Kayınvalide..

Arkadaşlar merhaba ,

Öncelikle suçlayıcı önyargılı empati yeteneğinden yoksun kusur arayıcı insanların açtığım konulara yorum yapmasını istemiyorum. Hakaret içerikli bir yorumda yöneticilere bilgi vereceğimi belirtmek isterim.
Eski konularınızı hiç bilmiyorum ama şunu söyleyen konu sahipleri genelde eski konularında haksız oldukları için tepki almış oluyorlar.

Kayınvalidenizin gelip kalmasını istemiyorsanız kadından yardım da almayacaksınız. Aldığınız yardımdan da memnun değilsiniz belli ki. Satır aralarınız şikayet dolu. Kadın sizin temizliğinizi yapmak zorunda değil ki.

Ayrıca anneniz hasta olsa da onunla birlikte yaşıyor olmanız kayınvalide de böyle bir beklenti doğurur haliyle. Şimdi olmasa bile birazcık rahatsızlansa sizle yaşamak hakkı olacak.
Konumun başında da belirttiğim gibi sizlerin yorum yapmasını istemiyorum. Manipülatif bir grup var 7/24 uyumuyor gibisiniz .. başka işiniz yok mu sizin ?
Yöneticiye şikayet ettim umarım gerekeni yapar.
Ne diye şikayet ettiniz ki? Hakaret yok, polemik yok. Buraya konu açmışsınız, dileyen girip yorum yapabilir. Önceki konunuzu biliyor olması bu konuyla alakasız yorum yaptığı anlamına gelmiyor ki. Bağlantılı konular gibi zaten.

Doğum sonrası kalacagini dusunmuyorum acikcasi
Suan ki sireci goz onune alip komsunun dedigine karsilik oyle cevap vermis olabilir ya da aranizda sorun olmadigina dair komsuya biseyler soylemek amaclida ah keske kalsam gibi soylemis olabilir

Hamilelik sureci cok yorucu ozellikle ilk çocuksa ben yanımda kim kalmak istese hayir demezdim,gecici surec icin kendini skma derim
Dogum sonrasi herkes kendi evine gider eminim

Umarım öyle olur ..Keşke annem de hasta olmasaydı .. insanın eşiyle kalmaya ihtiyacı var.. Bebeğiyle yalnız ilgilenmeye de.. eşimi de kırmaktan çekiniyorum açıkçası.. umarım bu kadar stres ettiğime değmez ..

Doğumdan sonra biraz kalsın sonra anne sen de dinlen biz çekirdek aile olarak kalalım dersiniz. Alınacak birşey yok kalmak. Kalmak istemesi saçma bence de sürekli olarak. Eşi yoksa yalnız olmak istemiyordur belki de bilemedim. Sizi rahatsız edecek birşey olmadıysa idare edin bence. Babaanne hevesini alsın😂 uykusuz geceleri görünce kaçar belki. Bir de çamaşır katlama yerleştirmeden cekinecek bişey yok doğumdan sonra o işlere vakit olmuyor bebek hep memede. Siz de sadece kendinize ve bebeğe konsantre olursunuz. İyi tarafından bakın işleri yapıyor.

Umarım kimse kimseyi kırmadan şu süreci tamamlarım . Teşekkür ederim 🌸

Ne yüzle daha konu açıyorsunuz yaa..

Makul birine benziyorsunuz. Tek oğlu eşi de yok gelmek ister eminim. Ara ara gelir mesela kışın gelsin yazları döner. Hem iyi biriyse sizi de mutlu eder kadincagiz da yalnız kalmaz. Benim rahmetli annem tekti ama bizimle kalmak istemiyordu. Kızım kendi evim kendi düzenim derdi hep.

İnsan kendi evinde rahat etmek ister anneme rahatım ama kayınvalidem alınabilir en ufak şeyden .. ve daha benzeri bir sürü şey..

Umarım öyle olur ..Keşke annem de hasta olmasaydı .. insanın eşiyle kalmaya ihtiyacı var.. Bebeğiyle yalnız ilgilenmeye de.. eşimi de kırmaktan çekiniyorum açıkçası.. umarım bu kadar stres ettiğime değmez ..
Annene cok gecmis olsun,benim annemde hasta ve hamileyim yatalak kendisi
Benim destegim sadece esim
Acikcasi birileri gelip elimden tutsun cok isterdim
Hamilelik psikolojisi cok degisik yipratici surecler geciyor
Gecince gulerek hatirlarsin umarim

65 yaşındaki kadın kahvaltı hazırlıyor, yemek yapıyor size. Bir de utanmadan ocağı sil, yerleri süpür mü diyorsunuz? Kadın hizmetçiniz mi sizin?
Gücünüz yetiyorsa kocişinize sildirin ocağı da.

Kedi konusunu bilmiyorum okumadım ama doğruysa umarım o kediye yaşattığınız yanınıza kalmaz.

Arkadaşlar merhaba ,

Öncelikle suçlayıcı önyargılı empati yeteneğinden yoksun kusur arayıcı insanların açtığım konulara yorum yapmasını istemiyorum. Hakaret içerikli bir yorumda yöneticilere bilgi vereceğimi belirtmek isterim.

Konuma gelecek olursak kayınvalidem geldi 5 gündür bizimle 7 aylık hamileyim o yüzden geldi Ocak 22 doğumum var ve ben ağırlaştım 30. Haftada ..Sabah kahvaltımızı hazırlıyor akşama yemeğimizi her şeyi ona da bırakmak istemediğim için “süpürge tutma alışkanlığı yok sanırım..”bn de dayanamadım kalkıp süpürge tuttum eve elimden almak istedi yok anne dedim yani kendimi iyi hissettiğim sürece bn de işlerin ucundan tutuyorum çamaşırlarımı makineye koysun istemem katlasın istemem özel nihayetinde o olsun annecim ne olacak dedi yapmak istedi bn rahat edemem dedim. Durum bu ..

Dün akşam misafirlikteydik ev sahibi “Ne zaman gideceksiniz diye sorunca kayınvalidem ne zaman ihtiyaç kalmazsa dedi onlar bana git diyene kadar falan dedi.. kadın da hiç gitmeyin kalın bence fln deyince ne güzel olur falan demeye başladı bizim ki..

Bn de ilk defa babaanne olacağı için çok heyecanlı dedim.Ama kalsın fln diye hiç demedim gitsin imâsında da bulunmadım .

Annem demans hastası mecburi bakıyoruz kayınvalidem sağlıklı hiçbir şeyi yok.. çok sıkıldım evde eşimle bebeğimle kalmak istiyorum ama bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum eşimle mi bu durumu konuşsam ama şuan çok erken .. annem de büyük kızına gitmek istiyor ama onun da bugüne kadar hiç desteği olmadığı gibi bizimle de komışmuşuyor.. Annem hasta olur diye de korkuyorum ama kızı..

Kayınvalidemle gönderecektim annemi .. İzmir de oturuyor kayınvalidem iyi de olurdu yol arkadaşı olurdu.. biz de biraz kendimizle kalırdık..

Yani kayınvalidemin böyle bizle kalmak istemesi heves etmesi beni düşündürüyor. Hele bebeğim doğduktan sonra şu olmaz bu olsun fln da müdahale ederse iyice çıldırırım .. gereksiz anneden daha düşünürmüş gibi sahiplenme belirtileri veriyor çünkü .. bu çok rahatsız edici .. sizce nasıl çözmeliyim?

Yapıyor sağolsun yemeği düşünmüyorum en azından.. ama ocak silme alışkanlığı yok mesela
Yahu kadın yaşlı. Yemeği yapmış da ocak silmiyormuşmuş. Gerçekten sizin gibileri değerli olur zaten. Evet hamilesiniz ama her yoruma ben hamileyim diyerek cevap veremezsiniz. Emin ol ne anneniz ne kaynananız çocuğunuza canı gönülden bakmak ister hepsi yaşlı hepsi evimde keyifli keyifli oturmak ister. Madem bu kadar rahatsızsınız gelmelerinden açıkça konuşun bi süre sonra

30 haftalik hamileyken hastalik olmadigi halde yardima cagiracak kadar bencil birinin yapilan yorumlari anlayabilecegini sanmiyorum kadin 65 yasinda yemek falan yapiyor supurgenizide kendiniz yapin son gun dahinolsa saglikli gebelik herseyi yapabilir siz iyi bahane bulmussunuz

Arkadaşlar merhaba ,

Konuma gelecek olursak kayınvalidem geldi 5 gündür bizimle 7 aylık hamileyim o yüzden geldi Ocak 22 doğumum var ve ben ağırlaştım 30. Haftada ..Sabah kahvaltımızı hazırlıyor akşama yemeğimizi her şeyi ona da bırakmak istemediğim için “süpürge tutma alışkanlığı yok sanırım..”bn de dayanamadım kalkıp süpürge tuttum eve elimden almak istedi yok anne dedim yani kendimi iyi hissettiğim sürece bn de işlerin ucundan tutuyorum çamaşırlarımı makineye koysun istemem katlasın istemem özel nihayetinde o olsun annecim ne olacak dedi yapmak istedi bn rahat edemem dedim. Durum bu ..

Dün akşam misafirlikteydik ev sahibi “Ne zaman gideceksiniz diye sorunca kayınvalidem ne zaman ihtiyaç kalmazsa dedi onlar bana git diyene kadar falan dedi.. kadın da hiç gitmeyin kalın bence fln deyince ne güzel olur falan demeye başladı bizim ki..

Bn de ilk defa babaanne olacağı için çok heyecanlı dedim.Ama kalsın fln diye hiç demedim gitsin imâsında da bulunmadım .

Annem demans hastası mecburi bakıyoruz kayınvalidem sağlıklı hiçbir şeyi yok.. çok sıkıldım evde eşimle bebeğimle kalmak istiyorum ama bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum eşimle mi bu durumu konuşsam ama şuan çok erken .. annem de büyük kızına gitmek istiyor ama onun da bugüne kadar hiç desteği olmadığı gibi bizimle de komışmuşuyor.. Annem hasta olur diye de korkuyorum ama kızı..

Kayınvalidemle gönderecektim annemi .. İzmir de oturuyor kayınvalidem iyi de olurdu yol arkadaşı olurdu.. biz de biraz kendimizle kalırdık..

Yani kayınvalidemin böyle bizle kalmak istemesi heves etmesi beni düşündürüyor. Hele bebeğim doğduktan sonra şu olmaz bu olsun fln da müdahale ederse iyice çıldırırım .. gereksiz anneden daha düşünürmüş gibi sahiplenme belirtileri veriyor çünkü .. bu çok rahatsız edici .. sizce nasıl çözmeliyim?
Bir hafta sonra eşinize diyin usulünce. Bişey olmaz eşiniz sonuçta sizi niyetinizi anlaması lazım zaten. Ennesi ile kendisi o kadar vakit geçirmiyirdur..herşeyi tadında bırakmak lazım. Doğumda yine gelir daha iki ay varmış zaten. Doğumda da on gün kalsa yeterli. Bir hafta yeterli hatta ama on diyelim. Fazlası zarar. Anne Bebek bağını da etkiliyor

Kadıncağıza evin her işini yıkıp şimdiden ne zaman gidecek diye gözüne bakmak doğru olmaz ki.7 aylık hamilelikte de özel bir durum yoksa yemek yapılır yani.
Hem anneniz siz de kalıyor hem kayınvalideyi istemiyorsunuz. İnanın ilahi adalet var,hayat böyle gençlikle gitmeyecek,siz de bunları yaşayacaksınız.Yazık kadına.

Kötü niyetim yok Allah biliyor keşke babam sağ olsaydı annem sağlıklı olsaydı da biz onları ziyaret etseydik yardımcı olsaydım keşke..

Kayınvalidemin bi oğlu var sağolsun geldi ilgileniyor ama kalıcı olarak demek istedim sağlık problemi yoksa be gereği var ömürlük kalmanın .. bnm de çocuğum olacak asla istemem rahat edemem çünkü insanın çocuğu da olsa kendi evi gibi yok…

X