Kayınvalide..

Duham5335

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2021
302
-141
39
Arkadaşlar merhaba ,

Öncelikle suçlayıcı önyargılı empati yeteneğinden yoksun kusur arayıcı insanların açtığım konulara yorum yapmasını istemiyorum. Hakaret içerikli bir yorumda yöneticilere bilgi vereceğimi belirtmek isterim.

Konuma gelecek olursak kayınvalidem geldi 5 gündür bizimle 7 aylık hamileyim o yüzden geldi Ocak 22 doğumum var ve ben ağırlaştım 30. Haftada ..Sabah kahvaltımızı hazırlıyor akşama yemeğimizi her şeyi ona da bırakmak istemediğim için “süpürge tutma alışkanlığı yok sanırım..”bn de dayanamadım kalkıp süpürge tuttum eve elimden almak istedi yok anne dedim yani kendimi iyi hissettiğim sürece bn de işlerin ucundan tutuyorum çamaşırlarımı makineye koysun istemem katlasın istemem özel nihayetinde o olsun annecim ne olacak dedi yapmak istedi bn rahat edemem dedim. Durum bu ..

Dün akşam misafirlikteydik ev sahibi “Ne zaman gideceksiniz diye sorunca kayınvalidem ne zaman ihtiyaç kalmazsa dedi onlar bana git diyene kadar falan dedi.. kadın da hiç gitmeyin kalın bence fln deyince ne güzel olur falan demeye başladı bizim ki..

Bn de ilk defa babaanne olacağı için çok heyecanlı dedim.Ama kalsın fln diye hiç demedim gitsin imâsında da bulunmadım .

Annem demans hastası mecburi bakıyoruz kayınvalidem sağlıklı hiçbir şeyi yok.. çok sıkıldım evde eşimle bebeğimle kalmak istiyorum ama bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum eşimle mi bu durumu konuşsam ama şuan çok erken .. annem de büyük kızına gitmek istiyor ama onun da bugüne kadar hiç desteği olmadığı gibi bizimle de komışmuşuyor.. Annem hasta olur diye de korkuyorum ama kızı..

Kayınvalidemle gönderecektim annemi .. İzmir de oturuyor kayınvalidem iyi de olurdu yol arkadaşı olurdu.. biz de biraz kendimizle kalırdık..

Yani kayınvalidemin böyle bizle kalmak istemesi heves etmesi beni düşündürüyor. Hele bebeğim doğduktan sonra şu olmaz bu olsun fln da müdahale ederse iyice çıldırırım .. gereksiz anneden daha düşünürmüş gibi sahiplenme belirtileri veriyor çünkü .. bu çok rahatsız edici .. sizce nasıl çözmeliyim?

Ben bu durumları yapayalnız atlatmış biri olarak yorum yapacağım, bardağın dolu tarafından bakın. Desteğe şimdi de doğumdan sonra da çok ihtiyacınız olacak. Ne güzel kadın gelmiş yardımcı olmaya çalışıyor. Doğumdan sonra en çok ihtiyacınız olacak şey uyku. Yanınızda desteğiniz var bunları düşünüp keyfinizi kaçırmak yerine tadını çıkarın..

Yapıyor sağolsun yemeği düşünmüyorum en azından.. ama ocak silme alışkanlığı yok mesela bir de makine tutma onları da bn söylüyorum bn yapıyorum yaptığımı görünce kızım bn yaparım deyip elimden almak istiyor .. 65 yaşında kadın .. her şeyi ondan beklemek olmaz zaten gücüm yettiğince yardım ediyorum.

Ama kalıcı olarak kalmak ister mi yarın bir gün o sıkıntı .. çünkü komşuda öyle konuşunca öyle bir hisse kapıldım.Gerçi benden onay almadı.Yani sessiz kaldım o an..

Haklısın canım yorumun iyi geldi gerçekten.. hiç müdahale etmiyorum bn de benim düzenim fln demiyorum her şey orada anne nasıl istiyorsan yap diyorum .. Ona da empati kuruyorum yalnız yaşıyor İzmir de tek oğlu var bizleriz.. ne bilim ama ev ev üstünde olmaz .. keşke annem de muhtaç olmasaydı babam sağ olsaydı da biz de onlara gidebilseydik…

keşke annem de muhtaç olmasaydı babam sağ olsaydı da biz de onlara gidebilseydik…
Nasıl yani? Kayınvalidenizin evine hiç gitmeyi düşünmüyordunuz madem ne diye kadının kedisini kıyameti kopartıp evden attırdınız? Bir de empati yoksunları yorum yazmasın yazmış. Milletin evindeki kediye kadar müdahale eden insan diyor bunu. Hayır madem hiçbir zaman evine gitmek gibi niyetiniz yok niye böyle bir kötülüğü yaptınız? Sırf kötülük olsun diye mi?

Konumun başında da belirttiğim gibi sizlerin yorum yapmasını istemiyorum. Manipülatif bir grup var 7/24 uyumuyor gibisiniz .. başka işiniz yok mu sizin ?
Yöneticiye şikayet ettim umarım gerekeni yapar.

Çingene pazari dedigin platformda, beyinsiz dedigin insanlara yine dert anlatmaya gelmissin. Allah o kaynanayi senin şerrinden korusun, kadinin yuzune yastik basip bogarsin valla.

Eki Görüntüle 3501774

Bir önceki konuyu üşenmemiş taşımış buraya sırf yaygara için ..bn sizin yorum yapmanızı istemiyorum sizin düşüncelerinizi önemsemiyorum ha olumsuz olacaksa da bunu düzgün bir şekilde dile getiren aklıselim kişiler olsun ..

Hamile birini çıldırtacak kadar ileri gitmişsiniz.. yöneticiye yazdım umarım gerekeni yapar .

osuruktan nem kapmak sizinki..
misafirliğe gitmişsinizde kadın şey demiş kv bişe demiş.
bu kadar erken çağırdığınıza göre ihtiyacınız vardı. daha doğum yapmadan ihtiyaç duyduysanız doğumdan sonra da zor olur sizin için birkaç ay kalır.
birde yine böyle süpürge yapmıyor konusu vardı sizin miydi o da? sizinse süpürge takıntınız var galiba. süpürmüyor diye kafaya takıp ikidir yazmak garip geldi bana.

Doğum sonrası kalacagini dusunmuyorum acikcasi
Suan ki sireci goz onune alip komsunun dedigine karsilik oyle cevap vermis olabilir ya da aranizda sorun olmadigina dair komsuya biseyler soylemek amaclida ah keske kalsam gibi soylemis olabilir

Hamilelik sureci cok yorucu ozellikle ilk çocuksa ben yanımda kim kalmak istese hayir demezdim,gecici surec icin kendini skma derim
Dogum sonrasi herkes kendi evine gider eminim

Şurayı yazarken hiç utanmadınız mı?

Kadıncağıza evin her işini yıkıp şimdiden ne zaman gidecek diye gözüne bakmak doğru olmaz ki.7 aylık hamilelikte de özel bir durum yoksa yemek yapılır yani.
Hem anneniz siz de kalıyor hem kayınvalideyi istemiyorsunuz. İnanın ilahi adalet var,hayat böyle gençlikle gitmeyecek,siz de bunları yaşayacaksınız.Yazık kadına.

Doğumdan sonra biraz kalsın sonra anne sen de dinlen biz çekirdek aile olarak kalalım dersiniz. Alınacak birşey yok kalmak. Kalmak istemesi saçma bence de sürekli olarak. Eşi yoksa yalnız olmak istemiyordur belki de bilemedim. Sizi rahatsız edecek birşey olmadıysa idare edin bence. Babaanne hevesini alsın uykusuz geceleri görünce kaçar belki. Bir de çamaşır katlama yerleştirmeden cekinecek bişey yok doğumdan sonra o işlere vakit olmuyor bebek hep memede. Siz de sadece kendinize ve bebeğe konsantre olursunuz. İyi tarafından bakın işleri yapıyor.

Makul birine benziyorsunuz. Tek oğlu eşi de yok gelmek ister eminim. Ara ara gelir mesela kışın gelsin yazları döner. Hem iyi biriyse sizi de mutlu eder kadincagiz da yalnız kalmaz. Benim rahmetli annem tekti ama bizimle kalmak istemiyordu. Kızım kendi evim kendi düzenim derdi hep.

Ne oluyor 30 haftalık hamile olunca???

Burda kimseye şimdiye kadar yazmadım ama ayar olduğum üyelerdensiniz.

Hiç mi gün görmediniz anlamadım? Yaptığınız çok ayıp 65 yaşındaki kadının arkasından sürekli dedikodu yapıyorsunuz.

Yok süpürge tutmasını bilmiyor yok ocak silmesini bilmiyor...

Az yiyin de eve yardımcı alın. Kadını hizmetçi gibi kullanacağınıza kocanızla evinizi temizleyin.

Kadın bu yaşta gene size katlanıyor. Siz 65 yaşına gelin bakalım bir de sizi görelim faydasız faydasız bir de kadını eleştiriyor.

Saygı bekleyenin saygılı yorum yapmasını bekleriz sevgili konu sahibi
30 hafta çok ileri bir gebelik ayı değil doktor mutlaka yat risk var demediği sürece kendi işini basit düzeyde yapabilir.
Ama çok kilo aldı isen işini yapmakta zorlanıyorsan bilemem çünkü daha 40. Haftaya kadar 2,5 ay var dikkat et kendine sıkıntı yaşarsın.
Kayınvalidenden rahatsız isen anne doğuma daha 2-3 ay var sen de evine git biraz dinlen son zamanda gene gelirsin de kadın da gitsin dinlensin, sen de rahatla madem.
Eğer bu süreçten rahatsız isen yardımcı personel al eve, temizlik için yardımcı al. Böyle eşinin annesi ile çatışmak olmaz. Adamın annesi en nihayetinde bir yere kadar sessiz kalır çatışırsın eşinle.
Annen için üzüldüm geçmiş olsun. Diğer tarafı özledi ise gitsin çünkü ölümlü dünya annen kızını görmeden bir şey olsa içinde kalır senin keşke yapsa idim diye.
Gebelikte hormonlar terelelli olur, eğer daha şimdiden böyle ise lohusa iken ateş saçabilirsin etrafa kendini kontrol etmeye çalış biraz.

Sizde de ne yüz varmış sağlı sollu hakaret ettiğiniz yerden hala medet umup dert anlatıyorsunuz. Gidip evinizde atom parçalasanıza kaynana ile, işsiz sürüsüne minnet ederken ben onlardan daha beter oluyorum diye basit bir mantık da mı yürütemiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…