Aynen öyle,bizde de annem ben ve eşim salon takımı bakmaya gittik,bi takima bayildik,annem pazarlık yaptı aldik.Ertesi gün aradı resmen haykirarak numaradan ağladı anneme..annem şok oldu.Eşime bile kizmis vay efendim "neden beni de cagirmadiniz".Para yok dedi sonradan kayinvalidemin kendine ait bankada 20bin kadar (ki bu neredeyse 2 yıl önce) birikimi oldugunu esim agzindan kaçırdı iste o zaman fena bozuldum,bir daha da eskisi gibi olmadı hiçbir şey.Benim ihtiyacim yok onlara,o yüzden tenezzül etmem hicbir seylerine.Kv ha oğlum yapmış ha ben yapmışım mantığıyla hareket ediyordu buyuk ihtimal ama o kadar bencil ki oğlunun kendileri adina yaptığı harcamalar su an bizim yaşadığımız duruma getirdi,yani bu haneden gitti,bunu hiç düşünmedi.Zerre yardimlari olmadı gercekten bunlari kimseye anlatmadik etrafimizdaki..Anlatsak millet ayıplardı.O yuzden hic kafa yormaya gerek yok,mesafe koymak en iyisi bu durumlarda.Banada hiçbişe yapılmadı 50 bin borçla ewlendim ve ailem kendi üstüne düşeni yaptı sonuç kv eşyaları ben beğendim die küstü kendi beğenmek istiyomuş ne demek ben beğenmişim yani herşeye özür dilersen nefes aldığın için özür dilemek zorunda bırakırlar insanı
Hatayi siz yapmissiniz tanismaya gelmeye onlar ısrar edecekler siz deyil.Direkt gelip nisan takmak da nedir bakalim senin ailen bu aileyi beyenecek mi kabul edecek mi.Sen böyle yaparak kendi ailene söz hakki tanimamissin.Bundan sonra erkek tarafi seni hiç önemsemez..Annen kizmadi mi sana sen böyle kaya kovugundan mi ciktin.Ben senin annenin yerinde olsam seni fena yapardim.Kesinliklede evlenmene izin vermezdim.hayr tanısmaya gelmeyeceklerdiki ısrar ettim ben direk istemeye gelip nişanı takacaklardı . onalrın demesi gerekiyor ne allaım edelim biz erekk tarfı oarak diye öyle değil mi
bendaha hazır hissetmiyorum
seyi unutma kararıaldım iyi bir gelin olmak için
Tam da bunlari yazacaktim ki iyi ki yorumunuzu okumusum. Buyukler olmadan is yapmaya kalkismissiniz ayrica kaynana degil mustakbel kayinvalideniz bu konuda ki gosterdigi tavrinda cok hakli. Kimsesiz gibi davranip babasi ile nisan tarihi konusmaniz bana cok abes geldi.Eksik gördüysem affola.
Isteme olmadan nisan alışverişine mi çıktınız?
Acikcasi eger nisan gibi bir organizasyona giriyorsaniz geleneksel bir ailesiniz. E o zaman neden geleneklere uyulmadi. Bu sebepten sorun çıkmış bana kalirsa.
Tabi anne ve aile yapisi biraz garip ama nisan alisverisi daha garip olmus.
Sizin aile durumunuz nasil tabi bilmiyorum. Ama önce bi tanismaya gelinir. Isteme olur. Nisan tarihi kararlastirilir. Nisan alisverisine gencler mi çıksın bizde yanlarında gidelim mi denir. Iki büyük(varsa anneler) ne munasip gördüyse o sekilde çıkılır. Hani ikinizden kardesleri ile yada annelerinizle cikilabilir idi. Tavri bu yüzden olmuş olabilir. Bizi dinlemediniz yaninizda değiliz mesaji verilmis.
ya ben düşündüm ki iyi olursam iyilik görürüm . bu durmular boylr değilmiş
Genç kızların aşktan gözü hiçbirşey görmüyor diyeceğim ama aşkımla evlendim gözümde gayet açıktı, yıllarca flört ettim aileler az çok birbirini tanıyor olmasına rağmen erkek tarafı geldi tanıştı, söz tarihini konuştu büyükler, sonrada aldılar çiçek çikolatalarını istemeye geldiler, çağ ne kadar değişmiş olsa da usül budur, zira çağ değişir ama gelin adayına bakış açısı değişmez.Tam da bunlari yazacaktim ki iyi ki yorumunuzu okumusum. Buyukler olmadan is yapmaya kalkismissiniz ayrica kaynana degil mustakbel kayinvalideniz bu konuda ki gosterdigi tavrinda cok hakli. Kimsesiz gibi davranip babasi ile nisan tarihi konusmaniz bana cok abes geldi.
Mune hanim ben de bu yollardan gectim ben hanim kizimizi burda linc etmedim. Ama gercek su ki kiz evi naz evi derler. Inanin ayni davranislara ben de maruz kaldim iyi mi oldu sanki bulunmaz hint kumasiydi sanki yeryuzunde kalmis tek erkek oydu. Annesi aglardi 27 yasina gelmis "Benim oglum daha kucuuuk, evlenemeeeez." Kadin beni caydirmak icin neler etti neler. Ama evlendik mutluyuz keyfim yerinde mi yerinde kimseyi karistitiyor muyum asla!Genç kızların aşktan gözü hiçbirşey görmüyor diyeceğim ama aşkımla evlendim gözümde gayet açıktı, yıllarca flört ettim aileler az çok birbirini tanıyor olmasına rağmen erkek tarafı geldi tanıştı, söz tarihini konuştu büyükler, sonrada aldılar çiçek çikolatalarını istemeye geldiler, çağ ne kadar değişmiş olsa da usül budur, zira çağ değişir ama gelin adayına bakış açısı değişmez.
Kimse konu sahibesini ezmek için yazmıyor hatasını anlattı çoğu üye, annesi de çok sessiz bir kadınmış kızım böyle yapma diyememiş kadıncağız, ben evladım yerine koyarak yazıyorum, 21'inde kızım var yarın birine aşık olmayacağının garantisi yok ama sürekli erkek evine gitmeye kalkarsa, nişandı sözdü mevzularında direkt muhatap olursa şöyle kolundan bir çekip geri dur bakayım ne oluyorsun kızım derim, kızlara daha bir hassasım ezildiklerini görünce sinir basıyor ister istemez.Mune hanim ben de bu yollardan gectim ben hanim kizimizi burda linc etmedim. Ama gercek su ki kiz evi naz evi derler. Inanin ayni davranislara ben de maruz kaldim iyi mi oldu sanki bulunmaz hint kumasiydi sanki yeryuzunde kalmis tek erkek oydu. Annesi aglardi 27 yasina gelmis "Benim oglum daha kucuuuk, evlenemeeeez." Kadin beni caydirmak icin neler etti neler. Ama evlendik mutluyuz keyfim yerinde mi yerinde kimseyi karistitiyor muyum asla!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?