Kayınvalide ve Görümce ile Tatil

Ayyy bu konuyu da erkek tarafı basmış yine görümce savunucuları doluşmuş 😄 Neyse görümceni samimi bulmuyorsan da artniyetli davranma gerçek yüzünü illaki gösterir zaten öyle bi derdi varsa... İlk kez gittiğin bi yer sonuçta tadını çıkar, bilmediğin bi kültürse görümceni boşverip aile büyükleriyle hal hatır yaparsın aile geçmişine dair güzel anılar dinlersin 🤗

Ben erkek tarafi değilim kardeş, abi yok bende. 😂 8 yillik evliligimde eşimin memleketini görmedim henüz, gorumcelerden biriyle de bir kaç yildir goruşmuyorum. 😬

Kendi adima konu sahibi haksiz bulma nedenim evlilik oncesi ses cikartmayip susup susup nikahla kendini garantiye aldigini dusunerek sonradan problem cikartmak dogru bir davraniş gelmiyor. Acik davranmak lazim. 🤷 Bana da acik davranilmasini isterdim ben olsam.
Eşi sorun etmez kaldirirsa bu durumu ne ala.

Son düzenleme:
Ayyy bu konuyu da erkek tarafı basmış yine görümce savunucuları doluşmuş 😄 Neyse görümceni samimi bulmuyorsan da artniyetli davranma gerçek yüzünü illaki gösterir zaten öyle bi derdi varsa... İlk kez gittiğin bi yer sonuçta tadını çıkar, bilmediğin bi kültürse görümceni boşverip aile büyükleriyle hal hatır yaparsın aile geçmişine dair güzel anılar dinlersin 🤗

Annesinin evine gelirken gelinden izin almayacak dedik diye erkek tarafı mı olduk? 😀😀

Ben erkek tarafi değilim kardeş, abi yok bende. 😂 8 yillik evliligimde eşimin memleketini görmedim henüz, gorumcelerden biriyle de bir kaç yildir goruşmuyorum. 😬

Kendi adima konu sahibi haksiz bulma nedenim evlilik oncesi ses cikartmayip susup susup nikahla kendini garantiye aldigini dusunerek sonradan problem cikartmak dogru bir davraniş gelmiyor. Acik davranmak lazim. 🤷 Bana da acik davranilmasini isterdim ben olsam.
Eşi sorun etmez kaldirirsa bu durumu ne ala.
Ben de görümcesi "kardeşim nasılsa bunla evlenmez" diyip burnundan getirip, evlenince de cici görümce ayakları yapıyorlar diye anladım sanki 😄🤷🏼‍♀️

Konu sahibi bizi bi aydınlat, ne oldu o arada 😄

bayramı zehir etmeyin kısa süreli idare edilebilinir bir durum, mesafeli durursunuz bayram düğün cenaze özel günlerde bir arada mecbur olacaksınız artık akraba oldunuz sevmesenizde aynı ortamı paylaşmanız gerektiğinde idare edecek kadar olgunlaşmanız gerekiyor

Şimdi öncelikle siz tatile gitmiyorsunuz siz eşinizin memleketine bayram ziyaretine gidiyorsunuz. O yüzden birlikte tatil yapacağız gibi düşünmeyin ortada bir tatil yok çünkü.
Bayram ziyaretinde bence olumsuzlukları gözünüzde büyütüp olay çıkarmayın. Anladığım kadarıyla eşiniz de anlayışlı davranıyor. Biraz ziyaret el öpme, sıkılınca da eşinize söyleyin şurda şu varmış gelmişken görelim şura yakınmış gidelim diye, böylece her anı görümce ve kayınvalide ile birlikte geçirmezsiniz.

Kızlar selaaaammm,
Eşimin memleketine gidiyoruz Allah nasip ederse bayramda. Ailesi bayramda orada olacak. Yeni evliyim 3 haftalık. Senelerdir hayaliydi benimle oraya gitmek. Ve görümcem ve eşi de geliyor. Bize de bunu yeni diyorlar. Sözde 1 ay önceden bilet almışlar ne hikmetse söylemediler. Ben de o görümcemden pek hoşlanmıyorum zamanında çok sorun yaşadım görümcelerimle. Evlenince beni tanıyınca sevdiler ama ben yapılanları unutmadım. Buna da ayrı bir antipatim var. Bana yan yana çok iyi davranıyor ama samimi gelmiyor hareketleri çok abartılı. Bir yandan diyorum yapma belki tatil güzel geçecek ama yok eşimle de sürekli bu konuda tartışıyorum. O benim ablam onlarla da gezeceğiz baş başa da diyor. Sizce nasıl davranmalıyım yeni evliyim ve bu sebepten kavga etmek de istemiyorum. Tatilde nasıl davranmalıyım eşime nasıl davranmalıyım?
Mesafeli ve politik olun , zamanınızın hepsini onlarla harcamayın, bir şekilde başka planlar yapıp kaçmaya bak , fazla muhabbete girme samimi olma , eşine de çok fazla busey demeki kinlendigini düşünüp üzerine gelmesin, kısacası akıllı ol işine bak ..

Kınada düğünde yüzüme bakmadılar ondan önce benim büyüdüğüm çevre (daha metropol hayat) yaşam tarzım onlar da okumuşlar ama muhafazakarlar ben açığım ama abartı olmayan uçmayan tarzda mesleğim okuduğum üniversitenin kalitesi mesleğimdeki başarım vs onların da ağızları ile kabul ettikleri gibi ön yargılı oldular. Burnu havada dediler, yok bizimkini parmağında oynatıyor dediler neler neler. Anneleri onların yanında beni arayamazdı kıskanıyorlar diye. Evlerine davet etmezlerdi huzursuzluk çıkarıyorlar diye ve görümcelerim benden büyük düğünden birkaç gün önce düğünü bozuyorduk 1e 5 katıp nişanlımı babasını doldurmalar vs. Evime davet ettim zaman geçirmeye başladık ön yargılıydık seni sevdik filan şimdi MaşaAllah çok iyiler ama o nişanlılık bana ve aileme zehir oldu. O zaman bile onca lafa ağzımı açıp laf etmedim şimdi de iyi davranıyorum eşim teşekkür ediyor ama neler yaşadım kızlar anlatsam var ya onlar beni yeni tanıyor ama ben onları çooooktan tanıdım. Bu ablası da o zaman çok iyi davranır ama sürekli üstünlük sağlamaya çalışır gözdağı vermeye kalkışırdı yaptığı terbiyesizlikler sonucu eşim de ablası ile konuşmayı kesmişti. Şimdi iyi olması samimi gelmiyor diğerlerini yine sevdim ama bunu sevemiyorum ve bu geliyor memleketine. Bu arada akraba ziyareti vs yapmayacağız gezi planı yapmış eşim her güne
Şu söylediklerini beşle çarpımıni yaşadım . Kesinlikle düğünümde hiçbiri mutlu değildi cenazeye gelmiş gibilerdi. Evlenmeyi ben seçmiştim eşimle . Size gidince kimseye köle olun aranız çok iyi olacak yazmadı zaten . Gerekli mesafede durun . Ömür boyu bu şekilde hayat geçmez

Ben ortada büyük problem göremedim. Kısa bayram tatilini aynı evde geçiremeyecek kadar kötü şeyler yaşamadığınızı düşünüyorum. Daha çok yeni evlisiniz ve bu konu yüzünden eşinizle aranızda tartışma çıkarmayın. Tatilin tadını çıkarın yani.

Neden çoğu kadın gittiği yerde eşleriyle baş başa vakit geçirmek istiyor? Dünden beri kaç konu okudum böyle "eşimle yalnız kalamadık, eşimle baş başa vakit geçiremedik vs" diye. Yani eşiyle yalnız kalmak isteyen de evinden çıkmasın bir zahmet. Ööfff yanii🙄

Son düzenleme:
Neden çoğu kadın gittiği yerde eşleriyle baş başa vakit geçirmek istiyor? Dünden beri kaç konu okudum böyle "eşimle yalnız kalamadık, eşimle baş başa vakit geçiremedik vs" diye. Yani eşiyle yalnız kalmak isteyen de evinden çıkmasın bir zahmet. Ööfff yanii🙄
Gerçek tatil olsa tamam
Ama memleket ortamında, kv evinde, her odadan 3 kişi çıkıtığı biryerde baş başa kalabileceğini düşünmek bile ütopik.
Bukadar pembe bakabilsem hayata yeterdi

Gerçek tatil olsa tamam
Ama memleket ortamında, kv evinde, her odadan 3 kişi çıkıtığı biryerde baş başa kalabileceğini düşünmek bile ütopik.
Bukadar pembe bakabilsem hayata yeterdi
Aynen aynen bende ona kızıyorum işte.
Dünde birisi kalabalık aile ortamında kocasını sadece antrede gördüğünü söylemişti :KK70:
Adı üstünde bayram yani. 4 gün sabret sonra git kocanla fanusa git istersen kim ne diyecek🤦🏻‍♀️

Kardesimin karisina gizli nikahlarindan sonra sadece keske birinizin akli basinda olsa ailelere haber verseydiniz demistim. O yuzden sevmez beni. Umduklari gbi gecmeyip sokaga dusunce ailemin yaninda yasadilar 3 ay. O 3 ayda annemin evine ayni sehirde oldugumuz halde 3 haftada bir falan gittim. Yemin ediyorum biberonum mamam elinde surekli cantama sokusturdu aksama kadar bunlari giderken unutursunuz diye. Oysa sabah 11 de gelmisim ta aksam gidicem daha saatler var. Ben hangi odaya gidersem salak kardesimle elele tutusup oda degistirdiler Sizin gibi gelinler ve benimki gibi salak kardesler yuzunden insan kendi anne babasinin evine sigamiyomus bazen ben de bu vesileyle ogrendim. Anneannem sakla gelin bu zambagi bu zambaktan sana da var der. Hepimiz anne baba oluyoruz. O gunler uzak degil.

Kardesimin karisina gizli nikahlarindan sonra sadece keske birinizin akli basinda olsa ailelere haber verseydiniz demistim. O yuzden sevmez beni. Umduklari gbi gecmeyip sokaga dusunce ailemin yaninda yasadilar 3 ay. O 3 ayda annemin evine ayni sehirde oldugumuz halde 3 haftada bir falan gittim. Yemin ediyorum biberonum mamam elinde surekli cantama sokusturdu aksama kadar bunlari giderken unutursunuz diye. Oysa sabah 11 de gelmisim ta aksam gidicem daha saatler var. Ben hangi odaya gidersem salak kardesimle elele tutusup oda degistirdiler Sizin gibi gelinler ve benimki gibi salak kardesler yuzunden insan kendi anne babasinin evine sigamiyomus bazen ben de bu vesileyle ogrendim. Anneannem sakla gelin bu zambagi bu zambaktan sana da var der. Hepimiz anne baba oluyoruz. O gunler uzak degil.
Arsizla karşılaşınca insan ne yapacağını bilemiyor işte . Anne babanız da oğlu hatrina susmuştur kesin . Millet kafayı yemiş annemzin babamızin evine girip çıkarken izin mi alacağız siz yine sabırlı bir insanmişsiniz

Görümcelerinizle daha önce yaşadıklarınız aşılamayacak kadar büyük mü? Evlilik öncesi yaşadıklarınızdan dolayı gergin olmanız çok doğal bende kolay kolay adapte olamam. Şimdiden kendinizi kasarsanız bayramın tadını alamazsınız. Size olan yaklaşımlarını gözlemleyin bakarsınız hiç ummadığınız kadar keyif alacaksınız. Gidişata göre şekillenin.

Arsizla karşılaşınca insan ne yapacağını bilemiyor işte . Anne babanız da oğlu hatrina susmuştur kesin . Millet kafayı yemiş annemzin babamızin evine girip çıkarken izin mi alacağız siz yine sabırlı bir insanmişsiniz
Ben sabirli degilim anneme ben bunu yolarim diye diye gezdim her seferinde ama annem yapma etme diye cok yalvardi bisey yapamadim. Insan baba evinde siginti olur mu oldum valla

Bayramda annesine gelecek olan görümcenin bunun neden size önceden bildirmesi gerekiyor?
Bileti alış tarihlerine bile inanmamışsınız kendinizce. Size ne yahu?

Bu arada siz tatile gitmiyorsunuz, bayramda aileye köye ziyarete gidiyorsunuz. O yüzden sanki otel tatiline gidiyormuş da peşinize takılmışlar gibi kendinizi doldurmayın.
Yersiz olur.
3 haftalık evlilik o kadar yeni ki. Bu kadar kin fazla.
Düğün sürecinde yaşananlar dev gibi sorunlar değilse siz de onlar gibi unutun.
Tadını çıkarsanıza bazı şeylerin.
Bu kadar negatiflik yorucu olur.

X