Kayınvalide evinde kocam yokken kalmak

Git beybi. Ama olduğun gibi davran. Gidip el pençe hizmet edip yeni gelin olduğundan her cümlen “anne anne ile başlarsa” gelip yaa ben gittim süperdi dersen olmaz.
Git bakalım, sabah çıkıp arkadaşlarla buluşacağım de akşama yakın dön. Erken kalkıp kahvaltı hazırlama dilediğin saatte kalk bakalım ne olacak. Kayınvalide seni öpücüklerle uyandırırsa ah kızım çık gez gel derse helal olsun diyeceğim….
Belki her şey süper de geçer iki aylık evlilik bu.
Kendin gibi olup gideceksen okeyim ama hizmete pışpışa gideceksen zaten gittim her şey güzeldi diyeceksin😂

Ben olsam giderdim ki gittigm zamanlarda oldu, gidip aylarca kalma 2-3 gün kal dön, bebeği bırakır alış verişe çıkarsın, evde de çok girmeden yardım edersin...kendin ol öncelikle yardım edeceğim yaranacagm diye başkası gibi davranma ama kabalık da yapma...benim kv kp de çok iyiler gittigmde canım isterse kek kurabiye vs yaparım seviyorlar çünkü ve kb yapamıyor bilmiyor, yorgunsam yapmıyorum, kibar iyi insanlar kafama göre takılıyorum, kızımı oyaliyorlar sabah uyanınca kv yanına gidiyor kizm doyurur onu vs ben de uyuyorum...bu karşındaki insanlarla alakalı baktın sikildin hoşuna gitmedi bir daha gitmezsin çok da abartacak birşey değil

Bukadar dusunecek ne var gidin iki gece kalin gezin guler yuz gosterin es ailesi diye bukadar on yargili olmayin madem iyi insanlar onlarda memnun olur olumsuz yorumlara takilmayin insanlar elestirmek icin bahane ariyor

Ben giderdim, her gittigimde yatagimi hazir buldum sofraya bir catal koymadan yoldan geldim doydum ben genelde hazirlik asamasinda yardim ederim bazen zorla disari cikin der hos benim esimde annesine yardim eder bana firsat kalmaz temizlik yada tamirat varsa yapar ama fazla kalamam 2 3 gun yeterli

Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?
Hava değişimi olsun diye gidebilirdim. Hem dediğiniz gibi iyilerse de onlara da değişiklik olur. Ama kesinlikle çok kalmazdim. Ortalama 1 hafta iyi bence. Yalnız gittiğiniz zaman da köşeye çekilip hiçbir şey yapmamayı düşünmüyorsunuz heralde? İnsan arkadaşına bile gittiği zaman işin ucundan tutuyor. Siz de bir seylere yardım edin. Örnek veriyorum bir gün de akşam yemeğini siz hazırlayın vb.

Ben gitmenizi abes bulmadım bende giderdim herhalde ama orta yolu bulun kayinvalideniz iş yaparken bir köşede oturmayın yardım edin ama o girmeden mutfağa girip birşeyler hazirlanayin onun evi olduğunu unutmayın ina da unutturmayin 😂😂😂 sonra hep beklenti oluşur ama hicbirdeyde yapmazsanız bu sefer hoş olmaz

Biraz maksadım daha yakından da tanımak aslında. Dediğim gibi 3-5 gün kalıcam bi günü de zaten arkadaşıma gideceğim bana da iyi geleceğini düşünüyorum açıkçası
Eşinizin ailesini, eşiniz de yanınızdayken tanımanızı öneririm.

aslında kurmak istediğim mesafeli ilişki de tam böyle, hiç öyle sürekli aramalarım yoktur baktım 10 gün olmuş konuşmamışız bi ararım arayınca da çok güzel konuşuruz. Bazen ben aramadan kayınvalidem arar. Dediğiniz gibi kendim olarak gidiyorum içimden geldiği gibi davranırım. Herkesin yapısı fikri gerçekten farklı bu konuda ben de yaşayıp göreceğim
Eşinizin ailesiyle mesafeli bir ilişki kurmak istiyorsanız: yanınızda eşiniz yokken ve henüz eşinizin ailesiyle birbirinizi pek tanımıyorken; kendi evinizde canınız sıkıldığı için kayınvalidenizde yatılı misafir olarak kalmamanız daha doğru olacaktır.

bence insanlar gereken tepkiyi gereken zamanda vermeyip daha sevgiliyken- nisanliyken kendi sınırlarını ihlal ettirip - manyak kaynanayi göre bile evlenip sonra tüm kaynanalar kendilerininki gibi zannediyorlar
6 sayfa yorumlara şok oldum. belki yasanmisliklar sonrasi boyle olmuslardir ama bu tavir en duzgun es ailesini bile rahatsız eder. bilerek ondan kacmis gibi davranmak - benim ailem varken onlar kim kopek" modunda olmak. tabii ki kimse insanın kendi ailesinin tirnagi edemez ama onlar da bir cesit ailen oluyor yani. neden biri kiz dogurunca melaike oluyor da erkek dogurunca bir anda deccal oluyor 😅 fazla ataerkil toplumlarda- ailede saygiyi erkek dogurarak anca gorebilen - kocasinin yapmadıgi kocaligi oglundan goren kaynanalar belki ama onlar da belli ediyordur elbet kendini. kör degil ya gözün manyak ailesini ve onlara ses cikaramayan ogullarini senin sinirlarini ihlal etmeye basladiginda terketseydin madem:)
ömür boyu savas yasamaya ne gerek var ki?
bence kimsenin gazina gelme. git o eve, mutfaga gir "yardima ihtiyac var mi" de, yok derse sen de salatayi yap falan. anne evinde nasilsan orada da oyle davran. sonucta bir ömür defalarca bir arada olacaksin. iyi gun var kötü gün var. aranizdaki muhabbeti guzel tutmakta yarar var

Yengeççim kayınvalidem ile aşırı seviyeliyiz genelde görüşmeyiz evlendiğimizden beri böyle öncesinde de tanışmadım zaten. Yılda max 2-3 görürüm. Eşim de yurtdışı görevli çalışır. Ama evde sıkılıp kayınaileye gitmek bana hiç mantıklı gelmiyor. Arkadaşlarımla görüşürüm kendi ailemi akrabalarımı ziyaret ederim kursa sergiye müzeye giderim kitap okurum. Eşim varken kayınaileye de giderim ama yokken gitmek hiç mantıklı gelmedi hele ki yeni evli çocuk falan yokken. İstediği kadar iyi olsunlar ama dıdısının dıdısı hala. Halama teyzeme yatıya giderim ona gidene kadar. Anneannemde kalırım 1 hafta iki gönlünü yaparım ne bileyim. Gidecek kapı mı yok..

Canınız istiyorsa gidin tabi. Ama bu konuların sonu hiç şaşmaz. Karşı tarafta doğal olarak bir beklenti oluşur. Evliliğin ilerleyen zamanlarında gelin artık bu beklentiyi karşılamak istemez. Ve sonuç: “Önceden öyleydi, şimdi niye böyle oldu?”

Hayır canım tabiki yapıyorum eşimle gittiğimde de kayınvalidemin evinde yaptım bulaşığı topladım masayı hazırladım kendi yattığımız yeri temizleyip öyle gittik eşimle falan oturup hizmet beklemem tabiki. Ama yaptıklarına yardım etmek dışında elimden çok fazlası gelmez onu demek istiyorum yemek yapacaksa ben malzemeleri yıkar doğrarım yemeği karıştırırım ama yemek yapmayı istemem mesela zamanla benim elim de iyice alışınca tabi seve seve yaparım derdim gocunmak değil
Onu bekleyen olmaz zaten. Ama tek gidersem sınor kalmaz yok bilmem ne abartı şeyler. Belli yaşta insanlar. Eşinizi doğurup büyütüp size vermişler. Bir kötülükleri yok. E bir hafta gidip kalmanızda ne sorun olacak. Anneniz de çok onaylamamıs mesela ona ne. O da bir anne değil mi sonuçta. Benim bir tanıdığım var kayınvalidesi ile çok iyiydi. Sonra eşi aldattı. Bosandı. Hala kayınvalidesi ile görüşüyor çocuklara bakıcı ayarlayamadı kayınvalidesi bakıyor. İlişkiler emek ister. İnsan insana değer vermeli. Eş ailesi diye durduk yere mesafe koymaya gerek yok. İnsanlarla zaman gecirin birşeyler paylaşın yakınlık kurun. Mesela komşum orta yaslı çift cocukları evli çocuklu. Adam o kadar kibar ve sevecenki öyle bir dedem olsa yanından ayrılmazdım. Aile bağları hem sizin hem çocuklarınız için önemli. Biraz kucak aćmayı bencil olmamayı öğrenmek gerekiyor. Anneniz ek olarak bu duruma karısmamalı dikkat edin buna bence kritik bir durum.

Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?

Niye kendi evinizde kalamıyorsunuz anlamıyorum neyden korkuyorsunuz ? Eş ailesine daha baştan hayır diyemezseniz başınız çok ağrır.

eşim olmadan kalmak durumunda kaldım ama onlar bana misafir oldular.
ama ev sahibi kendileri gibi davrandılar orası da ayrı konu.
kayınvalidemle anlaştık da kayınpederime tahammül ettim, sabrettim diyeyim.
çünkü tamamen hayata bakışımız farklı. muhabbeti bir yerden sonra çekilmez oluyor böyle olunca.
kötü biri diyemem onu da bana bayıldığını sanmıyorum.
sırf bana duyurmak için söylediği laflar oluyor mesela.

ben tercih etmezdim yerinizde olsam.

Asla önermem...

X