Kayınvalidem kocam ve kuzeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet aralarında akraba evliliği var genelde eşimin ailesinde
Dediğim gibi kuzeni ekarte et pasif durma,eşinin yanında iyi davran o gittiğinde ağzına geleni söyle şikayet etmeye kalkarsa da yalan söylüyor ben onu seviyorum falan dersin.Canından bezdir onu ki sizi gördüğünde yaka silkip yanınıza bile yaklaşmak istemesin.Bu arada sen nerelisin

Ben Sivaslıyım

Umursamayarak en güzel cevap verilir.
Bazı insanlar kıskançlıklarını böyle yansıtıyorlar. Takmayın hiç.
Ne atanmak kolay ne öğretmenlik yapmak kolay. Sanki pandemi olmasaydı çalışmayacak mıydınız?

Ben böyle insanlara nasıl davranırım biliyormusunuz?
Onların yanında eşimle tartışmam ve malzeme vermem. Benim işime gelmicek şeyler söylediklerinde oyalanacak mutlaka bişey bulurum. Denendi onayladı nort oluyorlar kalakaliyorlar birşeyde diyemiyorlar çünkü o an ya bı çocuk vardır yada bişey olmuştur sevecen tavırlarla oraya veya kişiye yönelirim. Sonrada gayet guleeyuzle tekrar onlara dönerim ama asla o lafları tekrar etmezler catladiklari için.

Yapmak istediklerimi, hedeflerimi vs onların yanında konuşmam çünkü insanlıktan anlamayıp beni ezeceklerse fikirlerinede ihtiyacım yoktur, bunlari sohbet konusu etmem. Kafama koydugumu uygularken laf arasında haber ederim.
Bana direk birşey sormadiktan sonra veya fikrimi öğrenmek istemedikleri zaman evap vermiyorum, kendimi ağırdan alıyorum.
Eskiden yapmazdım bunu tabii, ama akillandim. Onların boş konuştugu zaman laf sokmaya çalıştıklarında eşimle konuşacak bı laf sıkıştırılm gülümseriz.

Sizin hoşunuza gitmedikleri bir davranistada herkesin duyacağı ama sakın bı şekilde mesela" anne neden beni indirdin noldu????"

Yada kuzenine "benim eşim ancak benimle ilgilebilir canım sen kendine başka ogretecek birini bul" diyerek şakayla karışık laf sokabilirsiniz. Evet bu durumda laf sokabilirsiniz çünkü o kuzeni kaşınıyor hatta bence eşinizi beğeniyor gibime geldi.

Haddini hududunu bilmeli bununda siz bildirirsiniz. Lütfen lütfen kimsenin yanında özellikle böylelerine yanında tartışmayı bırakın yüz bile asmayin esinizle! Ortam müsaitse eşinizin elini tuttun elinizi omuzuna atın. Ben büyüklerimin yanında pek yapmam ama yasitlarimin yanında yaparim.

Arkadaşlarım kayınvalidenin yaptıklarında bir şey görmüyorum diyorsunuz ama benim şartlarım çok farklı. Benim atandığım yer eşimin çalıştığı yerle farklı. O işini bırakıp gelemiyor ben belli bir süre sonra tayin isteyebiliyorum. Eşimle aramızda 800 km var. Ben haftasonları çalıştığım yerden eşimin yanına geliyordum. Yolculuk 10-11 saat sürüyor ama zor gelmiyor bunlar. Okullar kapandığı için tamamen evime geldim. Pandemi döneminde zaman zaman okulların açılması gündeme geldi. Ne zaman okullar açılacak diye haberler çıksa kayınvalidem beni arayıp neşeli neşeli konuşuyor bak okullar da açılacak diyor. Neyse bir süre sonra okulların açılmayacağı belli oldu. Kayınvalidemin moralleri çöktü. Bayramda da sokağa çıkma yasağı geldi hatırlarsınız. İlk gün arayıp bayramlaştık. Bayramın ikinci günü eşimi aradı çenem kaşınıyor seninle kavga edicem demiş. İşte gelemediniz orda kaldınız memnun musun şimdi demiş. O da eşim yanımda niye memnun olmayayım dedi peki o memnun mu dedi o da memnun neden olmasın vs dedi. Bütün bunlar olmasa bile beni kabul edemediğini istemediğini hissediyorum. Halbuki annesi tanıştırdı bizi ama nişanlanınca ve evlendikten sonra çok itici davranıyor. Eşim de hala ilk zamanlarda davrandığı gibi biliyor annesini

Hep üç maymunu oynamışsınız.
Allah ağzımızı konuşmak için vermiş, susup susup bilenmek için değil. O zaman Devam edin. Böyle şikayet edip bilenip bilenip konu sonunda da ama ben sessiz insanım ya da konu içinde sustum, yuttum diyenlere verecek tavsiye olmuyor pek. O laflardan bazıları arada falan kaynamamış. Cevap vermek isteyen illa verirdi. Araya da kaynatmazdı

Dikkat ederseniz ortalık gerilmesin diye sustum diyorum. Sabahtan akşama kadar ders anlatıyorum sessiz bir insanım demem çok saçma olmaz mı? Sadece bu tür insanlarla pek karşılaşmadım. Beni yanlış anlayan kişilerle oturup konuşunca gerçek niyetimin ne olduğunu nasıl biri olduğumu anlayıp sorunları çözüyorduk. Bahsettiğim kişilerle konuşmaya çalışsam da çözüm alamadım. Olayın yaşandığı an cevap vermesem de sonradan konuşmaya çalıştım.Aynı davranışları göstermeye devam ediyorlar. Bir de şu sorun var ben de bu suçumu kabul ediyorum. Birisi bana laf soktuğunda başta anlamıyorum. Sonradan hee bu bunu demek istedi diyorum. Bu yüzden biriktiriyorum her şeyi. Hataysa budur yani kusurum

Düşünce yapın yanlış hocam esimin annesidir saygı gostereyim diyorsun ama onlar oğlumuzun eşidir saygı duyalım demiyorlar sizinle bildiğin s.dik yetiştiriyorlar.Cevaplarini vermezseniz daha çok ezmeye kalkarlar üzülen siz olursunuz.Biraz kendini beğenmiş çekinilen bir insan olun

Umursamaz kibirli bır tavır alın onların yanında kendınıze sıze bısey soylerlerse boyle gıcık hıc cevp vermeyın havalı bır bakıs atınn cevap vermek ıstemıyorsanız kı bence bunlara cevap verılmeden durulmaz hadı annesı neysede o kıza haddını bıldırırım ben olsam kırılacaksa kırılsın sızın kırılmanızdan daha onemlı degıl.
Annesınede gayet kırmadan cevap verebılırsınız bence sonucta yaptıgı yoruma cevap verınce kırılacaksa konusmasın bı zahmet. Esınız annesıne baglı olsun ama cevap verdınız dıye sıze kozacak bı ınsansa onuda gozden gecırin

Kaç yaşında insanlar hala kuzenle sık sık görüşüyorlar falan bana saçma geliyor.Kuzenlerimle en son lisede kafeye gitmiştim şimdi herkesin kendi hayatı var.
Aynen birde karşı cins ne alaka ilerde yanlış anlaşılmalara sebep olmak falan lafının geçmesi bile hoş değil.

Ya kv ile ilgili kısımlar neyse de kuzen çok simarmis. Eşimin kuzeni bana araba öğretecek sana öğretmen dese çok pis pişman ederdim. Kuzen kibarliktan anlamıyor. Dikkat edin o kiza.

Böyle durumlarda üst perdeden konuşmanızı tavsiye ederim. Laf sokma, laf çarpma gibi değil. Kibar, hanimefendilikten ödün vermeden, gülerek ama ezerek. Laf dalaşına girerseniz seviyesiz insanlara karşı kaybedersiniz. Çünkü aynı üslubu kullanamazsınız. Ama seviyeyi kendinize çekerseniz karşıdaki kişi afallar.

''İnsanların çoğu çekingenliği korkaklık, kibarlığı da aptallık sanırlar.'' Fi - Can Manay

Popüler ve boş bir diziye göre oldukça doğru bir söz ve sanırım sizin durumu da özetliyor.Böyle insanlar iyi niyetten anlamazlar, onlara onlar gibi davranmak lazım.

Neden herşeyi alttan alıyorsunuz.Çok fazla alttan alan altta kalıp ezilir bir süre sonra.Çalışmadan para alıyolar vs dediğinde işte toplumumuzun genel sorunu bu öğretmene saygı yok deseydiniz ya.O kız kuzen güldüğünde hayırdır neye gülüyorsun böyle sürekli deseydiniz ne biliyim susup kalmayın ben sinirlendim sizin yerinize

Kötü niyetli olduğunu düşündüğünüz insanlar hayatınızdan epey haberdarlar bana da bu kısım enteresan geldi. Mesela ehliyet konusunu neden onların yanında konuşuyorsunuz, onların yanında tartışıyorsunuz bunların hepsi çookkk yanlış. Aranızda mesafe olmalı biraz içiçe geldiniz bana

Evet aralarında akraba evliliği var genelde eşimin ailesinde
memleketten bağımsız ailede akraba evliliği varsa çocuklar kuzenler büyürken illa akıllarından geçirir, o gözle bakar birbirlerine ha ailede yoksa kardeş bilirler birbirlerini, asla o gözle bakamazlar...size bir şey soylıyım komik ama bizde mesela bırak kuzeni akrabayı komşu çocuğu bile nikah düşmez, kardeş sayılır, kanbagı filan yok halbuki ama öyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…