- 12 Temmuz 2020
- 269
- 570
- 33
- Konu Sahibi Zahmet olmazsa
-
Kesinlikle katılıyorum. bir kaç kere yaptım daha da o tarz davranış görmedim. Espri adı altında gereken cevap verilir üzerine bir kahkaha patlatılırSizi gıcık etmek için yapıyorlar işte. Ne kafanıza takıyorsunuz. Sizde onlara aynısını yapın.Gülerek lafları sokuşturun gitsin.
Eşiniz size araç sürmeyi öğretirken kuzeni niye o esnada arabanın içinde ve siz kızıp tamam öğretme deyince sana öğretmez bana öğretir gibi hicbir mantığı olmayan o cümleyi kuruyor ?
Kayınvalideniz oğluna keşke sen de öğretmen olsaydın çalışmadan para kazanırdın derken eşiniz orada mıydı?
Bence kimse kırılmasın derken fazla sessiz kalmışsınız herkes söz sahibi olmuş sizin üzerinizde hocam izin vermeyin buna
Bence alttan almayın .Sizde şak şak cevap verin.Süreklı alttan aldım cevap vermedim sustum diosunuz?Hiç kımse senın ekmegını vermıo.Selamlar. Bir buçuk yıllık evliyim kafamı karıştıran ve içime sinmeyen bazı konular var. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
+Pikniğe gitmiştik eşim beni salıncakta sallıyordu. Kayınvalidem uzaktan koşa koşa geldi. Düşürürsün dedi ve beni indirdi. Halbuki hızlı değildi. Koşa koşa gelmesi ve o anki yüz ifadesini unutamıyorum.
+Atanmış bir öğretmenim. Kayınvalidem atanmadığım dönemleri kastederek 'şu zamanlar yusuf yusuftun' dedi. Gülerek geçiştirdim. Biliyorsunuz virüs yüzünden okullar kapalı kaldı. Bana sürekli okul olmayınca maaş alıyor musun ne kadar alıyorsun tarzında sorular sordu. Eşime de keşke sen de öğretmen olsaydın bak çalışmadan para alıyorlar gibisine konuştu karşımda. Oysa ki ben atanmak için canımı dişime taktım. Çok zor şartlarda çalıştım kazandım atandım. Kimsenin hakkına girmedim.
+Eşim yemeklerimi çok beğenir. Genelde güzel yemek yaptığımı da herkes söyler. Evlendikten sonra eşim kilo almıştı. Halası kilo almışsın belli ki eşin sana iyi bakıyor, dedi. Kayınvalidemin suratı birdenbire düştü. Kız kuzeni var kardeş gibi büyüdük derler hep. O da 'aman ne büyük başarı' dedi. Duymamazlıktan geldim.
+Eşim anlattı. Aynı kuzeni ile telefonda konuşurlarken kız demiş ki sen değiştin aile babası gibi oldun demiş. O da eşim sayesinde demiş. Hani dalgaya alma gülüşü vardır ya öyle gülmüş. Eşim de gülme sen de evlen sen de düzel demiş. Aynı kız kına gecemde yanı başıma geçip aynı iğrenç gülüşü yapmıştı bana.
+Araba sürmeyi öğretiyordu eşim. Neyse öyle böyle derken tartıştık bana gösterme bir daha dedim eşime. Eşim de zaten göstermem artık dedi. Kuzeni atladı sana göstermez ama bana gösterir dedi. O tartışma esnasında araya kaynadı gitti bu lafı. Özellikle belirtmek istiyorum bu kuzenin yaşı küçük değil çocuk değil yani.
+Yine ehliyet alayım mı almayayım mı araba süreyim mi sürmeyeyim mi bu konuları konuşuyorduk. Kayınvalidem ben ehliyet alacağım dedi. Bana da alaycı bir gülüş attı. Böyle ezikleyen tarzda.
Bunun gibi birçok olay yaşadım yaşamaya devam ediyorum. Genellikle cevap vermeyen biriyim. Alttan alırım ya da görmezden gelirim. Kimsenin morali bozulmasın istiyorum. Peki kırmadan dökmeden nasıl başa çıkabilirim bu gibi durumlarla. Eşim annesine bağlıdır. Beni sever ama onu üzmeden annesinin bu yaptıklarını farkettirmek istiyorum. Kuzeninin ne halt olduğunu biliyor onu anlatmama gerek yok. Herkese sevgiler
Bunların hepsini bir kenara atıp sürekli eşimle mutlu anlar yasacaksin özellikle göz önünde yapacaksın ki iyice kudursunlar siz mutlu olduktan sonra bunlar sinek viziltisi boşa huzurunu kaçırma ama alttanda alma artık üzüldüğünü kırıldığını belli et direk yüzlerine soyleki far görmüş tavşan gibi kalsınlar özellikle eşinin yanında anne böyle böyle dedin niye ben calismadimmi gibi felan esi ne sürekli şikayet edersen esin iyice annesi ne yapışırSelamlar. Bir buçuk yıllık evliyim kafamı karıştıran ve içime sinmeyen bazı konular var. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
+Pikniğe gitmiştik eşim beni salıncakta sallıyordu. Kayınvalidem uzaktan koşa koşa geldi. Düşürürsün dedi ve beni indirdi. Halbuki hızlı değildi. Koşa koşa gelmesi ve o anki yüz ifadesini unutamıyorum.
+Atanmış bir öğretmenim. Kayınvalidem atanmadığım dönemleri kastederek 'şu zamanlar yusuf yusuftun' dedi. Gülerek geçiştirdim. Biliyorsunuz virüs yüzünden okullar kapalı kaldı. Bana sürekli okul olmayınca maaş alıyor musun ne kadar alıyorsun tarzında sorular sordu. Eşime de keşke sen de öğretmen olsaydın bak çalışmadan para alıyorlar gibisine konuştu karşımda. Oysa ki ben atanmak için canımı dişime taktım. Çok zor şartlarda çalıştım kazandım atandım. Kimsenin hakkına girmedim.
+Eşim yemeklerimi çok beğenir. Genelde güzel yemek yaptığımı da herkes söyler. Evlendikten sonra eşim kilo almıştı. Halası kilo almışsın belli ki eşin sana iyi bakıyor, dedi. Kayınvalidemin suratı birdenbire düştü. Kız kuzeni var kardeş gibi büyüdük derler hep. O da 'aman ne büyük başarı' dedi. Duymamazlıktan geldim.
+Eşim anlattı. Aynı kuzeni ile telefonda konuşurlarken kız demiş ki sen değiştin aile babası gibi oldun demiş. O da eşim sayesinde demiş. Hani dalgaya alma gülüşü vardır ya öyle gülmüş. Eşim de gülme sen de evlen sen de düzel demiş. Aynı kız kına gecemde yanı başıma geçip aynı iğrenç gülüşü yapmıştı bana.
+Araba sürmeyi öğretiyordu eşim. Neyse öyle böyle derken tartıştık bana gösterme bir daha dedim eşime. Eşim de zaten göstermem artık dedi. Kuzeni atladı sana göstermez ama bana gösterir dedi. O tartışma esnasında araya kaynadı gitti bu lafı. Özellikle belirtmek istiyorum bu kuzenin yaşı küçük değil çocuk değil yani.
+Yine ehliyet alayım mı almayayım mı araba süreyim mi sürmeyeyim mi bu konuları konuşuyorduk. Kayınvalidem ben ehliyet alacağım dedi. Bana da alaycı bir gülüş attı. Böyle ezikleyen tarzda.
Bunun gibi birçok olay yaşadım yaşamaya devam ediyorum. Genellikle cevap vermeyen biriyim. Alttan alırım ya da görmezden gelirim. Kimsenin morali bozulmasın istiyorum. Peki kırmadan dökmeden nasıl başa çıkabilirim bu gibi durumlarla. Eşim annesine bağlıdır. Beni sever ama onu üzmeden annesinin bu yaptıklarını farkettirmek istiyorum. Kuzeninin ne halt olduğunu biliyor onu anlatmama gerek yok. Herkese sevgiler
Yani kayinvalideyi anlarım hani oğluyla evlisin kendinde hak bulup karışıyor olabilir bir şeylere ama kuzen çok gereksiz geldi bana sen değiştin aile babası oldun falan amaç nedir yani. Kuzeniyle mesafe koymalısınız devamlı onun imalarıyla ne demek istedi diye düşünüp sinir olacağınıza görüşmeyi azaltın benceKuzeni arabada değildi. Köylerine gitmiştik. Evde devam etti tartışmamız. O da oradaydı. Orada tartışmak hata idi bunu ikimiz de sonradan farkettik.
eşim oradaydı tabi. O da ezildi büzüldü o kadar üzüldüm ki. Annesi çok baskın biridir
Sessiz kalmaya devam ederseniz tepenize çıkarlar hocam aynı şekilde sizde cevap verin valla size şu aklı verirken ben utandım şahsen öğretmensiniz ya mesleğe saygıdanKuzeni arabada değildi. Köylerine gitmiştik. Evde devam etti tartışmamız. O da oradaydı. Orada tartışmak hata idi bunu ikimiz de sonradan farkettik.
eşim oradaydı tabi. O da ezildi büzüldü o kadar üzüldüm ki. Annesi çok baskın biridir
Aslında cevap vermek benim için bir şey değil veririm cevaplarını ama eşimin annesidir saygıdır şöyledir böyledir diye diye böyle oldu.Sessiz kalmaya devam ederseniz tepenize çıkarlar hocam aynı şekilde sizde cevap verin valla size şu aklı verirken ben utandım şahsen öğretmensiniz ya mesleğe saygıdan
Kuzeninin hayatinizin içine bu kadar girmesine müsade etmeyin. Ve gerekli yerlerde konuşun ki susani genelde enayi, ezik olarak görürler sanki dilleri yokmuş gibi. Kuzenine karsi susmaniza gerek yok. Kötülük mü çıkacak onlar konustugunda kötülük çıkmıyor siz alttan aliyorsunuz da siz konusunca mi kötülük çıkacak. Lütfen sizin olan haklariniza dokundurtmayin. Ogretmensiniz saygim sonsuz nesiller yetistireceksiniz siz sessiz kalirsaniz sizinle dalga gecmelerine izin verirseniz kendinizin uygulayamadigi seyi ogrencilerinize de veremezsiniz. Akademisyenlik yaptigim donemlerde bircok psikoloji ogrencisinin haklarini savunmaktan aciz olduguna sahit oldum. Halbuki yetiskinlerdi. Ama susturulmayi bastirilmayi öğrenmişlerdi. Bu yüzden canınızı baskalari icin üzmeyin. Annesine gelince de karsiniza alin ciddi bir sekilde ben bu hareketlerinizden hoslanmiyorum eger hala yapmaya devam ederseniz sessizligimi koruyamayabilirim diyin. Sizin maas kartinizla ilgilenmesi de ayrica gereksiz. Insanlara hayatinizin bu kadar icine girmelerine izin vermezseniz bence hersey sizin icin daha güzel mutlu sonuçlanacaktır.Selamlar. Bir buçuk yıllık evliyim kafamı karıştıran ve içime sinmeyen bazı konular var. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?