- 3 Nisan 2014
- 36.065
- 146.961
Lohusalık 40 gündür konu sahibinin bebeği 2 aylık.
genelleme yapmayalım 3 ay sürdü sonunda iğne ile durduruldu:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Lohusalık 40 gündür konu sahibinin bebeği 2 aylık.
Sizinki olağanüstü bir durummuş. Tıbben 40 gündür, istisnalar hariç tabikieme yapmayalım 3 ay sürdü sonunda iğne ile durduruldu:)
dogru ama aserme olayini ne yapmali sizce?? zaten olay 2 kisilik yemek olmuyorki..insanin olur olmadik zamanlarda sacma sapan seyler istemesi oluyor.Gebeyim diye 2 kat yemek yanlis. Butun doktorlar gunluk yemek rutininize devam edin diyor.
Valla arkadaşım kusura bakma yazmim dedim ama tutamıyorum kendimi sen evli falan değilsin galiba kv demeden o sofraya oturmanın ne kadar zor olduğunu resmen dışlanmanın nasıl bişey olduğunu bilmediğin belli arkadaş 2 aylık bebeği var diye elini ayağını çekiyomu oldu eminim çekmiyodur da nasıl yapsın benim de bebeğim çok zor bi bebekti wc ye gşdemediğimi bilirim akşama kadar saçımı taramadığım oldu çocuğu kimse almıyosa ben bakayım sen doyur karnını diye ne yapsın kv dese ben alayım az sen yemeğini ye diye arkadaş bulaşıklarıda halleder demekki yapamıyo kimse başına gelmeden anlayamazTek tek isimlerinizi mi çağıracaktı yoklama alır gibi. Gitseydiniz işte. Yanlış insana naz yapıyorsunuz. Ayrıca bir çocuğunuz var diye niye elimizi ayağınızı her şeyden çekiyorsunuz anlamadım. Kayınvalide önünüze çıkarmadığı sürece aç mı bekliyorsunuz? Bir de özellikle adınızı söyleyerek çağırmalı tabii. Garip. Eliniz ayağınız tutuyor, bebek değilsiniz, pekala çocuğunuz uyurken bir şeyler yapıp yiyebilirsiniz. Vicdan muhabbetiyle demagoji yapmışsınız kızmayın ama ..
Benim çocuklardan biri bulaşıcı hastalığa yakalandı. Diğeri 7 aylık bebek o zamanlar. Eşim sen büyüğü yanına al bebeğe bulaşmasın. Akşamları ben alırım dedi. Yok
getirme ' günüm var' Dedi. Eşim de ' bak o güne gidersen bir daha hıc getirmem' dedi. O da ' tamam' dedi
ne aserirse yesin canim bana nedogru ama aserme olayini ne yapmali sizce?? zaten olay 2 kisilik yemek olmuyorki..insanin olur olmadik zamanlarda sacma sapan seyler istemesi oluyor.
Sizinki olağanüstü bir durummuş. Tıbben 40 gündür, istisnalar hariç tabiki
Tabiki moral de çok önemli ama suyun yanında birde düzenli emzirmek çol önemli. Göğüs ün doğru yerleşmesi aralıkları sırası vs . Çalışan bayanların çoğunda azalma buyüzden oluyor malesef. Sağmak bir miktar yardımcı ama bebeğin çekişi gibi fayda etmiyor.canim bu su olayina inanmiyorum ben artik..cunku benim kadar cok su icen yoktur ve ise basladiktan bir sure sonra sutum yetmedi ve mama takviyesi yaptik..2. bebegimdede daha erken gectik mamaya...ben hala litre litre su iciyorum ama sutum cok az. ha suna bagliyorum ben bunu...bu dogumumda kv yanimdaydi..dogumdan sonra filan stres yasadim kendilerinden dolayi buna veriyorum..ayrica evde iki cocuk, calisiyorum bir yandan ev isiydi bilmem ne..dinlenmeyi birak uyursam sukrediyorum...diyeceksinki ev isinin acelesimi var? bazen var...evde dolasan bir tane daha oglum var...oglum cok yemek secer mesela..her gun o ne yiyecek diye kafa patlatirim ve ona gore menu hazirlarim..kotu olan bir gun yedigini diger bir gun yemeyebilir...herneyse..bu cocuk giydirilecek doyurulacak..ilgilenecek..zaten calisiyorum..inanirmisiniz gece 4-5 te kalkip bir daha yatmadigim zamanlar oluyor...ha bu hayati kendimiz secmedik mi cocuk isteyerek? evet sectik tabii, ama bu da vucut yani, boru degil bi yerden cikacak illaki...
buarada konu sahibi canim, 2 aylik bebekle ne isin var kv nin yaninda? kendine etmissin..kaldiki boyle zamanlar bazen iyi oluyor, gercek yuzlerini gormus oluyorsun..okurken bi ara benim kv min hakkinda konusuyorsun sandim...bizdede oyle olurdu..cocugu emzirirdim, gece zaten uyumamisim..sabah 10 olur -11 olur kahvaltinin adi dahi gecmez..emzirmeden sonra kostur mutfaga kahvalti hazirla...sonrasinda catalimi tam daldiririm tabagima cocuk gene aglar...kostur geri emzirmeye..soylermisin bu vucut nasil sut yapsin? gece dinlenme gunduz dinlenme ne olacak??? icimden gecirirdim, yeyinde siz sut olsun diye (;
gunduz dersen ayni sey..ne yedircem diye dusun yap yedir yu..inanirmisiniz? bir seferinde 3 gun makinanin icinde bulasiklar bekledide bi dugmesine basmadi kv saolsun...ha esimi sorarsan, o da anasina guvendi herhal.
sen bu durumda yiyecegini ye gerisini bos ver..heleki ilk cocugunsa...inan sen kendini dusunmezsen kimse dusunmuyor..bu da sana benden bir tavsiye...
Nasıl insan bunlar ya allah ıslah etsin günah günah napcan bacım takmamaya çalış eşinle konuş bakamam bakamam der milletin yanında torunum diye övünürler şimdi allah için benim kaynanam hala sofrada bebeğime kendi yemek yedirir orda yediğimiz zaman ki 1 yaşında oğlum ben rahat rahat yerim alayım anne sen ye derim ye te sen emziklisin iyice doyur karnını der zor valla allah yardımcın olsun canımYoldan geldik 12 saatlik. Akşam yemeği vakti bebeğim ağladı ayağımda sallıyorum,biraz yemek yediler kayinpederim bebeğe bakta poni yemek yesin dedi ben bakamam diyo ya
Tabiki moral de çok önemli ama suyun yanında birde düzenli emzirmek çol önemli. Göğüs ün doğru yerleşmesi aralıkları sırası vs . Çalışan bayanların çoğunda azalma buyüzden oluyor malesef. Sağmak bir miktar yardımcı ama bebeğin çekişi gibi fayda etmiyor.
Bir ara benimde sütüm gitti. Sonra dedim o süt 2 ay nasıl geldi şimdide gelir bozma moralini. Başladım suyu mu içmeye. Bebeğimi gak diyip guk diyince emzirdim hşç öyle saat dakika koymadım. Ve geldi çok şükür.
Yani annede süt ile ilgili sağlık la alakalı bir durum varsa su da fayda etmez.. Yada daha kaliteli olmaz. Aldığınız kalsiyum sizin vücudun uza fayda.
Çünkü süt atıyorum kalsiyum almayan bir annenin sütünde de kalsiyum var . Ama kalsiyum alan anne rezervlerinden kullanır .kalsiyum almayan annenin kemik ise yapısından gerekirse o sütü vücut alır. Hamilelik Sonrası diş kaybının en büyük nedeni dir bu. Ama oturup her emzirmeden sonra baklava börek yemek olmaz. Zaten tatlı soğan et ve bulgur un süt arttırma nedeni insanı susatması
ne aserirse yesin canim bana ne
evet dogrufazla kilo alimini fazla yemeye baglamissinizda o yuzden seyettiydim..
yani sadece cok yemekle alakasi yok, yuksek kalorili seyler yiyorsan(aserdigin icin bu da kilo aldiriyor..cok yemesen bileevet dogru
Haklisiniz ödem de varyani sadece cok yemekle alakasi yok, yuksek kalorili seyler yiyorsan(aserdigin icin bu da kilo aldiriyor..cok yemesen bile
birde vucudun topladigi sudan hic bahsetmeyeyim.
benim kizdigim nokta şu. Gittiğimiz yerlerde findik ,ceviz ya da ne yiyosak ,bunlari beklemek yanlis. Eleştirmek de yanlis. Ev sahibi sofra kurmak zorunda ama ara ogunleri badem vs koymak zorunda degil. Olan var olmayan var. Eger bir kisi diyetteyse ya da hamileyse kendine gore yaninda tasimali ne yiyorsa. Baskasindam beklemek yanlis. :) ha şu var. Konu sahibinin kvsi sofraya da buyur etmemiş. Bu ayip mesela. Ama ara ogun vermedi yok yogurt cikarmadi gibi seyleri eleştirmek yanlis. :) yoksa burada benim derdim kilo almis almamis o degil.yani sadece cok yemekle alakasi yok, yuksek kalorili seyler yiyorsan(aserdigin icin bu da kilo aldiriyor..cok yemesen bile
birde vucudun topladigi sudan hic bahsetmeyeyim.
Oyy Kıyamam niye sevmiyor ki belki havalar sıcak diye olabilir. Yada yanlış anlamayın lütfen beni. Bunu doğum sonrası seminer veren doktor söyledi. Süt yapan anne teri ağır kokar. Gerçi bennsüt veren anneler de bu kokuyu hep alırım. Bazı çocuklar buna duyarlı olurmuş. Havada sıcak ya hem siz bir suyla vücudunuzu hemen yıkayın hemde ufaklığı bir suya sokun öyle uzun değil şip şak serinlemek için. Belki işe yarar.canim bu bebegim emmeyi hic sevmiyor ve emmiyor..yani benim sutum bitmeye mahkum mu sence??? daha 6 aylik bile degil maalesef..
buarada buzlukta sutum vardi, (dogumdan sonra surekli sagip sagip atmistim dolaba) en azindan 6 ayligi tamamlariz diyordum ama buzluktan cikan sutude sevmiyor icmiyor. senin anlayacagin varlik icinde yokluk cekiyoruz )-:
kusura bakma canim ben sadece o postuna gore cevap yazmistim..o yuzden yuzeysel olmus benim yorumum...benim kizdigim nokta şu. Gittiğimiz yerlerde findik ,ceviz ya da ne yiyosak ,bunlari beklemek yanlis. Eleştirmek de yanlis. Ev sahibi sofra kurmak zorunda ama ara ogunleri badem vs koymak zorunda degil. Olan var olmayan var. Eger bir kisi diyetteyse ya da hamileyse kendine gore yaninda tasimali ne yiyorsa. Baskasindam beklemek yanlis. :) ha şu var. Konu sahibinin kvsi sofraya da buyur etmemiş. Bu ayip mesela. Ama ara ogun vermedi yok yogurt cikarmadi gibi seyleri eleştirmek yanlis. :) yoksa burada benim derdim kilo almis almamis o degil.
Öyle demediniz siz ama 12 saatte bir yemek çıkarsın normal, bir şey olmaz dediniz. Öğle yemeği çıkmasa da olur dediniz. Ben o yogurdu, cevizi hamile beslenmesi bu kadar onemli iken öğle yemeği bile vermedi anlamında dedim, hala laf cimbizliyorsunuz.benim kizdigim nokta şu. Gittiğimiz yerlerde findik ,ceviz ya da ne yiyosak ,bunlari beklemek yanlis. Eleştirmek de yanlis. Ev sahibi sofra kurmak zorunda ama ara ogunleri badem vs koymak zorunda degil. Olan var olmayan var. Eger bir kisi diyetteyse ya da hamileyse kendine gore yaninda tasimali ne yiyorsa. Baskasindam beklemek yanlis. :) ha şu var. Konu sahibinin kvsi sofraya da buyur etmemiş. Bu ayip mesela. Ama ara ogun vermedi yok yogurt cikarmadi gibi seyleri eleştirmek yanlis. :) yoksa burada benim derdim kilo almis almamis o degil.
Ozman sizi istemiyor demektir bu. Torunu nu da tabi. Aranızda başka bir sorun mu var. Yani zaten aranız kötü de öyle mi gittiniz. Bidesiz oraya tatile gitmişsiniz eşiniz akşama kadar Nerede. Merakımdan soruyorum. Yani gün içinde yemek yiyip yemediğinizi görmesi gerek çünkü.Yoldan geldik 12 saatlik. Akşam yemeği vakti bebeğim ağladı ayağımda sallıyorum,biraz yemek yediler kayinpederim bebeğe bakta poni yemek yesin dedi ben bakamam diyo ya