• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem kocam ve kuzeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar. Bir buçuk yıllık evliyim kafamı karıştıran ve içime sinmeyen bazı konular var. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

+Pikniğe gitmiştik eşim beni salıncakta sallıyordu. Kayınvalidem uzaktan koşa koşa geldi. Düşürürsün dedi ve beni indirdi. Halbuki hızlı değildi. Koşa koşa gelmesi ve o anki yüz ifadesini unutamıyorum.

+Atanmış bir öğretmenim. Kayınvalidem atanmadığım dönemleri kastederek 'şu zamanlar yusuf yusuftun' dedi. Gülerek geçiştirdim. Biliyorsunuz virüs yüzünden okullar kapalı kaldı. Bana sürekli okul olmayınca maaş alıyor musun ne kadar alıyorsun tarzında sorular sordu. Eşime de keşke sen de öğretmen olsaydın bak çalışmadan para alıyorlar gibisine konuştu karşımda. Oysa ki ben atanmak için canımı dişime taktım. Çok zor şartlarda çalıştım kazandım atandım. Kimsenin hakkına girmedim.

+Eşim yemeklerimi çok beğenir. Genelde güzel yemek yaptığımı da herkes söyler. Evlendikten sonra eşim kilo almıştı. Halası kilo almışsın belli ki eşin sana iyi bakıyor, dedi. Kayınvalidemin suratı birdenbire düştü. Kız kuzeni var kardeş gibi büyüdük derler hep. O da 'aman ne büyük başarı' dedi. Duymamazlıktan geldim.

+Eşim anlattı. Aynı kuzeni ile telefonda konuşurlarken kız demiş ki sen değiştin aile babası gibi oldun demiş. O da eşim sayesinde demiş. Hani dalgaya alma gülüşü vardır ya öyle gülmüş. Eşim de gülme sen de evlen sen de düzel demiş. Aynı kız kına gecemde yanı başıma geçip aynı iğrenç gülüşü yapmıştı bana.

+Araba sürmeyi öğretiyordu eşim. Neyse öyle böyle derken tartıştık bana gösterme bir daha dedim eşime. Eşim de zaten göstermem artık dedi. Kuzeni atladı sana göstermez ama bana gösterir dedi. O tartışma esnasında araya kaynadı gitti bu lafı. Özellikle belirtmek istiyorum bu kuzenin yaşı küçük değil çocuk değil yani.

+Yine ehliyet alayım mı almayayım mı araba süreyim mi sürmeyeyim mi bu konuları konuşuyorduk. Kayınvalidem ben ehliyet alacağım dedi. Bana da alaycı bir gülüş attı. Böyle ezikleyen tarzda.

Bunun gibi birçok olay yaşadım yaşamaya devam ediyorum. Genellikle cevap vermeyen biriyim. Alttan alırım ya da görmezden gelirim. Kimsenin morali bozulmasın istiyorum. Peki kırmadan dökmeden nasıl başa çıkabilirim bu gibi durumlarla. Eşim annesine bağlıdır. Beni sever ama onu üzmeden annesinin bu yaptıklarını farkettirmek istiyorum. Kuzeninin ne halt olduğunu biliyor onu anlatmama gerek yok. Herkese sevgiler
Merhabalar
Bende geç atanmış bir öğretmenim o süreçte çekilen zorlıkları bilirim. Sürekli alttan almak görmezden gelmek çözüm değil çünkü karşınızdakiler çocuk değil ki davranışlarını şekillendirebilesiniz. Siz hadlerini bildirmedikçe görmezden geldikçe olay daha vahim bir hal alacaktır. Sonra hadlerini bikdirmesipiniz için pişman olursunuz nasıl başlarsanız öyle gideer.Net bir şekilde tavrınızı belli edin eğer şimdi onları yada eşinizi kırmazsanız kırılan üzülen ve belki de yuvası dağılan siz olursunuz. Sen böyle mi yaptın diyebilirsin evet böyle yaptım. İzin versem kıyafetime kadar karışacak göeümcelerim eltilerim var.Kolaylıklar dilerim.

Bu okulların kapalı olması ve bizim maaş almamız olayı birinci dereceden akrabalarim arasında bile laf oluyor
Çok sınır oluyorum bu mevzuya.kardesim siz de öğretmen olun tutan mı var bırakın artik bizi

Ehlıyet ıcın esınızden ders almayın dırek kursta öğrenin gerekırse ek ders alırsınız ücretıyle esden öğrenmek zor sabırsız oluyorlar ben bıle cesaretsız olmama ragmen ek ders almadan hocanın ogrettıgı ıle gectım sınavı sımdı kullanamıyorum korkuyorum o ayrı konu ama tek seferde gectım sınavı .alaycı gulusler ve laf sokmalar ıcın sunu soyleyeyım sende aynılarını yap laf sokuyolarsa cevapını ver konu tartısmaya gıderse gıtsın bosvwr esınde gorsun bu durumu eger annem boyle soyle yapıyor dersen anlamaz benım esımde annesıne cok duskun annen boyle dedı laf soktu dıyınce saka yaptı o annem kotu nıyetlı degıl falan dıyor anlatamıyorum yanı ama cevabını verırsem konu tartısmaya gıderse haklı oldugum ıcın bısey demez sende bırde boyle dene bence
Selamlar. Bir buçuk yıllık evliyim kafamı karıştıran ve içime sinmeyen bazı konular var. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

+Pikniğe gitmiştik eşim beni salıncakta sallıyordu. Kayınvalidem uzaktan koşa koşa geldi. Düşürürsün dedi ve beni indirdi. Halbuki hızlı değildi. Koşa koşa gelmesi ve o anki yüz ifadesini unutamıyorum.

+Atanmış bir öğretmenim. Kayınvalidem atanmadığım dönemleri kastederek 'şu zamanlar yusuf yusuftun' dedi. Gülerek geçiştirdim. Biliyorsunuz virüs yüzünden okullar kapalı kaldı. Bana sürekli okul olmayınca maaş alıyor musun ne kadar alıyorsun tarzında sorular sordu. Eşime de keşke sen de öğretmen olsaydın bak çalışmadan para alıyorlar gibisine konuştu karşımda. Oysa ki ben atanmak için canımı dişime taktım. Çok zor şartlarda çalıştım kazandım atandım. Kimsenin hakkına girmedim.

+Eşim yemeklerimi çok beğenir. Genelde güzel yemek yaptığımı da herkes söyler. Evlendikten sonra eşim kilo almıştı. Halası kilo almışsın belli ki eşin sana iyi bakıyor, dedi. Kayınvalidemin suratı birdenbire düştü. Kız kuzeni var kardeş gibi büyüdük derler hep. O da 'aman ne büyük başarı' dedi. Duymamazlıktan geldim.

+Eşim anlattı. Aynı kuzeni ile telefonda konuşurlarken kız demiş ki sen değiştin aile babası gibi oldun demiş. O da eşim sayesinde demiş. Hani dalgaya alma gülüşü vardır ya öyle gülmüş. Eşim de gülme sen de evlen sen de düzel demiş. Aynı kız kına gecemde yanı başıma geçip aynı iğrenç gülüşü yapmıştı bana.

+Araba sürmeyi öğretiyordu eşim. Neyse öyle böyle derken tartıştık bana gösterme bir daha dedim eşime. Eşim de zaten göstermem artık dedi. Kuzeni atladı sana göstermez ama bana gösterir dedi. O tartışma esnasında araya kaynadı gitti bu lafı. Özellikle belirtmek istiyorum bu kuzenin yaşı küçük değil çocuk değil yani.

+Yine ehliyet alayım mı almayayım mı araba süreyim mi sürmeyeyim mi bu konuları konuşuyorduk. Kayınvalidem ben ehliyet alacağım dedi. Bana da alaycı bir gülüş attı. Böyle ezikleyen tarzda.

Bunun gibi birçok olay yaşadım yaşamaya devam ediyorum. Genellikle cevap vermeyen biriyim. Alttan alırım ya da görmezden gelirim. Kimsenin morali bozulmasın istiyorum. Peki kırmadan dökmeden nasıl başa çıkabilirim bu gibi durumlarla. Eşim annesine bağlıdır. Beni sever ama onu üzmeden annesinin bu yaptıklarını farkettirmek istiyorum. Kuzeninin ne halt olduğunu biliyor onu anlatmama gerek yok. Herkese sevgiler

Ortada net bir şey yok ki. Benim takıldığım bir diğer nokta niye eşiniz kuzeniyle olan konuşmasını noktası virgülüne dalgaya alma gülüşüne varana kadar anlattı?

Çünkü ben kuzeninden hoşlanmadığımı bana yaptıklarını ona anlattım. O da onu bana anlatma ben onun ne mal olduğunu biliyorum bak geçende de böyle bir şey yaptı diyerek anlatmaya başladı

Bir de kayınvalidenizin “ben de ehliyet alacağım ehi ehi” demesine kadar niye takılıp ezikleniyorsunuz Allah aşkına kayınvalide tanrı falan mı çok mu önemli onun ne dediği?
Kurduğu cümlede ne var, koca kadın size ehliyet konusunda nispet mi yapıyor bu cümle ile, hadi yapıyor diyelim, koca kadının ettiği bu lafı ciddiye alıp neden buraya konu açıyorsunuz?
Şöyle konularda kafam duruyor benim anlamıyorum valla.

Konu sahibi siz şunu nasıl farketmediniz?

Bahsettiğiniz kisiler asiri kompleksli insanlar.

Senin yaninda kendilerini ezik gördükleri icin seni ezmeye çalışır bu tipler.

Çünkü asıl olgun insan mutevaziligi bilen insandır. Kıskançlık olmaz. Ben daha iyiyim kafasi olmaz. Olgunluktan bihaberler.

Ama anladığım kadarıyla bunlar durduk yere seninle çiş yarışına girmişler. Boşverin gitsin 🤑

Çünkü ben kuzeninden hoşlanmadığımı bana yaptıklarını ona anlattım. O da onu bana anlatma ben onun ne mal olduğunu biliyorum bak geçende de böyle bir şey yaptı diyerek anlatmaya başladı
Ne ıyı bir koca.

Arkadaşlar bazılarınız bana kızıyor olabilir şimdiye kadar benim düşüncem iyiliğe iyilik değil kötülüğe de iyilik idi. Ancak görüyorum ki bu bahsettiğim kişiler de işe yaramıyor. Bu dil benim alışık olduğum bir şey değil. Şimdi kendimi ve eşimi üzmeden birbirimizi yıpratmadan bu sorunları çözmek istiyorum. Burada yıllarını deviren evliler vardır aramızda. Amacım biraz fikir edinmek bu gibi durumlarda neler yapıyor insanlar bunu öğrenmek istiyorum. Sizlerden senin suçun ezilmeyi saygı zannediyorsun tarzda suçlayıcı şeyler değil de daha yapıcı daha kırmadan dökmeden ne bileyim böylelikle çözülmez mi? Belki de haklısınız kendim fırsat veriyorumdur onlara ama çok yabancı olduğum konular

İyilik tabii ki bir erdemdir. 🙂🙂

Ancak siz bu konuyu dert olduğu için açtınız ve herkes size nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini söyledi yani “dost acı söyler” niteliğindeki tavsiyeleri suçlayıcı olarak görüyorsunuz. 🤔🤔

Yapıcı nasıl pasif olunur bunu mu öğrenmek istiyorsunuz?

Eğer suskunluğun iyilik olduğuna hala inanıyorsanız tek bir çözüm var: Sağ yanağınıza vurana öbür yanağınızı da uzatın.

Belliki seni sinir etmek icin yapiyorlar. Ben böyle seyleri eşime hic yansıtmam kendim hallederim. Inadina bende kahkaha atarim

Bu okulların kapalı olması ve bizim maaş almamız olayı birinci dereceden akrabalarim arasında bile laf oluyor
Çok sınır oluyorum bu mevzuya.kardesim siz de öğretmen olun tutan mı var bırakın artik bizi
Madem öğretmenlere düşmansınız o Zaman Çocuklarınızı okula göndermeyeceksiniz evde kendiniz eğiteceksiniz tabi becerebilirseniz diyeceksin bak bir daha laf atabiliyorlar mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back