boşanılcak bir durum yok en azından yakın oturmuyor nasılsa gidecek her türlü, boş ver ama şu muhabbet;
bana hiç samimi gelmedi laf çakıcam diye kendini ne durumlara düşürüyorsun kaynana zaten bir açık bulmayı bekliyor, yakında bu konudan da başın ağrıyacak demedi deme
Kayınvalide haklı mı değil ama bana da abartmışsın geldi dokturum civanım. "Klasik" demek istemiyorum ama çocuğuna düşkün bi ana diyelim. Çok yakın olsanız sık görüşseniz rahatsız edici olur ama öyle bi durum da yok. Bi de söylediğin cümle kadının kendi söylediği cümleden daha irite edici geldi bana
Eşinin ne suçu var seni beklemeden yemek yemek dışında ? 1 hafta görmeyin duymayın bilmeyin oğluyla takılsın sonra bir daha cagirmazsiniz.Merhaba hanımlar,
Bu konuyu ağrıdan çatlayan başıma sardığım çember ile beraber yazıyorum. Evleneli bir sene oldu. Kayınvalidem ilk kez bize geldi. Bir hafta kalıp gidecek az sabretmeye çalışıyorum ama cidden dayanamıyorum. Oğluna aşık bir kadın. Boşanmış, tek yaşayan birisi kırmak incitmek falan istemiyorum ama bu gidişle beni de boşatacak.
Cumartesi günü bize geldi. Giresun’dan İstanbul’a uzun mesafe dinlensin dedim mutfağa pek kendim de sokmadım. Ufak tefek getir götür işleri yaptı. Pazartesi günü işe giderken tavuğu çıkardım. Çorba, tavuk, tatlı yapmış sağ olsun. Eşimin hastanede işi uzun sürecekti biz yiyelim dedim yemek istemedi. Akşam sekize kadar eşimi bekledik.(bunu anlatıyorum alakasız gibi gelebilir ama bugün ben yandım beni yemek için beklemeyi tercih etmedi kendisi)
Akşam yemeğinden sonra birden bire eşimi isteyen eşimin kendisinden 10 yaş büyük komşu kızından bahsetti. Anlatma sebebi de benim oğlum çok iyi herkes onu çok beğeniyor gibisinden. Ben de eşime dönüp seni isteyenler arasında en iyisi benmişim benimki sen misin tartışılır dedim şakayla karışık. Sonra sustu rahatsız olduğumu anlayıp.
Bugün yine işe gittim. Akşam 6 da anca çıkıp eve gelebildim. Geldiğimde içerde oturuyordu. Baktım tavuk küçük bir parça kalmış bir de çorba var. Mutfağa girdim bir şeyler hazırladım. Hiç sesi çıkmıyor. Eşim geldi “sana yardım edeyim” dedi mutfağa girince kayınvalidem “ay bana hiç söylemedi, siz geçin ben yapayım” falan filan şov yaptı. “Yapılacak bir şey kalmadı anne geç sen biz yaparız” dedim. O arada eşim ince giyinmiş kalın giyin dedi çıktı. Makarnayı bir hışım sinirle alıp süzeyim derken karnıma döküldü tüm sıcak su. Banyoya doğru ağlaya ağlaya koştum. Hiç ne olduğu umrunda değil eşim peşimden gelirken gördü hala diyor ki oğlum kalın giyin üşürsün. Bana ne olduğunu sormuyor bile. Eşim söylemese umrunda değil. Yemek için bilerek oyalandım dün oğlunu bekledi bakalım şimdi ne yapacak diye yediler içtiler masayı topladılar. Kapıdan bir “neyin var aa söylesene bana ben yapardım” dedi geçti gitti.
Eşime de aşırı fevri tepkiler veriyorum bu kadın yüzünden bizim aramız geriliyor. Bir yandan bırak annesine ne yapıyorlarsa yapsınlar çünkü bu kadın durulmayacak diyor bir yanımda eşimi seviyorum onun yüzünden neden huzurumu kaçırayım diyor. Bana bir akıl verin lütfen çok canım sıkkın.
Peki eşim için o benim hem oğlum, hem sırdaşım, hem kocam demesi normal mi? Bana onu boşandığı eşinin yerine koyuyor gibi geliyor. Sürekli gözümün önünde öpme, sevme seansları rahatsız ediyor. Bu süreç düzelecek miYani oğlu kadar sevip kollamasını beklememek lazım. İnsani olarak birinin canı acıyorsa geçmiş olsun der ilgilenirsin tabii ama gözlemime göre kayınvalideler ilk zamanlar kıskançlık da yaşıyorlar. Oğullarını paylaşmak istemiyorlar hepten saçmalıyorlar. Bir süre sonra düzeliyor yavaş yavaş.
Karşılık idare etmek lazım.
Yani siz onu hiç bir zaman kendi anneniz kadar sevmeyeceksiniz ve idare etmeyeceksiniz. Annenizin dediklerinin yarısını söylese gücünüze gidecek.
O da sizi oğlunu sevdiği kadar sevmeyecek. Bazen kıskanacak.
İnsani duygular bunlar. Bu kadar şey için gerilmeyin hiç.
İdare etmeye bakın. Sadece sık gelip uzun kalacak kadar da minnoş olmayın. Mesafeli gidin.
Eşinin ne suçu var seni beklemeden yemek yemek dışında ? 1 hafta görmeyin duymayın bilmeyin oğluyla takılsın sonra bir daha cagirmazsiniz.
Yalnız kayınvalidenin bu lafı hiç hoş değil, sırdaşım, oğlum tamam da kocam ne demek koca istiyorsa evlensin. Eşiniz sınır çizebiliyorsa, kv yılda bir iki gelip bir hafta kalıyorsa katlanılabilir.Boşanmış hayatını oğluna adamış bir kadın olarak görüp geçiyordum. Psikolojisi toparlayınca düzelir diye çok üzerinde düşünmedim. Kadına sırf o benim hem sırdaşım, hem oğlum, hem kocam dediği için mi kurulmaya başladım bilmiyorum ama bundan sonra tavırları hep patolojik gibi gelmeye başladı.
Kayınvalideniz gerçekten oğlunu kastederek "kocam" dedi mi; bu sizin yorumunuz mu ?Yemek yapıp yapmaması umrumda bile değil. O yokken ben zaten yemeği yapıyorum. İş yükümü ekstradan arttıran bir durum değil bu. Sürekli oğlum oğlum oğlum tavrı beni rahatsız ediyor. Bir insanın oğlu için “o benim sırdaşım, oğlum, kocam” demesi beni gelecek adına korkutuyor. Kendi ailemle olan sınır çizmesi sıkıntılı olan ilişki de bile eş rolü üstlenme yok.
Şu an olayı sıcağı sıcağına yaşadığınız için öfkelisiniz anlıyorum ancak şükredin sık sık gelmiyor bakın siz diyorsunuz bir kere geldi diye eğer sinir bozucu konuşursa saygıyı bozmadan karşılık verin geçin ben 4 5 gün de bir görüyorum ve sürekli misafir dertleri oluyor mesela yani kötünün kötüsü var.Merhaba hanımlar,
Bu konuyu ağrıdan çatlayan başıma sardığım çember ile beraber yazıyorum. Evleneli bir sene oldu. Kayınvalidem ilk kez bize geldi. Bir hafta kalıp gidecek az sabretmeye çalışıyorum ama cidden dayanamıyorum. Oğluna aşık bir kadın. Boşanmış, tek yaşayan birisi kırmak incitmek falan istemiyorum ama bu gidişle beni de boşatacak.
Cumartesi günü bize geldi. Giresun’dan İstanbul’a uzun mesafe dinlensin dedim mutfağa pek kendim de sokmadım. Ufak tefek getir götür işleri yaptı. Pazartesi günü işe giderken tavuğu çıkardım. Çorba, tavuk, tatlı yapmış sağ olsun. Eşimin hastanede işi uzun sürecekti biz yiyelim dedim yemek istemedi. Akşam sekize kadar eşimi bekledik.(bunu anlatıyorum alakasız gibi gelebilir ama bugün ben yandım beni yemek için beklemeyi tercih etmedi kendisi)
Akşam yemeğinden sonra birden bire eşimi isteyen eşimin kendisinden 10 yaş büyük komşu kızından bahsetti. Anlatma sebebi de benim oğlum çok iyi herkes onu çok beğeniyor gibisinden. Ben de eşime dönüp seni isteyenler arasında en iyisi benmişim benimki sen misin tartışılır dedim şakayla karışık. Sonra sustu rahatsız olduğumu anlayıp.
Bugün yine işe gittim. Akşam 6 da anca çıkıp eve gelebildim. Geldiğimde içerde oturuyordu. Baktım tavuk küçük bir parça kalmış bir de çorba var. Mutfağa girdim bir şeyler hazırladım. Hiç sesi çıkmıyor. Eşim geldi “sana yardım edeyim” dedi mutfağa girince kayınvalidem “ay bana hiç söylemedi, siz geçin ben yapayım” falan filan şov yaptı. “Yapılacak bir şey kalmadı anne geç sen biz yaparız” dedim. O arada eşim ince giyinmiş kalın giyin dedi çıktı. Makarnayı bir hışım sinirle alıp süzeyim derken karnıma döküldü tüm sıcak su. Banyoya doğru ağlaya ağlaya koştum. Hiç ne olduğu umrunda değil eşim peşimden gelirken gördü hala diyor ki oğlum kalın giyin üşürsün. Bana ne olduğunu sormuyor bile. Eşim söylemese umrunda değil. Yemek için bilerek oyalandım dün oğlunu bekledi bakalım şimdi ne yapacak diye yediler içtiler masayı topladılar. Kapıdan bir “neyin var aa söylesene bana ben yapardım” dedi geçti gitti.
Eşime de aşırı fevri tepkiler veriyorum bu kadın yüzünden bizim aramız geriliyor. Bir yandan bırak annesine ne yapıyorlarsa yapsınlar çünkü bu kadın durulmayacak diyor bir yanımda eşimi seviyorum onun yüzünden neden huzurumu kaçırayım diyor. Bana bir akıl verin lütfen çok canım sıkkın.
Oğlu için hem sırdaşım, hem oğlum, hem kocam her zaman dediği bir cümle. Zaten ona kurulup davranışlarını izlemeye başladımKayınvalideniz gerçekten oğlunu kastederek "kocam" dedi mi; bu sizin yorumunuz mu ?
HaklısınızŞu an olayı sıcağı sıcağına yaşadığınız için öfkelisiniz anlıyorum ancak şükredin sık sık gelmiyor bakın siz diyorsunuz bir kere geldi diye eğer sinir bozucu konuşursa saygıyı bozmadan karşılık verin geçin ben 4 5 gün de bir görüyorum ve sürekli misafir dertleri oluyor mesela yani kötünün kötüsü var.
Kadın bu kelimeyi ilk kez kullandığında: "bu çok çirkin bir ifade; oğlunuzla aranızda cinsel bir ilişki bulunduğu iddiasını da içeriyor. Sizin ağzınıza bunu hiç yakıştıramadım, lütfen bu kelimeyi bir daha kullanmayın vb" diyemediniz mi ?Oğlu için hem sırdaşım, hem oğlum, hem kocam her zaman dediği bir cümle. Zaten ona kurulup davranışlarını izlemeye başladım
Yalnız kayınvalidenin bu lafı hiç hoş değil, sırdaşım, oğlum tamam da kocam ne demek koca istiyorsa evlensin. Eşiniz sınır çizebiliyorsa, kv yılda bir iki gelip bir hafta kalıyorsa katlanılabilir.
Yemek yapmaya mecbur değil vs bence şöyle bir sınır var kısa kalacaksa yapmasın ama işten gelen gelinin yemek yapmasını beklemesin bir zahmet. Yatılı misafir gelen, çalışan yada küçük çocuğu olan bir eve gelmişse oturup önüne hizmet beklemesin, işin ucundan tutsun.
Haklısınız teşekkür ederimAdı üzerinde kv bu. Birçoğu oğluyla sağlıksız bir bağ kuruyor bu ülkede o benim oğlum, ''kocam'' demeside bunun bir örneği. Eşin burda önemli olan o sana değer veriyorsa, laf söyletmiyorsa senede 1 2 defa gördüğün bir kadının hareketlerini kafaya takman gereksiz bence. Ve az gelen birinden yardım beklemezdim yerinizde olsam gereksiz bir sinir yapıp kendinizi yakmışsınız.
Rahatsız edici tabii.Peki eşim için o benim hem oğlum, hem sırdaşım, hem kocam demesi normal mi? Bana onu boşandığı eşinin yerine koyuyor gibi geliyor. Sürekli gözümün önünde öpme, sevme seansları rahatsız ediyor. Bu süreç düzelecek mi
Bekar biri olarak sizi gazlamayaym ama yemeğe beklenilmemek canımı sıkardı açıkçası, bunlardan yiyesim yok diye bi yemek sözleseydiniz siz de kendinizeMerhaba hanımlar,
Kadın bu kelimeyi ilk kez kullandığında: "bu çok çirkin bir ifade; oğlunuzla aranızda cinsel bir ilişki bulunduğu iddiasını da içeriyor. Sizin ağzınıza bunu hiç yakıştıramadım, lütfen bu kelimeyi bir daha kullanmayın vb" diyemediniz mi ?
Tekrar ederse lütfen söyleyin.