• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideden özür dilemelimiyim?

One of a kind

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
402
513
53
kızlar geçen açtığım konuda eşimin çalışmama izin vermediğini söylemiştim bir iki haftadır çok soğuk davranıyordu bana. bu olayların öncesinde kv ile tartışmam yüzünden kin tuttuğunu o yüzden öyle davrandığını düşünüyorum...çünkü ne zaman kv ile tartıştım o zaman mesafeli olmaya başladı. eve geliyor suratı düşük benimle konuşmuyor ben konuşmaya çalışıyorum geçiştiriyor anca. bir süredir hep böyle.

((kv ile tartışmamda şöyle oldu kızlar. kayınvalidem bize akşam yemeğine gelicem dedi tamam dedim saat 7de sözleştik ama kayınvalidem yinede saat 5.30da geldi.. ben yemek yaparken hep eleştirip durdu yok tuzu çok koydun yok şunu az koydun öyle yemek mi yapılır benim öyle yemek yaptığımı gördün mü falan filan söyleniyor bu sırada hep tamam haklısın vs vs geçiştiriyorum kızlar ama bi insan 1 saat boyunca söylenir mi? en sonunda bi yemek kitabı açda öğren dedi.sabrım taştı. birde ben yapıyorum diye söylemiyorum ama yaptığım yemekleri beğenen çok.kendiside daha önce beğendiğini falan söylüyordu oda ilginç.neyse en sonunda patladım ve beğenmiyorsanız kendiniz yapın gidermisiniz başımdan dedim.evden çıktı hemen oğlunu aramış arkamdan dedikodumu yapmış))

neyse geçende çalışmak istiyorum artık demiştim eşime ((öncedende çalıştım)) artık çalıştırmam çocuklara kim bakacak(çocuk anaokuluna başladı) falan diye söylendi ve beni ezdi bir nevi. neyse dedim geçiştirdim yine kızlar.neyse alttan aldım olay bi şekilde tatlıya bağlandı falan unutuldu o konu.
ama bu sabahda kahvaltıyı niye geç hazırladım diye yine söylenip durdu ben yine sabrımı korudum.ama kızlar benimde sabrımın bir sınırı var. öğlen işteyken beni aradı telefonun çaldığını duyunca açtım hemen ama açar açmaz niye bu kadar geç açıyorsun işim var gücüm var benim diye resmen beni azarladı yine..sesini yükseltti. Benim sabrım artık tükeniyor kızlar şu bi kaç haftadır. çok konuşmaya çalıştım daha önce nuh diyor peygamber demiyor. daha önce hiç böyle olmadık. telefonda annene öyle davrandım ondanmı böylesin ne bu sinir dedim. sonra konuşuruz dedi suratıma telefonu kapattı. bu kadar soğukluk bu kadar tartışma ondanmış demek. bu akşama kayınvalidemi yemeğe çağırmayı özür dilemeyi düşünüyorum. yoksa bu tavırların düzeleceği yok sanırım... siz ne diyorsunuz kızlar? tavsiyelerinize ihtiyacım var özür dilemelimiyim? ne yapmalıyım ? uzun olduysa kusura bakmayın kızlar yorumlarınıza ihtiyacım var.

--(kızlar son yazdığım durumu görmezsiniz belki diye konuya ekleme yapmak istedim.güncelliyorum..)

kızlar iki saat önce eşim geldi konuştuk. bana olan tavırlarını falan sordum savunmasını duyunca tansiyonum yükseldi resmen. sen benim annemi evden kovmaya ona hakaret etmekten hiçmi utanmıyorsun birde benden sıcaklık bekliyorsun.bir daha gelme demişsin o ne demek annemle nasıl konuştun sen dedi ardı ardına sıraladı bunları daha neler neler şaştım kaldım.o kadar saçma bi durumki ağlayacaktım az daha.yok öyle birşey dedim anlattım herşeyi. kızlar kv beni öyle bir anlatmışki sanki psikolojik şiddet uygulamışım gözüm görmesin falan filan demişim kadını bi dövmediğim kalmış...
bu arada kvme asla sesimi bile yükseltmedim kızlar. tamam gidermisin başımdan dedim ama asla anlattığı gibi değilki. bana bağırdı demiş. ben ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim sesimi asla yükseltmem.yapım öyle. eşim nasıl dolduruşa gelmiş hiç inanamadım.
neyse niye beni dinlemeden iş yapıyorsun beni kırıyorsun anca dedim konuştuk bi süre eşimle konuştuktan sonra bana anlayış gösterdi abartmıştır belki haklısındır karışmıyorum dedi.benden özür diledi bir süre görüşmeyin oda sinirlenmiştir dedi. iyi gibiyiz şuan ama kvyi napıcam bilmiyorum. birde saf gibi onu yemeğe çağırmayı özür dilemeyi düşündüm arkamdan neler neler uydurmuş kim bilir başkalarına nasıl anlattı beni..moralim bozuk

Son düzenleme:
Evinize davet edeceginize siz elinize bisey alin ziyarete vs gidin,bence daha iyi.
Araniz yumusayinca bigun yine yemege alirsiniz.
Gidin basimdan demeniz cidden hos olmamis ama.

öylemi dersiniz?? off aklım çok karışık gerçekten. evet belki daha iyi bi şekilde tepkimi koyabilirdim ama bi anda söyleyiverdim.

İyi de şu üç olayda da karşı tarafınızdaki kişiler hatalı.
Niye siz özür dileme fikri edindiniz ki?

hem kv hem eşim olsun ikiside tavır aldı bana nasıl davransam ne yapsam bilmiyorum gerçekten

Hayatta özür dilemem. Başımda dır dır edecek, beni ezmeye çalışacak, bir de oğlu gelip ezmeye çalışacak ben de bu kadar sabredeceğim ve sonunda da özür dileyeceğim? Onlar benden özür dilesin bir kere.

Kv de herseye burnunu sokmasaydi sizinde sabriniz tasmazdi,yememis icmemis ogluna mi yetistirmis :işsiz: bunun icin bana tavir yapiyorsa esim ben ondan once kuser konusmazdim ozur dilemek aklimin ucundan gecmezdi yine de siz bilirsiniz

kızlar ama bende tavır alırsam olayların içinden iyice çıkılmaz hale geleceğini düşünüyorum napacağımı şaşırdım

öylemi dersiniz?? off aklım çok karışık gerçekten. evet belki daha iyi bi şekilde tepkimi koyabilirdim ama bi anda söyleyiverdim.

hem kv hem eşim olsun ikiside tavır aldı bana nasıl davransam ne yapsam bilmiyorum gerçekten
Oturup konuşmalısın eşinle.
Kırıldığını,incindiğini,haklı olduğun halde üzüldüğünü söylemelisin.
Kayınvalideyi geçiyorum,eşin dolduruşa gelmese istediği kadar konuşsun tınnn tın yani.

En sinir olduğum şeydir sanki ilk kez yemek yapıyormuşum gibi tepemde birinin öyle yap böyle yap demesi. Bırakırım elimde ne var ne yok, buyur geç sen yap, ya da karışma ben yapıyorum zaten.
Kayınvalidemi mutfağa sokmuyorum ben girince.
Özür dilenecek birşey yapmamışsınız. Hatalı davranan onlar. Hatta gereğinden fazla kendinizi ezdiriyorsunuz:KK12:

Esini karşına al ve kendisiyle tartismak degil konusmak istedigini soyle. O gun olanlari tarafsiz olarak anlat ve annenin surekli beni elstirmesi cok incitti beni de. Evet keske agzimdan oyle bir soz cikmasaydi ama sen de kendini benim yerime koy benim babam senin yaptığın ise bir saat basinda durup da olmuyor olmamis dese ne yapardin de. Sonrasinda da bak canim benim icin herseyden kiymetli olan oglum sen ve bu evdeki huzurum. Ben kendimi haksiz girmuyorum ama eger senin yuzun gulecek ve evimiz huzurlu olacaksa ben annenden ozur dilerim. Ne oalacak bi ozur ne beni kucultur ne de agzimi kirletir de. Evet ozur dile derse evine falan cagirma telefon ac. Anne o gun her ne kadar sen elestirilerinle beni cok kirsan da sana o şekilde davranmak bana yakismadi bu sebeple ozur dilerim de kapat. Dediki demiski olayina girme. Yuzyuzeyken laf lafi acar gicik olursun. Telefon en kolayi baktin uzatacak anne cocuk dustu veya hay allah ustunu islatmis falan de kapat.
Ben olsam boyle yapardim. Bence buradaki kilit nokta esine sirf onun hatrina ozur diledigini asilamak, kv ye de sana o sekilde davranmak bana yakismadi demek.

tamam kızlar yorumlarınız için teşekkürler özür dilemekten vazgeçtim haklısınız özür dileyince kendilerini haklı görücekler.. bu akşam yine eşimle oturup konuşmaya çalışıcam tavrı düzelirmi bilmiyorum ama durumlardan haberdar edicem sizi

Koca için çekilen çileye bak.
Kayınvalidenizden özür dileyecek bir durum göremedim, söylediğiniz bana göre normal.
İnsan işine karışımlı mı emrivaki şekilde yaptığınız yemeği yemesin beğenmediyse

Back