Kayınvaldeme tahammül etmeye çalışırken kendimi bitirdim!

Kızı çok seviyorum ama onu övmelerindende sıkıldım. Bana birşey ima etmeye çalışıyor gibi geliyor çünkü. Geçen yaz kvdemlere gittiğimizde, eltimlerde kahvaltıya geldi. Ben öğleye kadar çocuğun peşinde koştum. Çok sıcak bir şehir. Kan ter içinde kalmışım. Ama kv sürekli olarak eltime soruyor kızım duşa gir, çok sıcak terledin diye, o da yok ben sbh duş alıp geldim diyor. Kendi evinden geliyor sonuçta. Kız bikaç ısrardan sonra tamam girerim dedi. Bana hiç sormuyor, üstelik yatılı kalan benim. Dışarı çıkacaktık, ben duşa gireyim dedim, Kv dediki: Yalnız önce X (eltim) girecek, sonrada Y (eşim) girecek. Çok sinirlendim. Valla burada yatılı kalan ve sabahtan beri emekleyen bebeğin peşinde koşturup yanan tek kişi benim, kimse kusura bakmasın ben giriyorum dedim kvme. Hiçbir ortamda bu kadar sevilmediğimi, değer verilmediğimi hissetmemiştim.

Yazdiklarini üzülerek okudum. Seni çok iyi anliyorum galiba. Ben debuna benzer durumdan cok strese giriyorum. Bir aydir misafir kendisi ama büyüklerimden gördüğüm hic bir fedakarlık ve düşünce kendisinde yok ay boyunca hic bir hayri olmadan gidip geliyor her sene. Kim ne derse desin bir haftadan sonra misafirlik olmuyor. Bu beni çok rahatsız ediyor.özel gunlerimizi bile her sene onunla kutlamaktan biktim. Kesimde bu konuda ayni senin esin gibi umursamaz. Beni de bi sen anlarsin herhalde...

Çokta mesafeli olmama rağmen her sene kalabildiği kadar kaliyor. Ben anlam veremiyorum. Kendini zorla kabullendirmeyi calisiyo sanki

aynı benm kaynanam valla ya bu ne ki benmki alakası olmayan bi konuyla eltimi bagdaştrıyo ve artık sıkılmıştm bende sürekli iyi olan hareketlerini anlattı anlattı durdu bz tansmıyoduk neyse eltim geldi bi baktım anlattıgıyla alakası yok sonra zaten kaynanamn hareketlerine baktım resmn trsıyo eltimden gıkı çıkmıyo şok olmuştum

İki gün öncede bebeğim gece 1 de kalktı, uyumuyor bir türlü. 4 e kadar ben durdum, gözlerim kapanıyor artık, sbh işte var. Eşimi uyandırdım al birazda sen bak, uyumam lazım bende işe gideceğim dedim. Sbha kadar uyumadığı nadir oluyor, ama biz azı dişleri çıkarken haftalarca nöbetleşe baktık geceleri eşimle. talimliyiz. Ama eşim tabiki gitti annesini uyandırdı çocuğu verip geldi yattı. Sinirlendim ama o kadar uykum vardırki yattım uyudum, yeterki birisi baksın 3 saat uyuyum diye. Kızımda 5 te yatmış. 1 saat bakmış oldu kv. O günden beri gelene gidene sbh 5 kadar uyumadı ben baktım, öyle uykum vardıki çok zordu. Sabahlara kadar bakıyorum çok yoruluyorum şeklinde konuşuyor. anneme bile böyle anlattı. Şeytan bana o kadar çok şey söylüyorki duymamaya çalışıyorum. Ev babamın, eşyaları ben kredi çekip aldım, çocuğu ben doğurdum, çeyizimi babam aldı. Bunlarda padişahın soyu gibi takılıyorlar. külkedisinin babasının evine gelip sonradan yerleşen, üstüne birde utanmadan külkedisine eziyet eden üvey anneyle kardeşler gibiler.

ingilizce, gitar kursuna gitmeyen, universite okumayan kizlar da kv den cekmeyi haketmez
ciddi bi gecimsizlik gormedim.. kv yokken de isten gelip evinin isine bakiyosun, boyle dusunmeye calis..
hem sayili gun kalacakmis..
bir de ailenle ayni ve kv den ayri sehirdeymissin, sevinmeli ve sukretmelisin..

Size ev alan insanlara cimri dediniz ya gerisini okuyamadim bile.Daha ne istersiniz anlamam ki tepelerinde mi tasisin adamlar.

Bu yüzden yaşlı diyoruz. Of bile dememeliyiz yaslilara diyoruz. Ne kadar sabir o kadar mukafat..
Ben böyle düşünüyorum insallah benim evlatlarim da böyle düşünür. .
Sevgiler. ..

Pardon ama iyicene sacmaladin. Yaslilik, karsindaki insani kirmak, üzmek, sinir etmek icin bir neden degildir. Sirf daha uzun yasadi diye bir insan saygiyi hak etmez. Saygi, sevgi, hosgörü evet yaslilikta bile karsiliklidir.

Ha alzheimer gibi bir hastaligi olur, elbette sabirli olmaya calisirsin fakat bircok yasli ( ki bu örnekte eminim kv o kadarda yasli degildir, tas catlasa 50-55 yasindadir) bilerek yapiyorlar.

Sanirim gercekten yasamayan bilmiyor. Annem yillarca babaanneme bakti fakat babama, babaanneme sorsan annem hic birsey yapmadi. Yaparak sanki deger mi bildi? Tam aksine. Annemin sinirleri yiprandi, fiziksel sorunlari cikti,....

Insan hayatta daima kendine ve etrafina saygili olmali diye düsünüyorum. Sirf karsimdaki yasca büyük diye, asla kendimi kullandirtmam. Yipratmam kendimi.

İnsanin yaşina değil başina saygi duyuluyor bence. Saygi anlayis sevgi yaşla hak edilen birşey değil benim gözümde. Kayinvalidemin hareketleri bana deli sacmasi gibi geliyor ne sine saygi duyayim bilemiyorum bazen

Yani bu arkadasin YAZDIKLARInI da okuyunca buraya bisey göremiyorum sabret falan yazanlar halden anlamiyor gibi geldi

Çok haklısın, sırf yaşlı diye, yada sırf kocanın annesi diye koşultsuz şartsız sabır beklenemez. Kv genç daha, 55 falan anca var sanırım. Benim bu anlattıklarımı okuduktan sonra gelip burada kv ile tanışsanız bana inanmazsınız. Çünkü görünürde o kadar mülayim, o kadar ezik- gariban tablosundaki, despot gelin gibi görünüyo bile olabilirim. Ama dışı seni içi beni yakar durumu. Eşimin sen annemi eziyorsun diye benimle kavga etmişliği var. Çünkü arıyordu oğlunu, bana şöyle dediler, bana böyle dediler, bana şunu yaptılar diye acındırıyordu kendini. artık onu yapamıyor. Çünkü en son yaptığında 5 aylık hamileydim, hormonlarım bozulmuş ztn, kv kaldı 1 hafta gitti, tlfnda eşimi doldurmuş, eşim yok anneme böyle demişsin, o benim annem, senin onu ezmeye hakkın yok diye benimle kavga etti. Sbh işe giderken topladım valizimi çıktım gittim. Eşimide aradım gelmiyorum ne halin varsa gör dedim. Sonra kv mi aradım, ben evi terk ettim, artık oğlunu istemiyorum, bebeğim var çok şükür o bana yeter bu dünyada, kapı gibide babam var arkamda, çok şükür mis gibide işim var dedim. Kv evime dönmeye ikna etmek için tüm gün aradı durdu. En son noktayı koydum, oğlunu arayıp benimle ilgili bişeyler anlattığında oğlunada zarar veriyosun. Hatta asıl zararı oğluna veriyorsun dedim. Oğlunun yuvası olsun istemiyosan devam et böyle yapmaya dedim. O gün bugundür asla dedikodumu yapmaz oğluna.

Sondan başa anlatıyorum olayları ama aklıma bu sırada geliyor.
Biz evlendiğimizde benim işim dolayısıyla 2 sene farklı şehirlerde yaşadık eşimle. 2 sene sonra eş durumu tayinim anca çıktı. aramızda 15 saatlik bir mesafe var. 2012 nin son günü. Tayin şartlarım dolduğu halde 3 aydır çıkmıyor, belim tutuldu 10 gün tavana bakarak yattım, iyileştim ama tam yürüyemiyorum. Bunalımdayım, 2 ev geçindirmek ve düğün eşya borçlarından maddi olarak dibe vurmuşuz. Annem yanımda bana bakıyo, babam çalışıyo evde tek. 2 aydır eşimle görüşemiyoruz, eşim izin alıp gelemiyor, ben gidemiyorum. hiçbir çıkış yolumuz yok tayin çıkmıyor hiçbirşekilde. hergün ağlıyorum. Annem benimle perişan, doğalgaz bozuldu, elektrik ocağıyla ısınmaya çalışıyos, çamaşır makinesi bozuldu, elde çamaşır yıkıyo, babam yemek yapmayı bilmez kahvaltı yapıyo. İşte böyle zor bir durumdayız, ben eşim ve benim ailem perişanız bu sebeplerden. Eşimin ailesinin dünyadan haberi yok. Umurlarında değiller. 31 aralıkta ben 12 olmadan uyumuşum, eşimde öyle. biribirimizle biile konuşmamışız. 1 ocak günü kayınpederim aradı beni. Bağırdı çağırdı, bu kadını ağlatmaya hakkınız yok, bir tlfn edip yeni yılını kutlamak çokmu zor. Oğluda senin yüzünden aramamış. Bu kadın anne yazık değilmi dedi suratıma kapadı. Hayatımın şokunu yaşamış. Ben yılbaşı kutlucak durumdamıyım . kendi babamı aramamışım. üstelik belimden yattım arayıp geçmiş olsun dememişler.eşimdi aradım açtım ağzımı yumdum gözümü. bundan sonra aileni hayatımda istemiyorum. yok illa olcaksa ben yokum. ne haliniz varsa görün dedim. 3 gün hiç tlfnlara bakmadım. eşim yalvardı yakardı gerekirse ailemi silerim dedi. biz barıştıktan sonra, eşime tabiki silmeyeceğini, ama mesafeli olmak istediğimi, mecbur kalmadıkça görüşmeyeceğimi söyledim. zamanla işler değişti tabi. keşke o zmn tamamen sil yoksa boşanırım deseymişim.

Cok sinir bozucu; hele ki corap alma hikayesi tam bir gorgusuzluk. Mutfakta size yardim etmesi gerekir; calisan bir kadinsiniz;fakat sizin cocuktan onceki geldiginde hic yemek yapmamaniz da ilginc geldi.Kendi evinizde yemek yapmamak yerine onun evine gitiginizde yemek yapmaya hic karismayarak yanlisini anlamasini saglayabilirsiniz. Memnun kalin ya da kalmayin misafir ve bu yasadiginiz durum da gecici...Biraz daha sabir

Yılbaşı olayını da okuyunca kvdenizde nefret ettim. Çocuklar aramıyorsa sen ara be kadın, yavrum yeni yılınız kutlu olsun desen ölür müsün, hep gençlerden beklemek niye.

Ben de eşimin annesini sevmiyorum, sadece saygı duyuyorum çünkü sevmek için extra bişiler olması lazım sevgi görmek lazım.

Baska sehirde oturdugu icin sukret tinlama veee veeeeee en onemlisi o gidecek evine esin seninle kalacak haklidda olsan cok bid bid etmeki adam lanet edip uzaklasmasin sen surekli dert yaninca bide ustune suclu olursun. Sorun yaratan olursun bence sen sen ol esine yansitma bi kac gun sonra gitcek ve kurtulcam diye sakinlestir kendini sukret haline
Ben o kadar yuzgoz oldum kadin bizi evinden kapi disari etti kis gunu caresiz kaldik simdi cok sukur annemlerin yardimizla duzen kurduk ve her hafta bizde bende yapim geregi cemkiremiyorum oda zaten yuzsuz kendimi yiyorum yani sukret defolup gidecek sonucta..

eminim zordur, diger yorumlarınızı da okudum hoş seyler yasamamıssınız. fakat bir sekilde evlenmissiniz ve su an bitirmeyi dusunmuyorsunuz anladıgım kadarıyla.
kv ile surekli yasamıyorsunuz, elbet gidecek. asıl eşinizle ilgili olan sikayetlerinizi cözmeye bakın.

kv "her gun sabaha kadar ben bakıyorum" diye abartıp anlatsın, "he he " diyin gecin, kendinizi biliyorsunuz. insanların ne dusundugu kimin umrunda? bu kadar takılmayın bence.
fakat esinizin aylar oncedne yaptıgı ufacık seyi öne surup size yardım etmemeyi mesrulastırması... işte bu her gun cekilmez.

cocugunuz 1yasına gelmis, sizin kendinize ayırdıgınız zamanlar olabilmeli, bırakın cocuga esiniz baksın siz cıkın gezin.
ne demek arkadasım kalmadı? cocuk yetmezmis gibi beyfendinin bakıcısı gibi evde mi bekleyeceksiniz?
kimse olmasa dahi gidin tek basınıza bir yerde kahve icin, sinemaya gidin, degisiklik iyi gelir. hem bunun sizdeki etkisi cocugunuza da yansır.
hatta kv evdeyken kuru gurultu yapmasın bosuna, bunu fırsata cevirin, esinizle cocuksuz da dısarı cıkın bence.

Korkunç bi durum ya azıcık insafları olsa keşke. Yaşlı olabilirler ama bu durum onların yaşlılığıyla değil tamamen karakteriyle alakalı.

Senin tum bunlarin yaninda şukredilecek oyle guzel 2 tesellin var ki...
1.annen yaninda
2.kv senden uzakta
Yetismiyo mu yetisiyolar bizimki 1000km aramiz ama 10 gun kalir ya bizdeyken kavga cikarir ya gittikten snra arkamdan konusur ama sonuc yanimda degl cok sükur ki....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…