• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide derdim

Biraz acele gördüm ben..
Bizim isteklerimiz ile karşı tarafın beklentilerinin çakıştığı noktaları anlamak için de yaş itibariyle biraz ufak buldum sizi. Bana kızmayın, şunu anlatmak istiyorum. Sağ kulağı sol elle acele tutmaya çalışmak yerine, zamanla, bekleyerek bir şeylerin olması için çabayı hissettirmeden, alttan vererek çok daha farklı bir ikili ilişki kurulabilirdi. Hele kayınvalide adayının, müstakbel eş adayın telefonunu alıp sizi aramasından sonra, bu tarz bir bağlılık kurmak için kesinlikle acele etmezdim. Önce mesafeleri ve tavrı ayarlardım. Kadın belli ki otorite ve oğlunun üzerinde hala tahakküm sahibi.. Yoksa tepkisini düşünüp bu cesareti gösteremezdi. Bunu hiç düşünmediniz mi..

Şu özür dilemeyi de lütfen bırakın. Haklılık payları olsun kendinize bıraktığınız, her haksızlık sonrasında. Duruma göre bundan böyle "özür dileme" değil de, farklı bir gönül alma tercih edin, çok fazla cilalamak da iyi değildir insanları..

Şu durumda düğün için lütfen acele etmeyin. Bir şeyin olacağı varsa, minimum çaba da yeterli olur onu oldurmaya... Böyle acele, koşturarak, hızlı olmamalı. Bir kere siz çekilin aradan, neden yüz göz oluyorsunuz. Kapı gibi bir aile koyun önünüze, size ulaşmadan önce onları aşmak zorunda olsunlar. Nedir bu çabanız inanın anlayamadım? Böyle evlilik kurarsanız, dengesiz bir taban görüyorum ben... Eş adayı da zaman içerisinde bu dengesizliklerden sonra kişilerin otorite gücüne göre taraf seçecek ve ben sizi pek güçlü görmüyorum. Erkekler böyledir çünkü, çoğunlukla...

Sakin olun..
Bekleyin...
Sizinle evlenmek, yuva kurmak isteyen eşiniz, ailesini organize etmeyi öğrensin şimdiden... Ailesi de, altındı gümüştü varaktı, bu tarz konuları bir zahmet sizin ailenizle konuşsun... Elbette para göz olmayın, mükemmel bir şey bu... Ancak sırf evlilik olsun diye de, emeksiz gitmeyin... Çok amiyane olacak, benim babaannem ben hiç bir şey talep etmedim diye gönül koyup "Bedelsiz alınan her şey kolay çöpe gider" diye bir laf etmişti.. O zamanlar dokunmuştu.. Çok parametresi var bu konuyu açmanın, kısaca "Kadın gerçekten doğru söylüyormuş" deyip bitiriyorum...
haklısınız . bundan sonra arama kv ile mesafe koymayı düşünüyorum . aileme szö hakkı vereceğim evlilik meseleleridne zaten.

Senin sürekli arayıp gelin artık falan demen çok saçma değil mi?
Demek ki seni gelin olarak istemiyorlar. Sevgilinin onlarla konuşup her şeyi ayarlaması gerekirken sen konuşuyorsun.

Üstelik ortada isteme bile olmamışkan nişan yapma mevzusuna girişmissin.

Eee siz böyle yaptıkça onlarında ego tavan yapmış.

Back