- 9 Nisan 2009
- 1.121
- 210
uff sana da dert oldu sana ne be kadin isine bak sen takti ya :))) herkes zekasini ele veriyor merak etme
Ayy ufacık canları ile ne akıllı onlar. Benimki de sevmediği şeyleri doktor öz minik minik sevdiği şeylere karıştırın 40 kere yerse alışır demişti. Yok ya çimdiğin çimdiği koyuyordum yine anlıyordu.hahaha aynen yaa kucucuk cani var turlu turlu huyu var diye bunlara denir
canim havalarla ilgili degil, dogdugundan beri boyle..mesela memeyi ilk 3 ay iyi aldi..ama ac degilse agladiysa morali bozuksa ASLA memeyi tutmaz ne kadar ac olursa olsun...once emziriyim yetmiyorsa uzerine mama veririm dedim..bu seferde ac olsada almadi mamayi..once mamayi veriyim sonra emzireyim dedim...mamayi iciyordu bu seferde emmiyordu..kisaca bu sekilde yapamadim...yatarak oturarak her turlu emzirmeyi denedim..almak istemezse almiyor..geceleri emiyordu 2 haftadir onuda pek yapmiyor..24 saat icinde 1 kere emerse sukrediyorum dusun..agzina memeyi tikamiyorumki maalesef..ya desemki hadi sagmasamda olur..geceleri emse yeter bana ama o da yok...yalanci emzik cani isterse aliyor..biberonuda oyle...
ilk bebegimde gun boyu memedeydik...yani bebek oyle olmaz mi? aglar meme verirsin susar..memeyi alir teselli olur uyur vs vs..ama bu ayri bi cins..birde sade anne sutunu biberona koyuncada icmiyor..anne sutunun tadini sevmiyor maalesef...mamaya katip veriyorum bende..ha birde eger anne sutu miktari cok olursa mama icinde biliyor bunu...mesela 120 ml mamaya 50 ml den fazla anne sutu koy anliyor ve icmiyor.
buzluktaki sutlerin uzerinede bi bardak soguk su iyi gider herhalde..cunku istahida azaliyor sanki onlardan icince...ahhh neye uzulsem bu konuda bilemedim...o kadar emek harcadim sagdim dolapta sakladim ona mi yanayim..elimle cope atacagimami yanayim...benim bebek hic emmek istemiyor sorun orda aslinda...evde olsam diycemki 1 gun ac kalsin mecbur alacak, ama calistigim icin bu da mumkun degil maalesef. kisaca cok uzuluyorum ):
o kadar komik ki gulmeyi unuttumşu cevapla beni bu kadar haklı çıkarmanIZ kahkaha atıyorum ya "sana ne be kadın işine bak sen taktı ya " nasıl bir zeka nasıl bir KALİTE :)
Siz de bu örnekleri sağlıklı beslen diye sizi uyaracak olan doktorunuza söylersiniz.Simdiki hamilelerde annelerde ayrı bi devlet boşuna ugraşma
Benim annem banahamileyken tarlada calisip yukari su taşımış 6 ögün yemek ve cevizde bulursa ne ala zeka ve bedensel herhangi bir geriligim veya kronik bir rahatsizligimda yok ,gayet sağlamım
Tabiki eskinin sartlariyla simdi bir degil imkan varken kullanmamak olmaz ama abartmayin Allah askina bikac gun 2 ogun yesen hicbiseycik olmaz ... Sanki herkesin anasi gunde 6 ögün yiyor yemeyenin ki geri oluyor ..
Tanidigim var cocuklar suya katilmis sekerli ekmekle buyumuş hepsi zehir gibi hepside universite okumuş ..
Bu kadar görmemiş olmayin kimse size yemeyin demiyor ama suyunuda cikartmayin kendi evinde kocana yap nazini elaleme degil
Siz de bu örnekleri sağlıklı beslen diye sizi uyaracak olan doktorunuza söylersiniz.
Nazsa eğer haklısınız ben de öyle yaptım, çektim geldim evime, kocam pisirdi ,getirdi yemekleri aynen dediğiniz gibi oldu. O da orda kaldı işte
Sen 12 saat ya da istersen 24 saat ikramda bulunma misafirlerine. Nasıl olsa acıkınca söylerler. Dilleri var nasıl olsaBen sana sagliksiz beslen mi dedim ? ..Doktoru mu yalanladim? Ama bikaçgun 2 oğün yedin diye abartmak ne ? Biraz az yedin diye cocugun sagligi bozulmaz,gelişim geriligi yaşamaz .. eger oyle olsa 6 öğün yiyemeyenlerin hepsinin cocugu sorunlu demekki ? Kimbilir yasli basli kadindir senin simarikliginla mi ugrascak sanki kadin bilmiyor hamileligi ,hiç yasamadi ..
Aynen oyle kocana yaptir elaleme degil..
Valla arkadaşım kusura bakma yazmim dedim ama tutamıyorum kendimi sen evli falan değilsin galiba kv demeden o sofraya oturmanın ne kadar zor olduğunu resmen dışlanmanın nasıl bişey olduğunu bilmediğin belli arkadaş 2 aylık bebeği var diye elini ayağını çekiyomu oldu eminim çekmiyodur da nasıl yapsın benim de bebeğim çok zor bi bebekti wc ye gşdemediğimi bilirim akşama kadar saçımı taramadığım oldu çocuğu kimse almıyosa ben bakayım sen doyur karnını diye ne yapsın kv dese ben alayım az sen yemeğini ye diye arkadaş bulaşıklarıda halleder demekki yapamıyo kimse başına gelmeden anlayamaz
2 aylık bebek günün 15 16 saatinde uyur ki, hiç mi zaman yoktu mutfağa gidip yapılacak birsey var mı demeye, kadın çocuğu bahane ettiğini düşünmüş olay bu, oğlunu çağırıp seni çağırmaması ayıp
Ozman sizi istemiyor demektir bu. Torunu nu da tabi. Aranızda başka bir sorun mu var. Yani zaten aranız kötü de öyle mi gittiniz. Bidesiz oraya tatile gitmişsiniz eşiniz akşama kadar Nerede. Merakımdan soruyorum. Yani gün içinde yemek yiyip yemediğinizi görmesi gerek çünkü.
Gerçekten çok iyi anlatmissin . Kayinvalideyle arada ister istemez mesafe var ama anne öyle miBana biraz lohusa kaprisleri gibi geliyor bunlar. bebek olunca kendimizi hiçbir şey yapamaz gibi hissediyoruz. Bütün günü bebeğimle yapışık geçirdiğim, tuvalete zor gittiğim günler oldu.. Sanıyoruz ki bebek ağlayınca dünya durmalı. Şimdi hemen her bebekli evde anakucağı ya da oto koltuğu var. anakucağına koyar, emniyet kemerini bağlar,onu yine gözümün önünde tutar; iki yumurta kırar, peynir ekmek de olsa bir şey yerim. Eğer kayınvalidemde rahat edemiyor çekiniyorsam, bunu 1 gün yaşarım 2. gün eşime izah ederim. alış veriş yapalım, ben rahat yiyip içemiyorum derim. tırnağın varsa başını kaşıyacaksın!
"Oğlunu çağırdı, beni çağırmadı, oğluna bunu ye dedi" mevzuları da hemen her ailede yaşanıyor bence. Eşime ısrar ederler, ye oğlum, annen senin için yaptı, aman ye oğlum aman iç oğlum :) Ben bozuluyordum önceleri şimdi hiç umursamıyorum valla, biricik hayırlı oğulları :) yakın arkadaşlarıma anlatıp güldüğümüz çok olmuştur.
"sen rahat et kızım, geç otur ben yemek yaptım ettim." kayınvalide bal kaymak olur tabi, ama olmadı diye de vicdansız diye düşünmek haksızlık olur gibi geliyor bana.
Ben annem geleceği zaman ev pismiş, tozluymuş hiç önemsemiyorum mesela, 3 çeşit yemek yapayım derdine düşmüyorum. annemle bişiler yapar yeriz diyorum. ama kayınvalidemler geleceği zaman evi bal dök yala yapıyorum. mezesiyle salatasıyla pilavı ayranıyla yemek hazırlıyorum. ki ilk zamanlar biricik oğulları anasının yemeklerine hasret kalmıştır diye (evlendikten 15 gün sonra!) kayınvalidem mutfağa geçip kendi yöresel yemeklerinden yapardı. şimdi o yemekleri onun kadar iddialı olmasam da ben de yapabiliyorum. Ne bileyim işte.. nihayetinde kayınvalide.. en güzeli, annemiz gibi olmadığını hiçbir zaman unutmamak, çok fazla bir beklenti içinde olmamak, ve eşimizi mahcup etmeden belli bir mesafede durmak.
Ben de yaparım kv evinde hatta misafir olduğum hemen her yerde, ama zevkle değil. Kim iş yaparken zevkle yapar ki. Yapmamın sebebi ise, benden büyük bir insanın bana hizmet etmesinden, ayağıma kadar çay getirmesinden utanırım.Anladigim tatil icin gitmissiniz herzaman gittiginiz biyer değil bi zahmet kv de siz gelmeden once yapsaymis yemeklerini benimki valla bayramda gittik cayima kadar getirdi allah razi olsun ..buzluguna mucveri sigara böreği aklına ne gelirse atmis sonuçta misafir gidiyoruz bende cagrilmadan gidemem kimsenim evinde ...bakma sen kalkip kendin yap diyenelere cogu gider kv evini temizler sorsan zevkle yaoiyorum der