kayınvalide derdim

ilk mesaja göre yorum yapıyorum. bu hikayede senin ailenin rolü ne? sevgilinin ailesi değil, sen, bizzat, kendin ağaç kovuğundan çıkmış gibi davranmışsın. şimdiden sonra ailene ve sana, nasıl saygı gösterilmesini bekleyeceksin? gösterirler mi?

Yaşin o kadar ufak ki. Bu kadar kucukken bu kadar acele etmek neden?
Tüm hatalarin bu aceleden olmuş.
Bak ben gelenekci değilim, kendi evlilik sürecimde tek bir adet gelenek yokken diyorum bana çok hata etmişsin.
Annen ve baban da hatalı. Hop kızım bize gelen giden tanışan bize danışan yok, ne nişanı demeliydi.
Böyle nisan mı olur?
Apartman topar aceleyle kendini kötü duruma düşürmüş aileni cignemissin.
İsteme olmadan gidip senin evlenmeye muhtaç biri gibi yalvardı yakar nisan konuşman büyük hata. Çok kötü bir duruma dusurmussunuz aileni de kendini de.
Nedir bu acele bu yalvarmalar?
Ailn yok gibi konuşmam, yalvarman, özür dilemeler... Alelacele çıkılan alışverişler para mevzulari baştan sona kötü bir durum...
Hata üstüne hata.
Bu ilişki evlilikten sonra da gider böyle üzgünüm ama böyle. Sonradan saygı kazanmak çok zor. Her zaman ailesinin umursamadigim nisan için peşlerinde koşan bir kız olacaksın.
Ailene kızdım en çok. Sen tecrübesizsin ama ailen neden seni yönlendirmedi ki.
Üzüldüm cidden.

İş güç edinmeden evlilik işlerine girişmek bana evcilik oyunu gibi geliyor. Her şeyi aile yüklendikten sonra ne anlamı kaldı ki? Evlilik dediğin kendi ayakları üstünde durabilen iki kişinin hayatlarını birlikte geçirmek için imza atmasıdır. Siz nişan için ailenize destek olabildiniz mi? Nişanlınız size elbise yüzük alcam diye başka amaç için biriktirdiği parayı harcayıp zorda kaldı mı? Yani müstakbel kayınvalideniz büyük ihtimal aceleye getirmenize tepkilidir. Eğer öyleyse çok da haklı.
Ne olurdu sevgilinizin işi kesinleşene kadar bekleseydiniz o ara siz de mezun olsaydınız. İnşallah sınavı başarıyla geçer sevgiliniz ama oldu da geçemedi bir daha hazırlanması gerekti o zaman nolcak beklemek zorunda kalacaksınız. Çünkü belli ki ailesi destek olmaya pek niyetli değil. Laf söz olur diye nişana tutturmuşsunuz ama evlerine girip temizlik, tatlı yapabiliyorsunuz. Benden size tavsiye eğer lafı sözü takıyorsanız evlenmediğiniz müddetçe sevgilinizin evine gidip durmayın. Malum nişanlılık süreçleri her zaman evlilikle sonlanmayabiliyor. Laf yapcak adam aman nasılsa nişanlı bunlar diyip çenesini kapatmaz. Aşk güzel şey ama her şeyin zamanı var. Aceleye getirip yazık etmeyin derim.

Kaynananın seni istemediği çok belli kırılmanı istemem ama ;/
Bazı şeyleri aileleri araya katıp yapmak lazım ve öncelikle nişanlının okulunu bi bitirmesini bekleseydiniz aceleye getirmişsiniz bence de
Kadın kaprisli yaptığıda yanlış ama bu aceleye getirme konusunda haklı geldi bana

Kadin istememis veya kabullenememis seni
Onlarin arayip tarih tanışma alisveris gibi seyleri teklif etmeleri gerekiyordu
Sizde tam tersi olmus
Sen ayarlamissin herseyi
Sana tavsiyem kimseye yaranmaya calisma
Bni sevsinler iyi gelin oliyim deme
Heleki böyle bi kaynanaya
Kendini geriye cek
Merhaba merhaba de
Nisanlinla hallet bundan sonraki seyleri
Onlarada uymak kalsin
Madem geri geri duruyo
Hadi selametle canisi:)

Kv sana bana knka de dedi ve sende dedin...bundan sonrası ne dersen de sağlıklı ilişki olamaz iki tarafta da sıkıntı var

Emin ol ilerde çokk ama çokk pişman olacaksın. Senin özür dilemen sana göre saygı olabilir belki niyetin de o vardır ama karşı taraf bunu asla anlamayacak ve yönde seni daima kullanacaktır. Ben sorun çıkmasın aile arası problemler yaşanmasın diye herşeye sustum,gözyumdum. Ama şimdi çok ama çok pişmanım.

nişanı kız tarafı yapar yani gelinin elbisesini ve tüm masrafı gelen takıda kız tarafına kalır damadın yüzüğünü kız tarafı alır gelinin yüzüğünde erkek tarafı alır. Size aldığı tavır kırılması hasetlikten yada kötü kv olmasından kaynaklı değil kanka diye hitap ediyorsanız bir birinize arkadaşınıza nasıl önem veriyorsanız oda onu beklemiş sizden bunda kötü kaynana figürü yok. Bu arada çok özür dileyen kişi karşı tarafı fazlasıyla yorar.

Kv sana bana knka de dedi ve sende dedin...bundan sonrası ne dersen de sağlıklı ilişki olamaz iki tarafta da sıkıntı var
Bende en çok buraya takıldım.kayinvalide adayı diyor ki kanka de bana,gelin adayı da o istedi diye kanka dedim ona diyor.hatta belki de gelin adayı kendini çoğu geline göre şanslı hissediyor beni seviyor ki böyle hitap etmesini istiyor,beni arkadaşı gibi görüyor diyor belki de..gelin adayı ise size anne diyeyim mi diye soruyor kayınvalide adayı ise şimdi deme diyor.. bence sorun çok büyük..

Bence gelin olarak görmüyor zaten bu muhabbet ondan

Yaşın küçük sen küçüksün mantıklı kararlar alamıyorsun anladığım kadarı ile ailen de arkanda durmuyor. şimdi anlamadığım şeyler var aydınlatırsan sevinirim.

1- Ailen bu ilişkiyi biliyor mu? Bilmiyorsa tanımadan etmeden nasıl bir kere gördüğü insanlara kızını verebildi. Hoş biliyorsa da aynı şey geçerli

2- Sen niye bu kadar acele ettin? Herşeyin bir oluru vardır. Tanışmaya bile gelmek istememiş insanları nişan da nişan diye darlamışsın önce erkek arkadaşın ailen ile tanışırdı sonra aileler tanışırdı ondan sonra isteme söz bir arada olurdu.

3- Kv yada Kp hiç sormadımı kızım senin ailen nerde diye? ağaç kavuğunda mı büyüdün?

4- İnan evlenince başın göğe falan ermeyecek. Ayrıca kv değil evini temizlemek sülalesinin evini de temizlesen o senin annen değil ve sen asla onun kızı gibi olamazsın kendinden ödün verme. Bir de durmadan özür dilemek çok saçma özür diledikçe o seni daha çok sevmez tam aksine daha çok ezer.

5- Önce oku okulun bitsin çalışmaya başla kendi paranı kazan bunun keyfini yaşa. Bak babam asi annem sessizdir diyorsun şu yaptıklarınla sende annenin kaderini yaşarsın en fazla. Önce işin olsun kendine saygın olsun onlar her zaman 7 kat el kocan bile olsa.

6- Bu saatten sonra küssen de boş tavır koysan da boş yapman gereken en önemli şey artık sen değil ailen muhattap olacak. Evlerine girip çıkmayacaksın. Hayatının en büyük amacı evlenmek çocuk yapmakmış gibi davranmayacaksın. Önceliğin kendi geleceğin olacak ve emin ol sen kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir birey olursan onlar senin etrafında dönmeye başlar

Şimdi silkelen kendine gel. Dünyadaki tek erkek nişanlın değil ayrıca onun annesine de bu denli katlanmak zorunda değilsin adam olan adam seni zaten ezdirmez. Ayrıca düşünsene onun annesinin yaptığının 10 da 1 ini kendi annen yapsa ne yapardın?

Niye ozur diledin ki, nisanlimla aramizds gecen seyler bizi ilgilendirir diyecektin.

Bu ne yaaaa???
Kendi kendinizi neden bu kadar degersiz yapiyorsunuz...
Onlar size israr etmeli ailecek bize gelin diye..
Evlerini temizlemeler defalarca ozurler...
Kaynanana adayina kanka demeler...
Lutfen agir olun biraz

ben çok yanlış yaptım ya. gercekten . neden olmadığım biri gibi davrandım ki . kv de bir tuhaf dün ben nişanlımla görüntülü konusurken bana sakalar yapıyor el sallıyor

Biraz acele gördüm ben..
Bizim isteklerimiz ile karşı tarafın beklentilerinin çakıştığı noktaları anlamak için de yaş itibariyle biraz ufak buldum sizi. Bana kızmayın, şunu anlatmak istiyorum. Sağ kulağı sol elle acele tutmaya çalışmak yerine, zamanla, bekleyerek bir şeylerin olması için çabayı hissettirmeden, alttan vererek çok daha farklı bir ikili ilişki kurulabilirdi. Hele kayınvalide adayının, müstakbel eş adayın telefonunu alıp sizi aramasından sonra, bu tarz bir bağlılık kurmak için kesinlikle acele etmezdim. Önce mesafeleri ve tavrı ayarlardım. Kadın belli ki otorite ve oğlunun üzerinde hala tahakküm sahibi.. Yoksa tepkisini düşünüp bu cesareti gösteremezdi. Bunu hiç düşünmediniz mi..

Şu özür dilemeyi de lütfen bırakın. Haklılık payları olsun kendinize bıraktığınız, her haksızlık sonrasında. Duruma göre bundan böyle "özür dileme" değil de, farklı bir gönül alma tercih edin, çok fazla cilalamak da iyi değildir insanları..

Şu durumda düğün için lütfen acele etmeyin. Bir şeyin olacağı varsa, minimum çaba da yeterli olur onu oldurmaya... Böyle acele, koşturarak, hızlı olmamalı. Bir kere siz çekilin aradan, neden yüz göz oluyorsunuz. Kapı gibi bir aile koyun önünüze, size ulaşmadan önce onları aşmak zorunda olsunlar. Nedir bu çabanız inanın anlayamadım? Böyle evlilik kurarsanız, dengesiz bir taban görüyorum ben... Eş adayı da zaman içerisinde bu dengesizliklerden sonra kişilerin otorite gücüne göre taraf seçecek ve ben sizi pek güçlü görmüyorum. Erkekler böyledir çünkü, çoğunlukla...

Sakin olun..
Bekleyin...
Sizinle evlenmek, yuva kurmak isteyen eşiniz, ailesini organize etmeyi öğrensin şimdiden... Ailesi de, altındı gümüştü varaktı, bu tarz konuları bir zahmet sizin ailenizle konuşsun... Elbette para göz olmayın, mükemmel bir şey bu... Ancak sırf evlilik olsun diye de, emeksiz gitmeyin... Çok amiyane olacak, benim babaannem ben hiç bir şey talep etmedim diye gönül koyup "Bedelsiz alınan her şey kolay çöpe gider" diye bir laf etmişti.. O zamanlar dokunmuştu.. Çok parametresi var bu konuyu açmanın, kısaca "Kadın gerçekten doğru söylüyormuş" deyip bitiriyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…