Kayınvalide..

Çok erken cagirmissiniz , anneniz demans hastası tek mi kalacak ? Kadının zararı yok yararı var bu durumda ben rahatsız olmazdım,eşinle dışarı çıkabilir sen dışarı çık ki agirlastim diyorsunuz doğumdan sonra yavaş yavaş evine gider gitmezse eşiniz devreye girer.

Ee esinizin de her lafı annenizi incitebilir yani biraz taraflisiniz siz.

Bence siz anneciğinizi hemen ablanıza gönderin. Hamileliğinizden dolayı zorlandığınızı anlatın. Eşinizle de istişare edin. Kayınvalidenize ihtiyacınız olmadığını, tek başına üstesinden gelebileceğinizi, psikolojinizin kaldırmayacağını söyleyin. Siz eğer kayınvalidenizi evden gönderip annenizi evde tutarsanız ters teper. Tamam kadıncağız demans evet kayınvalideniz ile kıyaslanamaz durumu kabul ama erkekler çok çabuk annelerinin dolduruşuna geliyor. Sakin ve soğukkanlı hareket etmezseniz lohusalığınız sıkıntılı geçecek. Bebeği sevme bahanesine sığınıp sınırlarınız ihlal edilecek evliliğiniz çatırdar. Aylarca gitmez daha kötü olur psikolojiniz kaldırmaz.

Annemi gelip almıyor benim annemi emanet edebileceğim kimse de yok..kayınvalidem giderken onu da ona emanet edecektim havalimanından alırdı..bilmiyorum ama kayınvalidem sıkılıyor gibi geldi bana.. o yalnızlığa alışmış umarım bu sıkıntılı sürecimde anlayışlı davranır ..

Eşime şuan dersem çok kırılır şuan bana bir zararı yok bu öyle bir ruh hali ki uzun vadede kalır mı bana sorun çıkartır mı bebeğimi benden çok sahiplenip gibi görülüp canımı sıkar mı öyle düşünceler işte canım..

Bn çağırmadım taa yazdan gelmek istedi bn yok dedim eşime üslubunca .. nefes darlığım var zorlanırım dedim .. eşim konuştu gel demiş bn de tmm dedim ama ağırlaştım gelmesi iyi oldu aslında ne bilim canım bn de rahat davranıyorum o yokmuş gibi kayınvalide değil de bi annem daha varmış gibi .. evimde başka türlü rahat edemem ..

Bugün giyindim çıktım dışarı kuzenlerime anne bi ihtiyaç var mı diye sordum fln … durum bu csnım

Aynen eşinize söyleyin. Ek olarak da o iş yapıyor diye siz de yapmayın. Bebeğinizden önemli değil. Doktor da demiş zaten. Doktor dedi deyip dinlenin. Gerçi bu kez de ben kalayım sana bakayım diyebilir. Hamilelik ve lohusada ilk hamilelikte daha doğrusu hep kadınlar alttan alıyor sonra 9mür boyu unutamayacağı üzümtüler yaşıyor. Alttan alacak bir durum yok. İstemiyorsanız istemiyorsunuz dur. Sizin nazınızı çekecekler. Siz naz çekmeyeveksiniz

Gerçekten ne abartmissiniz hamileligi bunu normalde yazana gıcık olurdum ama sizin durum bu . Benim çocuk doğum kanalında kaldı 28.. haftadan itibaren . Hissediyordum çocuğu resmen otururken falan . Bu kadar abartacak birşey yok . Begenmiyorsunuz yok süpürge alışkanlığı yok , yok Ocak silme alışkanlığı yok . Düzgünce ifade edin anneniz ve kayinvalideniz gitsin madem . Aaaa çok can sıkıcı tutumunuz.

Bende diyorum ki gelip burda şikayet etmeniz çirkin. Oda eşinizin annesi. O kadın ne kadar iyi bir evlat yetiştirmiş sizin annenizle ilgileniyor, aynı özeni onun annesine gösterebilirsiniz.

Üstelik anneniz size muhtaç ama KV size yardım ediyor siz teşekkür etmek yerine sürekli konu açıp kötülüyorsunuz.

Merak ediyorum eşiniz annenizden şikayet etse ne hissedersiniz

Çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsın ..Umarım hayırlısıyla biter geçer şu süreç canım.. bn diyemem zaten öyle bir durumda eşim kırmadan söyler nihayetinde annesi ..

Rica ederim bu süreci en güzel şekilde atlatırsınız merak etmeyin sakin olun şimdiden daha olmayan şeyler için stress hiç bir zaman yapmayın sağlıkla gelsin bebiş

Bilmiyorum çok farklı bir psikoloji bu.. Asker gibi gün sayar oldum .. Cidden bu durum beni çok sıkıyor..Umarım bi an önce biter geçer..

Ön yargılı suçlayıcı empati yeteneğinden yoksun kusur arayıci insanlarjn yorum yapmasıni istemeyen vatandaş söylediği herseyi k.valideye yapıp üstüne anlayis bekleyip hak verilmek isteniyor bakk senn gece gece güldürdün bitarafini kaldirda 65 yaştaki kadından hizmet bekleme tek sen hamile değilsin valla ee kadın gidince işleri kim yapacak hem ??gerçi kadin gidince oğluna yaptirirsin islerini eşin senin annene bakıp kendi.annesine hizmetcilik yaptıran kadına seve seve bakar bide kadin yaranamıyor şimdiden evden gitsin derdinde çok yazik

Senden kurtulur umarım kayınvaliden..

Şu an için özel bı durumun yoksa yemek yapabilir ufak tefek ev işlerini halledebilirsin ama doğumdan sonra ilk günlerde yardıma ihtiyacın olacak . şimdiden bazı şeyler gözüne batmaya başlamış nasıl olacak bilemedim

Eğilemiyorum uzun süre ayakta kalamıyorum . Kayınvalidem yapıyor Allah razı olsun.. Sadece bazı konuşmalar geriyor beni bu da hamilelikten bir de kaç yıldır hasta bakıyorum belki o psikolojiden iyice hassaslaştım canım…

Umarım kimseyi kırmadan geçer süreç ..

Anneniz sağlık durumu sebebi ile bile olsa sizinle yaşıyorsa kv de yaşayabilir bence hakkıdır.Sonuçta yaşlı o da . Bir de ablanız varmış misal annenize o da bakabilir paylaşım yapılmalı. Geçmiş olsun ama eşim kendi annesini hasta diye getirip benim annemi istemese kabul etmem

Duham sana nolmuş yaa ? Gerçekten bir an çingeneleer ya da mahalle karıları diye bağırmayınca tanıyamadım seni. Ne oldu anlamadım ki bir anda mantıklı ve manalı konuşmalar, 'canından bezdiricem süründürücem dediğin kv ye 'aman iyi olalım da tek' demeler vs vs Ne oldu anlamadım ki Durduk yere suçsuz kv ye düşmandın, kedisini falan attırmıştın kadının kendi evinden, eve geliyor diye terörize ediyordun ortalığı. Linç sana iyi gelmiş galiba şaşırdımmm.

Mevzu kadının evde kalması değil ki. Bu gelin hanım kaynanasına kafayı takmış. Kadının evindeki kediyi göndertmiş önce gelmem çocukla diye tehdit ederek. Sonra on bakmak için evine gelip yemek yapan yaşlı kadın için yemek yapıyor ama ocağı silmiyor diye konu açmış utanmadan. Kadın zaten inşallah böyle bir gelinin eline düşmez. İstiyor ki millet on alkışlasın. Ona yanlış yaptığını söyleyen herkese çingene diyor bir de. Hamile hamile bana yükleniyorlar diyene kadar hamile halinle hakkına girdiğin kayınvalidenden hellalik iste bence. Yeri geliyor insanın annesi yüz çeviriyor zor zamanında yardım etmiyor. Seni düşünen bir insanın karşılığı bu mu yani?

Kedileri insanlardan daha çok severim iki kedim var ;kedinin ahı gelir bulur inşallah bunu diyorum o zaman. Ben okumadım o kısmı . Cani ! Bir canlıyı sokağa attıran birine annelik de nasip olmasaymış keşke ama neyse

Riskli gebelikse ki zaten son aylar kalabilir. Ha dersen ki sende kaldılar mı yok. Ben istemedim. Tabiri caizse kendi göbeğini kendi kesenlerdenim. Mesafeyi koruyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…