• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALIDE ILE YASANAN DIYALOG

Siz neden nişanlınızla birlikte yapmıyorsunuz her şeyi? Belli ki çalışıyorsunuz.
Aileler teklif ederse destek alınabilir ama siz her şeyi babanıza yaptırmışsınız.
Karşı tarafın ailesi dahil olmuyorsa ben olsam kendi ailemi de dahil etmezdim. Adam zaten ev vermiş.

Temizlik için de nişanlınız tutacaktı birini temizletecekti evi. Kaç yaşında kadının bu teklifini kabul etmek baştan saçmalık zaten.
Oğlu da siz de kabul edince şok olmuştur kadın. Sonra da kaçmış.

Düğün konusunda sürekli laf etmesi hoş değil. Sinirlenmekte haklısınız ama cevabını vermişsiniz zaten.
Mesafeli olun yeterli.

Özellikle kızlar da bunu görüyorum, evlenirken ailenize niye bu kadar yükleniyorsunuz. Diğer tarafa yapmak için hiçbirşeyi bırakmamışsınız. Kayınvalide değil de ben bir evliliğe böyle girmezdim. Aileleri işin içine dahil edecekseniz eşit dahil edin. Değilse de böyle beklentilere girmeyin. Ben kadının herşeye koltuğu, herşeyi yaptığı evliliklerin huzurlu gittiğini pek görmedim. Umarım sizin ki öyle olur
Babamın içinden geldi durumu vardı yaptı.onlar öğretmen emeklisi illaki bir birikimleri var sanırım ama düğünü beyaz eşyayı vs nişanlım birikimiyle yapıyor

Siz neden nişanlınızla birlikte yapmıyorsunuz her şeyi? Belli ki çalışıyorsunuz.
Aileler teklif ederse destek alınabilir ama siz her şeyi babanıza yaptırmışsınız.
Karşı tarafın ailesi dahil olmuyorsa ben olsam kendi ailemi de dahil etmezdim. Adam zaten ev vermiş.

Temizlik için de nişanlınız tutacaktı birini temizletecekti evi. Kaç yaşında kadının bu teklifini kabul etmek baştan saçmalık zaten.
Oğlu da siz de kabul edince şok olmuştur kadın. Sonra da kaçmış.

Düğün konusunda sürekli laf etmesi hoş değil. Sinirlenmekte haklısınız ama cevabını vermişsiniz zaten.
Mesafeli olun yeterli.
ben kendimde elimden geldiğince eşya çeyiz vs aldım.Babam içinden geldi almak istedi aldı.temizliği kayınvalide kendi teklif etmişti ama şimdi gideceği için yapamıyor

Ay hep böyle olacak düğünden sonra da konuşacak aynı şekilde devam edecek hatta dozu artıracak. Ben semim yerinde olsam derdim vardınız mı yolculuk nasıl geçti vs sorardım. Çünkü yarın bir gün bu ilgisizliğe rağmen ilgisizliği belli olmasın diye senin ilgisiz olduğunuda şikayet etmeye başlayacak sırf kendi hatalarını kapatmak için... Yalandan ara ağız ucuyla sor yarın bir gün aramıyorsun etmiyorsun demeye yüzleri kalmasın. Böylede gayet mesafeli olabilirsin aramak iletişim kurmak yüz göz olmak demek değil, mesafeli olmak konuşma üslubuyla ve tavırla alakalı.
Aslında biraz da bundan dolayı sormak istiyorum galiba.Aynı şekilde yarın soğuk yapacak sebebi de ben aramadım olacak

Aslında biraz da bundan dolayı sormak istiyorum galiba.Aynı şekilde yarın soğuk yapacak sebebi de ben aramadım olacak
Yahu daha evlenmemissiniz bile. Nisanlinizin annesinin yolculuğunu sormamak ne zamandan beri soğuk yapmak olmuş? Çok enteresan geldi bana açıkçasi

Kvdenin 100 tane arkadasini agirlamak icinmi yapiliyor bu dugun deseydiniz keske sizin taraftan sukadar kisiye davetiye veriyorum salon bukadarlik diye. Cok verici olmak hicbir zaman iyi degil hele kiz tarafi ev vermis dayamis dosemis yani bunlar bence dogru degil

valla bende böyle ararken o kadar istemeyerek arıyorum ki bir şey olsa da aramasam bahane çıksa diye anlıyorum ama 2 dk konuş işim var de kapat mesafeni böyle de koyarsın yani aradın diye samimi olmak gerekmiyor. Ayrıca yola gidiyorlar durup dururken aramıyorsun ki.

valla bende böyle ararken o kadar istemeyerek arıyorum ki bir şey olsa da aramasam bahane çıksa diye anlıyorum ama 2 dk konuş işim var de kapat mesafeni böyle de koyarsın yani aradın diye samimi olmak gerekmiyor. Ayrıca yola gidiyorlar durup dururken aramıyorsun ki.
Aramam ki sadece mesaj çekersem yarın falan çekerim

Kvdenin 100 tane arkadasini agirlamak icinmi yapiliyor bu dugun deseydiniz keske sizin taraftan sukadar kisiye davetiye veriyorum salon bukadarlik diye. Cok verici olmak hicbir zaman iyi degil hele kiz tarafi ev vermis dayamis dosemis yani bunlar bence dogru degil
Haklısınız da işte ağzımı açlam bu sefer nişanlım üzülür diye düşünüyorum

Kesinlikle mesafeli olmani tavsiye ederim. Nişanlınin ikinci senin ilk evliligin olacak ve tabiki kına düğün hakkın. Hicbir seyde üzülme ve güzel geçer inşallah cok mutlu olursun. Bi söz vardır fedakarlık yapan genelde kiymetli olmuyor kendini ezdirme sen
Haklısınız.Dün bi laf ettim onda bile kırk kere düşündüm işte yanlış mı diye.Yapı meselesi

Kayınvalide ile onu ilgilendirmeyen konulara neden girilir hiç anlamam.

Bu arada yazık günah babaya!

Çok yüklenmişsiniz bence…

Çok üzüldüm gerçekten.
Babam durumu vardı kendi içinden gelerek yaptı.Konulara da valla kendi girdi açtı kadın.

neden bu kadar verici davrandınız? ev verilmiş tadilat yapılmış bir de düğüne ık mık ediyorlar hayırdır? damat bulunmaz hint kumaşı mı? kaldı ki neden boşanmış bu bey? burada herkes yazıyor boşanan erkekleri 50 kere düşünün diye

hiçbir şeye faydası dokunmaz ama her konuda fikri vardır böylelerinin. zamanı gelince de sizden çıkmaz. bu modelden bizde de var maalesef. ekimde evleniyoruz, hiçbir şeye karışmıyor kayınhanım. her şeyi ben,annem ve babam hallediyoruz. ne arayıp soruyor temizlik, nakliye işi ne oldu diye ne de gelinlik olayı için herhangi bir soru soruyor. İlk oğlu bir de :D bak yine elim ayağım titredi. bayramda bile aramam. sen de en alt seviyeye indir iletişimini bence.

Ev eşya temizlik her şey babada 😂
Karşı tarafın yapacağı bir salon tutmak olmuş onuda istememişler ,ki zaten takılan paralar da salona verilecektir yani onda da yırttılar 😂
Bu adam niye boşanmış iyi araştır derim .
Bana çok bedavacı geldiler .

Öğle molam dedigine göre calisiyorsun
Madem düğün istiyorsun eşinle kendi butceni ayarla yap yani. Altınları satıp borçları ödersin. Ne yaşlı babanı, elin anasını yoruyorsun. Bugün gelene gidene keşkek dağıttığın basit düğün organize etsen yetmiş bin liradan başlıyor. Bir "düğün isterim" cümlesi kadına kitlenen belki de yüz bin . Ne kolay deniyor vallaha bizim ülkede. Eşek kadar olsa da çocuğunun masrafı, sırtındaki yükü bitmiyor. Yapıyorsun yapıyorsun yine de yaramıyorsun.

Şimdi yoldalar tatile gidiyorlar akşam vardınız mı nasıl geçti diye sorayım mı mesela ? İçimden gelmiyor ama negatiflik sürerse diye de istemiyorum tamamen nişanlım İçin açıkçası , belki sadece bir mesaj atarım ama inanın içimden soğuma geldi.Ne yazsam mesela ?
Arayın. Nişanĺınizın hatırını gözetin..

Boş verin kim ne derse desin siz gönlünüzden geçeni zaten yapacaksınız. Hiç üzmeyin kendinizi.

Selamlar herkese çok uzun yazmamaya çalışacağım,
Ekim sonu düğünüm var, nişanlımın 2. Benim ilk evliliğim, çocuk yok.Nişanlım ve annesi tabiki düğün yapmak istemediler, bende başta biraz nötrdüm ama babam ve annem isteyince benimde sonradan fikrim düğün olsun yönünde değişti bende istedim ve düğün olacak dendi, ayarlandı.Nişanlımda sağolsun senin de hakkındır anlarım tabiki yaparım dedi.Bu arada evi babam verdi zaten, banyoları yenileme, tadilat, mutfağı, salonu ve yatak odasını da babam yaptı.Nişanlım da düğünü, beyaz eşya ve tv aldı, birde alırsa oturma grubu, perde halı vs alacak…Kayınvalidede temizliği ben yaparım demişti ama görümcem tatil istediği için mecburen anne kız tatile gittiler ( kız biraz buhranlı bir dönem geçirdi tatile ihtiyacı vardı ama ne hikmetse tüm yaz durdu düğüne 1 ay kala gidesi geldi ) Bu yüzden temizliği de babam ayarladı çünkü eşyalarımız yarın kurulmaya gelecek.
Dün tatile gidecekleri için Kayınvalide benim öğle aramda benle kahve içmek istedi.Bende severek kabul ettim.Havadan sudan konuşurken konu haliyle hem iş yoğunluğu hem bu düğün telaşından açıldı, bende haliyle biraz gergin ve stresliyim normal olarak bana yine ‘ aslında bir nikah olacak yurtdışında kıyıp, gelinip kurtulunacak tarzında bişi dedi’ bende bu sefer dayanamayıp ‘ o işler öyle olmuyor maalesef, aile faktörü, sonra içte ukte kalması vs oluyor, sizin de kızınız var bilirsiniz ‘ dedim.Orda bir sessizlik oldu tabi, o da keşke kızım benden öyle bişi istese sadece bir nikah olsa dese dedi.
Yani düğün salonu vs ayarlanmış, herşey zaten özellikle bizim tarafımızca ilerliyor gerçekten hiçbir konuda yardımı olmuyo sadece arada arayıp bişe olursa söyle diyip kapatıyor,Nişanlım demese bazı şeyleri kendinden az yapıyo.Hatta bazen arayıp ben haber veriyorum ona şunlar yapıldı, bunlar oldu diye…Herkes yapmak zorunda değil asla anlarım , istemek zorunda da değil gerçekten de..Başta tanımadığım için bekledim biraz açıkçası ama artık beklemiyorum.Kendi hakkında da karakter olarak aşırı rahatına düşkün, salaş ve zora gelemeyen olarak tanımlıyor zaten.Düğün istememesi, uğraşmak istememesi kendi açısından çok normal ama yani sürekli bunu dile getirilmesi ve o isteksizlik hoşuma gitmiyor, siz ne dersiniz. ? Yeri geliyo kendi kızının depresyon ve buhranlarından bile daraldığını anlatıyor zaten, ben artık onu öyle kabul ettim ve tanıdığımı hissettim iyice o görüşmede.Sonra bana kına yapacak mısın diye soruyor, ağzımı bıçak açamadı valla yapsam onu da kendim yapıcam zaten evde falan işte…Ama böyle olunca misafir gibi çağırasım da gelmiyor onları.Bilmiyorum ben beklentiyi çoğalttım ama şimdi iyice düşürmem gerektiğini anladım bu muhabetle.Kötü geçinmek istemiyorum.Ama valla çok arayasım da yok.
Bu arada düğüne 100 tane arkadaşı gelecekmiş kayınvalidenin.Düğün olmasın diyip, 100 arkadaş çağırması peki ? Gelinin bile o kadar arkadaşı yok 😊
Öyle işte kızlar.İçimden bir o ilk kopuş koptu kayınvalideye karşı kimbilir neler göreceğim orası ayrı mesele ama size anlatayım dedim nasıl yapsam sonrası İçin davransam bilemedim artık.Böyleli işte…
Evi babam verdi tadilat yaptırdı kısmına kadar okudum , ay ne şanslı damatlar var hemde adamın 2. Evliliğinde. Rabbim bizlere de güzel şanslar versin

Back