Kayınvalidem çocuğuma el koyacakmış

Görümcem kalitesiz bir kadın. Şeytanın yeryüzündeki gölgesidir. Annesi de çok ergen bir karakter, henüz olgunlaşamamış. Tüm köy küfür ediyor, dondurmam gaymak filmini izleyin bölgeyi anlarsınız.
Aydınlı mı bunlar 🤣 annem aydında büyümüş, gelin görümce kardeş sağ olsunlar hepsi günde en az bir defa ananın .... deme alışkanlığına sahip 🤣 ben ailenin edepsizliği sanıyordum, oranın normali mi acaba 🙄

Ben bu yazdıklarınızın gerçek olmamasını temenni ederim. Ne hakla bebeğini anneden ayıracakmış? Valla yaşına başına bakmam karakollarda mahkeme salonlarında süründürürüm onu

Ben iç anadolu bölgesindeyim, bizde de yok. Bunlar daha kara cahillerin olduğu bir bölge, ege. Ağızlarından cinsel organı düşürmüyorlar. İşin garip kısmı evlenmeden önce gayet kibardılar, istanbulda yaşıyorlardı. Köylerine dönünce kanları kaynadı sanırım.

Motivasyonum evlenmezsem dövüyorlardı kanka. Yani herkes muhteşem erkeklerle evli zaten, hiç kayınvalide görümce lafı yemediler, bi ben yaşıyorum bu durumu. Öldürülen kadınlara da aynı soruyu soruyorlar. Böyle erkeklerde ne buluyorsunuz diye ya hani. Aynı kafanın ürünü bu sorunuz. İnsanı delirtmeye birebir valla. Her erkek baştan belli ediyor aslında dimi? Ölen, dayak yiyen kadınlar bile bile evlenşyor dimi?
Ege ye evlıyım koyun en koyu olan yere. Agzı bozukta var bozuk olmayanda karakterle alakalı. Burda kimsenin kocası tabıkı 4,4 luk degıl ama karısınıa o.. Pu dıyen ablayı da savunmuyordur cogu. Esım 4,4 luk degıl ama anasına dahı 1 gun ezdırmedı. Ablası bana o. Pu dese elınden alamazlardı ne bn onlara kufur ettım kı etmemde nede onlar bana dıyemz. Bnı onlardn hep ustun tuttu. Cunku esıyım anne, abla, kardes aıledır candır ama esten once gelemez

Bebeği alma konusunu es geçiyorum, kimse öyle bir şey yapamaz ama boş boş konuşurlar laf olsun diye.

Ama bu küfür olayı aşırı saçma. Eşinizin yanında size o... karısı diyecek ve eşiniz sen ne diyorsun diyemeyecek... Kendi aile içlerinde istedikleri kadar küfürlü konuşsunlar, bu size karşı da konusabilecekleri anlamına gelmiyor.

Benim teyzelerim, kuzenlerim de çok küfürlü konuşurlar ama daha bir kere bile hiçbir geline damada karşı küfürlü konuştuklarını duymadım. Teyzem bana veya kendi kızına veya diğer yegenlerine gülerek o...luk yapma der, sen de az o... değilsin der ama bir kez olsun eşimin yanında bu şekilde konuştuğunu duymadım.
Eşimin ailesinde kimse salak bile demez, eşim küfürlü ortamlardan hoşlanmaz. Ben de bunu bildiğim için mümkün olduğunca aynı ortamda bulundurmam kuzenlerimle.

Bence bunun bölgeyle köyle vs ilgisi yok, saygı güzel şeydir. Eşim iç Anadoluda köyden hallice bir ortamda büyümüş, biz Akdenizliyiz. Teyzelerim gelişine serbest şekilde küfürlü konuşurken annemin ağzından bir kere bile duymadım mesela.
Konu ve amaç ne kadar masum olursa olsun eş hakkında o... denilen yerde sessiz kalınmasını anlayamam da kabul de edemem.

Bebeği alma konusunu es geçiyorum, kimse öyle bir şey yapamaz ama boş boş konuşurlar laf olsun diye.

Ama bu küfür olayı aşırı saçma. Eşinizin yanında size o... karısı diyecek ve eşiniz sen ne diyorsun diyemeyecek... Kendi aile içlerinde istedikleri kadar küfürlü konuşsunlar, bu size karşı da konusabilecekleri anlamına gelmiyor.

Benim teyzelerim, kuzenlerim de çok küfürlü konuşurlar ama daha bir kere bile hiçbir geline damada karşı küfürlü konuştuklarını duymadım. Teyzem bana veya kendi kızına veya diğer yegenlerine gülerek o...luk yapma der, sen de az o... değilsin der ama bir kez olsun eşimin yanında bu şekilde konuştuğunu duymadım.
Eşimin ailesinde kimse salak bile demez, eşim küfürlü ortamlardan hoşlanmaz. Ben de bunu bildiğim için mümkün olduğunca aynı ortamda bulundurmam kuzenlerimle.

Bence bunun bölgeyle köyle vs ilgisi yok, saygı güzel şeydir. Eşim iç Anadoluda köyden hallice bir ortamda büyümüş, biz Akdenizliyiz. Teyzelerim gelişine serbest şekilde küfürlü konuşurken annemin ağzından bir kere bile duymadım mesela.
Konu ve amaç ne kadar masum olursa olsun eş hakkında o... denilen yerde sessiz kalınmasını anlayamam da kabul de edemem.
Bebek konusunda da her ailede vardır böyle boş konuşan birileri.

İkinci bebeğim doğumdan sonra yenidoğan yoğun bakımda kaldı dokuz gün. Pandemi olduğu için de temas yasaktı.
Dokuz günün sonunda bebeğim eve geldiğinde eşim annesiyle görüntülü konuşuyordu, bebek de eşimin kucağında uyuyordu. Kaynanam telefonu açar açmaz kucağınıza alıştırmayın niye kucağına aldın gibi saçma şeyler söyledi. O an o kadar sinirlendim ki. Biz dokuz gün çocuğumuzun kokusuna hasret kalmışız kadın bize kucağa almayın diyor. Tabi eşim gereken cevabı verdi.
Bir de bu tipler kucağa alıştırmayın derler ama bebek görünce de ilk kez bebek görmüş gibi kucaktan indirmezler.

Yani boş konuşan çok var takmayın, alıp gidecek değil ama görümcenin evi yak gel dicem demesine eşinizin usulünce karşılık vermesi gerekiyordu.

Abimin eşi hamileyken karnını sevdim, böyle b.ktan dünyaya geleceksin yeğenim dedim diye abim beni resmen rezil etmişti. Bir daha çocuğumla böyle konuştuğunu duymayacağım fena yaparım demişti 😅

aquariuswoman aquariuswoman Tecrübeli annelerden fikir istemişsiniz,yazayım.
Yaklaşımınız hiç doğru değil bana kalırsa. Sizi şimdiden böyle söylemlerle bunaltan kadın için özel yatak almışsınız. Bu kadın gelir sizin lohusalığınızın da ( afedersiniz) içine eder. Üstelik o terbiyesiz görümcenizi de getirerek. Zaten 2 ay bebeğinizle kalabileceksiniz, o günleriniz de mahvolacak.

Bazı arkadaşlar inanma götürüp bakmaz demiş. Ben inanıyorum. Siz yeteri kadar yüz verirseniz alıp götürebilir.

Eşinizle konuşun ve hem o hem de siz ağırlığınızı koyun artık. Çünkü şimdi yapmazsanız bebek doğduktan sonra tepenize çıkar bunlar.

Üç kez tüp bebek denemesi yaptık. Şu an hamileyim ve çok mutlu bir evliliğimiz var eşimle. Annesini aradı konuştuk güzeldi her şey, görüntülü de konuşmak istedi, aradık konuşuyoruz, birden bebek sütten kesilir kesilmez yanıma alıp gelcem ben dedi. İstanbulda büyümesini istemiyormuş, köyde (900 km uzakta) büyütecekmiş. Ben de yavrumu kimse benden alamaz anne dedim şakayla karışık ama içim kalbim kor ateş gibi oldu. E sen de gel o zaman dedi. (Ay sağol) Ben de devlet memuruyum, gelemem işi mi bırakayım yani dedim. Çok iyi bir maaşım var, eşimin kazancı net değil, bazı aylar sıfır lira kazanıyor, evi ben geçindiriyorum yani. E özelde çalışırsın diyor. O kadar boş konuşuyor ki yani... Bu saat oldu sinirden uyumadım. Sabah 7 de kalkıp işe gitcem. Kalbim deli gibi atıyor, ağlamak da istemiyorum. Nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Görümcemle yaşıyor zaten. O da sürekli bana or..pu şeklinde şakalar yapıyor. Ağzı bozuk. Kafayı yedirtecekler bana. Çocuğuma diyecekmiş ki görümcem, evi yak bana gel diyecekmiş. Böyle garip garip şeyler söylüyorlar. Eşim de bu muhabbetin üstüne anasına diyor ki ben koynunda uyurdum, bebek de senin kokunla uyur anam filan. Ben de telefonu kapatınca dedim niye öyle söyledi annen sütten kesilince alcam filan diye dedim, diyor ki e dağlı o cahil kadın... Ne alaka ya, ne cahili gayet kültürlü kadın dedim. Köyülüğünden yapıyor bence. Ne yapıcam ya ben? Tavrım ne olmalı?
Cok ciddiye almayin derim. Gercekten almaya kalkarsa valla ben olsam kadini paramparca ederdim heralde. Hersey yolunda giderse 2 yil emzirirsiniz zaten. İki yasinda cocuk da oyle kolay anadan babadn ayrilmaz zaten biraz zor alir :) 2 yasinda cocugun hareketliligini basina gelicekleri gorunce zaten kendi almak istemez :) hamilesiniz zaten buna caninizi sikmayin ya bi cacik olmaz.. esiniz de gonlu olsun diye he diyip geciyor anladigim kadariyla..

Karısına o..pu denirken ağzını ayırıp izleyen adam için bile duyar kasanlar var ya 🙄
Adamlar biliyor herhalde manyak ailelerine rağmen bunlarla kim evlenir, kim evli kalır, kim yüzüne tükürsen yarabbi şükür der. Ona göre seçiyorlar demek ki.

Adam size hakaret edilirken bile oturup izlemiş. Şimdi çocukla ilgili konularda nasıl bir savunma beklediniz, neden beklediniz?
Yani bu bir balıktan ağaca tırmanmasını beklemek gibi bir şey. Beklentilerinizin hiçbir mantıklı dayanağı yok.
Eldeki mal bu. Karısına hakaret edilirken ağzını ayırıp izleyen bir adam. Bunu bilerek ayarlayın beklentilerinizi. Böylece uykularınız kaçmaz.

Ben bu kadar planlı gebelikte sadece 2 ay çocuğunuzun yanında durabilecek olmanıza üzüldüm. Eşinizin ve diğerlerinin tavırlarını siz belirlersiniz yoksa. Kavga mı edemiyorsunuz sınır koyarsınız. Bana böyle çirkin davranan insanlar beni de göremez.
Ama 2 aylık bebek annesinden saatlerce ayrı kalmamalı, o anne de daha lohusa, o şekilde işe gidip gelmek, bebeğe yetişmek ayrıca yıpratıcı. Beni en az 1 sene evde oturtamayacak adam işin ben bu kadar zahmete katlanmazdım. Kimse burda bebeği düşünmemiş ona üzüldüm. Böyle düşünmeyen adam bebeği annesine de verir, normal bir davranış.

2. gebeliği öğrenince benim kaynanam da ilkini götüreceğini söylemişti, 1000 km uzağa. Ben de çok sinir olup ağladım sonra 2. bebeğim doğdu kayınvalidem geldi 20 gün boyunca oğlum sürekli git dedi, yüzüne bile bakmadı. 🤣

Böyle bir adamla nasıl çok mutlusun şaşırdım? Hepimiz anne babamızın özetiyiz bence.
Ve evi sen geçindiriyorsun. İlginç!
Neyseki 900 km uzaktalar

Hayatım alır gider o tek torun, pek de sever bebekleri, güzel de bakar eminim fakat böyle şaka mı olur? Aynen hamilesin ama sütünü de ver sonra alıp gidicem ben.
Belli ki hormonlar sizi iyi ele geçirmiş.

Abartarak bir şey yok sakin olun. Bebek sizin bedava verseniz kimse almaz.

Kayınvalide, torun sahibi olacak olmanın heyecanına kapılmış sadece..

Maksat canınızı sıkmakmış ve başarmış..gel al götür deseniz binbir türlü bahane üretip almaz orasi net.esiniz tam bir aptal kusura bakmayın ama size oros..diyen kız kardeşine birşey söylememesi ...
Neresinden tutarsaniz tütün elinizde kalır bir aile...uzaklar Allah'tan
Ben olsam oro..u sensin der bidaha görüşmezdim.K.valideyede sen önce kızını terbiye et sonra benim çocuğumu yetiştirmeye yelten yetistirdigin ortada der kapatirdim yüzüne ...
Senin değil onların canı sıkılsın birazda

Maşallah ne kadar kibar ve naif bir insansınız sizin gibi insanları görünce kendimi deccalin yeryüzünde ki gölgesi gibi hissediyorum.
Neden gereken cevabı vermiyorsunuz da içiniz içinizi yiyor ki verin cevabını heleki görümcenizin dediği laf deliliğe mi vuruyor siz de vurun aşk olsun abla senden iyi o…mu var deseydiniz de kalsaydı bir.

Üç kez tüp bebek denemesi yaptık. Şu an hamileyim ve çok mutlu bir evliliğimiz var eşimle. Annesini aradı konuştuk güzeldi her şey, görüntülü de konuşmak istedi, aradık konuşuyoruz, birden bebek sütten kesilir kesilmez yanıma alıp gelcem ben dedi. İstanbulda büyümesini istemiyormuş, köyde (900 km uzakta) büyütecekmiş. Ben de yavrumu kimse benden alamaz anne dedim şakayla karışık ama içim kalbim kor ateş gibi oldu. E sen de gel o zaman dedi. (Ay sağol) Ben de devlet memuruyum, gelemem işi mi bırakayım yani dedim. Çok iyi bir maaşım var, eşimin kazancı net değil, bazı aylar sıfır lira kazanıyor, evi ben geçindiriyorum yani. E özelde çalışırsın diyor. O kadar boş konuşuyor ki yani... Bu saat oldu sinirden uyumadım. Sabah 7 de kalkıp işe gitcem. Kalbim deli gibi atıyor, ağlamak da istemiyorum. Nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Görümcemle yaşıyor zaten. O da sürekli bana or..pu şeklinde şakalar yapıyor. Ağzı bozuk. Kafayı yedirtecekler bana. Çocuğuma diyecekmiş ki görümcem, evi yak bana gel diyecekmiş. Böyle garip garip şeyler söylüyorlar. Eşim de bu muhabbetin üstüne anasına diyor ki ben koynunda uyurdum, bebek de senin kokunla uyur anam filan. Ben de telefonu kapatınca dedim niye öyle söyledi annen sütten kesilince alcam filan diye dedim, diyor ki e dağlı o cahil kadın... Ne alaka ya, ne cahili gayet kültürlü kadın dedim. Köyülüğünden yapıyor bence. Ne yapıcam ya ben? Tavrım ne olmalı?
Bence tavrınızı önce net bir şekilde eşinize koyun. Şaka yapıyorlar kendilerince ama ben bu tür şakaları açıkçası cahillik olarak görüyorum. Karşı komşum teyze var yazları 2 yaşındaki torununu alıp yanında götürüyor memlekete 4 5 ay annesiz kalıyor . Benimle farklı düşünenler olacaktır elbette ama ya çocuğun annesi varken kendini onun yerine koymak ne denli bir davranış bilmiyorum. Siz tavrınızı koyun.. şaka da olsa ben bu tür şeylerden hoşlanmıyorum bir daha açmayın diyebilirsiniz

Saçmalamış. Eşinizde annesinin koynunu karıştırarak çanak tutmuş. Görümceden hic bahsetmiyorum en büyük fiyasko o zaten.

X