Kayınvalide Problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Malesef o iş öyle olmuyor. El malı bi güldürüyor iki ağlatıyor. Kayın aile eve gelin getirdik kafasında, oğlumuz yuva kurdu değil. Yapacak tek şey var, o da kiralar uçmuşken biraz zor.
Neden el malı olsun ki, ben de aile mülkünde oturuyorum. Yani tapu kp üzerinde. Hiç böyle bir muamele görmedim, kimse de saygısızlık yapmadı, evime girip çıkmadı, ev bizim demedi. Normali de budur zaten. Çok enteresan buldum bu düşünceyi eğer bu konu özelinde değilse.

anahtarı da burda teyzesi falan yaşıyor bazen çıkıp ona gitmek için bakkala çakkala sonuçta geldiğinde benim anahtarımı da versem aynı olmaz mıydı
Hiçbir şekilde anahtar vermeyeceksiniz, diyeceksiniz ki ben bu şekilde yaşamaktan rahatsızım herkes kendi evinin anahtarını alsın eline , sizin baya baya mesafe koymanız lazım, iyi gelin olup huzursuz olacağıma kötü olur kafam rahat eder hiç değilse, benim eş ailesi 2 yıl boyunca benim evi yol geçen hanı yaptı en son çıldırdım daha da o oldu , şimdi ayda yılda bir gelirler o da haber vererek , bu konularda taviz verilmemeli ben bunu anladım...

O sizinkiler işte. Herkes böyle düşünmüyor. Bi de parayı veren düdüğü çalar, çalmayan da kendi bilir.

şimdi ne yapıla
ne yaptınız kimle konuştunuz yani ilk zamnlar geliyolardı şimdi sene de üç kez falan ama geldiğinde de ev sahibi gibi davranıyor

bütün kv kp sizinki gibi olsa zaten sorun yaşamazdı kimse. Ama mal benim istediğim gibi davranırım kafasında çok insan var.

anahtarı alsam nolur geldiklerinde benimkini isterler kaldıkları zaman kullanmak için

O sizinkiler işte. Herkes böyle düşünmüyor. Bi de parayı veren düdüğü çalar, çalmayan da kendi bilir.
bütün kv kp sizinki gibi olsa zaten sorun yaşamazdı kimse. Ama mal benim istediğim gibi davranırım kafasında çok insan var.
Tabi öyle insanlarda var zaten hemen hemen her gün benzer konular okuyoruz. Ben bu konuyu okuyunca ailenin onlardan olduğunu düşünmedim açıkçası. Kv telefonda biz yabancı mıyız diyerek ağlamış dolayısıyla eve paldır küldür girmelerini kültürel değerlerine bağladım ve yanlış buldum.
Diğer konuları bilmiyorum.

şimdi ne yapıla

ne yaptınız kimle konuştunuz yani ilk zamnlar geliyolardı şimdi sene de üç kez falan ama geldiğinde de ev sahibi gibi davranıyor
Kendisinde 3 sene kaldım zorumla çıktım ev üstüne ev olmaz neyse evi ayırdım yıllar sonra barıştık aynı evdeyken bana çok çektirdi zaten benim yerimde kim olsa SAYGI duymayacaktı bencil olduğu için farklı bir dünya oysa iyi olsalardı sırf eşimin bir parçası diye severdım gene affederdim kendi içimde ama beni hamilelikte çok üzdüğü için belkide hasta çocuğuma o sebep oldu diye içimden gelmiyor hep der hakkını helal et pişman olduğundan değil korkaklıktan gideceği yeri bilmesinden

anahtar vermedim onlrda vardı zaten o olaya da çok pişman oldum zaten insan yaşadıkça görüyor bazı şeyleri

şimdi ne yapıla

Ben yeni evliyken aşırı aşırı samimi olmak istediler böyle bir ev gibi içli dışlı, en başta eşime söyledim dedim bak sevmem ben böyle eşim ailesinden çekindi hicbisey diyemedi, her sabah alışveriş bahanesini taaa benim kapımın önündeki markete gelip çat kapı aaa geçerken size de uğrayalim demeler , her hafta istisnasız 3 gün bizde yemeğe gelmeler, oraya gidince yalvar yakar yapışıp ille burda kalacaksınız muhabbetleri, bize gelmedikleri zamanda da ha bire telefonla aramalar acmayinca eşime sarmaları vs, yani sanki onlarla evlendim gibi davrandılar, ben de sizin gibi kırmayayım demiştim ama en son birgün sabrım taştı büyük kavga çıkardım eşyalarımı toplayıp memlekete gittim , eşime de seni bosuyorum başka ile tayin istiycem dedim , en son eşim ailesini karşısına alıp konuştu ve bana birtakım sözler verdi, ben de kabul ettim, ailesi başta baya bozuldu surat yaptılar, uzun süre gelip gitmediler falan ama ben saygımı hiç bozmadım bayramda seyranda gidip kısa oturup evime geldim hep sonra alıştılar, suanda ayda bir veya iki kere gider geliriz , öyle birbirimizi darlamayiz, kayın aile ve gelin ilişkisinde en parlak dönemleri yaşıyoruz Size de tavsiye ederim susarsanız evliliğiniz çok saçma bir yöne evrilecek, çocuk yokken bu işi hallet yoksa yandın...

zamanında kızıyla konuşurken artık eskisi gibi rahat rahat istanbulda da kalamıyoruz demiş eşi demişki artık gelin evi rahat edemiyorum devamlı kayınvalidemde öyle şey olur mu kardeşinin evi falan demiş bunlar aklıma geldikçe çıldırıyorum şimdi ne yapmalıyım konusu açılınca mı söyleyim şuan ortada bişey yokken mi onu çözemiyorum

Maddi güç ve statü birçok kültürel değeri değiştirmeye yetiyor malesef görüldüğü üzere. Geçim kaygısına gık çıkaramıyorlar, bir mucize olsa kocası hadi dese bu sefer konu sahibi korkar. Çözümsüz bir konu, Allah yardım etsin.

Son düzenleme:
peki hatasını mı bekleyim söylemek için durduk yere şuan ortada bişey yokken mı konuşayım

Kardeşinin evi derken, kardeş kim?
Siz bu konuşmayı nerden biliyorsunuz? Duydunuz mu?
Kp artık gelin evi diyor, kv sizin olmadığını mı düşünüyor? Nokta koyun ayol..

Sizde hata niye gönlünü al annenin ara diyorsunuz..olay tam raya girecekken raydan çıkartmıssınız tekrar

Görümce daha genç galiba, onu da görürüz hele bi ele karışsın.

Ortak buluşma evi konumunda bir ev. İstanbulda birden fazla müsait daireleri olsa başka konuşurdum ama şu durumda ev onların evi. Kırılan kırılsın, kiraya çıkın. Kimseden de izin almanıza gerek yok. İşinize daha yakin ya da daha bakımlı başka bir ev bulun çıkın.

anahtarı alsam nolur geldiklerinde benimkini isterler kaldıkları zaman kullanmak için
Konu anahtar değil, wn bastan bu şekilde bir ilişki ve düzen istemiyorum diyeceksiniz zaten daha muhabbetini yapamazlar, siz öyle bir zemin hazırlayın ki kimse itiraz edemesin , ne demiş yıldız ablamız kavga ile halledilecek konuları konuşarak halletmeye çalışmayın...

Eninde sonunda kötü siz olacaksınız ben size deyim. Aman kötü olmayım diye diye de kendinizden taviz veriyorsunuz. Boşverin bazen kötü olmak daha iyidir. Sınırlarını bilmeyen insanlara had bildirmek gerek bazen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…