden babaanneden destek aliyoruz sizce? Bunu anlamak bu kadar zor mu? Biz cok mu mutluyuz evlatlarimizdan ayri kaldigimiz icin? Biz de her seyden önce cocuklarimiz icin calisiyoruz. Sizin cözümünüz nedir peki? A)cocuk yapmamak? B)kadinin calismamasi C)el kadar bebegi yabanciya emanet etmek???
Valla bir anda neden vazgeçtiğini dair bir bilgi de yok. Evveliyati var bence bu meseleninYa bir de şöyle bi durum var, konu sahibi esas mesele olarak kayınvalidesinin bi anda ortada bırakıp mağdur etmesi ile alakalı konussaydi destek gorurdu fakat tavri oyle bir tavir ki, "nasil bakmaz, mecbur, benim cocugum şöyle böyle, millette ne babaanneler var" zihniyetini ortaya koyunca bu kadar tepki aldi, çok da haketti bence. Herkesin kayinvalideye hak vermesinin nedeni, kendine her şeyi hak görüp bir de torununu gostermeme planları bile yapan gelin hanımın nankörlük ve hadsizliği.
Yine söylüyorum, en fazla bi anda çekilmiş olmasına kizabilirsiniz, ne babaanneler nasıl bakıyor diye konuşamazsınız. 1.5 sene bakmış yahu, biraz utanın.
Eşin uzulecegine evladina bakacak . Evdeymis zaten daha ne. Valla sinir oldum ben size sabah sabahEvlat..Ayağına taş değse önce kendi canı yanıyor insanın. Anne olmak bambaşka bir duygu. Bilmiyorum, korkularım normal geliyo bana. Eşimde en az benim kadar üzgün. Çocuğunu kreşe ya da ismi ne olursa olsun can bildiğinden başkasına bırakmak zorunda olan her ebeveyn, aynı korkuları yaşıyordur eminim. Kolay değil. Hele ki şu zamanda.
Ben cocugumu bakiciya verecegim desem benden önce annem izin vermez. Cok sükür gercek bir ailem var.Bakış açınız supermis. Bencilliginiz ve saçma sapan düşüncelerinize cevap bile vermem o kadar söyleyeyim. Kendi annesine merhamet göstermeyene laf anlatmam ben
Benim annem de torun bakiyor ayni zamanda yurtici yurtdisi geziyor tozuyor turlara katiliyor. Torun bakmak deyince cocuk 15 yasina gelene kadar 7/24 basinda olmak mi anlasiliyor???Çocuk 18 aylık değil 27 aylık
Gayette sosyalleşmesi gereken bir dönem
Evde aynı insanlarla dura dura konuşmayı bile sökememiş
Bi tanıdık kreş köşelerinde harcatmam ben dedi kendi baktı çocuk asosyal paylaşmayı bilmeyen diğer insanlara öcü gibi bakan biri oldu.
Öte yandan empati kurayım gelmişim 60 yaşına köye biber ekmişim toruna 2 yılı geçik bakmışım artık kafa dinlemek istiyorum gelin çığrıyor zorundasın diye. Büyüttüğüm biberleri sürerdim o ağzına. Bakcak kimsesi olmayıp çalışmak zorunda olanlar da veriyor kreşe
Kreş olmasa bakıcı tutuyorlar onların ki keyif ürünü de bununki mi seçilmiş insan? Madem bakılmak zorunda en zorunlu kendisi ve eşi. Yapımda emeği geçenler yani. Kaynana düğün yaptı diye neden torun bakma zorunluluğu olsun? Yurtdışında bile bakıyorlar artık torunlara demişsiniz. Adamlar geziyor tozuyor başka ülkelerde tatil yapıyor ama burda adamlar köye gitmek istese waaaaouuuwwdfffff
Torun bakan kadin nasil gezoyor yurtdisi yurtici onu anlamadim. Memursaniz 20 gunluk izin doneminde mi geziyorBenim annem de torun bakiyor ayni zamanda yurtici yurtdisi geziyor tozuyor turlara katiliyor. Torun bakmak deyince cocuk 15 yasina gelene kadar 7/24 basinda olmak mi anlasiliyor???
Kayınvalidenize bir dokuz ay daha sabretmesini, olmazsa sene başında rapor alıp geç gelmesini sağlayacağınızı, arada eşinizle dönüşümlü bakıp kendisini rahatlatacağınızı söyleyin. 3 gün çalışıyormuşsunuz zaten , bunu sağlayabilirsiniz. 3 yaş bir dönüm noktası sayılır çocuklarda . Konuşmaları falan açılıyor genelde, bazıları tuvalet eğitimini tamamlıyor mesela…3 yaşına gelince tam gün kreşe verebilirsiniz.
Hem torun bakıp hem nasıl geziyor torun nerde bu sırada?Benim annem de torun bakiyor ayni zamanda yurtici yurtdisi geziyor tozuyor turlara katiliyor. Torun bakmak deyince cocuk 15 yasina gelene kadar 7/24 basinda olmak mi anlasiliyor???
Korkunc bir insansiniz acıklama yapıp kendimi yormayacağımMerhaba kızlar...2 gündür ağlamaktan helak oldum. Psikolojim bozuldu.
27 aylık oğlum var. 18 aydırda çalışıyorum. Bu zamana kadar kv dem evladıma baktı. Çoğu zaman geldi benden iyi baktı. Aramız o kadar iyiydi ki bu zamana kadar 3 yıllık evliyim asla saygıda kusur etmemişimdir...
Önceden konuşulan; Ekim ayı gibi uzaktaki yeni evlerine taşınacaklar, bizde ekimde 2.5 yaşında olacak oğlumla başımızın çaresine bakacaktık...Ekim ayı için kreş fikri vardı aklımda.
Dün bana birden dedi ki; 10 gün sonra köye gidiyoruz yiğiti kreşe mi başlatacaksın, binadaki komşuna mı vereceksin ayarla......
Köye gitme sebepleride kayınpederim kesinlikle KEYFİ bir şekilde (asla ihtiyaçları yok, durumları iyi) biber ekmiş, kayısı lar varmış...salça yapılacakmış falan filan. El kadar bebeği bırakıp köye gidecekmiş. Oğlum daha tam anlamıyla konuşamıyor. Cümleleri yarım yarım. Kime versem başına bişey gelse, mesela kreş te dövseler yavrumu daha şikayet edemezki bebeğim. Gözüm hep arkada kalır....
Bende bu biber lafını duyunca dedim ki biber mi önemli çocuk mu dedim. Yok dedi biberler ziyan olmasın falanda filanda.
Sonra eşim dedi ben bakarım yiğite...eşimde romatizma hastası her daim hiç geçmeyen şiddetli ağrıları var. Annesinde bunu biliyor ve oğulcuğunun bakamayacağını söylüyor. Yok şu baksın bu baksın. Kafasındaki planlar; biri çürüyünce diğerini ortaya atmak için sıra sıra....Bende dedim ki madem biliyorsunuz eşimin çocuğa bakamayacağını o zaman sizde bakıvereceksiniz ....bu çocuğun bir tek evebeyni ben değilim. Bakımından bir tek ben sorumlu değilim. Durumlar böyle . Eşimde diyor annem yaşlandı çocuk mu baksın bu saatten sonra (yaş 60). Ben de dedim ne babaanneler var okul çağına kadar bakıyor ...sonra sında da bakıyor hatta.
Sizlere sorum:
İçimi yiyip bitiriyor, kayınvalideme ayıp mı etmişim? Kalbim çoook kırık. Torununu göstermeyen gelin tipinden olmak geliyor içimden.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Not: Sağlıkçıyım, haftanın '3 GÜNÜ 15 er saat' çalışıyorum 4 günü evdeyim. Kreşede gitse babamız akşamına bi 5 6 saat bakacak. Onda sorun yok. O kadarına bakabilir. Ancak ben kreşe güvenemiyorum, yavrum uyandığın ağlar kucağına alan olmaz. İtip kakarlarr. Beynim yandı innki düşünmekten....
2. Not: linçlerden dolayı diğer mesajımı buraya yapıştıruyorum.
Yani onu zorunlu görmemin sebebi kesinlikle kendi oğlu hastaymış ya onu söylüyor bana her seferinde başıma kalkar gibi ; bakamaz mış... o zaman bütün sorumluluk benim üzerime kalıyor. Madem kendi evladının boşluğunu dolduruversin kısa bir süre daha.
Çocuğum doğduğu günden beri zaten tek başıma bakıyorum. Çalışmasam seve seve bayıla bayıla bakarım.
Benim istediğim (her seferinde söyledim ona) en azından bir 3 yaş olaydı.... Daha fazlasını bende istemiyorum zaten. Kreşte okulöncesi eğitim alma özelliklede sosyalleşme olarak düşündüğümde hiç beklemeden vermek istiyorum ama olumsuzluklar beni çok korkutuyor. Yakın zamanda bir video yayınlandı kreşte küçük bir çocuk başka bir çocuğu darp etti diye. Birde oğlum uykudan uyanınca ıvıl ıvıl ağlar yarım saat...onu kim kucağına alır sakinleştirir....Bu düşünceler yoruyor beynimi...
Esimle izinlerimizi farkli dönemlerde kullaniyoruz cocuklara bakabilmek icin. Benim iznim+esimin izni+bayramlar resmi tatiller.Torun bakan kadin nasil gezoyor yurtdisi yurtici onu anlamadim. Memursaniz 20 gunluk izin doneminde mi geziyor