Kayınvalide yüzünden koca boşanır mı?

Bana yakın oturacak gibi geliyor. Sanırım hırçınlığım biraz da ondan. Onu yaşadığı şehire bağlayan hiçbir şey yok. Favori oğlu da eşim olduğu için gelecek gözümü korkutuyor

Kayınvalide haklı mı değil ama bana da abartmışsın geldi dokturum civanım. "Klasik" demek istemiyorum ama çocuğuna düşkün bi ana diyelim. Çok yakın olsanız sık görüşseniz rahatsız edici olur ama öyle bi durum da yok. Bi de söylediğin cümle kadının kendi söylediği cümleden daha irite edici geldi bana

Yani oğlu kadar sevip kollamasını beklememek lazım. İnsani olarak birinin canı acıyorsa geçmiş olsun der ilgilenirsin tabii ama gözlemime göre kayınvalideler ilk zamanlar kıskançlık da yaşıyorlar. Oğullarını paylaşmak istemiyorlar hepten saçmalıyorlar. Bir süre sonra düzeliyor yavaş yavaş.
Karşılık idare etmek lazım.
Yani siz onu hiç bir zaman kendi anneniz kadar sevmeyeceksiniz ve idare etmeyeceksiniz. Annenizin dediklerinin yarısını söylese gücünüze gidecek.
O da sizi oğlunu sevdiği kadar sevmeyecek. Bazen kıskanacak.
İnsani duygular bunlar. Bu kadar şey için gerilmeyin hiç.
İdare etmeye bakın. Sadece sık gelip uzun kalacak kadar da minnoş olmayın. Mesafeli gidin.

Teşekkür ederim canım orange bana da arada rot balance ayarı gerekebiliyor. Herkes için roller çok yeni. Buraya yaza yaza alışacağız diyelim

Eşinin ne suçu var seni beklemeden yemek yemek dışında ? 1 hafta görmeyin duymayın bilmeyin oğluyla takılsın sonra bir daha cagirmazsiniz.

Peki eşim için o benim hem oğlum, hem sırdaşım, hem kocam demesi normal mi? Bana onu boşandığı eşinin yerine koyuyor gibi geliyor. Sürekli gözümün önünde öpme, sevme seansları rahatsız ediyor. Bu süreç düzelecek mi

Yalnız kayınvalidenin bu lafı hiç hoş değil, sırdaşım, oğlum tamam da kocam ne demek koca istiyorsa evlensin. Eşiniz sınır çizebiliyorsa, kv yılda bir iki gelip bir hafta kalıyorsa katlanılabilir.

Yemek yapmaya mecbur değil vs bence şöyle bir sınır var kısa kalacaksa yapmasın ama işten gelen gelinin yemek yapmasını beklemesin bir zahmet. Yatılı misafir gelen, çalışan yada küçük çocuğu olan bir eve gelmişse oturup önüne hizmet beklemesin, işin ucundan tutsun.

Kayınvalideniz gerçekten oğlunu kastederek "kocam" dedi mi; bu sizin yorumunuz mu ?

Şu an olayı sıcağı sıcağına yaşadığınız için öfkelisiniz anlıyorum ancak şükredin sık sık gelmiyor bakın siz diyorsunuz bir kere geldi diye eğer sinir bozucu konuşursa saygıyı bozmadan karşılık verin geçin ben 4 5 gün de bir görüyorum ve sürekli misafir dertleri oluyor mesela yani kötünün kötüsü var.

Kayınvalideniz gerçekten oğlunu kastederek "kocam" dedi mi; bu sizin yorumunuz mu ?
Oğlu için hem sırdaşım, hem oğlum, hem kocam her zaman dediği bir cümle. Zaten ona kurulup davranışlarını izlemeye başladım

Haklısınız şu an sinirim geçince bir de yorumlara bakınca normal geldi. Bilmiyorum fevri bir yapım var, arada birilerinden orta noktayı bulmak için fikir almam gerekebiliyor

Adı üzerinde kv bu. Birçoğu oğluyla sağlıksız bir bağ kuruyor bu ülkede o benim oğlum, ''kocam'' demeside bunun bir örneği. Eşin burda önemli olan o sana değer veriyorsa, laf söyletmiyorsa senede 1 2 defa gördüğün bir kadının hareketlerini kafaya takman gereksiz bence. Ve az gelen birinden yardım beklemezdim yerinizde olsam gereksiz bir sinir yapıp kendinizi yakmışsınız.

Oğlu için hem sırdaşım, hem oğlum, hem kocam her zaman dediği bir cümle. Zaten ona kurulup davranışlarını izlemeye başladım
Kadın bu kelimeyi ilk kez kullandığında: "bu çok çirkin bir ifade; oğlunuzla aranızda cinsel bir ilişki bulunduğu iddiasını da içeriyor. Sizin ağzınıza bunu hiç yakıştıramadım, lütfen bu kelimeyi bir daha kullanmayın vb" diyemediniz mi ?

Tekrar ederse lütfen söyleyin.

İşte bu cümleden sonra da yaptığı her şey bana beni rakip kadın görüyor psikolojisine soktu sanırım. Herkesin kayınvalidesi aynıymış ama ben benimki beni yerimden etmeye çalışıyor gibi geldi. Annesiyle bırakayım ne yapıyorlarsa yapsınlar deme sebebim oydu.

Teşekkür ederim yorumunuz için

Haklısınız teşekkür ederim

İlk yıllarda kayınvalideler aşağı yukarı böyle olur. Boşanmış, duygusal olarak erkek çocuğa fazla dayanmış bir kadın için fazla gelmedi yaptıkları (bakın doğru demiyorum). Zamanla senin ve eşinin tavrına göre de tabii düzelir, alışır, kabullenir. Sen de şimdi taktığın şeyleri daha az takmaya başlarsın.
Benim kayınvalidem de ilk zamanlar sürekli eşimi bana övüp "O bizim kıymetlimizdir, sakın üzme" minvalinde şeyler söylüyordu. Şimdi oturup birlikte eşimin dedikodusunu yapıyoruz

Rahatsız edici tabii.
Burada ama eşinizin uyarması lazım.
Yani sizin tepkiniz alevlendirir. Gereksiz olur. Kocanıza ayar çekin. Kocanız alttan almasa, kocanızı yönetemese bir evladına oynamaz. Eltiniz eli maşalı değil, diğer oğlu izin vermiyor özetle.
Bu durumlarda bir çocuğuna oynuyorsa bir anne o evlat normalden daha toleranslıdır. Ses çıkarmıyordur.
İş kocada yani. Kocanıza ayar çekeceksiniz

Bekar biri olarak sizi gazlamayaym ama yemeğe beklenilmemek canımı sıkardı açıkçası, bunlardan yiyesim yok diye bi yemek sözleseydiniz siz de kendinize

Söylesem ne faydası olacak ki benim kirli zihnim öyle algılıyor o öyle demek istemiyor olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…