- 25 Nisan 2018
- 3.907
- 7.775
-
- Konu Sahibi aquariuswoman
alınganlık etmeyinHayatım alır gider o tek torun, pek de sever bebekleri, güzel de bakar eminim fakat böyle şaka mı olur? Aynen hamilesin ama sütünü de ver sonra alıp gidicem ben.
Seni çocuğunu yanıma alcam femek cahillik ne alakaa gitsin anasının koynunda yatıyor yatsın size dokunmasinlar hiç birşey yapamaz canım bazen böyle boş gereksiz konuşanlar var takma benim görümcem kayinbabam diyorlarsa bana benzicek bize benzicek ki daha hamilelik yok bile bende düşün dedim hayırdır anası varken size i benzicek bı durun orda dedim bir kerede kayinbabam çocuğu Alaçam ben buyutcem yemek alışkanlığını ben egitcem dedim yok artık ben doğurup size vermek için mi çok birinin çocuğunu alıp büyütmek istiyorsan kizzini evlendir onun çocuğunu al kimse dokunamaz herkes bı dursun drdim dahada ağızlarını acmadilar saygı çerçevesinde agizlarin cevabını ver bir kerede net bisekilde sinirlenmeye haklısın bende daha hamilelik yokken ben sinirlenmistim ama takma bebisini düşün stres yapma onisler öyle kolay değil afedersin yiyorsa yapsınÜç kez tüp bebek denemesi yaptık. Şu an hamileyim ve çok mutlu bir evliliğimiz var eşimle. Annesini aradı konuştuk güzeldi her şey, görüntülü de konuşmak istedi, aradık konuşuyoruz, birden bebek sütten kesilir kesilmez yanıma alıp gelcem ben dedi. İstanbulda büyümesini istemiyormuş, köyde (900 km uzakta) büyütecekmiş. Ben de yavrumu kimse benden alamaz anne dedim şakayla karışık ama içim kalbim kor ateş gibi oldu. E sen de gel o zaman dedi. (Ay sağol) Ben de devlet memuruyum, gelemem işi mi bırakayım yani dedim. Çok iyi bir maaşım var, eşimin kazancı net değil, bazı aylar sıfır lira kazanıyor, evi ben geçindiriyorum yani. E özelde çalışırsın diyor. O kadar boş konuşuyor ki yani... Bu saat oldu sinirden uyumadım. Sabah 7 de kalkıp işe gitcem. Kalbim deli gibi atıyor, ağlamak da istemiyorum. Nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Görümcemle yaşıyor zaten. O da sürekli bana or..pu şeklinde şakalar yapıyor. Ağzı bozuk. Kafayı yedirtecekler bana. Çocuğuma diyecekmiş ki görümcem, evi yak bana gel diyecekmiş. Böyle garip garip şeyler söylüyorlar. Eşim de bu muhabbetin üstüne anasına diyor ki ben koynunda uyurdum, bebek de senin kokunla uyur anam filan. Ben de telefonu kapatınca dedim niye öyle söyledi annen sütten kesilince alcam filan diye dedim, diyor ki e dağlı o cahil kadın... Ne alaka ya, ne cahili gayet kültürlü kadın dedim. Köyülüğünden yapıyor bence. Ne yapıcam ya ben? Tavrım ne olmalı?
Neye karisicaz baska hamile kadını sinir stres içinde bırakmışlar. Bunu birakip siyaset mi konuşalım. Mantıklı olan böyle bir aileye cocuk yapmamak. Olmuyorsa kaderin bi bildiği vardir deyip tüp bebegi zorlamamak.Çok acımasızsınız. Konu sahibi mutluyum diyor. Anadolu’da özellikle cahil kalmış kesimlerde böyle kötü kelimeler kullanırlar ve normal görürler. Tamamen yetişme tarzıyla alakalı. E doğal olarak adam da duya duya bunun ‘şaka’ olduğunu sanıyor. Yorumlar çok serf ufff cidden bazen yorucu oluyorsunuz. Kimin kimden çocuk yaptığına da karışılıyor artık pes..
Kadın cinayeti: BEN NE ALAKAMotivasyonum evlenmezsem dövüyorlardı kanka. Yani herkes muhteşem erkeklerle evli zaten, hiç kayınvalide görümce lafı yemediler, bi ben yaşıyorum bu durumu. Öldürülen kadınlara da aynı soruyu soruyorlar. Böyle erkeklerde ne buluyorsunuz diye ya hani. Aynı kafanın ürünü bu sorunuz. İnsanı delirtmeye birebir valla. Her erkek baştan belli ediyor aslında dimi? Ölen, dayak yiyen kadınlar bile bile evlenşyor dimi?
İşte diyeceksiniz kiİnanmak değil işte. Ne hakla böyle bir saçmalığı bana söyleyebilir. Bunu söyleyen birisi bana başka ne tür sıkıntılar yaşatacak gibi şeyler düşünüp öfkelendim.
Kirmadan üzmeden had bildirme diye bisey yok. Mecburen saçmalama, dogru konus, ben sizinle düzgün konuşuyorum falan diyeceksin. Sakin kalabilirsen daha guzel lafini yerine oturtursun ama insani delirtmede üstüne yok gibi duruo senin eş ailesinin.Öğrenmek istediğim şey kv niz böyle sınırını bilmeyen biri olsa nasıl haddini bildirirdiniz?
Kafan zehir gibi. Gayet de doğru bir düşünce. Kendini kırsalda zorla evlendirilen baska seçeneği olmayan kadinlarla nasil bir tutuyorsun. Bile isteye hepsi senin secimlerin hayatindaki dönüm noktalari. Merak ettim ben annen baban hic mi demedi kızım bu cahilllerle ne yapacaksin sen diye?İnanmak değil işte. Ne hakla böyle bir saçmalığı bana söyleyebilir. Bunu söyleyen birisi bana başka ne tür sıkıntılar yaşatacak gibi şeyler düşünüp öfkelendim.
Siz de aynı şekilde karşılık verin, bak oğlunu nasıl koynundan aldım da , evlendim. Onun imkanını mı alacaksın diye konuşun. Aman ben çocuğumun öyle köyde cahiller arasından yetişmesini istemiyorum , köydeki herkes kör cahil. Tezek kokusu içinde çocuk büyütemem. İşi birak diyorsun anne ama senin oğlun çalışıp bize bakacak para kazanamıyor, ben kazanmak zorunda kalıyorum, hem anne olacağım hem de evin erkeği diye kahkahalar atarak cevap verin. O şaka yapıyorsa siz de yapın, daha hamileliğin başında dişleriniz gösterin ki , lohusalık daha zor geçecek.Kim kimin çocuğunu alabilir hayatım diyor bana eşim. Biliyoruz herhalde alamayacağını. Fakat ne hakla bana böyle emir vererek konuşur veya benim moralimi bozar. Zaten bir kez düşük yaptım. Bebeğimden ayrılma düşüncesiyle mi yaşayayım gebeliği?
sizin hormonlar horon tepmeye başlamışİki tane çocuğu var, büyütmüş, yetmemiş benimkine göz dikiyor. Zaten zar zor hamile kaldım. Bi çocuğum olcak ona da mutluluğu çok gördü.