Kayınvalide Problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kv çok fena ,herseyin farkında aslında...

Kardeşinin evi derken, kardeş kim?
Siz bu konuşmayı nerden biliyorsunuz? Duydunuz mu?
Kp artık gelin evi diyor, kv sizin olmadığını mı düşünüyor? Nokta koyun ayol..
kayınvalidem anlattı kızım aradı böyle dedi falan ben de dedim olur mu kardeşin onlar senin yabancı mısınız falan 1 sene önce

Kırılmasınlar, üzülmesinler, izin vermezler diyorsunuz ama önemli bir sebep de maddiyat gibi geldi bana.
Sizin maddi manevi gücünüz varsa biz bu evden çıkıyoruz dersiniz, kimse de karışamaz.
Ama maddi gücünüz kısıtlı ve aile de bunun farkındaysa ağlar sızlarlar, aman benim oğlumun parası boşa gitmesin, biz artık gelmiyoruz der küserler. Sonra ya eşiniz yine kıyamaz ailesine çağırır veya onlar zamanla esnetirler ve gelmeye başlarlar.

ee ne yapmma lazım o zaman

Bir olay üzerine patlamanız lazım durduk yere olmaz , bekleyin sınır ihlali yapsınlar...
sabredemiyorum artık son noktaya geldiğim için mi çok kuruyorum kafamda şey mi dese konuşmamıza rağmen geçen gene kardeşin geldi haber vermedin

kayınvalidem anlattı kızım aradı böyle dedi falan ben de dedim olur mu kardeşin onlar senin yabancı mısınız falan 1 sene önce
Alttan alttan vermiş ayarı, kızımı rahat ettir yoksa karışmam diye. Ah canım ya senin kızını da gittiği yerde bi güzel rahat ettirirler anlarsın o zaman. Ne cinbaz kadın, biliyor geçim korkusuna gık diyemezsiniz. Bu kaynanayla çok işin var Elif.

sabredemiyorum artık son noktaya geldiğim için mi çok kuruyorum kafamda şey mi dese konuşmamıza rağmen geçen gene kardeşin geldi haber vermedin
Ya açıkça bundan sonra taviz yok diyeceksin , nasıl yapacağını sen bul , bu arada kv senin rahatsız olduğunun gayet farkında, kardeşinin evi derken resmen burası bizim evimiz sen karışamazsın demeye getirmiş, böyle insanlar iyilikten anlamaz , gereken kaosu yaratın ve mesafe koyun ...

Kv çok uyanık, Konu sahibi de bi o kadar saf , benim kv de beni arayıp baban dedi ki seni oğlunun evine götüreyim istersen 3 kere üstüne basa basa oğlunun evi dedi , yani orası bizim evimiz demeye getirdi ama hepsini yedirdim bu lafların, şuan benden değerlisi yok ...

Siz hiç sınır koymasını bilmiyorsunuz. Gelmek mi istediler sizden müsade mi almadılar direk diyeceksin ki gelmeden müsait miyiz diye sorun öyle gelin bu şekilde olmuyor ha derseler bu ev bizim o zaman döneceksin eşine ben kendi evime habersiz insan istemiyorum burası benim evimse böyle olacak değilse kiraya çıkacaz. 2 kişi çalışıp kira ödeyebilirsiniz herkesin kendi evi yok. Kendinizi geçindiremiyorsanız susup oturcaksınız kv vites arttıracak bir şey diyemezsiniz çünkü onun evi. İlerde kpe bir şey olsa kendim bakamıyorum diyip yanına gelecek, tek kalsa zaten garanti kendi odasıda hazır ileride sen kvler ile yaşayacaksın bu net yani. İşin içine hastalık vs girince kocanın arkanda duruşuda esneyecek inşallah evliliğiniz bozulmadan sen tavrını koyarsın. Diyemem yapamam konuşamam diyen sonunda mutsuz olur kayınvaliden nasıl şak diye getirirm büyükleri sen çalışır ben bakarım demiş, sende direk yok artık kabul edemem diyecektin nokta olacaktı.

Bence en başta bu kadar naif olarak hata yapmışsın anahtar vermekle bnce herşeyden eşinin haberi olsun ama onun soylemesindense senin söylemen daha iyi olabilir öyle de seni kötü biliyorlar böylede saygı cercevesinde hallet bence oraya gelmeye kendine hakta görebiliyor olabilir evet eşin tek yaşamıs ama belkide köy yasantısı o zaman zorlamıyordu hele ki şimdide sizde konforu gördüğü için hiç istemiyordur

Kaynananızın evinde bedava oturduğunuzu sanıyorsunuz ama gizli bedeller ödüyorsunuz. Kaynanada evin anahtarı olmaz. Olamaz. Çatkapı çıkıp gelemez. Bunların önünü hep siz açmışsınız. Ya başka eve çıkın ya da eşinizle görüşüp fikir birliği içerisinde kaynananıza bir sınır koyun.

Burada yapacağın ilk şey kapının kilidini değiştirmek. Ne alaka evinin anahtarı kv de ölüm kalım olsa köyden oraya mı ışınlanıcak da gelicek?

Benim evimde kv nin zerine biz balayına giderken dediklerki anahtarı verin bize mazallah bişey olur evde bakarız dedim ne alaka yangın çıksa siz mi müdahale ediceksiniz? su bassa ne yapabilirsiniz öyle bir durum olursada çağırın itfaiye çilingir yapsın ne yapıyorsa. hiç kimsenin evi boş durmuyormu durduk yere hep kötü senaryolar yazılıyor deidm ve vermedim asla da vermem eşimin verdiiğini vs öğrenirsemde büyük kavga çıkar. hassas olduğum noktalardan birisi bu orası benim özelim kimse benden müsade almadan giremez ben yokken giremez.

2. sorun ise kv nizi iyi alıştırmışsınız benim evim burası dmeseniz bile o şekilde lanse etmeniz gerekirdi surat yapın tavur yapın dinlenmek istiyorum artık ayaklarımı uzatıp diyin, ama bir şekilde artık ayaklarını kesin

eşim önümüzdeki hafta artık haftada iki kez gece nöbetine kalacak bende tıkırtılar duydum deyip kilidi değiştittirsem kayınvalideme de gece böyle böyle seyler duydum kilidi değiştirdik sizde elinizdeki anahtarı atarsınız desem o da kızım bize yaptırdın mı derse anne gerek duymadık açıkcası geldiğinizde oraya buraya giderken ya benden ya da eşimden alırsınız desem kızım biz acil bir durum olursa biz de yaptıralım derse anne acil bi durum olsa 2 saatlik yoldan gelmeyle bir şeyleri kurtaramazsınız üstelik kendi annemler yarım saatlik mesafe de ona bile vermiyorum başında o şekilde oldu ama artık gereksiz bir şey desem nasıl sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…