kayınvalidem ne kadar vicdan yoksunu ya

Bir gün olduğunu nerden çıkardınız? ?? Misafir dediği kişi gelini,karnındaki de öz torunu. Diyorum ya bana göre öz / üvey fark etmez ama diyelim ki elalemden bana ne diyor o halde öz torununun sağlığını düşünecek. Dusunmezse de böyle evinde tutamaz işte. Siz de belli ki çocuk sahibi değilsiniz ve gebelikte beslenme ile ilgili en ufak bir fikriniz bile yok. Olayla ilginiz olmadığı için rastgele konusuyorsunuz
Siz dediniz birkac gun diye. Birkac guncukten kimse ölmez. Bu kadar çıtkırıldım,nazli niyazli olmayalim. Bunu gectim acip dolabi yiyebilirdiniz ya da marketten alabilirdiniz.

Çok güzel söylemişsiniz, bizim kültürümüzde misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Fakat sorun zaten tam da burada.
Misafir sofraya davet edilmemiş ki...
Konu sahibi için bir şey yapılmamış.
Var mı bizim kültürümüzde böyle bir şey?
Bir evde masa kuruluyorsa, evde çalışan usta olsa dahi herkes davet edilir.
'Tanrı misafiri' sözü de buradan gelir zaten, kapınıza geleni sofraya buyur edersiniz.
Kendiniz hariç evde biri olduğunda bile sürekli önüne börekti, kekti vs şeyler koyan bir milletiz biz.
Ama oğlum yesin, öbüründen 'gelin'den bana ne zihniyetiyle bir yere varılmaz, varılamaz.
Her şeyi geçtim ayıptır, günahtır ya.
Kimsenin bir tabağa yemek koymakla eli kopmaz.
ben konu sahibine demedim. Bir kullaniciyla mesajlastik. 2 öğün yemek yedikleri halde kvsi ceviz yedirmedi diye sitem etmiş de. Onu haksiz buldum.

Konu sahibi ve siz bu yazinizda haklisiniz. Evde kim olursa olsun sofra kurulur davet edilir. :))

kocanızı arayıp x dışarıdan gelirken şunu şunu alır mısın çok acıktım falan deseniz belki hem eşiniz hem de kv anlar bişeyleri

ecrinnur1 ecrinnur1 benim kızım 9 aylık olana kadar inan yarım saatten fazla uyumadı yani her bebek uyur diye bişey yok canım ya.bazı bebekler kolik oluyor bazısı huysuz inan 3 günlükken başladı ağlamaya 9 ay sadece memede sustu.götürmedik doktor bırakmadık.

cikom cikom yukarda da bahsettim kızım çok hırçın bir bebekti benden başkasının kucağında durmaz gitmez ağlamaktan çatlardı bende memeletten uzakta konu sahibi gibi bırak yemek yapmayı duş bile alamazdım yaz günü eşim işten gelirken getirirdi onu bile ağıt eşliğinde yerdik.

yani arkadaşlar huysuz bebeğe bakmak zor aklıma geldi de yine canları sağolsun.
konu sahibi arkadaşı da anlıyorum durmadan kucakta ağlayana emen bir bebekse yorgunluk uykusuzluk bir de o çaresizliğin üzerine kendi normal hayatını yaşayan insaların sende nde onu beklemesi o ruh haliyle zor oluyor.

Siz dediniz birkac gun diye. Birkac guncukten kimse ölmez. Bu kadar çıtkırıldım,nazli niyazli olmayalim. Bunu gectim acip dolabi yiyebilirdiniz ya da marketten alabilirdiniz.
Açtım dolabı yedim zaten baktım hala utanmıyor, kalktım gittim evime. Madem rezil edecekmiş beni o halimle,hiç cagirmasaymis ya da açıkça kızım elimden bu kadar geliyor,hhataliyim ama kusura bakma deseymis. Birkaç guncukten bir şey olmazsa siz de cocugunuzu aç birakin birkaç günlük, bir şey olmaz.Cocugunuz olmadığı için çok rahat konusuyorsunuz ya da amacınız öylesine konuşmak iste

Açtım dolabı yedim zaten baktım hala utanmıyor, kalktım gittim evime. Birkaç guncukten bir şey olmazsa siz de cocugunuzu aç birakin birkaç günlük, bir şey olmaz.Cocugunuz olmadığı için çok rahat konusuyorsunuz ya da amacınız öylesine konuşmak iste
Bence siz biraz pimpiriklisiniz. Az rahat olun. Hayatin tadini cikarin. Bir öğün ceviz yemedin diye kimseye bir seycik olmaz.:KK66:

Ne yazar o elleriniz..

Tabiki isteyen kalkar ekmek yer ac kalmaz ama konu aslinda bu degil ki.
oglunu cagirip gelinini cagirmamak ne. onu cagiracak dili varsa digerini neden cagirmiyor. Ha kimseyi cagirmayip aptala yatsin daha iyi.
Ne bu be. Biktim vicdansiz insanlardan.
Ben de hamileligimde cok cektim hastanede yattim. Evde su bile icemiyordum e gelsin bizde kalsin dediler esim bana bakarken cok zorlaniyordu hem is hem ben. Misafir olarak gittim evine bakima muhtac halimle bunu bilerek aldilar. Bana buz dolabinda hersey var sabah acar yersin dedi öglene kadar uyudu. Ki ben en gec yedide baslardim ögürmeye. Ayakta en fazla iki dakika durabiliyordum. Zaten oradan alacak halim olsa evimden buraya neden geleyim. Ama kayinpeder esinin türlü türlü gaddarligini görmey, ama bu gaddarlik yüzünden onlardan sogudugum icin kötü ben olurum.
bunun adi gaddarlik.
Esim hep sunu der. Hicbirsey yapmamak da kötülüktür. Kötü olmak icin illa kötü birsey yapmak gerekmez. Kayitsiz olmak bence seytanligin ta kendisidir.

Bence siz biraz pimpiriklisiniz. Az rahat olun. Hayatin tadini cikarin. Bir öğün ceviz yemedin diye kimseye bir seycik olmaz.:KK66:
Ne cevizi arkadaşım, cevizi hamilelikte beslenmenin önemini vurgulamak için yazdim . 12 saatte bir yemek çıkarıyordu önümüze. Başkaları da vardı evde.Utaniyordum artık eşime dolap actirmaya. Herkes otururken yemek yemek tuhaf geliyordu. Hamileler acıkır sık sık. Siz bilmeyebilirsiniz ama o bildiği halde yapıyor bunu. Siz evinize misafir çağırıp aman bana ne bulduğunu yesin , nasılsa ölmez mi diyorsunuz? Ben tok olduğunu bilsem de sorarım. Bakın şöyle örnek vereyim: evime gelen yardımcı ablaya 'ben bebekle ilgilendiğim için her zaman müsait olamıyorum, lütfen sen dolabı aç ve istediğin zaman istediğin şeyi al' diyorum. Bu hanım vermediği gibi bunu da söylemiyor yani 12 saatte bir beslenmek normal düşüncesini kabul ettirmeye calsiyor veya dolabı açıp bir şey yediğimde ay kızım sen hamilesin tabii, kusura bakma ben çıkaramadım ama sen çıkar da demiyor öyle bakıyor dolayısı ile ben utanıp gittim artık. Bu tavırda insanlık yok, kimse kusura bakmasın.

İki aylık bebeğim var,benim birşeyler yemem lazım değil mi süt için! Bu saat oldu sadece kahvaltı yaptık. Yemek yaptı KV ,ki ben bebeğim durmadigi için yardım edemiyorum. Eşim geldi dışardan sofra hazırladı onu çağırıyor gel yemek ye diye. Eşim beni çağırdi yemek yemedigimizi öğrenince benim çok zorumaa gittiği için işim var diye gitmedim,yanımda getirdigim abur cuburdan yedim artik. Siz olsanız ne yapardınız? Hiç bir husumetimiz de olmadı beni çok kızdıran davranışları olsa da. Diyeniniz olur gider pişirir birşeyler yerim diye o sıcaklık yok ki nasıl yapayim
ben olsam buzdolabından alırım
çocğumdan önemli değil hiçbi şey
sütten mi kesilceksiniz
sıkıntı stres de yapar bunu
amaan değil gidin yiyin valla

Bana biraz lohusa kaprisleri gibi geliyor bunlar. bebek olunca kendimizi hiçbir şey yapamaz gibi hissediyoruz. Bütün günü bebeğimle yapışık geçirdiğim, tuvalete zor gittiğim günler oldu.. Sanıyoruz ki bebek ağlayınca dünya durmalı. Şimdi hemen her bebekli evde anakucağı ya da oto koltuğu var. anakucağına koyar, emniyet kemerini bağlar,onu yine gözümün önünde tutar; iki yumurta kırar, peynir ekmek de olsa bir şey yerim. Eğer kayınvalidemde rahat edemiyor çekiniyorsam, bunu 1 gün yaşarım 2. gün eşime izah ederim. alış veriş yapalım, ben rahat yiyip içemiyorum derim. tırnağın varsa başını kaşıyacaksın!
"Oğlunu çağırdı, beni çağırmadı, oğluna bunu ye dedi" mevzuları da hemen her ailede yaşanıyor bence. Eşime ısrar ederler, ye oğlum, annen senin için yaptı, aman ye oğlum aman iç oğlum :) Ben bozuluyordum önceleri şimdi hiç umursamıyorum valla, biricik hayırlı oğulları :) yakın arkadaşlarıma anlatıp güldüğümüz çok olmuştur.
"sen rahat et kızım, geç otur ben yemek yaptım ettim." kayınvalide bal kaymak olur tabi, ama olmadı diye de vicdansız diye düşünmek haksızlık olur gibi geliyor bana.
Ben annem geleceği zaman ev pismiş, tozluymuş hiç önemsemiyorum mesela, 3 çeşit yemek yapayım derdine düşmüyorum. annemle bişiler yapar yeriz diyorum. ama kayınvalidemler geleceği zaman evi bal dök yala yapıyorum. mezesiyle salatasıyla pilavı ayranıyla yemek hazırlıyorum. ki ilk zamanlar biricik oğulları anasının yemeklerine hasret kalmıştır diye (evlendikten 15 gün sonra!) kayınvalidem mutfağa geçip kendi yöresel yemeklerinden yapardı. şimdi o yemekleri onun kadar iddialı olmasam da ben de yapabiliyorum. Ne bileyim işte.. nihayetinde kayınvalide.. en güzeli, annemiz gibi olmadığını hiçbir zaman unutmamak, çok fazla bir beklenti içinde olmamak, ve eşimizi mahcup etmeden belli bir mesafede durmak.

Kendisi sürekli benden iş bekleyen biri zaten. Dün akşam 12 saat araba yolculigindan sonra yorgunluktan ölüyorum daha sofra toplanacak dedi. Hamileligimde bel ağrısı çektiğim için yatarken kolum agriyor diye süpürgeyi yattigim odaya bırakıp gitmiş biri
Dert etme canim nasil olsa beraber yasamiyorsunuz sadece tatil icin bir aradaymissiniz
Bu arada ac kalma direkt olarak soyle aciktim ben de tut bebegi sen ben birseyler hazirlarim de kvye
Kir iki yumurta yanina bir domates kes biraz yesil biber ve dereotu tamamdir en guzel yemek sicak gunde hem sut de yapar bol bol dereotu ye canim bebisini de Allah bagislasin

Hamilelik sonrasi o kadar kötü mü ya ? :KK57:
doğum sonrası alışma dönemi zor. ben çok tezcanlı biri olmama rağmen, bir ağırlık gelmişti bana. Bir beceriksizlik hali sanki. Bence "kırkı çıkmak" deyimi boşa değil. Gerçekten kırkınız çıkınca bir rahatlama oluyor, bebeğinize ve yeni düzene alışmaya başlıyorsunuz. emzirdiğim için çok uykusuz kaldım, gece uykusu başka. gündüz ne kadar uyursanız uyuyun, gece uyuyacağınız kesintisiz bir uykunun yerini tutmaz. Ama uykusuzluk benim için çok önemli olmadı mesela, sanırım o yüzden çok zorlanmadım sonrasında. Yalnızdım, çocuğuma yalnız baktım, Temizlik için de yardımcım yoktu o dönem düzenli gelen. Lohusa hüznü, depresyonu yaşayıp yaşamadığınızla bağlantılı olarak daha kolay veya zor geçebilir bu dönem.

Bana biraz lohusa kaprisleri gibi geliyor bunlar. bebek olunca kendimizi hiçbir şey yapamaz gibi hissediyoruz. Bütün günü bebeğimle yapışık geçirdiğim, tuvalete zor gittiğim günler oldu.. Sanıyoruz ki bebek ağlayınca dünya durmalı. Şimdi hemen her bebekli evde anakucağı ya da oto koltuğu var. anakucağına koyar, emniyet kemerini bağlar,onu yine gözümün önünde tutar; iki yumurta kırar, peynir ekmek de olsa bir şey yerim. Eğer kayınvalidemde rahat edemiyor çekiniyorsam, bunu 1 gün yaşarım 2. gün eşime izah ederim. alış veriş yapalım, ben rahat yiyip içemiyorum derim. tırnağın varsa başını kaşıyacaksın!
"Oğlunu çağırdı, beni çağırmadı, oğluna bunu ye dedi" mevzuları da hemen her ailede yaşanıyor bence. Eşime ısrar ederler, ye oğlum, annen senin için yaptı, aman ye oğlum aman iç oğlum :) Ben bozuluyordum önceleri şimdi hiç umursamıyorum valla, biricik hayırlı oğulları :) yakın arkadaşlarıma anlatıp güldüğümüz çok olmuştur.
"sen rahat et kızım, geç otur ben yemek yaptım ettim." kayınvalide bal kaymak olur tabi, ama olmadı diye de vicdansız diye düşünmek haksızlık olur gibi geliyor bana.
Ben annem geleceği zaman ev pismiş, tozluymuş hiç önemsemiyorum mesela, 3 çeşit yemek yapayım derdine düşmüyorum. annemle bişiler yapar yeriz diyorum. ama kayınvalidemler geleceği zaman evi bal dök yala yapıyorum. mezesiyle salatasıyla pilavı ayranıyla yemek hazırlıyorum. ki ilk zamanlar biricik oğulları anasının yemeklerine hasret kalmıştır diye (evlendikten 15 gün sonra!) kayınvalidem mutfağa geçip kendi yöresel yemeklerinden yapardı. şimdi o yemekleri onun kadar iddialı olmasam da ben de yapabiliyorum. Ne bileyim işte.. nihayetinde kayınvalide.. en güzeli, annemiz gibi olmadığını hiçbir zaman unutmamak, çok fazla bir beklenti içinde olmamak, ve eşimizi mahcup etmeden belli bir mesafede durmak.
Aynen lohusa kaprisi. Hamileler de yapiyor bunu. Yahu biyolojik bir olayi dramatize etmenin anlami yok. Uzmanlar bile diyor. Normal hayatiniza devam edin diye. Hastalik degil ki bu. (Istisnai durumlari tenzih ederim. ) Bogazina duskunsen alirsin cantana cevizini , yogurdunu.

Simdi cekinmeye basladim. Evime gebe ya da lohusa birini almaya. Ki ikramlarimi guzel yaparim. Ama yine de arkamdan konuşacaklar demek ki ceviz koymadım diye.:KK45:

kayınvalidenin yanına tatile geldik demişsiniz ama , kayınvalidenin yanına tatile gidilmez gelincilik oynamaya gidilir. Siz tatile geldim sansanız da o sizden hizmet bekler yemek bekler beklerde bekler. Bebek iki aylıkmış akşama kadar aç aç bekleyeceğinize bebeği verseydiniz kayınvalideye kendiniz birşeyler hazırlasaydınız.

doğum sonrası alışma dönemi zor. ben çok tezcanlı biri olmama rağmen, bir ağırlık gelmişti bana. Bir beceriksizlik hali sanki. Bence "kırkı çıkmak" deyimi boşa değil. Gerçekten kırkınız çıkınca bir rahatlama oluyor, bebeğinize ve yeni düzene alışmaya başlıyorsunuz. emzirdiğim için çok uykusuz kaldım, gece uykusu başka. gündüz ne kadar uyursanız uyuyun, gece uyuyacağınız kesintisiz bir uykunun yerini tutmaz. Ama uykusuzluk benim için çok önemli olmadı mesela, sanırım o yüzden çok zorlanmadım sonrasında. Yalnızdım, çocuğuma yalnız baktım, Temizlik için de yardımcım yoktu o dönem düzenli gelen. Lohusa hüznü, depresyonu yaşayıp yaşamadığınızla bağlantılı olarak daha kolay veya zor geçebilir bu dönem.

soklardayim suan okuduklarima...
Kv yemek yapmadi diye sinrli bir gelin :)))) Kv yaninda olmayanlar ne yapiyor?
Allah sabir versin... zor oldugunu biliyordum duymustum benim ablamda iki kiz arka arkaya dogurdu amabu kadarini hic görmedim ondan.

Korktum suan resmen ya hic yerinizden kalkamiyormusunuz? bari buzdolabina kadar yürüseniz? veya evinize gidin esiniz birisini tutsun'da yemek ev isi falan yapsin ...

Bebeğiniz iki aylıkmış emzirme dışında kayınvalidenizde ilgilenebilir bebeğinizle. Bebeğinizi kayınvalidenize verip yemek yiyebilirdiniz. Ayrıca kayınvalidenizde olmasaydınızda kendi evinizde olsaydınız sabah kalktığınızda eşiniz gelene kadar aç mı duracaktınız. Sonuçta o zaman evde yalnız olduğunuzdan bebek uyuduğunda bile olsa bir şeyler yiyecektiniz öyle değil mi?

Bi kere ben gorumcemi evime cagirdim caya. O gun de evde hic bisey yok. Gelmis gormeden gitmesin dedim, iki cift laf ederiz dedim.. Acikacak kadar da oturmadi zaten. Arkamdan beni ac birakti diye dedikodumu yapmis. O lafi duyduktan sonra buz gibi sogudum ondan. Kendisi de disardan yemegi falan bilir, bana gelince kotuleyecek ya bahane iste amann. Ne bileyim kadinin belki biseyi yoktu o gun. Aciktiysan gidip soyleseydin anne ben aciktim hazirda biseyin var mi, yoksa gidip alalim falan deseydin. Boyle arkasindan konusmak falan bana hos gelmedi acikcasi.

sizin durum farklı ama beni biri çaya çağırsa yanında birşeylerde ikram edeceğini düşünür aç giderim, yani bizim çevremizde bu şekildedir hep davet eden bir zahmet yapar birşeyler.. belki baktı kuru çay çıkardınız o yüzden kalktı gitti.Sizde acıkacak kadar oturmadı sandınız.

X