• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideden özür dilemelimiyim?

öylemi dersiniz?? off aklım çok karışık gerçekten. evet belki daha iyi bi şekilde tepkimi koyabilirdim ama bi anda söyleyiverdim.

hem kv hem eşim olsun ikiside tavır aldı bana nasıl davransam ne yapsam bilmiyorum gerçekten

Ben milletin gazina gelmeyin derim.
Ozur dilemeseniz de arayi yumusatin.
Yasli cogu kisinin cenesi biraz dusuk oluyor.
Yasina hurmet edin derim ben.
Anne o gun gergindim kusura bakma demekle kimsenin incileri dokulmez.
Neyi guzel aile ici gerginligin?
Kocanizla bugun bi daha konusun iyice kuplere binecek.

Ailenizi siz daha iyi taniyorsunuz. Kocaniz duzelmeyecekse ozur dilemeye mecbursunuz. Ama hatali olan onlar, ozursuz mumkun degilse ozur dileyin ...

1 saat susup susup üstüne dan diye gider mısınız başımdan lafı :) keşke baştan anne sen benim yemeklerime karışma ben bir yapayım lezzetine bak beğenmezsen tekrar konuşalım gibi hafif tatlılıkla söyleseniz daha iyi olabilirdi :)

Dilemem yerin de olsam, kıymetmi bilecekler ne versen hep daha fazlasını isteyecekler, eşin de dahil olmak üzere hep senden herşeyi bekleyip kendileri hiç birşey yapmayacaklar lanet olsun bu düzeneee :( (Bu günler de kv kp görümce tüm yedi sülale hepsinden nefret ediyorum canları cehenneme )

Benim annem de teyzem de söylenir, ben yemek yaptığımda. Yıllardır yemek yapıyor olmama rağmen herşeye karışır söylenirler. Yani bazı kadınlar böyle. Sabrınızı zorlamış kötü davranmışsınız , özür dilemek içinizden geliyorsa dileyin. O düşmanınız değil, bir anne. Affetmek hafifletir insanı.

Eşinizin konusu, tavırları ayrı ama. Öncelikle saygısız. Konu ne olursa olsun size bu şekilde davranması doğru değil. Yaptığınızın yanlış olduğunu düşünüyorsa bunu konuşmalı. Ve mutlaka çalışın, bu konuda taviz vermeyin.

Siz ne yaptınız ki özür dileyeceksiniz sonra iyice tepenize çıkar ben haklıyım diye. Elinize bişy alıp gidebilirsiniz sonrada çağırırsınız ama özür dilemeyin

Özür değilde bence kv nin evine müsait bir vakitte gidip konuşun kusura bakmayın benimde hatam var ama çok üstüme geldiniz bende istenmeyen bir cümle sarf ettim diyebilirsiniz onun tepkisine göre rotamızı çizersiniz.kesinlikle haklısınız sizi haksız yapan tek konu gidin başımdan demeniz olmuş.biraz daha kibarca gönderebilirsiniz başınızdan.anne böyle yapıyorsun elim ayağım karışıyor sen içerde rahatına bak bende hazirliyim gibi.napcan başka canım evinin huzuru için seni şimdi tüm sulaleye anlatmıştır beni evden kovdu resmen demiştir.Allah im selamete çıkarsın ınş seni.esinlede oturup konuş huzurun için canım.

kızlar geçen açtığım konuda eşimin çalışmama izin vermediğini söylemiştim bir iki haftadır çok soğuk davranıyordu bana. bu olayların öncesinde kv ile tartışmam yüzünden kin tuttuğunu o yüzden öyle davrandığını düşünüyorum...çünkü ne zaman kv ile tartıştım o zaman mesafeli olmaya başladı. eve geliyor suratı düşük benimle konuşmuyor ben konuşmaya çalışıyorum geçiştiriyor anca. bir süredir hep böyle.

((kv ile tartışmamda şöyle oldu kızlar. kayınvalidem bize akşam yemeğine gelicem dedi tamam dedim saat 7de sözleştik ama kayınvalidem yinede saat 5.30da geldi.. ben yemek yaparken hep eleştirip durdu yok tuzu çok koydun yok şunu az koydun öyle yemek mi yapılır benim öyle yemek yaptığımı gördün mü falan filan söyleniyor bu sırada hep tamam haklısın vs vs geçiştiriyorum kızlar ama bi insan 1 saat boyunca söylenir mi? en sonunda bi yemek kitabı açda öğren dedi.sabrım taştı. birde ben yapıyorum diye söylemiyorum ama yaptığım yemekleri beğenen çok.kendiside daha önce beğendiğini falan söylüyordu oda ilginç.neyse en sonunda patladım ve beğenmiyorsanız kendiniz yapın gidermisiniz başımdan dedim.evden çıktı hemen oğlunu aramış arkamdan dedikodumu yapmış))

neyse geçende çalışmak istiyorum artık demiştim eşime ((öncedende çalıştım)) artık çalıştırmam çocuklara kim bakacak(çocuk anaokuluna başladı) falan diye söylendi ve beni ezdi bir nevi. neyse dedim geçiştirdim yine kızlar.neyse alttan aldım olay bi şekilde tatlıya bağlandı falan unutuldu o konu.
ama bu sabahda kahvaltıyı niye geç hazırladım diye yine söylenip durdu ben yine sabrımı korudum.ama kızlar benimde sabrımın bir sınırı var. öğlen işteyken beni aradı telefonun çaldığını duyunca açtım hemen ama açar açmaz niye bu kadar geç açıyorsun işim var gücüm var benim diye resmen beni azarladı yine..sesini yükseltti. Benim sabrım artık tükeniyor kızlar şu bi kaç haftadır. çok konuşmaya çalıştım daha önce nuh diyor peygamber demiyor. daha önce hiç böyle olmadık. telefonda annene öyle davrandım ondanmı böylesin ne bu sinir dedim. sonra konuşuruz dedi suratıma telefonu kapattı. bu kadar soğukluk bu kadar tartışma ondanmış demek. bu akşama kayınvalidemi yemeğe çağırmayı özür dilemeyi düşünüyorum. yoksa bu tavırların düzeleceği yok sanırım... siz ne diyorsunuz kızlar? tavsiyelerinize ihtiyacım var özür dilemelimiyim? ne yapmalıyım ? uzun olduysa kusura bakmayın kızlar yorumlarınıza ihtiyacım var.
Eğer yazdığın gibi ise özür dilencek bir durum asla yok.
Eşinin bu tavrı da çok yanlış o özür dilesin senden.

Özür dilersen bundan sonra en ufak pürüZde aynı şeyleri yaşarsın. Bu arada alttan aldıkça düzelen pek birşey olmuyor
En kısa zamanda oturup eşinizle konuşun

verdiğin cevap dogru olmamış çunku yerde ngöge kadar da haklı olsan kocan senı haklı bulmayacak ,

madem çok şeye karışıyor yardım isteyeceksın ona iş vereceksın akıl soracaksın bak ozaman nasıl susuyor ,

Kesinlikle özür dilemesi gereken kişi siz değilsiniz. İnsanlar sadece yaşları büyük diye ve eşlerin annesi babası diye her durumda haklı olamaz.

kızlar geçen açtığım konuda eşimin çalışmama izin vermediğini söylemiştim bir iki haftadır çok soğuk davranıyordu bana. bu olayların öncesinde kv ile tartışmam yüzünden kin tuttuğunu o yüzden öyle davrandığını düşünüyorum...çünkü ne zaman kv ile tartıştım o zaman mesafeli olmaya başladı. eve geliyor suratı düşük benimle konuşmuyor ben konuşmaya çalışıyorum geçiştiriyor anca. bir süredir hep böyle.

((kv ile tartışmamda şöyle oldu kızlar. kayınvalidem bize akşam yemeğine gelicem dedi tamam dedim saat 7de sözleştik ama kayınvalidem yinede saat 5.30da geldi.. ben yemek yaparken hep eleştirip durdu yok tuzu çok koydun yok şunu az koydun öyle yemek mi yapılır benim öyle yemek yaptığımı gördün mü falan filan söyleniyor bu sırada hep tamam haklısın vs vs geçiştiriyorum kızlar ama bi insan 1 saat boyunca söylenir mi? en sonunda bi yemek kitabı açda öğren dedi.sabrım taştı. birde ben yapıyorum diye söylemiyorum ama yaptığım yemekleri beğenen çok.kendiside daha önce beğendiğini falan söylüyordu oda ilginç.neyse en sonunda patladım ve beğenmiyorsanız kendiniz yapın gidermisiniz başımdan dedim.evden çıktı hemen oğlunu aramış arkamdan dedikodumu yapmış))

neyse geçende çalışmak istiyorum artık demiştim eşime ((öncedende çalıştım)) artık çalıştırmam çocuklara kim bakacak(çocuk anaokuluna başladı) falan diye söylendi ve beni ezdi bir nevi. neyse dedim geçiştirdim yine kızlar.neyse alttan aldım olay bi şekilde tatlıya bağlandı falan unutuldu o konu.
ama bu sabahda kahvaltıyı niye geç hazırladım diye yine söylenip durdu ben yine sabrımı korudum.ama kızlar benimde sabrımın bir sınırı var. öğlen işteyken beni aradı telefonun çaldığını duyunca açtım hemen ama açar açmaz niye bu kadar geç açıyorsun işim var gücüm var benim diye resmen beni azarladı yine..sesini yükseltti. Benim sabrım artık tükeniyor kızlar şu bi kaç haftadır. çok konuşmaya çalıştım daha önce nuh diyor peygamber demiyor. daha önce hiç böyle olmadık. telefonda annene öyle davrandım ondanmı böylesin ne bu sinir dedim. sonra konuşuruz dedi suratıma telefonu kapattı. bu kadar soğukluk bu kadar tartışma ondanmış demek. bu akşama kayınvalidemi yemeğe çağırmayı özür dilemeyi düşünüyorum. yoksa bu tavırların düzeleceği yok sanırım... siz ne diyorsunuz kızlar? tavsiyelerinize ihtiyacım var özür dilemelimiyim? ne yapmalıyım ? uzun olduysa kusura bakmayın kızlar yorumlarınıza ihtiyacım var.
saat yedide gel demişsin beş buçukta gelmiş yani -sana sormayacağım kaçta geleceğimi- demiş resmen
sonra da başının etini yemiş ve sen de haklı bir tepki vermişsin bence özür dileme sana bir daha karışamasın
çalışma konusunda da eğer sen istiyorsan ve işin de hazırsa git çalış zamanla alışır.

Özür değil ama karşılıklı otur konuş..anne sizden beni anlamanızı rica ediyorum çok üzerime geldiniz birden o söz çıktı dilimden ama ben çok kırılıyor um stres oluyorum böyle yapmayın mi desen.yada hicbisey olmamis gibi yapıp sadece çağırıp daha iyi mi davransan bilemedim.daha da büyümesin konu ama esinize kendinizi iyi ifade edin.herekirse o konuşsun annesiyle

Ne olursa olsun evinize gelmiş misafire git başımdan demeniz hoş değil ama kayınvaldenin tavırları da hoş değil ben olsam evimden gidene kadar sessiz kalır tavrımı sonra koyardım fakat olan olmuş bir kez daha çağırıp güzelce güler yüzlü ağırlayan sonrada mesafenizi koruyun

Oturup eşiniz ile konuşun, olayları tek tek anlatın, hata olarak git demem dışın da bir suçunuz olmadığını vurgulayın.
Ve... hemen çalışmaya başlayın. Bu kimseye soracağınız bir durum değil.

Nefret ediyorum bu tip insanlardan insanı canından bezdirirler sonra ezilmiş kırılmış onlar olur keşke biraz daha sabretseydiniz kadının eline koz geçmiş benim basimdada var Allah yardım etsin sizede banada

Back