- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
Beni anlayan anladi. Bos ver. :)))Öyle demediniz siz ama 12 saatte bir yemek çıkarsın normal, bir şey olmaz dediniz. Öğle yemeği çıkmasa da olur dediniz. Ben o yogurdu, cevizi hamile beslenmesi bu kadar onemli iken öğle yemeği bile vermedi anlamında dedim, hala laf cimbizliyorsunuz.
Oyy Kıyamam niye sevmiyor ki belki havalar sıcak diye olabilir. Yada yanlış anlamayın lütfen beni. Bunu doğum sonrası seminer veren doktor söyledi. Süt yapan anne teri ağır kokar. Gerçi bennsüt veren anneler de bu kokuyu hep alırım. Bazı çocuklar buna duyarlı olurmuş. Havada sıcak ya hem siz bir suyla vücudunuzu hemen yıkayın hemde ufaklığı bir suya sokun öyle uzun değil şip şak serinlemek için. Belki işe yarar.
Birde ilk 6 ay gel git dönemi bizim ufaklık ta da oldu. Pek emmek istemediği reddettiği dönem. En son bebek yanıma uzandı kafasının altına kolumu koydum. Bende yanına uzanarak emzirdim. O günden sonra hiç kucakta emzirmedim nerdeyse. Ama benimkide aynı dediğiniz gibi sağdıpım sütü içmedi. Biberon sevmiyor yalancı emzik hiç almadı.
Birde sütünüz tazyikli geliyorsa ozaman da emmek istemiyor lar. Yada göğsünüz çok doluysa.
Sadece anne sütü verdiğiniz sürece sütün gideceğini sanmam. Ama ek öğüne başladıktan sonra memeye daha da mesafeli olursa olabilir.
He bu arada 5 dk 10 dk falan emer olayı küllliyen yalan. Çocuktan çocuğa değişiyor. Bu yüzden ben hiç saat koymadım ç gece yarım saatte bir hep emzirdim. Gündüz emzirdim istemeyince bıraktım yattığı yerde viiik dediği anda verdim memeyi. Ilk 6 ayım buyüzden çok zor geçti.
O dolaptaki sütü sevmiyor ise bence taze anne sütünü seviyordur. Yazdıklarımı da bir deneyin. Gerçi belki bunları yapıyorsunuz dur da. Sizin afacan başka bir metod istiyor dur. Bulmaca gibiler zaten :))
Sen laf cimbizladikca başlari okumayanlar yanlış anlıyor. Olayı saptiriyorsun. Yoksa ben seni zaten bosverdimBeni anlayan anladi. Bos ver. :)))
Onemli degil canim. Konusarak her sey halledilir. Yeter ki senin gibi anlayisli olsun insanlar. :)) evet haklisin. Herkesin aliskanligi farkli. Kimi misafire cay koyar kimi sofrayı donatir. Elestirmek yanlis.kusura bakma canim ben sadece o postuna gore cevap yazmistim..o yuzden yuzeysel olmus benim yorumum...
bencede yanlis bu sekilde birsey beklemek..ha canin istiyorsa alirsin 2 kilo kuruyemis yersiniz hep birlikte...
canin yogurt istiyorsa git dolaba al, eline vuracak degildir kv dede olsa...gerci ne kv leer var ya..herneyse...
benim kv bende oldugu zamanda surekli ben getiriyordum kahve cay yaninda yiye yiye bana miras gobegim oldu..o da 5 kilo aldida gittibana ayip geliyordu aksam tv izlerken filan bos oturtmak ne biliyim alismamisim oyle...
bos verdigin icin benim yazilarimi takip ediyorsun cevap yaziyorsun ha :))) neyse iyi gunler artikSen laf cimbizladikca başlari okumayanlar yanlış anlıyor. Olayı saptiriyorsun. Yoksa ben seni zaten bosverdim
Seni takip etmiyorum konuyu takip ediyorum. sen ağzına cevizi dolamissin ,bilmeyen de ona göre cevap yazıyor. Amacın ortalık karıştırmak belli zatenbos verdigin icin benim yazilarimi takip ediyorsun cevap yaziyorsun ha :))) neyse iyi gunler artik
Onemli degil canim. Konusarak her sey halledilir. Yeter ki senin gibi anlayisli olsun insanlar. :)) evet haklisin. Herkesin aliskanligi farkli. Kimi misafire cay koyar kimi sofrayı donatir. Elestirmek yanlis.
Ayni misafirperverligi kvn sana yapiyor mu? Masallah cok hamaratsin. :))
aynen cocugun zeki olmasi genetik. Bir ceviz yemeyle olsaydi etraf biyonik cocuktan gecilmezdi
Lohusalık 40 gündür konu sahibinin bebeği 2 aylık.
aminn :)) sen elinden geleni yapmissin canim daha ne yapacaksin. Allaha havale et. Kendi kaybeder.canim sorunumuzda orda basliyor zaten bizim kv ile...ayni sekilde degiliz onun evinde ..ama ben onun mutfaginda girerim hamurislerinden tut herseyi hazirlarim..diger dunurleri geleceginde tatlisini corbasini yaptim mesela...yani bana gore bunlar yapilir..anneme nasil yardimciysam onada oldum...ama aah o kv, lohusaligim mutfakta gecti sayesinde..saat kac olurdu kahvalti lafi gecmezdi bahsettim ya..birde buyuk oglum var..yani normalde garipsemezdimde...oglumuda dusunmedigi icin cok uzuldum aslinda...hazir corbayi isitip yedirmedigi zamanlar oldu ogluma...oyle orda burda babbanneyim demekle olmuyor maalesef...bu yuzden cok sogudum...ben onun sevdigi seyleri yapmaya, hosnut etmeye calisirken o beni fazla onemsemedi maalesef..bu yuzden artik gormek bile istemiyorum maalesef..bu yuzden kendi eliyle bana kalirsa kendine kotuluk etti...beni tamamen kaybetti...zaten cok umrunda olsaydi az caba sarf ederdi..hadi ben neyse ama torunlarini ve oglunuda dusunmedi...aklim almiyor bir insanin evladinin evinde neden "el"gibi durduguna...kisaca Allah kv ile yasayanlara bolca sabir ihsan etsin
ya avukatım noldu :)
siz bilgi sahibi olmadan ne kadar çok fikir sahibisiniz ya .neden bilmediğiniz konularda illa ısrarla cevap verme kararlılığındasınız.ayrıca bu kararlılığınızı laf yarıştırmakta kullanmazsanız daha yararlı olur bence.
anneniz keşke ceviz yeseymiş :)
Aynen sizin de anneniz yedirseymis :)))
cakmanin cakmasi canim be sen de muvekkilinden calmissinyaptığın sözde laf sokma bile çakma az yaratıcılık be canım :)
Ev senin olduğundan,o gel demesede gider oturur öylede bi yerdimkii.Bide aslında o tamamen düşüncesizlikten.Yani benim babanemde bize ne zaman gelse,sofraya oturduğumuz zaman sadece babamla kendi bardağına su doldurur,babamla kendi önüne ekmek dilimi koyar salatayıda biraz babama doğru iter filandı yani.Biz annemle gülerdik resmen o hallerine.Komik yani neyin peşindesin ev bizim sen hayırdırrahatsız olmazdık bende ay yetişemiyorum diye çekerdim salatayı ortaya annemle kendime su doldururdum filan.Öyle idare ederdik.Allah toprağa haber götürmesin tabi vefat etti.Ama öyle bi kadındı yani.Ohooo erkek annelerinin kaynanaların her yaptığına yada yapmadığına takılsak,bu baş bırak ağrımayı KOPAR KOPAAARR... :)))
Bence siz biraz pimpiriklisiniz. Az rahat olun. Hayatin tadini cikarin. Bir öğün ceviz yemedin diye kimseye bir seycik olmaz.
Ne cevizi arkadaşım, cevizi hamilelikte beslenmenin önemini vurgulamak için yazdim . 12 saatte bir yemek çıkarıyordu önümüze. Başkaları da vardı evde.Utaniyordum artık eşime dolap actirmaya. Herkes otururken yemek yemek tuhaf geliyordu. Hamileler acıkır sık sık. Siz bilmeyebilirsiniz ama o bildiği halde yapıyor bunu. Siz evinize misafir çağırıp aman bana ne bulduğunu yesin , nasılsa ölmez mi diyorsunuz? Ben tok olduğunu bilsem de sorarım. Bakın şöyle örnek vereyim: evime gelen yardımcı ablaya 'ben bebekle ilgilendiğim için her zaman müsait olamıyorum, lütfen sen dolabı aç ve istediğin zaman istediğin şeyi al' diyorum. Bu hanım vermediği gibi bunu da söylemiyor yani 12 saatte bir beslenmek normal düşüncesini kabul ettirmeye calsiyor veya dolabı açıp bir şey yediğimde ay kızım sen hamilesin tabii, kusura bakma ben çıkaramadım ama sen çıkar da demiyor öyle bakıyor dolayısı ile ben utanıp gittim artık. Bu tavırda insanlık yok, kimse kusura bakmasın.
cakmanin cakmasi canim be sen de muvekkilinden calmissin
Simdiki hamilelerde annelerde ayrı bi devlet boşuna ugraşma
Benim annem banahamileyken tarlada calisip yukari su taşımış 6 ögün yemek ve cevizde bulursa ne ala zeka ve bedensel herhangi bir geriligim veya kronik bir rahatsizligimda yok ,gayet sağlamım
Tabiki eskinin sartlariyla simdi bir degil imkan varken kullanmamak olmaz ama abartmayin Allah askina bikac gun 2 ogun yesen hicbiseycik olmaz ... Sanki herkesin anasi gunde 6 ögün yiyor yemeyenin ki geri oluyor ..
Tanidigim var cocuklar suya katilmis sekerli ekmekle buyumuş hepsi zehir gibi hepside universite okumuş ..
Bu kadar görmemiş olmayin kimse size yemeyin demiyor ama suyunuda cikartmayin kendi evinde kocana yap nazini elaleme degil
uff sana da dert oldu sana ne be kadin isine bak sen takti ya :))) herkes zekasini ele veriyor merak etmecevizle ilgili bu ciddi takıntınız , okuduğunuzu anlamamanız ,ısrarla laf sokma çabanız ve takıntılı cevap verme durumunuzla uğraşmak isterdim ; ancak zekanızdan şüphem var tartışıp banlanmak istemiyorum.
Ay evet simdiki anneler bir tuhaf. Sanki dunyadaki tek anne kendisi. Bu dunyada sadece ona bahsedilmis gibi. :)) Tabiki beslenmesine dikkat etsinler ama birkac gunden ne olur Allah askina. Kimse onlarin nazini niyazini cekmek zorunda degil. Simdi her yer market. Gidiver de al birkac ara öğün.