- 8 Nisan 2022
- 1.679
- 1.170
- 63
- Konu Sahibi itsgalatea
-
Benim ailem durumum vardı yapmak istedi.Bir kızımız var dedi.Karşı taraf yapmak zorunda değil tamam kabul.Ama emek vermek veya en azından negatif yapmayabilir hiçbişi yapmıyorsa.Her genç kendi mi evleniyor ?Öğle molam dedigine göre calisiyorsun
Madem düğün istiyorsun eşinle kendi butceni ayarla yap yani. Altınları satıp borçları ödersin. Ne yaşlı babanı, elin anasını yoruyorsun. Bugün gelene gidene keşkek dağıttığın basit düğün organize etsen yetmiş bin liradan başlıyor. Bir "düğün isterim" cümlesi kadına kitlenen belki de yüz bin . Ne kolay deniyor vallaha bizim ülkede. Eşek kadar olsa da çocuğunun masrafı, sırtındaki yükü bitmiyor. Yapıyorsun yapıyorsun yine de yaramıyorsun.
Evi babam verdi tadilat yaptırdı kısmına kadar okudum , ay ne şanslı damatlar var hemde adamın 2. Evliliğinde. Rabbim bizlere de güzel şanslar versin
İyi de her ana babanın içinden gelir evladına imkanlarını sunmak.Babam durumu vardı kendi içinden gelerek yaptı.Konulara da valla kendi girdi açtı kadın.
Eee normal değil mi?yani ben neden sevinemiyorum
E nasıl olacak böyle.Ben başta yadırgıyordum ama artık kadından ve görümceden beklemiyorum cidden.İyi geçinirim ama öylesine bir arkadaşım veya aile dostum gibi arada sadece kahveye kahvaltıya gelir hos beş olur başka şeye gerek kalmaz umarım.Çünkü bazen nişanlım yetişemediği yerde annemle yapın diyip emrivaki yapıp ondan istiyor.Hayır dersem de bana kızıyor.Bende kadına söyleyip zorla yapılmasını doğru bulmuyorum nişanlım dedikten sonra ne anlamı varki kendi teklif etmesi gerekiyorhiçbir şeye faydası dokunmaz ama her konuda fikri vardır böylelerinin. zamanı gelince de sizden çıkmaz. bu modelden bizde de var maalesef. ekimde evleniyoruz, hiçbir şeye karışmıyor kayınhanım. her şeyi ben,annem ve babam hallediyoruz. ne arayıp soruyor temizlik, nakliye işi ne oldu diye ne de gelinlik olayı için herhangi bir soru soruyor. İlk oğlu bir debak yine elim ayağım titredi. bayramda bile aramam. sen de en alt seviyeye indir iletişimini bence.
Düzeyli i, düzgün biri.Sıkıntıları olmadı çok şükür saygısı yerinde.Ama tabi aşırı bir vakit geçirme olmadı.Yapmayın bu kadar. İkinci evliligi yapmayı biliyor ama sponsor kp. Aileniz memnun mu nisanlinizdan?
sen hem sıcak hem de mesafelisin bence lalem :)Ben de kendimi ponçik sanıyordum.
Meğer ben bayaa bayaa mesafeli gelinmişim.
Babam nerdeyse güçleri yetmiyorsa düğünü bile yapacaktı istesem.Onlara 50 deriz 100 ise yarısını biz veririz bile dedi bana.Ama bende yaşarayak görüyorum işte istiyorum artıkİyi de her ana babanın içinden gelir evladına imkanlarını sunmak.
Ama bu kadar abartmak hem kıymetinin bilinmemesine sebep olur hem de babaya gereksiz yere yüklenmektir bence.
Nitekim gerçekten kıymet veren eş/nişanlı ebeveynleri üzerine vazife olmayan konulara girmez.
Senin baban tüm yükü sırtına almış,kayınvalide adayı hâla düğünün lafını yapıyor.
Çok tecrübesiz olduğun belli.
Baban yanlış yaptığını söyleyip birazcık yol gösterseymiş iyiymiş…
Haklısınız yaparsam hep beklenecek bu sefer ama yapmazsam da mimlenmem umarım.Bu sefer vefasızlığıma kulp bulmaya teşne çünküArayıp vardınizmi demeyin ,sanki evladınız gibi. Kaç senelik kayinvalidem her sene tatile gitti bir kere bile sormadım ,aramadım. Ve normaldede ben onu aramam , merak ediyorsa o beni arar. Bu arada aramız iyi beni çok sever, söyler herkese
Canımsın…sen hem sıcak hem de mesafelisin bence lalem :)
ve en güzeli
sen üzülürken o üzülüyor mu?Haklısınız da işte ağzımı açlam bu sefer nişanlım üzülür diye düşünüyorum
Daha ne görmek istiyorsun anlamadım ama bence nişanlının da babanın yardımlarına sesini çıkarmaması hoş değil.Babam nerdeyse güçleri yetmiyorsa düğünü bile yapacaktı istesem.Onlara 50 deriz 100 ise yarısını biz veririz bile dedi bana.Ama bende yaşarayak görüyorum işte istiyorum artık
Yani kıymetini biliyordur umarımDaha ne görmek istiyorsun anlamadım ama bence nişanlının da babanın yardımlarına sesini çıkarmaması hoş değil.
Arada bir onu biz verelim ne kadarsa karşılayalım diyip soruyor kendin sor kendin konuş derim ne diyimDaha ne görmek istiyorsun anlamadım ama bence nişanlının da babanın yardımlarına sesini çıkarmaması hoş değil.
Valla benimde oğlum var ilerde bende böyle gelinim olsun isterim tabi en önemlisi benim için sağlık, saygı ,sevgi . Siz çalışıyorsunuz ,babanız deseniz eli çok açık bir kayınpeder kim istemez böyle aileden kız almak. Saygı ,sevgi , durustlukte varsa. Siz onlara Allah'ın bir lutfusunuz , kendinize gelin bence. Kayınvalideyi düşünüpte hala aramasam surat asacak diyosunuz , sizi bulmuş kaybetmek ister mi. Çok verici olmayın farkına varın bazı seylerinHaklısınız yaparsam hep beklenecek bu sefer ama yapmazsam da mimlenmem umarım.Bu sefer vefasızlığıma kulp bulmaya teşne çünkü
Artık işte dün diyeceğimi dedim. Vedalaşırken kötü ayrılmadım zaten sizi seviyorum aklınız kalmasın da dedim.Ama işte daha fazlasına da gerek yok demek ki.Belki de zaten o da samimi olmak istemiyordur.çünkü samimiyet demek külfet demek.Zaten o yapıda birinin isteyeceğini de sanmiyorumDaha ne görmek istiyorsun anlamadım ama bence nişanlının da babanın yardımlarına sesini çıkarmaması hoş değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?