Kayınvalidem oğluma bakmak istemiyor

Hamileliğimi lohusalığımı o kadar zor geçirdim ki sabahları zor da olsa çorabımı giyebildiğim gece uyanıp yataktan kalkıp çocuğumu emzirebildiğim için şükrediyorum ben de. Bir de ağrıların dayanılmaz olduğu zamanlarda bile yardım alamadığım ve o bahsettiğin çıtkırıldımlıka itham edildiğim için ister istemez şikayet etmemeyi öğrendim öğrendik. Ağırlar günlük yaşantımın bir parçası ve bazı konularda zorlanıyor olmam kimsenin suçu değil. Biraz gayret diyorum kendi kendime :) geçiyor :)

Evet ayıp etmişsiniz. Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Bir de mecburmuş gibi konuşuyorsunuz. Milletin köye gitme sefasına kadar karışmışsınız, köy mü önemli çocuk mu diye. Onun için köy önemli, çok istiyorsanız bırakın işi bakın çocuğunuza. Ya sabır ya

Romatizması var diye baba neden bakamasın Allah aşkına? Ve babaanne ve dede size göre mi yaşayacak ona güvenip mi çocuk yaptınız keyfi olarak tabi köye giderler bu yaştan sonra kimse çocuğuna bakmak zorunda değil bul çaresini gelmiş burada torununu göstermeyen gelin olmak istemem falan diyorsun.

Ücretsiz izin alabilirsiniz ve bu süreçte çocuğunuzla daha yakından ilgilenip konuşma ve tuvalet eğitimini tamamlayabilirsiniz. Ayrıca sık sık diğer çocuklarla bir araya getirin ki kreş ortamına ayak uydurabilsin birden afallamasın.

Kusura bakmayın ama çok haksız bir çıkış yapmışsınız. Tabi sözünde durmaması olmamış ama bunu kayınvalidenize dayatamazsınız.

Ayrıca kreşlerden o kadar korkmayın yahu sandığınızın aksine çok şey katacak çocuğunuza, uyandıktan sonra biraz ağlar sonra alışır, her istediğinin mükemmel şekilde olamayacağını da anlamış olur böylece. Açıkçası anneanne/babaanne tarafından büyütülmüş ve kreşte büyümüş çocuk arasında çok fark oluyor.

Benim kayınvalidem çok hevesli bakmaya biz hiç zorlamadık bakacaksın diye sağ olsun, annem de aynı şekilde ama ben yine 3 yaşından sonra kreşe vermeyi düşünüyorum. Orada edineceği becerileri ne babaannesi verebilir ne de ben verebilirim çocuğuma tek başıma

Anneanneler babaanneler gayet bakmak zorunda. Kadin calismayacak mi? Yoksa 3 aylik bebegi bakiciya mi verecek? Yahu bizim gelenegimiz bu. Ayrica artik avrupada bile aile büyüklerinin torunlarina baktiklarini okumustum. Cocuk sevgiyle büyür. Hicbir bakici, hicbir kres aile gibi sevgi veremez. 18 aylik bebegin sosyallesmeye ihtiyaci yok cünkü o bebek bireysel dönemdedir. Bence siz haklisiniz. Ama bunca zaman da baktigi icin birden gemileri yakmak dogru degil. Güzellikle orta yol bulmaya calisin.

Ağustos ile Ekim arasında çok fazla fark yok ki. Zaten şimdiden kreş araştırmaya başlamış olmanız gerekirdi.

Ayrıca sağlık sorunları hariç kimseden böyle bir beklenti içine girmeyin. bence kv haksız olduğu tek konu geç haber vermesi. Bence sonuna kadar haklı. Annane, babaanne olmuş insanlar bırakın da istediği hayatı yaşasın.

Bu zorunda değil tayfası, ebeveynlerine yaşlanınca bakmayan evlatları linç etmekte sakınca görmez ama…
Aynı şey mi ya Allah aşkına? Benim annem babam yıllarca benim herşeyime yetişmiş, her zorluğumda yanımda olmuş, yaşlandıklarında tabi ki de bakacağım. Ama torunun üzerinde sorumluluk sahibi anne babasıdır. Babaanne bakmak isterse bakabilir, ama zorunda değil. Saçmaladınız.

Babaanne çocuk hakkında bir karar verse 'hayırdır annesi misin, babası mısın?' der ama bu kadın :)

Herkes aynı değerlere inanmak zorunda değil ki, ana baba hakkı dini temellere dayanan bir konu
Yoo dini inancı olmadığı halde anasına babasına bir Müslümandan daha fazla merhamet eden insanlar var. Buna değer demişsiniz bir de. Değer falan değil, insanlık, merhametle alakalı bir şey bu. Seni büyüten anne babaya bakmayacaksan insanlığından şüphe duyarım.

Çünkü onlar benim anne babam. 60 yaşına gelip bebek bakanla 40 yaşına gelip yaşlı bakan bir mi? Ne yapalım? Sokağa mı atalım anne babamızı.

Bu konuda sana katılıyorum. Benim de bahsettiğim anne babalar gerçekten ebeveynlik yapmış olanlar.

Siz dogurun, dogurun rahat etmesi gereken zamanda annenize baktırın. Bizim vicdanımız o insanların bizim bile hizlarina yetişemediğimiz çocuklarımızin peşinden kosturmalarina elvermiyor. Hiçbir bakıcı ve kreş diye genelleme de yapmayın. Zira ne anneler var çocuğunu çöpe atan. Biraz geniş bakın olaylara.

Siz dogurun, dogurun rahat etmesi gereken zamanda annenize baktırın. Bizim vicdanımız o insanların bizim bile hizlarina yetişemediğimiz çocuklarımızin peşinden kosturmalarina elvermiyor.
Siz de vicdan ve merhametinizi minicik bebek yerine annenize ve kayinvalidenize yöneltebilirsiniz tabiki kendi tercihiniz. Zaten anneanneler ve babaannelerde evlat sevgisi ve merhamet olsa bunu tartismiyor olurduk.

Her böyle konu açıldığında aynı terane.. Gerçekten gına geliyor aynı yorumlardan..
Verin kreşe bir şey olmaz..Kamera ile arada kontrol edeceğiniz kreşler var.. Kreşte pedagog da varsa tamam, tek kalan şey çocuğunuzun uyum süreci.. Mune bdv kurallarına bunu da eleştirmenin yasağı gelse mi artık bunaldık çünkü bu tartışmalardan..

Siz de vicdan ve merhametinizi minicik bebek yerine annenize ve kayinvalidenize yöneltebilirsiniz tabiki kendi tercihiniz. Zaten anneanneler ve babaannelerde evlat sevgisi ve merhamet olsa bunu tartismiyor olurduk.
Bakış açınız supermis. Bencilliginiz ve saçma sapan düşüncelerinize cevap bile vermem o kadar söyleyeyim. Kendi annesine merhamet göstermeyene laf anlatmam ben

Valla eşinizle siz istiyosunuz dünyaya çocuk getirmek ve bu sizin sorumluluğunuz yaşını başını almış insanların değil ve siz bakmak zorundasınız aileler değil bakamiyacaginiz bakımı ağır gelen çocuğu yapmayı verin ne size yük nede ailelere yük olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…