KAYINVALIDE ILE YASANAN DIYALOG

Yani kıymetini biliyordur umarım

Arada bir onu biz verelim ne kadarsa karşılayalım diyip soruyor kendin sor kendin konuş derim ne diyim
Arkadaşım yanlış anlama da bu işler bu şekilde olmuyor ki…

Evlenecek çiftler zaten paralarını birleştirip ev,eşya,düğün,takı vs. hazırlığı yapar. Eksikleri büyükleri çıtlatır,durumları yeterliyse ve istiyorlarsa destek olurlar.

Hangi ana baba gelin/damat “ne kadarsa verelim” dediğinde rakam verir ki?

Bunu bilmiyor musun gerçekten?

Hadi sen bilmiyorsun nişanlın da mı bilmiyor yoksa bilmemezliğe mi geliyor?

Daha ne görmek istiyorsun anlamadım ama bence nişanlının da babanın yardımlarına sesini çıkarmaması hoş değil.
İşine geliyor bence .adam çok rahat bir şekilde 2. Evliliğini yapıyor , babası da bir acayip , verdikçe veriyor ,kızının bir değeri kalmıyor doğal olarak , sanki kızımı alında ne isterseniz yaparım modunda ..

Aynen ben de babaya çok şaşırdım.

İnsan evladına niye bunu yapar ki?

Hadi bu küçük kızımız bilmiyor baba,tecrübelidir,kızının kıymeti olmayacak bunu çok iyi biliyordur.

Bu konuda kız babasına çok üzüldüm adamcağız ben yağdırırsam kızımın kıymetli olur, mutlu ederler diye düşünüp kendini parçalamış ah amcam ah bilsen o iş öyle olmuyor. Ne diyeyim Allah babanızın temiz kalbini kırılmaktan korusun. Ve lütfen düğün yapılırken dış kapının dış mandalı gibi duran kayın ailenizin düğün bitince musallat olmasına izin vermeyin. Ayrıca bu sekilde ikide bir nişanlım üzülmesin deyip durursanız gün sonunda üzülen siz olursunuz dost acı söyler.

BI taraf evlenmis bosanmis oldugunda ilk este hata olarak gordukleri ne varsa ikincide temize cekmek istiyo cogu zaman hem aile hem es. Yani bunlar gozdagi bence. Susup kalirsaniz hep ne gerek vardi olacak. Ben olsam sizden maddi manevi beklentim yok kendi dugunume de kinama da ben karar vereyim siz isterseniz buyrun gelin derdim. Isterse 2. Degil 12. EVlilik Olsun cocugun evleniyo ya boyle de hevessiz olunur mu

Aynen ben de babaya çok şaşırdım.

İnsan evladına niye bunu yapar ki?

Hadi bu küçük kızımız bilmiyor baba,tecrübelidir,kızının kıymeti olmayacak bunu çok iyi biliyordur.
Bence bilmiyor. Ne kadar verirsem o kadar kadir kıymet bilirler sanıyor.

Evlenince kıymetli olur o çocuklar, işe yarayacak ya g.tünden düşmezler.

Bunları hep kulak arkası yaptım.Sormayı da sormayacağım iyi tatiller dedim zaten

Ya umarım öyle olmaz ya evde bişi oldumu vs sürekli arama evin işini yaptırma vs devam edecek mi acaba ?
Olacak. Kaçış yok. Şimdiden yerlerini gösterin, siz düşüneceğinize nişanlınız düşünsün, Itsgalatea 'nın tersi pis, azcık doğru durayım da beni de haşlamasın desin.

Koca adam ya!

Bilmez olur mu?
Babasini da kucukken hep parayla sevdilerse vallahi olur. Ben de boyleyim malesef. Babam bize nasilsiniz demez para verirdi sarilmaz para verirdi. Smdi ben de birine cok kanim kaynadiysa ya maddi anlamda kiymetli bisiler aliyorum ya para veriprum

Bana bide bu diyalog olduktan sonra kına istiyor musun dedi ? Bende cevap vermedim artık ağzımda düğümlendi.çünkü yapsam desem onlar yapmak zorunda.Sanki yapacaklar mı ? Yoo ben kendi imkanlarımla yapıcam demek ki.Ya zaten benle kahve içmek istemesi bile tamamen kendini rahatlatması değil mi gitmeden ?

Tabi ki oyle. Bakicam duruma gore demek herseyi cozer. Isine gelmedi bakalim deyip cikicaksin. Ben olsam cagirmam kinama gizli yaparim

Evi içini vs babanız veriyor derken, babanın üstünemi? Yada senin üstünemi?
Aksi bi durumda hiçbir katkısı olmadığı halde yarısını bölmesine istemem senin adına.

Ayrıca nişanlınında başta düğün vs istememesini çok saçma buldum. Senin ilk evliliğin ve sen istemesende sana kendisi içinde kalmasın yapalım vs demeli. Yapar yapmazsın o senin tercihin.

Sürekli böyle olumsuz konuşan birine açıkçası ben misafir kotası koyardım. Hem isteme hem olumsuz konuş ve yorum yap.
Hiçbirşeye yardımcı olmuyorsan, bi zahmet fikirde beyan etme.

Açıkçası ben sizi fazla hoşgörülü buldum.

Ya biliyor bana bi keresinde dedi salonu almasak mı kıymetin olmaz diyorlar dedi.Tamam baba dedim yine gitti aldı
Hımmm.

Anladım.

Siz ailecek bile bile çıkmaza yürüyorsunuz.

O zaman siz bilirsiniz yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…