Kayınvalide evinde kocam yokken kalmak

Git beybi. Ama olduğun gibi davran. Gidip el pençe hizmet edip yeni gelin olduğundan her cümlen “anne anne ile başlarsa” gelip yaa ben gittim süperdi dersen olmaz.
Git bakalım, sabah çıkıp arkadaşlarla buluşacağım de akşama yakın dön. Erken kalkıp kahvaltı hazırlama dilediğin saatte kalk bakalım ne olacak. Kayınvalide seni öpücüklerle uyandırırsa ah kızım çık gez gel derse helal olsun diyeceğim….
Belki her şey süper de geçer iki aylık evlilik bu.
Kendin gibi olup gideceksen okeyim ama hizmete pışpışa gideceksen zaten gittim her şey güzeldi diyeceksin

Ben olsam giderdim ki gittigm zamanlarda oldu, gidip aylarca kalma 2-3 gün kal dön, bebeği bırakır alış verişe çıkarsın, evde de çok girmeden yardım edersin...kendin ol öncelikle yardım edeceğim yaranacagm diye başkası gibi davranma ama kabalık da yapma...benim kv kp de çok iyiler gittigmde canım isterse kek kurabiye vs yaparım seviyorlar çünkü ve kb yapamıyor bilmiyor, yorgunsam yapmıyorum, kibar iyi insanlar kafama göre takılıyorum, kızımı oyaliyorlar sabah uyanınca kv yanına gidiyor kizm doyurur onu vs ben de uyuyorum...bu karşındaki insanlarla alakalı baktın sikildin hoşuna gitmedi bir daha gitmezsin çok da abartacak birşey değil

Bukadar dusunecek ne var gidin iki gece kalin gezin guler yuz gosterin es ailesi diye bukadar on yargili olmayin madem iyi insanlar onlarda memnun olur olumsuz yorumlara takilmayin insanlar elestirmek icin bahane ariyor

Ben giderdim, her gittigimde yatagimi hazir buldum sofraya bir catal koymadan yoldan geldim doydum ben genelde hazirlik asamasinda yardim ederim bazen zorla disari cikin der hos benim esimde annesine yardim eder bana firsat kalmaz temizlik yada tamirat varsa yapar ama fazla kalamam 2 3 gun yeterli

Hava değişimi olsun diye gidebilirdim. Hem dediğiniz gibi iyilerse de onlara da değişiklik olur. Ama kesinlikle çok kalmazdim. Ortalama 1 hafta iyi bence. Yalnız gittiğiniz zaman da köşeye çekilip hiçbir şey yapmamayı düşünmüyorsunuz heralde? İnsan arkadaşına bile gittiği zaman işin ucundan tutuyor. Siz de bir seylere yardım edin. Örnek veriyorum bir gün de akşam yemeğini siz hazırlayın vb.

Ben gitmenizi abes bulmadım bende giderdim herhalde ama orta yolu bulun kayinvalideniz iş yaparken bir köşede oturmayın yardım edin ama o girmeden mutfağa girip birşeyler hazirlanayin onun evi olduğunu unutmayın ina da unutturmayin sonra hep beklenti oluşur ama hicbirdeyde yapmazsanız bu sefer hoş olmaz

Biraz maksadım daha yakından da tanımak aslında. Dediğim gibi 3-5 gün kalıcam bi günü de zaten arkadaşıma gideceğim bana da iyi geleceğini düşünüyorum açıkçası
Eşinizin ailesini, eşiniz de yanınızdayken tanımanızı öneririm.

Eşinizin ailesiyle mesafeli bir ilişki kurmak istiyorsanız: yanınızda eşiniz yokken ve henüz eşinizin ailesiyle birbirinizi pek tanımıyorken; kendi evinizde canınız sıkıldığı için kayınvalidenizde yatılı misafir olarak kalmamanız daha doğru olacaktır.

Yengeççim kayınvalidem ile aşırı seviyeliyiz genelde görüşmeyiz evlendiğimizden beri böyle öncesinde de tanışmadım zaten. Yılda max 2-3 görürüm. Eşim de yurtdışı görevli çalışır. Ama evde sıkılıp kayınaileye gitmek bana hiç mantıklı gelmiyor. Arkadaşlarımla görüşürüm kendi ailemi akrabalarımı ziyaret ederim kursa sergiye müzeye giderim kitap okurum. Eşim varken kayınaileye de giderim ama yokken gitmek hiç mantıklı gelmedi hele ki yeni evli çocuk falan yokken. İstediği kadar iyi olsunlar ama dıdısının dıdısı hala. Halama teyzeme yatıya giderim ona gidene kadar. Anneannemde kalırım 1 hafta iki gönlünü yaparım ne bileyim. Gidecek kapı mı yok..

Canınız istiyorsa gidin tabi. Ama bu konuların sonu hiç şaşmaz. Karşı tarafta doğal olarak bir beklenti oluşur. Evliliğin ilerleyen zamanlarında gelin artık bu beklentiyi karşılamak istemez. Ve sonuç: “Önceden öyleydi, şimdi niye böyle oldu?”

Onu bekleyen olmaz zaten. Ama tek gidersem sınor kalmaz yok bilmem ne abartı şeyler. Belli yaşta insanlar. Eşinizi doğurup büyütüp size vermişler. Bir kötülükleri yok. E bir hafta gidip kalmanızda ne sorun olacak. Anneniz de çok onaylamamıs mesela ona ne. O da bir anne değil mi sonuçta. Benim bir tanıdığım var kayınvalidesi ile çok iyiydi. Sonra eşi aldattı. Bosandı. Hala kayınvalidesi ile görüşüyor çocuklara bakıcı ayarlayamadı kayınvalidesi bakıyor. İlişkiler emek ister. İnsan insana değer vermeli. Eş ailesi diye durduk yere mesafe koymaya gerek yok. İnsanlarla zaman gecirin birşeyler paylaşın yakınlık kurun. Mesela komşum orta yaslı çift cocukları evli çocuklu. Adam o kadar kibar ve sevecenki öyle bir dedem olsa yanından ayrılmazdım. Aile bağları hem sizin hem çocuklarınız için önemli. Biraz kucak aćmayı bencil olmamayı öğrenmek gerekiyor. Anneniz ek olarak bu duruma karısmamalı dikkat edin buna bence kritik bir durum.

Niye kendi evinizde kalamıyorsunuz anlamıyorum neyden korkuyorsunuz ? Eş ailesine daha baştan hayır diyemezseniz başınız çok ağrır.

eşim olmadan kalmak durumunda kaldım ama onlar bana misafir oldular.
ama ev sahibi kendileri gibi davrandılar orası da ayrı konu.
kayınvalidemle anlaştık da kayınpederime tahammül ettim, sabrettim diyeyim.
çünkü tamamen hayata bakışımız farklı. muhabbeti bir yerden sonra çekilmez oluyor böyle olunca.
kötü biri diyemem onu da bana bayıldığını sanmıyorum.
sırf bana duyurmak için söylediği laflar oluyor mesela.

ben tercih etmezdim yerinizde olsam.

Asla önermem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…