• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideden özür dilemelimiyim?

Koca için çekilen çileye bak.
Kayınvalidenizden özür dileyecek bir durum göremedim, söylediğiniz bana göre normal.
İnsan işine karışımlı mı emrivaki şekilde yaptığınız yemeği yemesin beğenmediyse
Koca icin degil.. cocuklarinin babasi

Özür dilede kadin kasım kasım kasılsın "oğlum haddini nasil bildirmiş" diye düşünsün. Daha sonra laflarini hiç sakinmaz nede olsa kocişinizin bir surat asmasina bakar özür dilemeniz.

Özür hatalı isen dilenir. Ben böyle biliyorum en azından.

Kv kaşınmış senin de sabrın taşmış. Eşin bence cinnet geçirmeni bekliyor. Bence sakın özür dileme. Yoksa densizliğinin devamı gelir..

Eşin ile aranda konuşarak çöz. Sonra kv ye onun hatalı davrandığı için sinirlendiğini anlat. Özür olmasın.

Yine kv yemeğe mi çağıracaksınız ilahi :işsiz:.Siz gidin kayınvalidenize bir kahve için sohbet edin dönün.ama özür dilenecek bir durum yok. Kocam da bana anneai yüzünden böyle davranıyorsa vallahi haZırlasın çantasını gitsin anasının koynunda uyusun

Kocan bu tavriyla seni ezmeye ve seni suclu cikartmaya calisiyor. Sen de ozur dileyip, kocani hakli cikartmaya mi calisiyorsun?

Simdi hakli oldugun yerde alttan alirsan bu boyle gider. O bir trip yapiyorsa sen üç yap. Bu kadar basit.

Eşimle babam bu tarz bir mesele yaşasa burnundan getirim eşimin. Onu dinleyeceğim aşama, o terbiyesizliği yapana kadardı çünkü. Babam dırdır yapsaydı ve eşim saygılı davransaydı o zaman eşimi savunabilirdim. Ama son durumda babamın yanında olurdum.

Eşinizin tavırlarıda bu sebepten mi bilmiyorum. Ama ana haklarınız var. Çalışma meselesi onun tribiyle karar verilecel bi mesele değil. Bu seni ilgilendirir. Diğer terslemelere gelince, siz kayınvalideyle arayı düzeltin. Eşiniz aynı devam ederse hiiiç üstüne gitmeyin. Aynı tavırla karşılık verin.

Kayınvaideden özür dilemeye gerek yok.
Gerçekten beğenmeyen otursun kendisi yapsın.
Kaç senelik evlisiniz bilmiyorum ama bu kadar taviz vermeyin.
Ben de geçtim o yollardan, yapılan hiç birşeyi beğenmezler etmezler, bi ton laf ederler.
Sen istediğin kadar iyi niyetli ve saygını bozmamaya çalış, daha çok tepene çıkarlar.

Bir diğer konu, neden eşinizin iki dudağının ucunda çalışma meselesi?
Yarın öbürgün Allah korusun eşinize birşey olsa maddi güvenceniz mi var?
Veya o kadar maddi imkanlarınız mı var?
ben olsam kendi maddi özgürlüğümü elimden bırakmazdım.
2 çocuğum var, herşeye yetmekte zorlanıyorum ancak çalışıyorum, çalışmaya mecburum.
Benim tek güvencem kendi maddi imkanlarımdır her zaman.
Ne eşime ne kendi aileme güvenebilirim, dünyanın bin türlü hali var.

Eşiniz de öküzmüş.
Önce kimin haklı-haksız olduğunu tahlil etmeyi öğrenmeli.
Siz eşinizi karşınıza alarak bu konuyu net bir şekilde konuşmadığınız sürece o böyle davranacak.
Ne kahvaltıyı geç hazırlamanıza kızdığı kalır, ne de başka bir mevzuya...
Böyle böyle de huzurunuz kaçar.

Zaten çocuğunuz belli bir yaşta. O yüzden bence tekrar çalışmaya başlayın.
Hem kendi güvenceniz hem de iç huzurunuz için.

kızlar geçen açtığım konuda eşimin çalışmama izin vermediğini söylemiştim bir iki haftadır çok soğuk davranıyordu bana. bu olayların öncesinde kv ile tartışmam yüzünden kin tuttuğunu o yüzden öyle davrandığını düşünüyorum...çünkü ne zaman kv ile tartıştım o zaman mesafeli olmaya başladı. eve geliyor suratı düşük benimle konuşmuyor ben konuşmaya çalışıyorum geçiştiriyor anca. bir süredir hep böyle.

((kv ile tartışmamda şöyle oldu kızlar. kayınvalidem bize akşam yemeğine gelicem dedi tamam dedim saat 7de sözleştik ama kayınvalidem yinede saat 5.30da geldi.. ben yemek yaparken hep eleştirip durdu yok tuzu çok koydun yok şunu az koydun öyle yemek mi yapılır benim öyle yemek yaptığımı gördün mü falan filan söyleniyor bu sırada hep tamam haklısın vs vs geçiştiriyorum kızlar ama bi insan 1 saat boyunca söylenir mi? en sonunda bi yemek kitabı açda öğren dedi.sabrım taştı. birde ben yapıyorum diye söylemiyorum ama yaptığım yemekleri beğenen çok.kendiside daha önce beğendiğini falan söylüyordu oda ilginç.neyse en sonunda patladım ve beğenmiyorsanız kendiniz yapın gidermisiniz başımdan dedim.evden çıktı hemen oğlunu aramış arkamdan dedikodumu yapmış))

neyse geçende çalışmak istiyorum artık demiştim eşime ((öncedende çalıştım)) artık çalıştırmam çocuklara kim bakacak(çocuk anaokuluna başladı) falan diye söylendi ve beni ezdi bir nevi. neyse dedim geçiştirdim yine kızlar.neyse alttan aldım olay bi şekilde tatlıya bağlandı falan unutuldu o konu.
ama bu sabahda kahvaltıyı niye geç hazırladım diye yine söylenip durdu ben yine sabrımı korudum.ama kızlar benimde sabrımın bir sınırı var. öğlen işteyken beni aradı telefonun çaldığını duyunca açtım hemen ama açar açmaz niye bu kadar geç açıyorsun işim var gücüm var benim diye resmen beni azarladı yine..sesini yükseltti. Benim sabrım artık tükeniyor kızlar şu bi kaç haftadır. çok konuşmaya çalıştım daha önce nuh diyor peygamber demiyor. daha önce hiç böyle olmadık. telefonda annene öyle davrandım ondanmı böylesin ne bu sinir dedim. sonra konuşuruz dedi suratıma telefonu kapattı. bu kadar soğukluk bu kadar tartışma ondanmış demek. bu akşama kayınvalidemi yemeğe çağırmayı özür dilemeyi düşünüyorum. yoksa bu tavırların düzeleceği yok sanırım... siz ne diyorsunuz kızlar? tavsiyelerinize ihtiyacım var özür dilemelimiyim? ne yapmalıyım ? uzun olduysa kusura bakmayın kızlar yorumlarınıza ihtiyacım var.
Ses kaydı yap at eşine bence

kızlar geçen açtığım konuda eşimin çalışmama izin vermediğini söylemiştim bir iki haftadır çok soğuk davranıyordu bana. bu olayların öncesinde kv ile tartışmam yüzünden kin tuttuğunu o yüzden öyle davrandığını düşünüyorum...çünkü ne zaman kv ile tartıştım o zaman mesafeli olmaya başladı. eve geliyor suratı düşük benimle konuşmuyor ben konuşmaya çalışıyorum geçiştiriyor anca. bir süredir hep böyle.

((kv ile tartışmamda şöyle oldu kızlar. kayınvalidem bize akşam yemeğine gelicem dedi tamam dedim saat 7de sözleştik ama kayınvalidem yinede saat 5.30da geldi.. ben yemek yaparken hep eleştirip durdu yok tuzu çok koydun yok şunu az koydun öyle yemek mi yapılır benim öyle yemek yaptığımı gördün mü falan filan söyleniyor bu sırada hep tamam haklısın vs vs geçiştiriyorum kızlar ama bi insan 1 saat boyunca söylenir mi? en sonunda bi yemek kitabı açda öğren dedi.sabrım taştı. birde ben yapıyorum diye söylemiyorum ama yaptığım yemekleri beğenen çok.kendiside daha önce beğendiğini falan söylüyordu oda ilginç.neyse en sonunda patladım ve beğenmiyorsanız kendiniz yapın gidermisiniz başımdan dedim.evden çıktı hemen oğlunu aramış arkamdan dedikodumu yapmış))

neyse geçende çalışmak istiyorum artık demiştim eşime ((öncedende çalıştım)) artık çalıştırmam çocuklara kim bakacak(çocuk anaokuluna başladı) falan diye söylendi ve beni ezdi bir nevi. neyse dedim geçiştirdim yine kızlar.neyse alttan aldım olay bi şekilde tatlıya bağlandı falan unutuldu o konu.
ama bu sabahda kahvaltıyı niye geç hazırladım diye yine söylenip durdu ben yine sabrımı korudum.ama kızlar benimde sabrımın bir sınırı var. öğlen işteyken beni aradı telefonun çaldığını duyunca açtım hemen ama açar açmaz niye bu kadar geç açıyorsun işim var gücüm var benim diye resmen beni azarladı yine..sesini yükseltti. Benim sabrım artık tükeniyor kızlar şu bi kaç haftadır. çok konuşmaya çalıştım daha önce nuh diyor peygamber demiyor. daha önce hiç böyle olmadık. telefonda annene öyle davrandım ondanmı böylesin ne bu sinir dedim. sonra konuşuruz dedi suratıma telefonu kapattı. bu kadar soğukluk bu kadar tartışma ondanmış demek. bu akşama kayınvalidemi yemeğe çağırmayı özür dilemeyi düşünüyorum. yoksa bu tavırların düzeleceği yok sanırım... siz ne diyorsunuz kızlar? tavsiyelerinize ihtiyacım var özür dilemelimiyim? ne yapmalıyım ? uzun olduysa kusura bakmayın kızlar yorumlarınıza ihtiyacım var.
kadrolu ücretsiz hizmetçi olarak mı doğurdu anneniz sizi??

tamam kızlar yorumlarınız için teşekkürler özür dilemekten vazgeçtim haklısınız özür dileyince kendilerini haklı görücekler.. bu akşam yine eşimle oturup konuşmaya çalışıcam tavrı düzelirmi bilmiyorum ama durumlardan haberdar edicem sizi
eşinle de konuşmaya çalışma lütfen mümkünse ne bir işini yap ne konuş o da haddini bilsin ayaklarını sağlam bas yere.

Yoo özür dileyecek biri varsa hödük kocandır. Kv haketmiş terslmeni. Onlar senden özür dilesin. Ha illa alttan alayım diyorsan da özür dileme o konuyu açma normal görüş git veya davet et.

özür mü daha neler iyice coşturacaksın
bir daha en ufak olayda surat yapıp duracaklar görmezden gel :kahve:

Ne olursa olsun kv ya da baska kisi...koca kadina ;

Gider misin basimdan ..denmez

Cok ayip..

Anne ben boyle yapiyorum begenmeyen yemesin napayim..gibi daha yumusak bir tavirla soyleyebilirdiniz.

Bence ozur dilemelisin

Kv gelip sizden özür dilesin bence.
Eşiniz de konusmazsa konuşmasın yahu şöyle hodukleri çok mu arıyorsunuz allah aşkına?
Böylesine kalkıp bir de kahvaltı mi hazırlıyorsunuz zıkkımın kökünü yiyebilir bence.

Back